Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


08. 12. 2021

Dubnyk podpísal zmluvu v AHLBrankár Devan Dubnyk sa vracia do profesionálneho hokeja. V utorok podpísal profesionálnu skúšobnú zmluvu s tímom Charlotte Checkers z nižšej AHL. Bude to jeho prvé pôsobenie v lige od roku 2014. Tridsaťšesťročný Dubnyk je bez práce po sezóne, v ktorej chytal za San Jose a Colorado. Dosiahol bilanciu 186-11-2 s 89,5% úspešnosťou zákrokov.
Panarin neprekonal Oatesa ani ŠťastnéhoÚtočník Rangers Artemij Panarin v utorok dosiahol svoj 500. bod v NHL. Potreboval na to len 457 zápasov. Len jeden ho delil od vyrovnania zápisu Adama Oatesa a v počte zápasov potrebných na dosiahnutie míľnika u nedraftovaných hráčov. Od ročníka 1963/64 boli rýchlejší aj Wayne Gretzky (234 zápasov), Peter Šťastný (322), Bobby Orr (396), Joe Mullen (446).

07. 12. 2021

Prečo už Halák nesedáva na striedačke?Slovenský brankár Jaroslav Halák v posledných dvoch zápasoch Vancouveru nesedel so svojimi spoluhráčmi na striedačke tímu. Zámorský novinár Thomas Drance informoval, že sa tak deje na žiadosť bratislavského rodáka: „Bolo mi povedané, že sa rozhodol, že bude preferovať sedenie v tuneli a sledovanie zápasu v televízii, keď bude mať na sebe šiltovku náhradníka.“
Tatar a Hughes boli v pondelok jasnými lídrami v tejto štatistikeSlovenský útočník Tomáš Tatar a jeho spoluhráč Jack Hughes boli v pondelkovom zápase proti Ottawe jasne najlepšími hráčmi New Jersey pri vyjadrení streleckého prínosu v hre piatich proti piatim, ktorý spája strelecké pokusy a prihrávky na strely. Obaja mali túto štatistiku na hodnote 11. Tatar ju dosiahol za 5 streleckých pokusov a 5 prihrávok na strelu. Hughes mal až 8 streleckých pokusov a tri prihrávky na strelu. K výhre to však nepomohlo. Senators vyhrali 3:2 po nájazdoch.

Ben Bishop poputuje do AHLBrankár Dallasu Ben Bishop sa tento týždeň pripojí k tímu Texas Stars z nižšej AHL, kde absolvuje kondičný pobyt. Tridsaťpäťročný Američan nechytal od 31. augusta 2020 a od októbra rovnakého roku sa zotavoval z operácie pravého kolena. „Cítim, že moje brankárske zručnosti sú teraz už ostrejšie ako boli. Je to ten správny čas. Som pripravený najviac, ako môžem byť a cítim sa už dobre aj po technickej stránke,“ povedal Bishop.
Sharks si upísali mladého krídelníkaÚtočník Brandon Coe podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom San Jose Sharks, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 98. miesta. Dvadsaťročný rodák z Toronta si vlani vyskúša AHL, kde v 17 zápasoch zaznamenal gól a štyri asistencie. V tejto sezóne pôsobí v juniorskej OHL, kde má v drese North Bay bilanciu 14+32 po prvých 24 stretnutiach.

06. 12. 2021

Dobson napodobnil Miroslava ŠatanaObranca Noah Dobson sa v nedeľu stal siedmym hráčom v histórii Islanders, ktorý strelil vyrovnávajúci gól v posledných 5 sekundách tretej tretiny. Pred ním to dokázal aj slovenský velikán Miroslav Šatan, ktorý to dokázal 13. januára 2007. Okrem neho to zvládli aj Anders Lee (2015), Chris Campoli (2008), Michael Peca (2002), Derek King (1991) a Bryan Trottier (1986).

04. 12. 2021

Video: Subban to urobil opäť. Príde už aj suspendácia?Už sa zdá, že P.K. Subban chce raz za týždeň pripomenúť, že je stále v NHL. V piatok sa dopustil ďalšieho podrazenia nohou, ktorého obeťou bol Nikolaj Ehlers z Winnipegu. Ten sa za to na obrancu New Jersey hneval, no rozhodcovia ho nijak nepotrestali. V tejto sezóne už za to dostal dvakrát pokutu. Mnoho ľudí sa pýta, či už neprišiel čas na suspendáciu.

Marner nedokončil tréning, Mrázek putuje do AHLHviezdny útočník Toronta Mitch Marner nedokončil piatkový tréning po tom, čo sa dostal do kolízie s Jakeom Muzzinom. Marner sa z ľadu postavil veľmi pomaly a na lavičke diskutoval s fyzioterapeutom. Následne odišiel do šatne. Tréner Sheldon Keefe povedal, že to bolo viac preventívne opatrenie. Čo bude hrať v sobotu proti Minnesote, však nevedel povedať. „Uvidíme, ako na tom bude zajtra ráno. Nevyzerá to však v tomto bode ako niečo vážne,“ poznamenal. Brankár Petr Mrázek bol medzitým poslaný na kondičný pobyt k Marlies (AHL). Posledných 15 zápasov a 21 z posledných 22 vynechal pre zranenie slabín
Capitals by sa dnes mohli vrátiť dvaja útočníciTím Washington Capitals by v sobotnom zápase proti Columbusu mohol vo svojej zostave privítať útočníkov T.J. Oshieho (dolná časť tela) a Conora Shearyho (horná časť tela), ktorí vynechali posledných šesť zápasov. V piatok už trénovali bez obmedzení a o ich štarte sa rozhodne v deň zápasu. Bez obmedzení prvýkrát trénoval aj Nicklas Bäckström, no ten ešte blízko k návratu do akcie nie je.
Canadiens bude v Nashville chýbať kľúčový obranca Obranca Jeff Petry nepocestoval s tímom Canadiens na sobotný zápas do Nashville pre zranenie hornej časti tela. Vo štvrtok pritom odohral proti Coloradu 21 minút. Montreal povolal z Lavalu (AHL) obrancu Coreyho Schuenemana.

03. 12. 2021

Video: Eichel začal znovu korčuľovať Hviezdny útočník Vegas Jack Eichel sa menej ako tri týždne od operácie krku vrátil na ľad. Z operácie, ktorá dopadla úspešne, by sa mal zotaviť približne do troch mesiacov.

02. 12. 2021

Parahokejisti Slovenska postúpili na paraolympiáduVýborná správa prišla včera večer z nemeckého Berlína. Slovensko nebudú v čínskom Pekingu zastupovať len hokejisti, ale aj parahokejisti. Tí si vybojovali miestenku na budúcoročnej paraolympiáde po prvýkrát v histórii, keď skončili druhí na kvalifikačnom turnaji, ktorý ovládli bez straty bodu Taliani. Slovensko prehralo len s nimi. O účasť na paraolympiáde sa snažili aj v roku 2018, no vtedy sa im to nepodarilo.
Ohrozoval Evander Kane svoju ženu pištoľou? + videoNa internete sa začalo šíriť video, ktoré zachytáva kontroverzného útočníka Evandera Kanea, ako namieril pištoľou na svoju manželku. Tá ho pôvodne zverejnila aj s tvrdením, že išlo o nabitú zbraň. Advokáti hráča však vysvetlili, že video bolo vytrhnuté z kontextu, aby manželka svojho manžela, s ktorým sú v rozvodovom konaní, úmyselne poškodila. Video má pochádzať z profesionálneho natáčania, ku ktorému malo dôjsť ešte v roku 2020. „Jej správanie je, nanešťastie, konzistentné s prechádzajúcimi krokmi, ktoré urobila počas tohto prípadu. Vždy dúfame, že to bude naposledy,“ vyhlásil Travis I. Krepelka z kancelárie Hoover-Krepelka. Podľa hráčovho agenta Dana Milsteina by mala manželka ísť na psychiatrické liečenie a ich spoločné dieťa zostane v opatere Kanea.

Toronto končí zmluvu s ruským útočníkomTím Toronto Maple Leafs umiestnil v stredu na nepodmienečnú waiver listinu útočníka Kirilla Semionova, aby s ním ukončil zmluvu. Dvadsaťsedemročný Rus odohral za prvý tím tri zápasy, v ktorých nebodoval. V nižšej AHL zaznamenal gól a osem asistencií v deviatich dueloch. Maple Leafs s ním podpísali ročnú zmluvu za 825 000 amerických dolárov v máji, po ôsmich sezónach, ktoré strávil v KHL.
Vyšetrovatelia: Smrť Kivlenieksa bola nešťastná náhodaPolícia v michiganskom Novi uzavrela vyšetrovanie prípadu úmrtia brankára Columbusu Matissa Kivlenieksa, ku ktorému došlo počas osláv Dňa nezávislosti. Úmrtie bolo uzavreté ako nehoda. Dvadsaťštyriročný Lotyš podľahol zraneniam hrudníka, ktoré utrpel pri zlyhaní ohňostroja.

01. 12. 2021

Fehérváry poslal v potýčke k ľadu hviezdu Floridy + videoSlovenský obranca Washingtonu Martin Fehérváry v utorkovom zápase proti Floride dostal menší trest v treťom zápase po sebe. Tentoraz to bolo za hrubosť, keď si v hromadnej potýčke pomeral sily s hviezdnym útočníkom Jontahanom Huberdeauom:

Takto sa Erik Černák zapísal do histórie + videoSlovenský obranca Erik Černák strelil pri návrate do akcie pozoruhodný gól od stredu ľadovej plochy. Bol síce šťastný, ale mal historický význam. Černák totiž skóroval len päť sekúnd po Coreym Perrym, aby spolu vytvorili nový klubový rekord s najkratším časom medzi dvoma gólmi. Predošlý rekord v najrýchlejších dvoch gólov bolo 9 sekúnd (Kučerov+Namestnikov v marci 2016, Hedman+Kučerov v januári 2014 a Andreychuk+Modin v januári 2004). V ďalších piatich prípadoch sa stalo, že hráči Lightning strelili dva góly za 10 sekúnd.

Edmonton musel pre nákazu zrušiť tréningTím Edmonton Oilers umiestnil v utorok na covidovú listinu obrancu Codyho Ceciho a na pohotovostnej báze povolal z Bakersfieldu (AHL) obrancu Markusa Niemelainena. Okrem toho na pozitívny test svojho hráča zareagoval zrušením tréningu. Na covidovej listine v utorok pribudli aj útočník Minnesoty Frederick Gaudreau, útočník St. Louis Tyler Bozak a tréner Boston Bruce Cassidy.

30. 11. 2021

New Jersey sa teší na návrat Jacka HughesaTím New Jersey Devils v utorok oznámil, že vo večernom zápase proti San Jose Sharks sa do základnej zostavy vráti kľúčový útočník Jack Hughes. Ten vynechal 17 zápasov pre zranenie ramena, ktoré utrpel v druhom zápase základnej časti. Tréner Lindy Ruff pre Amandu Steinovú povedal, že by Hughes dnes mohol hrať skôr na pozícii krídelníka a nie centra.
Bruce Cassidy skončil na covidovej listineTím Boston Bruins v utorok oznámil, že pridal na covidovú listinu hlavného trénera Brucea Cassidyho. Očakáva sa, že mužstvu nebude k dispozícii vo večernom zápase proti Detroitu, hoci nie je známe, či bol testovaný pozitívne alebo bol len v úzkom kontakte s nakazeným človekom.
Carolina prichádza o dvoch kľúčových obrancovTím Carolina Hurrcicanes zapísal v pondelok na covidovú listinu dvoch kľúčových obrancov – Bretta Pesceho a Tonyho DeAngela. Obaja zostanú v karanténe v Raleigh, kým tím odcestoval na ďalší zápas do Dallasu. Povolaný do prvého tímu boli zo Chicaga (AHL) obrancovia Jalen Chatfield a Maxime Lajoie. Spomedzi ostatných tímov NHL, ešte Rangers zapísali svojho hráča na covidovú listinu – útočníka Grega McKegga.

28. 11. 2021

Allen vyrovnal zápis HalákaBrankár Montrealu Jake Allen si vytvoril kariérne maximum, keď v sobotnom zápase proti Pittsburghu predviedol 47 zákrokov. Vyrovnal tím zápisy Jaroslava Haláka a Kena Drydena na piatom mieste klubového poradia v počte zákrokov urobených u súpera. Halák ich dosiahol 47 v ročníku 2009/10 dokonca dvakrát. Klubový rekord drží ešte zo sezóny 1973/74 Wayne Thomas s 53 zákrokmi. Viac zákrokov ako Allen, Halák a Dryden urobili aj Jacques Plante (52), Patrick Roy a Jocelyn Thibault (obaja 49).
Doughtyho návrat sa približujeHviezdny obranca Drew Doughty by sa mohol vrátiť do zostavy Los Angeles už v blízkej budúcnosti. „Počas niekoľkých nasledujúcich dní,“ poznamenal tréner Todd McLellan. Doughty v stredu korčuľoval a chodil už aj do kontaktov po prvýkrát od zranenia kolena. Korčuľovať pritom začal už 19. novembra. „Už počas nasledujúcich dní by mal byť pripravený hrať,“ dodal McLellan.
Capitals by sa dnes mohol vrátiť útočníkÚtočník Lars Eller by sa mohol v nedeľnom zápase proti Caroline vrátiť do zostavy Washingtonu po tom, čo vynechal šesť zápasov pre pozitívny test na koronavírus. „Cítim, že som blízko. Uvidíme, neskôr sa porozprávam s trénerom, no zažil som dva dobré dni na ľade,“ povedal po tom, čo v sobotu korčuľoval tretí deň po sebe. V sobotu trénoval bez obmedzení.
James Neal je na listine zranenýchTím St. Louis Blues zapísal v sobotu na listinu zranených hráčov útočníka Jamesa Neala, ktorý nedokončil stredajší tréning a následne vynechal aj zápasy. Zhoršil si stav zranenia, ktoré ho už nejaký čas trápilo. Do prvého tímu bol povolaný útočník Dakota Joshua zo Springfieldu (AHL).

27. 11. 2021

Fehérváry mal niečo s rukou. Trestaný bol po úctyhodnom čase Slovenský obranca Martin Fehérváry si z piatkovej výhry Washingtonu 4:3 nad Floridou odniesol dve trestné minúty. Trest za nedovolené bránenie bol pritom úplne prvým v tejto sezóne. Vylúčený nebol v úctyhodných 19 zápasoch od štartu ročníka, najmä, keď ide stále o nováčika. V ročníku 2019/20 nazbieral šesť trestných minút v šiestich dueloch NHL. Zároveň v zápase vzbudil menšie obavy, keď intenzívne diskutoval s fyzioterapeutom a vyzeralo to tak, že má nejaký problém s ľavou rukou. Zápas však nakoniec dohral.
Kaprizov prekonal ďalší klubový rekord GáboríkaRuský útočník Kirill Kaprizov potreboval tri body, aby vyrovnal rekord Minnesoty v počte bodov nazbieraných v prvých 20 zápasoch sezóny. Nakoniec ich v piatok vyprodukoval štyri, keď gólom a troma asistenciami pomohol k výhre 7:1 nad Winnipegom. Stal sa tak novým rekordérom Wild s 22 bodmi (6+16). Kto držal predošlý rekord? Nikto iný, ako Marián Gáborík. Slovenský krídelník v sezónach 2001/02 a 2002/03 dokázal v prvých 20 zápasoch nazbieral 21 bodov.

26. 11. 2021

Český útočník, ktorý nedohral posledný zápas, trénoval Český útočník Toronta, David Kämpf, vo štvrtok trénoval spolu so spoluhráčmi. Bola to dobrá správa deň po tom, čo nedohral zápas proti Los Angeles, v ktorom bol zasiahnutý do hlavy. Či bude hrať v piatok, ešte nie je známe. „Uvidíme, ako sa bude cítiť zajtra, keď sa zobudí a príde na štadión. Rozhodneme pred zápasom, no dnes to bol pre neho pozitívny deň,“ povedal tréner Sheldon Keefe.
Doughty urobil ďalší pokrok v ceste za návratomHviezdny obranca Los Angeles, Drew Doughty, v stredu absolvoval prvý tréning bez obmedzení fyzických kontaktov od zranenia kolena, ku ktorému došlo 22. októbra. Očakávalo sa, že vynechá osem týždňov, no v tomto bode od zranenia ubehlo len päť.

|< <   69 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies