Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


24. 04. 2020

Murray otvoril účet pre policajtovBrankár tímu Pittsburgh Penguins, Matt Murray, sa dohodol s miestnym reťazcom reštaurácií Primanti Bros. zameraným na predaj sendvičov na otvorení účtu v hodnote 5000 amerických dolárov pre potreby policajtov. Iniciatíva začala vo štvrtok. „Chcem poďakovať ľuďom v prvej línii, ktorí každý deň riskujú, aby nás udržali v bezpečí,“ poznamenal dvadsaťpäťročný Murray.

23. 04. 2020

Howard sa rozhodol pomôcť Zdravotníckemu centru v DetroiteBrankár Detroitu Jimmy Howard zakúpil masky N95 v hodnote 50 000 amerických dolárov pre zdravotníkov v Zdravotníckom centre v Detroite, v ktorom sa snažia liečiť pacientov postihnutých novým koronavírusom. Ich prácu podobne ocenili aj jeho spoluhráči. Dylan Larkin venoval po 25 000 párov rukavíc Zdravotníckemu centru v Detroite i Nemocnici sv. Jozefa. Jej pracovníkom zase venoval Justin Abdelkader 1200 jedál.
Majiteľ Rangers sa vyliečil z koronavírusu. Venoval svoju plazmuMajiteľ tímov New York Knicks a New York Rangers, James Dolan, sa vyliečil z koronavírusu. Dolan zároveň venoval svoju krvnú plazmu výskumníkom, ktorí sa snažia nájsť liek proti vírusu. Hovorca Knicks o tom informoval Shamsa Charaniu z The Athletic. Šesťdesiatštyriročný Dolan bol pozitívne testovaný na Covid-19 28. marca. Pociťoval len mierne príznaky.
NWHL oznámila v čase koronakrízy expanziuProfesionálna ženská liga NWHL v stredu oznámila, že od sezóny 2020/21 pridá na svoju mapu tím z Toronta. To bude prvým kanadským klubom v súťaži, ktorú doteraz tvorili americké tímy Boston Pride, Metropolitan Riveters, Buffalo Beauts, Minnesota Whitecaps a Connecticut Whale. Prezidentkou tímu sa stala niekdajšie trénerka Digit Murphyová, ktorá teraz bude hľadať generálneho manažéra a trénera. Ročník 2020/21 má plánovaný štart v novembri.

22. 04. 2020

Marino sa už plne zotavil z operácieObranca Pittsburghu John Marino by už v prípade obnovenia sezóny nemusel nosiť na prilbe ochranný štít. Z operácie tváre, ktorú absolvoval po tom, čo ho 6. februára trafila strela Stevena Stamkosa z Tampy, sa už zotavil. „Mal som teraz dosť času na zotavenie. Ak by sme začali hrať už čoskoro, nemyslím si, že budem musieť nosiť ochranný štít,“ povedal Marino, ktorý sa do akcie vrátil už 3. marca, ale tvár si musel chrániť štítom. V 22 rokoch má za sebou prvých 56 zápasov v NHL, v ktorých si pripísal 26 bodov (6+20).
Hayes potešil zdravotníkov vo PhiladelphiiÚtočník Kevin Hayes z tímu Philadelphia Flyers v spolupráci s Angelo's Pizzeria venovali obed pracovníkom v Nemocnici Pennsylvánskej univerzity, ktorí na troch podlažiach pomáhajú pacientom, ktorých postihol nový koronavírus. „V mene mesta Philadelphia a našej organizácie by sme vám radi poďakovali za to, čo robíte, za to, že ste každodennými hrdinami a že ohrozujete svoje životy, aby ste zachránili iných,“ odkázal zdravotníkom Hayes.

21. 04. 2020

Senators majú nového prezidentaAnthony LeBlanc sa pripojil k organizácii Senators Sports and Entertainment, kde bude pôsobiť ako prezident obchodných operácií. V pondelok to potvrdil majiteľ Senators Eugene Melnyk. LeBlanc ne tejto pozícii nahradí Jima Littlea, ktorý pred šiestimi týždňami dostal výpoveď pre obvinenie jeho manželky, že sa voči nej dopúšťal násilia. LeBlanc v minulosti pracoval v organizácii Arizona Coyotes, v ktorej bol prezidentom, výkonným riaditeľom, spolumajiteľom a alternatívnym guvernérom.

19. 04. 2020

Video: Pastrňák prehral súboj so psomDomáca karanténa nie je ľahká pre nikoho a môže doľahnúť aj na profesionálnych hokejistov. Český útočník David Pastrňák z Bostonu napríklad zverejnil video, v ktorom súťaží so svojím o to, kto skôr zje dobroty na podlahe. Prehral. Na záver dodal: „OK, všetci, karanténa nás definitívne dostihla.“

18. 04. 2020

Ofenzívna nádej Senators ešte profíkom byť nechceMladý útočník Shane Pinto informoval tím Ottawa Senators, že sa v budúcej sezóne ešte nechce stať profesionálom. Zostane na Univerzite Severnej Dakoty, na ktorej strávil posledný ročník. V 33 zápasoch si pripísal 28 bodov za 16 gólov a 12 asistencií. Devätnásťročný Američan, ktorý na juniorských MS zaznamenal štyri góly a tri asistencie v piatich dueloch, bol draftovaný Ottawou v minulom roku z celkového 32. miesta.
Video: Ovečkin s manželkou a synom žiaria v reklameKapitán Washingtonu Alexander Ovečkin je zvyknutý žiariť na ľade. Teraz však žiari aj v ruskej reklame na kozmetické produkty pre deti. Dopĺňajú hu v nej aj manželka Nasťa a syn Sergej.



17. 04. 2020

Bettman sa porozpráva s premiérom o testovaní hráčovKomisár NHL Gary Bettman je v kontakte s vládou Kanady a má v pláne hovoriť priamo s premiérom Justinom Trudeauom o potenciálnom testovaní hráčov NHL na koronavírus. Darren Dreger z TSN tvrdí, že by to mohol byť krok k obnoveniu sezóny. „Rozvíja sa viacero možností, ktoré by mohli byť k dispozícii, čo podporuje optimizmus minimálne v rámci Národnej hokejovej ligy,“ poznamenal. Hráči NHL sú momentálne v karanténe do 30. apríla a doteraz boli vírusom COVID-19 nakazení ôsmi – piati v Ottawe, traja v Colorade. Všetci sa už zotavili.

16. 04. 2020

NWHL je na ceste za prvým tímom v ToronteŽenská NWHL je v procese rozšírenia svojej pôsobnosti za hranice Spojených štátov amerických. Na konci apríla by mala oznámiť, že na jej mapu pribudne tím z oblasti Toronta. Vedený bude Margaret Murphyovou, ktorá už podľa informácií AP začala skladať svoju zostavu. Liga má momentálne päť účastníkov zo Spojených štátov amerických a pred rokom vyjadrila túžbu o expanziu do Toronta a Montrealu po tom, čo sa pre finančné ťažkosti rozpustila kanadská profesionálna súťaž CWHL.
Predators predĺžili zmluvu s produktívnym obrancom o tri rokyTím Nashville Predators a obranca Alexandre Carrier sa dohodli na podpise novej trojročnej zmluvy, ktorá bude mať na úrovni NHL priemernú hodnotu 733 333 amerických dolárov ročne. Dvadsaťtriročný rodák z Quebecu odohral v tejto sezóne za Nashville tri bezbodové zápasy. Ďalších 55 stretnutí odohral za Milwaukee v AHL. Pripísal si v nich 37 kanadských bodov (5+32) a nazbieral aj 15 plusových bodov. Je siedmym najproduktívnejším obrancom nižšej ligy. Predators ho draftovali v roku 2015 z celkového 115. miesta odvtedy za nich odohral päť duelov.
Bývalý tréner Flames mieri do KHLNiekdajší tréner Caroliny a Calgary, Bill Peters, podpísal v stredu dvojročný kontrakt s tímom Avtomobilist Jekaterinburg z KHL. Peters v tejto sezóne rezignoval na svoj post v Calgary po tom, čo ho Akim Aliu obvinil z rasizmu, ktorého sa mal dopustiť ešte pred desiatimi rokmi. Kormidelník sa za použitie urážlivého slovníka ospravedlnil. Neskôr vysvitlo, že v minulosti kopol do chrbta aj svojho zverenca v Caroline. „Myslím si, že ako plynie čas, tak my všetci rastieme, zlepšujeme sa a stávame sa lepšou verziou samých seba. Ja v tom nie som iný,“ poznamenal Peters v stredu.

15. 04. 2020

NHL Seattle venuje štedrý balík peňazíSkupina Oak View aj v mene novovznikajúcej organizácie NHL v Seattli venovala v utorok 1 milión amerických dolárov na podporu tých, ktorých negatívne ovplyvnil nový koronavírus. Väčšina, 800 000 dolárov, poputuje Komunitnému núdzovému fondu King County, ktorý vďaka tomu rozdá 1000 pracovníkom ovplyvnených vírusom poukážky v hodnote 800 dolárov na nákup potravín a domácich potrieb. Zvyšných 200 000 dolárov bude poskytnutý vo forme grantu 21 umeleckým a neziskovým organizáciám v Seattli.
Nashville vyzbieral takmer 3 milióny na pomoc ľuďomPredators za ostatných šesť týždňov vyzbierali 2,7 milióna amerických dolárov na pomoc ľuďom, ktorí sa dostali do ťažkej situácie pôvodne pre marcové tornáda, ale teraz aj pre vypuknutie pandémie nového koronavírusu. Všetko začalo, keď majiteľ tímu, hráči, tréneri a manažéri založili miliónový fond na podporu zamestnancov, ktorí prišli o príjem po zrušení zápasov a kultúrnych podujatí v Bridgestone Aréne. Navyše, kapitán Roman Josi s manželkou darovali po 20 000 dolárov potravinovej banke a charite zameranej na pomoc bezdomovcom.

14. 04. 2020

United Center v Chicagu sa zmenilo na veľký sklad + fotoHala United Center v Chicagu v súčasnosti nehostí žiadne zápasy Blackhawks alebo Bulls, no je využívaná k väčšiemu dobru. Hala a jej vonkajší areál sú využívané ako logistické centrum, v ktorom sa skladujú a triedia zásoby potravinovej pomoci a zdravotníckeho materiálu. Spoločnosť vlastniaca halu, ktorej prezidentmi sú vlastníci Blackhawks (Rocky Wirtz) a Bulls (Jerry Reinsdorf), sa dohodli na spolupráci v čase pandémie koronavírusu s mestom Chicago a organizáciou Team Rubicon, ktorá pomáha ľuďom v núdzi v čase katastrof. Priamo v hale bolo k 10. aprílu 25 828 škatúľ a 640 paliet obsahujúcich viac ako 350 ton trvanlivých potravín.

Legenda Jets má za sebou posledné kolo chemoterapieČlen Hokejovej siene slávy, Dale Hawerchuk, má za sebou posledné kolo chemoterapie. Tú podstupoval potom, čo mu v auguste minulého roka zistili rakovinu žalúdka. Niekdajší útočník, ktorý má 57 rokov a pre boj so zákernou chorobou sa vzdal pozície trénera Barrie Colts z OHL, odohral v NHL 1188 zápasov so ziskom 1409 bodov. Hrával za Winnipeg, Buffalo, St. Louis a Philadelphiu.

11. 04. 2020

Nádej Colorada z NCAA získala prestížne ocenenieÚtočník Alex Newhook z Bostonskej vysokej školy sa v piatok stal držiteľom Ceny Tima Taylora, ktorá sa udeľuje najlepšiemu nováčikovi roka elitnej divízie NCAA. V histórii školy bude prvým hráčom, ktorý toto ocenenie získal. Devätnásťročný Kanaďan, ktorého draftovalo Colorado vlani z celkového 16. miesta, viedol všetkých nováčikov s 19 gólmi a v 34 zápasoch dokopy nazbieral 42 bodov – naposledy ako nováčik v tíme Eagles pokoril métu 40 bodov Colin White, momentálne hráč Ottawy Senators, v roku 2016. Newhook ukončil túto sezónu s 12-zápasovou bodovou sériou.
Coyotes urobili nepopulárne rozhodnutieNásledkom pandémie koronavírusu sa tím Arizona Coyotes odhodlal v piatok k nepopulárnemu rozhodnutiu – na dočasnej báze uvoľní z pracovného stavu prostredníctvom dovoleniek svojich zamestnancov. Opatrenie platí zatiaľ do 30. júna a dotkne sa polovice zamestnancov. Tým bude aj naďalej platené zdravotné poistenie v plnej výške. „Nevyzerá to tak, že by sa NHL mala obnoviť v dohľadnej budúcnosti, takže toto rozhodnutie bolo nevyhnutné. Všetci budeme aj naďalej dúfať, že hokej sa čoskoro vráti a tešíme sa na to, ako v tom čase privítame našich zamestnancov späť. Nikdy nie je ľahké urobiť takéto kroky, ktoré ovplyvňujú život našich členov a ich rodín. Rád by som im poďakoval za trpezlivosť a pochopenie počas tohto veľmi zložitého obdobia,“ vyhlásil majiteľ tímu Alex Meruelo.

10. 04. 2020

Malkin dostal výsledky testu na koronavírus. Tomuto nerozumieHviezdny útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin je spolu s rodinou momentálne v Miami, kde sa v ich apartmánovom dome objavili potvrdené prípady koronavírusu. Preto musel Malkin spolu so svojou rodinou podstúpiť testy, ktorých výsledky už aj pozná. „Pred dvoma hodinami bola naša rodina testovaná. Testy boli negatívne. Každý v budove bol testovaný. Vieme, že v našej oblasti boli štyri potvrdené prípady,“ poznamenal pre match.tv a vyjadril sa aj k ľuďom, ktorí majú problém akceptovať nariadenia vyplývajúce z pandémie: „Nerozumiem tomu, prečo ľudia ukazujú taký egoizmus a nedokážu to tolerovať. Keď sa niečo takého stane, musíme byť v tom spolu. My teraz napríklad žijeme idylický rodinný život.“

09. 04. 2020

Švajčiarsky SC Bern povedie ženaKlub SC Bern zo švajčiarskej elitnej NLA najal po neúspešnej sezóne bývalú švajčiarsku brankárku Florence Schellingovú na pozíciu generálneho manažéra. Tá sa tak stala prvou ženou na takejto vrcholovej pozícii v histórii profesionálneho mužského hokeja na svete. Bude aj športovou riaditeľkou klubu. Tridsaťjedenročná Schellingová naposledy trénovala švajčiarsku ženskú reprezentáciu do 18 rokov. „Pre nás bolo dôležité mať na tomto poste mladú, inteligentnú a vizionársku osobu. Bolo pre nás irelevantné, či to bude žena alebo muž. Kľúčové bolo, aby rozumela hokeju,“ vyhlásil výkonný riaditeľ tímu Marc Luthi pre web IIHF.
Už aj CCM sa zapája do boja proti koronavírusuSpoločnosť CCM Hockey sa pripojila k rozrastajúcemu sa zoznamu hokejových výrobcov, ktorí poskytujú pomoc zdravotníkom bojujúcim s vírusom COVID-19 v prvej línii. Firma sídliaca v Montreale venuje kanadským zdravotníkom 500 000 chirurgických štítov. K dispozícii ich budú mať najskôr v týždni začínajúcom 27. aprílom. Podobným spôsobom sa snažili pomôcť už aj spoločnosti Bauer, Vaugn či New Balance, ktorá je materskou spoločnosťou Warrioru.

06. 04. 2020

Golden Knights venujú jedlo miestnym nemocniciamTím Vegas Golden Knights sa rozhodol poskytnúť ďalšiu pomoc pre svoju komunitu v boji s novým koronavírusom. Tím odštartoval iniciatívu, ktorej cieľom je poskytnúť viac ako 7500 jedál doktorom, sestričkám a ďalším zamestnancom miestnych nemocníc. Dary pochádzajú od tímovej nadácie, hráčov a personálu tímu. Doteraz sa z hráčov do iniciatívy zapojili William Karlsson, Deryk Englland a Jon Merrill. Časom pribudnú aj ďalší.
Video: Deti hráčov sú skvelým náčiním i cvičebným partneromObranca Calgary Erik Gustafsson sa doma vynašiel. Ako cvičebné náčinie využil svoje dcéry – staršiu mal ako činku za hlavou a mladšiu pred sebou. Naraz tak efektívne precvičil nohy i ramená:


Medzitým, útočník St. Louis Ryan O’Reilly využil svojho syna Jamisona ako tréningového partnera. Raz mu to možno pomôže v hokejovej kariére:

05. 04. 2020

Lehner oslavuje dva roky triezvostiBrankár Vegas Robin Lehner v sobotu oslávil presne dva plné roky triezvosti. „Dnes sú to dve roky od získania pomoci. Dva najlepšie roky môjho života. Ďakujem mojej rodine, priateľom a za všetko podporu z celého sveta. Tým, že som sa otvoril a povedal môj príbeh, sa mi zmenil život. Urobiť kroky k tomu, aby som získal pomoc, boli ťažké, ale zmenili všetko. Zostaňte všetci v bezpečí,“ napísal na sociálnej sieti.

04. 04. 2020

Senators ponúkli svoju halu zdravotníkomTím Ottawa Senators ponúkol svoju halu Canadian Tire Centre, ako aj deväť priľahlých parkovísk a tri iné haly patriace organizácii, vláde provincie Ontário na využitie v čase šírenia koronavírusu. Majiteľ tímu Eugene Melnyk tento návrh predložil provincii tento týždeň a stále čaká na odpoveď. Melnykova ponuka zahŕňa aj 17 súkromných lóži a asi 18 500 metrov štvorcových plochy (200 000 štvorcových stôp).
Video: Ovečkin si v strede tréningu zatancoval so synomMilé video pred pár dňami zverejnil na sociálnej sieti tím Washington Capitals. Jeho kapitán Alexander Ovečkin akurát venoval svoje úsilie domácemu tréningu, keď ho v tom prekvapil malý Sergej. Hviezdny útočník neodolal, cvičenie prerušil a so svojim synom si zatancoval:

Miliónový dar od Zlatých rytierovMajiteľ tímu Vegas Golden Knights, Bill Foley, a nadácia klubu sa rozhodli venovať 1 milión amerických dolárov špeciálnej jednotke, ktorá v Nevade vedie boj proti novému koronavírusu. V tomto štáte bolo doteraz potvrdených viac ako 1500 pozitívnych prípadov a 43 súvisiacich úmrtí. Dar od Golden Knights pomôže nakúpiť chirurgické rúška, respirátory, rukavice, ochranné odevy a iné nevyhnutné zásoby pre zdravotníkov.
Panarin venoval newyorskej nemocnici potrebný darHviezdny útočník Rangers, Artemij Panarin, sa stal najnovším hráčom NHL, ktorý sa svojou mierou pokúsil pomôcť v boji s vírusom COVID-19. Zdravotníkom v prvej línii z newyorskej Nemocnice špeciálnej chirurgie venoval 1500 respirátorov N95, ktoré sú v oblasti nedostatkovým tovarom už pred odhadovaným vrcholom epidémie. V piatok večer bolo v štáte New York evidovaných 102 870 pozitívnych prípadov koronavírusu.

|< <   105 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies