Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


11. 01. 2022

Vegas končí zmluvu so švédskym útočníkomTím Vegas Golden Knights umiestnil na nepodmienečnú waiver listinu útočníka Lukasa Elvenesa s cieľom ukončiť s ním zmluvu. Dvadsaťdvaročný Švéd, ktorého tím z Nevady draftoval v roku 2017 z celkového 127. miesta, strávil posledné tri sezóny v AHL. V tej aktuálnej odohral 20 zápasov so ziskom 10 bodov (2+8).

10. 01. 2022

Video: Rick Bowness vybuchol po zvrate BluesHlavný tréner Dallasu Rick Bowness niesol záver zápasu proti St. Louis ťažko. Jeho zverenci vstúpili do poslednej minúty s vedením 1:0, no nakoniec po 60 minútach prehrali 1:2, čomu pomohli aj dve vylúčenia Stars z 59., resp. 60. minúty.

Hurricanes si upísali držiteľa Ceny Mikea RichteraBrankár Jack LaFontaine podpísal jednoročný vstupný kontrakt s Carolinou, ktorá ho draftovala v roku 2016 z celkového 75. miesta. Dvadsaťštyriročný Kanaďan sa stáva profesionálom v strede vysokoškolskej sezóny, počas ktorej chytával za Minnesotskú univerzitu. Pri bilancii 12-8-0 mal 90,0% úspešnosť zákrokov. V minulej sezóne získal Cenu Mikea Richtera pre najlepšieho brankára NCAA, keď mal bilanciu 22-7-0 s 93,4% úspešnosťou zákrokov a piatimi čistými kontami. Hurricanes majú zraneného Anttiho Raantu, a tak z taxi zostavy povolali Alexa Lyona. Zranení sú pritom aj ďalší brankár v hierarchii – Eetu Makiniemi z AHL a Beck Warm z ECHL.
Wild aktivovali švédskeho útočníkaMinnesota v nedeľu aktivovala z listiny zranených hráčov útočníka Joela Erikssona Eka, ktorý by sa mohol vrátiť do akcie v piatkovom zápase proti Anaheimu. Dvadsaťštyriročný Švéd vynechal tri zápasy pre zranenie hornej časti tela. Predtým zaznamenal 20 bodov (11+9) v 30 stretnutiach.

09. 01. 2022

Adam Ružička sa vracia do taxi zostavyTím Calgary Flames urobil v sobotu dve transakcie. Do Stocktonu z AHL poslal útočníka Byrona Froeseho a do taxi zostavy preradil útočníka Adama Ružičku. Dvadsaťdvaročný Slovák sa v piatok vrátil do zostavy Flames po dvoch vynechaných dueloch. Odohral necelých 11 minút a pripísal si dve strely a mínusový bod. V tejto sezóne odohral 5 zápasov NHL so ziskom gólu.
Barry Trotz sa znovu pripojil k IslandersTím New York Islanders mal v sobotu späť svojho hlavného trénera Barryho Trotza, ktorý vynechal novoročný zápas proti Edmontonu, pretože sa zúčastnil pohrebu svojej matky v Manitobe. Iris Trotzová zomrela 1. januára vo veku 78 rokov. „Toto je prvýkrát, čo som prišiel o rodiča, takže je to veľmi zložité. Teraz mám lepšie pochopenie, keď sa to stane niekomu inému,“ priznal Trotz.
Musíte vidieť: Hagelin strelil vlastný gól cez celé klzisko Hoci Washington prehral v sobotu s Minnesotou 2:3 po nájazdoch, brankár Zach Fucale z 22 striel kapituloval len raz. Druhý gól Wild totiž pripísali Marcusovi Folignovi po tom, čo si pri avizovanom vylúčení strelil vlastný gól Carl Hagelin snažiaci sa prihrať puk Jevgenijovi Kuznecovovi.

Video: Fleuryho pri návrate rozplakali. Potom vytvoril rekord Marc-Andre Fleury sa v sobotu po prvýkrát od výmeny vrátil do Las Vegas. Po štyroch sezónach, ktoré tam strávil, ho čakalo vrúcne privítanie. A špeciálne ho dojalo spomienkové video. Zápas mu nakoniec vyšiel, keď pomohol Chicago k výhre 2:1. Ako jediný brankár histórie NHL tak môže povedať, že vyhral nad 32 tímami.

08. 01. 2022

Studenič je späť v taxi zostave Kým slovenský útočník Adam Ružička bol v piatok aktivovaný z taxi zostavy Calgary Flames, jeho krajan Marián Studenič bol na ňu zaradený tímom New Jersey Devils. Stalo sa tak už tretíkrát. V predošlých dvoch prípadoch z nej bol zakaždým pred najbližším zápasom aktivovaný. Devils budú najbližšie v akcii v sobotu v Columbuse.
NHL odhalila logo pre Heritage Classic + fotoNa 13. marca je plánovaný zápas medzi Buffalom a Torontom, ktorý sa má odohrať v ontárijskom Hamiltone na štadióne Tim Hortons Field. Od piatku už poznáme aj logo, ktoré bude podujatie reprezentovať. Je inšpirované silou a charakterom mesta Hamilton a jeho historickým hutníckym priemyslom.

Tragédia v mládežníckom hokeji Hokejovým svetom otriasa tragédia. Hokejista desiateho ročníka z amerického Connecticutu zomrel po páde a následnom prerezaní krku korčuľou ďalšieho hráča, ktorý nebol schopný vyhnuť sa kontaktu, počas zápasu stredoškolskej ligy medzi St. Luke’s a Brunwick School. Obeťou je Teddy Balkind, ktorého sa snažil zdravotníci, tréneri a personál udržať pri živote, kým na štadión prišla sanitka. Za mŕtveho bol prehlásený po príchode do miestnej nemocnice.

07. 01. 2022

Trevor Daley sa vracia do hry. Podpísal zmluvuObranca Trevor Daley podpísal zmluvu s tímom Florida Eberblades z ECHL. Stalo sa tak rok a pol po tom, čo oznámil koniec svojej hráčskej kariéry. Tridsaťosemročný rodák z Toronta hral naposledy v sezóne 2019/20, keď odohral 43 zápasov so ziskom siedmich asistencií za Detroit. V kariére odohral 1058 zápasov NHL so ziskom 309 bodov (89+220). Zahral si za Stars, Blackhawks, Penguins a Red Wings. S Pittsburghom získal dva Stanleyho poháre. Po konci kariéry pracoval u Penguins ako poradca hokejových operácií.
Canadiens prerušujú všetky aktivity do 8. januáraTím Montreal Canadiens prerušil z preventívnych dôvodov všetky hokejové aktivity až do 8. januára, pričom táto pauza sa týka aj záložného tímu Laval Rocket z AHL. Tím má po odklade zápasov naplánovaný prvý duel na 12. januára v Bostone. Najbližší tréning absolvuje 9. januára. Rocket mali hrať zápasy 7. a 8. januára, no boli im odložené. Canadiens majú momentálne na covidovej listine 22 hráčov, ako aj dvoch trénerov.

06. 01. 2022

Video: Sidney Crosby vs. Niko Mikkola

04. 01. 2022

Vráti sa dnes Tomáš Tatar do akcie?Slovenský útočník Tomáš Tatar ešte nebol oficiálne aktivovaný z covidovej listiny, ale v pondelok zverejnil na sociálnej sieti fotku, podľa ktorej cestoval do Bostonu, kde jeho New Jersey odohrá v utorok zápas proti miestnym Bruins. Tatar hral naposledy 19. decembra a pre karanténu vynechal posledné tri zápasy. Devils vstúpia do zápasu s trojzápasovou víťaznou sériou.
Bude dnes za Flyers chytať Carter Hart?Carter Hart by mohol chytať v dnešnom zápase Philadelphie proti Anaheimu. Kanadský brankár vynechal pre chorobu posledné štyri zápasy, ale v sobotu bol aktivovaný z kovidového protokolu a za sebou už má aj plný tréning. „Chceli sme sa uistiť, že si prejde tréningami, aby sme videli, ako sa mu bude dariť mimo ľadu. Očakávam, že bude v zostave a povedal by som, že je slušná šance, že bude zajtra štartovať,“ povedal tréner Mike Yeo.

02. 01. 2022

Video: Blues prišli na mrazivý Winter Classic v šortkáchTím St. Louis Blues prišiel do Minnesoty odohrať zápas Winter Classic, no v deň zápasu to vyzeralo skôr tak, akoby hráči prišli na dovolenku. Z hotela na štadión sa totiž presúvali v šortkách, sandáloch a košeliach. Niektorí nosili aj slnečné okuliare. Nenechajte sa pomýliť ich výzorom. V Minneapolise bolo v sobotu až -22 stupňov Celzia.


Islanders nemali k dispozícii TrotzaTím New York Islandera absolvoval sobotný zápas proti Edmontonu bez hlavného trénera Barryho Trotza na striedačke. Dôvodom jeho absencie boli osobné záležitosti. Tím tiež oznámil, že na kovidovú listinu zapísal asistenta trénera Johna Grudena a trénera brankárov Piera Greca.

01. 01. 2022

Video: Elliott daroval kuriózne Rangers dva gólyTím New York Rangers v piatok zdolal Tampu Bay Lightning 4:3 vďaka nájazdu Miku Zibanejada, no nebyť dvoch kurióznych chýb brankára Brian Elliotta, nájazdy by nemuseli byť realitou. New Yorku sa totiž po jeho zaváhaniach pri rozohrávke podarilo otočiť z 0:1 na 2:1. Prvýkrát dokonca poslal puk rovno na hokejku Alexisa Lafrenierea:



Druhé zaváhanie prišlo počas presilovky a na gól ho zužitkoval Barclay Goodrow:

Blackhawks si upísali nedraftovaného brankáraBrankár Cale Morris podpísal ako nedraftovaný voľný hráč jednoročnú vstupnú zmluvu so Chicagom, ktoré ho následne umiestnilo do taxi zostavy, z ktorej aktivovalo Arvida Soderbloma po tom, čo na kovidovú listinu pribudol Kevin Lankinen. Dvadsaťpäťročný Morris odchytal väčšinu sezóny v ECHL, no dva zápasy absolvoval aj v AHL s 91,9% úspešnosťou zákrokov.

31. 12. 2021

Ottawa preventívne zrušila tréningTím Ottawa Senators zrušil štvrtkový tréning z preventívnych dôvodov. Ottawa má odohrať najbližší duel v sobotu proti Torontu. V utorok bol pritom na kovidovú listinu zaradený tréner D.J. Smith a v stredu brankár Filip Gustavsson.

30. 12. 2021

Slovenský útočník z WHL skončil na waiver listineSlovenský útočník Peter Repčík bol zaradený tímom WHL Lethbridge Hurricanes na waiver listinu po tom, čo si z nej klub stiahol švajčiarskeho útočníka Liekita Reichleho. Sedemnásťročný košický rodák, ktorý bol v tomto roku na Import drafte vybraný zo 115. miesta, odohral v tejto sezóne 25 zápasov, v ktorých zaznamenal dve asistencie a osem trestných minút.

29. 12. 2021

Smith-Pelly podpísal zmluvu s „farmou“ CanadiensÚtočník Devante Smith-Pelly podpísal profesionálnu skúšobnú zmluvu s tímom Laval Rocket, ktorý pôsobí ako záložný tím Montrealu Canadiens v AHL. Smith-pelly naposledy hrával za Ontario Reign v AHL počas sezóny 2020/21. V roku 2018 pritom získal Stanleyho pohár s Washingtonom, ktorému v play-off pomohol 7 gólmi a asistenciou v 24 dueloch. V NHL nehral od ročníka 2018/19, keď v 54 dueloch vyprodukoval štyri góly a štyri asistencie. Dokopy ich má za sebou 395 so ziskom 44 gólov a 57 asistencií.

28. 12. 2021

Zahrá si Point už v utorok?Útočník Tampy Brayden Point by mohol hrať v utorkovom zápase proti Montrealu po tom, čo v pondelok absolvoval kompletný tréning. Point vynechal 14 zápasov so zranením hornej časti tela. Predtým odohral 16 duelov so ziskom 13 bodov (7+6).

25. 12. 2021

IIHF ruší všetky januárové akciePre narastajúci počet nakazených koronavírusom sa Medzinárodná hokejová federácia rozhodla zrušiť všetky januárové akcie, vrátane majstrovstiev sveta žien do 18 rokov, ktoré sa neuskutočnia v druhej sezóne po sebe.

24. 12. 2021

Rangers si upísali mladého brankáraKanadský brankár Dylan Garand podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom New York Rangers, ktorý ho draftoval v roku 2020 z celkového 103. miesta. Devätnásťročný rodák z Britskej Kolumbie odchytal v tejto sezóne 19 zápasov v juniorskej WHL. V drese Kamloops dosiahol 93,2% úspešnosť zákrokov a priemer 1,85 inkasovaného gólu na zápas.

23. 12. 2021

AHL ruší tohtosezónny zápas hviezdNižšia liga AHL oficiálne zrušila konanie zápasu hviezd, ktorý mal 6. a 7. februára hostiť kanadský Laval. Dôvodom je rast tempa šírenia koronavírusu. Komisár ligy Scott Howson sa však zaviazal organizácii Rocket, že exhibíciu bude hostiť v blízkej budúcnosti.

22. 12. 2021

Oilers a Flames budú mať nižšiu kapacitu hálKanadská provincia Alberta oznámila, že vzhľadom na nárast pozitívne testovaných ľudí na koronavírus znižuje počnúc piatkom kapacity športových hál s kapacitou nad 1000 divákov na polovicu. Dotkne sa to aj tímov NHL Edmonton Oilers a Calgary Flames.
Juniorská QMJHL prerušuje aktivity až do začiatku januáraJuniorská liga QMJHL, v ktorej pôsobia aj traja Slováci Markus Suchý, Oleksii Myklukha a Matej Kašlík, oznámila, že prerušuje všetky hokejové aktivity až do 7. januára, aby dostala pod kontrolu nárast počtu pozitívnych hráčov. Hráči sa k tímom vrátia 3. januára pod podmienkou negatívneho testu. OHL a WHL podobné riešenie nezvažujú.

20. 12. 2021

Toronto si upísalo amerického mladíkaÚtočník Ty Voit podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Torontom, ktoré ho draftovalo v tomto roku z celkového 153. miesta. Osemnásťročný rodák z Pittsburghu pôsobí v tejto sezóne v juniorskej OHL, kde v drese Sarnie odohral 24 zápasov so ziskom 8 gólov a 29 bodov.

|< <   67 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies