Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


29. 10. 2020

Columbus predĺžil zmluvu so švédskym útočníkomÚtočník Kevin Stenlund podpísal ako obmedzený voľný hráč novú jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s Columbusom. Jej hodnota na úrovni NHL je 874 125 amerických dolárov a v nižšej lige 70 000 dolárov. Dvadsaťštyriročný Švéd odohral v minulej sezóne za Blue Jackets 32 zápasov so ziskom 10 bodov (6+4) a odohral aj dva zápasy v play-off so ziskom gólu. Hrával aj v nižšej AHL, kde v drese Clevelandu nazbieral 18 bodov (6+12) v 33 stretnutiach.
Huricanes si upísali McCormickaTím Carolina Hurricanes podpísal v stredu jednoročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Maxomom McCormickom, ktorý na úrovni NHL zarobí 700 000 dolárov a v nižšej lige 125 000 dolárov. Dvadsaťosemročný Američan strávil celý minulý ročník v Charlotte z AHL, no poznáme ho aj z NHL, kde odohral 71 zápasov za Ottawu. Pripísal si v nich 10 bodov (6+4).

28. 10. 2020

Blue Jackets predĺžili zmluvu so švajčiarskym útočníkomÚtočník Calvin Thürkauf už nie je obmedzeným voľným hráčom. S tímom Columbus Blue Jackets v utorok podpísal novú ročnú, dvojcestnú zmluvu v hodnote 700 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 75 000 amerických dolárov v nižšej lige. Dvadsaťtriročný Švajčiar odohral v minulej sezóne prvé tri zápasy v NHL, ale nebodoval v nich. Vo svojej tretej sezóne v AHL nazbieral 26 bodov (9+17) v 53 stretnutiach. Momentálne je na hosťovaní v Zugu zo švajčiarskej NLA.
Vlani hral za Canucks, teraz mieri do KHLObranca Oscar Fantenberg, ktorý v minulom ročníku nastupoval za Vancouver Canucks v NHL a Uticu Comets v AHL, opúšťa zámorie – v utorok podpísal ročnú zmluvu s tímom SKA Petrohrad z KHL. V minulej sezóne odohral za prvý tím Canucks 36 zápasov so ziskom gólu a piatich asistencií. V NHL doteraz absolvoval 124 duelov so ziskom 19 bodov (5+14). Hrával aj za Los Angeles a Calgary.

27. 10. 2020

Zomrel dlhoročný člen rodiny OilersTím Edmonton Oilers stratil v pondelok milovaného člena rodiny, Joeyho Mossa, ktorý sa dožil 57 rokov. Moss sa narodil s Downovým syndrómom a súčasťou kabíny kanadského tímu bol od roku 1984, keď Wayne Gretzky požiadal manažment, aby ho zamestnal. Gretzky v tom čase chodil s jeho sestrou. Moss v kabíne motivoval hráčov, rozdával pozitívnu energiu a dokonca spieval národnú hymnu. Okrem Oilers pracoval aj pre Edmonton Football Team. Aj v´daka tomu bol uvedený do Športovej siene slávy v Alberte.

Colorado, San Jose a Toronto uvoľnili hráčov do EurópyTím Colorado Avalancha odobril hosťovanie útočníka Martina Kauta v švédskom tíme MODO Hockey. Rovnaký krok urobili aj tím San Jose Sharks a Toronto Maple Leafs, ktoré do KHL uvoľnili obrancu Artemija Kňazova, resp. útočníka Semiona Der-Argučinceva. Prvý menovaný putuje do Kazaňe, druhý do Nižného Novgorodu.

26. 10. 2020

Radosť na Floride? Jej nádej ukazuje, že sa kritici mohli zmýliť + videoJednou z najväčších výčitiek u fínskeho útočníka Antona Lundella pred tohtoročným draftom bolo, že nemal v sebe veľa ofenzívneho potenciálu. Preto bol odhadovaný skôr na centra druhého alebo tretieho útoku, ako toho prvého. A preto nakoniec zostal k dispozícii tímu Florida Panthers, ktorý ho draftoval z 12. miesta. Devätnásťročný mladík však zažíva skvelý úvod do sezóny v elitnej fínskej Liige. V sobotu strelil štyri góly, aby pomohol HIFK k výhre 5:2 nad SaiPou. Po siedmich zápasoch medzi mužmi má na konte už sedem gólov a jednu asistenciu. Ak by nadviazal na úspešný štart aj v ďalšom priebehu sezóny, Panthers by sa mohli začať tešiť z toho, že na drafte trafili pomyselný jackpot.

22. 10. 2020

Holtby predstavil svoje nové číslo + fotoNový domov bude pre Bradena Holtbyho znamenať aj nové číslo. Skúsený brankár nebude vo Vancouveri nosiť číslo 70, ktoré využíval vo Washingtone. To však u Canucks patrí Tannerovi Pearsonovi. Holtby tak využil šancu prvýkrát v kariére si vybrať vlastné číslo a spolu s manželkou vybrali číslo 49, v ktorom sa spájajú ich obľúbené čísla, Brandina štvorka a Bradenova deviatka. Do predstavenia boli zapojené ich deti:

20. 10. 2020

Nová akvizícia Jets si uctí Ricka Rypiena + fotoÚtočník Nate Thompson nedávno podpísal ročnú zmluvu s tímom Winnipeg Jets, v ktorom plánuje nosiť číslo 11 na počesť zosnulého Ricka Rypiena. Toto číslo nemal žiaden hráč od presťahovania tímu z Atlanty, pričom ako prvý ho mal nosiť práve Rypien, ktorý však ešte pred začiatkom sezóny 2011/12 spáchal následkom depresií samovraždu. Rypien mal byť vtedy prvým hráčom s číslom 11 vo Winnipegu od čias Scotta Arniela, ktorý ho naposledy nosil v drese pôvodných Jets v roku 1991. Thompson si nemohol vybrať čísla 44 a 19, ktoré nosil v minulosti. Využívajú ich Josh Morrissey a David Gustafsson. Jets už predstavili aj čísla ostatných posíl:

18. 10. 2020

Posily Oilers majú svoje čísla. Barrie sa vzdáva svojho bežnéhoTím Edmonton Oilers zverejnil čísla, ktoré budú v novej sezóne nosiť nové akvizície. Najviac sa hovorilo o tom, aké číslo bude mať obranca Tyson Barrie, ktorý bežne nosieva číslo 94, s ktorým sa v drese kanadského tímu preslávil obľúbený Ryan Smyth. Barrie ho nakoniec vymení za číslo 22. Turris bude nosiť číslo 8, Quinne 26 a Forsberg 33.

16. 10. 2020

Kotkaniemi bude uvoľnený na hosťovanieÚtočník Montrealu Jesperi Kotkaniami si zahrá za fínsky klub Ässät Pori. Vo štvrtok jeho hosťovanie potvrdil generálny manažér Canadiens Marc Bergevin. Momentálne sa pracuje na logistických záležitostiach. V Európe pôsobí už päť hráčov tímu. Vrátiť by sa mali, keď sa v NHL otvoria tréningové kempy pred novou sezónou. Tá zrejme nezačne skôr ako 1. januára.

14. 10. 2020

Hurricanes si upísali mladíka draftovaného v tomto rokuCenter Vasil Ponomarjov podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom Carolina Hurricanes, ktorý ho draftoval v tomto roku z celkového 53. miesta. Osemnásťročný Rus odohral v minulej sezóne 57 zápasov v drese Shawiniganu z juniorskej QMJHL. Pripísal si v nich 18 gólov a 31 asistencií. V tejto sezóne odohral štyri zápasy so ziskom dvoch gólov a asistencie.
Niekto poškodil sochu Blackhawks + fotoSocha situovaná pred United Center v Chicagu sa v pondelok stala terčom vandalov. Medzičasom bola zo svojho miesta odstránená a poslaná na opravu. Socha obsahuje logo tímu Chicago Blackhawks, šesť hokejistov a zoznam bývalých hráčov tímu. Blackhawks sa stali terčom kritiky niektorých ľudí po tom, čo sa rozhodli, že nezmenia svoje meno ani logo, ktoré obsahuje hlavu indiána. Podľa nich nejde o nič urážlivé, ale skôr o poctu pre kmeň pôvodných Američanov. V lete si svoje meno musel zmeniť tím NFL Washington Redskins, ktorý sa po novom volá Washington Football Team.

13. 10. 2020

Chromiak začne ročník na SlovenskuTalentovaný útočník Martin Chromiak, ktorého v tomto roku zo 128. miesta draftoval tím Los Angeles Kings, začne ročník 2020/21 v 1. slovenskej lige. Až do odchodu do Kanady bude hrávať za tím MHK Dubnica nad Váhom. Osemnásťročný Dubničan nastúpi do prvého zápasu už dnes proti Výberu Slovenska do 18 rokov. Chromiak v strede minulej sezóny debutoval v OHL, kde hráva za Kingston. V 28 zápasoch strelil 11 gólov a pridal 22 asistencií.

09. 10. 2020

Menšie zmluvy v NHL zo štvrtkaAnaheim podpísal ročnú dvojcestnú zmluvu s krídelníkom Chaseom De Leom. Columbus podpísal dvojročnú dvojcestnú zmluvu s brankárom Matissom Kivlenieksom. Detroit podpísal nové ročné zmluvy s útočníkmi Adamom Ernem a Tarom Hirosem. Minnesota podpísala jednoročné, dvojcestné zmluvy s obrancom Mattom Bartkowskim a krídelníkom Kyleom Rauom. Pittsburgh podpísal dvojročnú zmluvu s útočníkom Samom Lafferty. Tampa Bay podpísala ročnú zmluvu s brankárom Martinom Spencerom. Vegas podpísalo jednoročné zmluvy s obrancom Jimmym Schuldtom a centrom Reidom Dukeom.
Nemecká nádej Detroitu nestrávi sezónu v DELDevätnásťročný obranca Moritz Seider, ktorého draftoval Detroit v minulom roku zo šiesteho miesta, nestrávil ročník 2020/21 v drese Mannheimu z nemeckej DEL tak, ako sa plánovalo. Dôvodom je, že súťaž sa začne až v decembri. Red Wings ho namiesto toho poslali do Švédska, kde strávi celý ročník v drese Rögle BK z elitnej SHL. Seider strávil minulú sezónu v Grand Rapids z nižšej AHL, kde zaznamenal 22 bodov (2+20) v 49 dueloch.

08. 10. 2020

Zmluvy v stredu podpisovali aj „menšie ryby“Okrem väčších rýb v deň druhého až siedmeho kola vstupného draftu podpísali nové zmluvy aj ďalší hráči. Buffalo podpísalo novú ročnú zmluvu s brankárom Jonasom Johanssonom, San Jose ročnú dvojcestnú zmluvu s centrom Anttim Suomelom, Vegas ročnú zmluvu s centrom Gageom Quinneym a Tampa Bay ročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Gemelom Smithom a dvojročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Mitchellom Stephensom.
Hokejová legenda opäť bojuje s rakovinouLegendárny Guy Lafleur sa musí opäť vyrovnávať s rakovinou pľúc. Informovala o tom nemocnica Centre hospitalier de l’Université de Montréal. Šesťdesiatdeväťročný päťnásobný víťaz Stanleyho pohára s tímom Montreal Canadiens podstúpi liečbu chemoterapiou a imunoterapiou. V minulom roku v rovnakej operáciu podstúpil operáciu, ktorou doktori odstránili rakoviny z pľúc. Tá sa však vrátila. Okrem Montrealu si v NHL zahral aj za Rangers a Nordiques. V 1126 zápasoch strelil 560 gólov a nazbieral 1353 bodov.

07. 10. 2020

Athanasiou a Benning nedostanú kvalifikačnú ponukuEdmonton nedá kvalifikačnú ponuku útočníkovi Andreasovi Athanasiouovi a obrancovi Mattovi Benningovi, z ktorých sa v piatok stanú neobmedzení voľní hráči. „Na ničom sme sa nedohodli, a tak budú nekvalifikovaní,“ poznamenal generálny manažér Ken Holland. Athanasiou zaznamenal 11 gólov a 15 asistencií v 55 zápasoch minulej sezóny, ktorej väčšiu časť strávil v Detroite. Benning si v 43 dueloch pripísal osem bodov (1+7). Obaja majú 26 rokov.
Arizona prináša ďalšiu vec z minulosti + fotoTím Arizona Coyotes priviedol naspäť staré dresy a teraz sa vracia k ďalšej veci z minulosti – v novej sezóne bude mať v stredovom kruhu ikonický ubúdajúci mesiac. Bude to súčasť osláv 25. výročia klubu.

06. 10. 2020

Sharks podpísali zmluvy so štyrmi hráčmiTím San Jose Sharks podpísal v pondelok nové zmluvy so štvoricou hráčov. Jednoročné podpísali obranca Nicolas Meloche a center Maxim Letunov, dvojročné krídelník Jayden Halbgewachs a obranca Jacob Middleton. V minulej sezóne sa z nich v NHL predstavili len Middleton, ktorý si v 10 dueloch pripísal dve asistencie, a Letunov, ktorý v troch zápasoch strelil jeden gól. Zvyšný dvaja ešte na svoj debut medzi elitou čakajú.
Arizona predlžila zmluvu s dvoma obrancamiObranca Iľja Ľjubuškin podpísal jednoročnú a obranca Kyle Capobianco dvojročnú zmluvu s tímom Arizona Coyotes. Prvý menovaný zarobí rovný milión dolárov, druhý v priemere 775 000. Ľjubuškin odohral v minulej sezóne za Arizonu 51 zápasov so ziskom štyroch asistencií. Capobianco strelil jeden gól v deviatich dueloch.
Aho podpísal novú zmluvu s IslandersObranca Sebastian Aho podpísal s Islanders novú dvojročnú zmluvu, ktorá má hodnotu 1,45 milióna amerických dolárov a od druhého roka je jednocestná. Dvadsaťštyriročný Švéd, ktorého newyorský tím draftoval v roku 2017 zo 139. miesta, odohral doteraz v NHL 22 zápasov so ziskom štyroch bodov (1+3), ale všetky v ročníku 2017/18. V uplynulom ročníku AHL nazbieral 30 bodov (3+27) v 49 dueloch.
Kings podpísali zmluvy s dvoma útočníkmiÚtočníci Mikey Eyssimont a Matt Luff podpísali s tímom Los Angeles Kings nové jednoročné, dvojcestné zmluvy. Prvý menovaný odohral v minulej sezóne 56 zápasov AHL so ziskom 28 bodov (12+16). Liff odohral aj 18 zápasov NHL, v ktorých zaznamenal gól a štyri asistencie. V drese Ontaria pridal 30 duelov so ziskom 24 bodov (9+15).

05. 10. 2020

Blues predĺžili zmluvu s mladým útočníkomTím St. Louis Blues podpísal v nedeľu jednoročný, dvojcestný kontrakt s útočníkom Nolanom Stevensom. Na úrovni NHL má hodnotu 700 000 dolárov, v nižšej AHL 80 000. Dvadsaťštyriročný Kanaďan bol tímom draftovaný v roku 2016 zo 125. miesta a doteraz hrával medzi profesionálmi len v AHL. V uplynulej sezóne zaznamenal 31 bodov (9+22) v 50 stretnutiach v drese San Antonia.

04. 10. 2020

Capitals predĺžili zmluvu s obrancom draftovaným v prvom koleWashington sa v sobotu dohodol na novej jednoročnej, dvojcestnej zmluve s obrancom Lucasom Johansenom, ktorý mohol byť obmedzeným voľným hráčom. Na úrovni NHL zarobí 700 000 dolárov, v nižšej lige 95 000 dolárov. Dvadsaťdvaročný brat Ryana Johansena bol draftovaný v roku 2016 z 28. miesta, ale doteraz hrával len v AHL. V drese Hersey absolvoval v minulej sezóne pre zranenia len deväť zápasov so ziskom dvoch asistencií.

03. 10. 2020

Nasreddine zostane na lavičke DevilsAlain Nasreddine sa vráti na lavičku New Jersey Devils aj v budúcej sezóne aj po tom, čo sa nestal trvalým hlavným trénerom. Bude pracovať ako asistent Lindyho Ruffa, ktorý sa stal trvalou náhradou za Johna Hynesa. Toho tím vyhodil 3. decembra a odvtedy na dočasnej báze viedol mužstvo práve Nastreddine. Dosiahol s ním bilanciu 19-16-8.
Columbus predlžil zmluvu s pravým krídelníkomKrídelník Kole Sherwood a tím Columbus Blue Jackets sa dohodli na podpise novej jednoročnej, dvojcestnej zmluve. Dvadsaťtriročný rodák z Columbusu zasiahol v uplynulej sezóne do troch zápasov NHL, v ktorých nebodoval. Ďalších 43 duelov odohral za Cleveland v nižšej AHL. V nich zaznamenal 13 bodov (10+3). V organizácii pôsobí od ročníka 2018/19. V NHL nikdy draftovaný nebol.
Bachman sa rozhodol ukončiť kariéruBrankár Richard Bachman končí hráčsku kariéru a stane sa členom trénerského zboru tímu Iowa Wild z nižšej AHL. Tridsaťtriročný Američan bol draftovaný Dallasom zo 120. miesta v roku 2006 a v NHL odchytal 48 zápasov za Stars, Oilers a Canucks. Dosiahol v nich 90,3% úspešnosť zákrokov a priemer 2,97 inkasovaného gólu na zápas pri bilancii 20-18-2. V NHL sme ho naposledy videli v drese Vancouveru v ročníku 2018/19. V minulej sezóne si zachytal za Uticu v AHL a Oskarshamn IK vo švédskej SHL.
Kings vyhodili zamestnanca v úlohe maskotaTím Los Angeles Kings vyhodil zamestnanca, ktorý pracoval ako jeho maskot po tom, čo bol skôr počas tohto roka obvinený zo sexuálneho obťažovania. Tim Smith dostal výpoveď v piatok a tím to nechcel viac komentovať. Maskota Baileyho mal na starosti od roku 2007, keď ho tím prvýkrát odhalil. Okrem neho bývala členka Kings Ice Crew zahrnula do žaloby aj Kings a spoločnosť AEG, ktorá klub vlastní.

|< <   96 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies