Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Fantilli by sa už v sezóne zahrať nemuselÚtočník Columbusu Adam Fantilli by si už nemusel v tejto sezóne zahrať. V sobotu to povedal hlavný tréner Pascal Vincent. Devätnásťročný nováčik nehral od 28. januára pre reznú ranu na lýtku. Pôvodne sa očakávalo, že vynechá osem týždňov. „Naozaj som dúfal, že ho uvidíme späť pred koncom ročníka. To ešte nevieme. Stále v to dúfam, ale zotavovanie je pomalšie, ako sa čakalo,“ poznamenal Vincent.

14. 09. 2024

Video: Dvorský vyspovedal Pekarčíka. Položil mu zaujímavú otázku Slovenský útočník Dalibor Dvorský sa počas nováčikovského kempu v tíme St. Louis Blues zahral na reportéra. A jeho respondentom nebol nikto iný, ako krajan Juraj Pekarčík. Tomu položil aj jednu zaujímavú otázku – opýtal sa ho, čo hovorí na svojich spolubývajúcich. Pekarčík odvetil: „Spolubývajúci? Na teba? Si dobrý chalan.“ Dvorský s úsmevom zareagoval: „Dobrá odpoveď.“

Video: Okuliar sa prezentoval krásnou prihrávkou na gólSlovenský útočník Oliver Okuliar sa v prvom zápase v drese Floridy bodovo presadil. Už v úvode zápasu prihrával na otvárací gól Gracyna Sawchyna. Nakoniec viedol až k výhre 5:2 nad Nashvillom:

Pozri aj: Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video

Video: Slovenský útočník sa prezentoval peknou prihrávkou na gólSlovenský útočník Martin Mišiak sa prezentoval peknou prihrávkou, po ktorej AJ Spellacy obnovil vedenie Chicaga v zápase proti St. Louis na turnaji nádejí Tom Kurvers Prospect Challenge.

Pozri aj: Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video

Video: Prvý gól v histórii Utahu strelil Slovák! Prvý neoficiálny gól tímu Utah Hockey Club strelil slovenský útočník Peter Repčík, ktorý v piatkovom zápase z turnaja nádejí Rookie Faceoff v Los Angeles otváral vyrovnával stav zápasu proti San Jose na 1:1. Repčík je spolu so Servácom Petrovským v nováčikovskom kempe tímu zo Salt Lake City cez pozvánku ako voľný hráč.

Pozri aj: Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video

13. 09. 2024

Aréna Hurricanes ponesie nový názov Počnúc touto sezónou, domáca aréna tímu Carolina Hurricanes bude mať nové meno. Posledných 12 rokov bola hala v Raleigh známa ako „PNC Aréna“. Teraz sa zmení na „Lenovo Center“. Je to výsledkom dohody so spoločnosťou Lenovo, ktorá bude platiť desať rokov do konca ročníka 2023/24.
Veľká nádej Toronta utrpela zranenie hlavy + videoObranca Ben Danford, ktorého Toronto draftovalo v tomto roku z celkového 31. miesta, utrpel vo štvrtkovom modelovom zápase nádejí zranenie hlavy, keď bol narazený na mantinel a väčšinu z nárazu absorbovala hlava. Hlavný tréner Marlies John Gruden, ktorý má na starosti kemp nováčikov, k situácii uviedol: „Podstupuje vyšetrenia. Dúfajme, že bude v poriadku.“

11. 09. 2024

ASMR Video: Šepkajúci Slafkovský vám privodí zimomriavky Tím Montreal Canadiens prišiel opäť so zaujímavým videom. Tentoraz zachytáva prípravu ľadu v Bell Centre štýlom ASMR, ktoré pozostáva z upokojujúcich vzruchov. K tým vás dovedie šepot Juraja Slafkovského:

Flames povýšili HuffmanaTím Calgary Flames povýšil Kerryho Huffmana do pozície riaditeľa hokejovej stratégie. Informuje o tom Tony Androckitis s tým, že Huffman bude naďalej pokračovať aj ako profesionálny skaut, ktorým je v tíme od minulej sezóny. Päťdesiatšesťročný Kanaďan hrával v minulosti v NHL ako obranca. V 401 zápasoch v dresoch Flyers, Nordiques a Senators zaznamenal 145 bodov (37+108). Po hráčskej kariére pôsobil aj ako asistent trénera v nižšej AHL.

10. 09. 2024

Slafkovský bavil opäť ako veľký šéf: Ešte 2 591 990 sekúnd + videoTím Montreal Canadiens zverejnil na svojich sociálnych sieťach video, ktorým upozorňuje na to, že otvárací zápas novej sezóny sa odohrá už presne o mesiac. Redaktor sa pýtal hráčov, či o tom vedia. Oni mu odpovedali „áno“. Postupne sa však jednotka menila na dni, hodiny, minúty a na záver videa sekundy. A kto iný by bol lepšou bodkou videa ako Juraj Slafkovský. Slovenský útočník na otázku, či vedel, že do otváracieho zápasu sezóny zostáva 2 592 000 sekúnd odvetil: „Vlastne aj vedel. Teraz je to 2 591 990 sekúnd.“

Sieň slávy zverejnila meno nástupcu Lannyho McDonalda Hokejová sieň slávy v pondelok oznámila, že bývalý hráč NHL Mike Gartner bude nástupcom Lannyho McDonalda v pozícii predsedu predstavenstva po vypršaní jeho desaťročného pôsobenia v júni 2025. Gartner začne pracovať už od 1. októbra, aby bol jeho prechod hladký. Bude aj súčasťou komisie, ktorá nájde nového prezidenta a výkonného riaditeľa. Gartner odohral v NHL 1432 zápasov so ziskom 708 gólov a 1335 bodov. Členom Siene slávy je od roku 2001.
PWHL už má tímy s celkovou identitou V ženskej profesionálnej hokejovej lige PWHL sa v inauguračnej sezóne 2024/25 predstavilo šesť tímov, ktoré nemali žiadne mená. Pred štartom druhého ročníka však už majú tímy identitu hotovú. Ich celé názvy sú: Boston Fleet, Minnesota Frost, Victoire de Montreal, New York Sirens, Ottawa Charge a Toronto Sceptres. Liga odhalila aj logá klubov:

09. 09. 2024

Video: Hviezda NHL sa zaplietla do veľkej bitky medzi Owensom a Theorym Víťaz Stanleyho pohára, Hartovej trofeje, olympijský šampión a nová hviezda WWE? Hviezdny veterán Corey Perry z tímu Edmonton Oilers sa počas víkendu zviditeľnil, keď dostal úlohu vo wrestlingovom Smackdowne, ktorý sa v piatok večer uskutočnil v Rogers Place. Kevinovi Owensovi pomohol zbiť Austina Theoryho, keď ho zozadu pridržal. Theory inak bojoval po boku Graysona Wallera, ktorý do ringu prišiel v drese Floridy Panthers. Tá zdolala Oilers vo finále tohtoročného Stanleyho pohára.


08. 09. 2024

Raketová ruka: Slafkovský by sa mohol hodiť aj tímom NFL! + video Pre Juraja Slafkovského je najväčšou vášňou hokej. Slovenský útočník tímu Montreal Canadiens by sa však nestratil ani v iných športoch. Počas prípravy na novú sezónu si so spoluhráčmi v rámci rozcvičky zahádzal s loptou pre americký futbal. HabsOnReddit k tomu s dávkou humoru napísali: „Je tam niekoľko tímov NFL, ktoré by mohli využiť 191-centimetrového, 100-kilového quarterbacka s raketovou rukou, ako je Juraj Slafkovský.“

De Leo mieri do KHLÚtočník Chase De Leo sa po dvoch plných sezónach v nižšej AHL rozhodol podpísať jednoročnú zmluvu s tímom Barys Astana z KHL. Dvadsaťosemročný rodák z Kalifornie si naposledy zahral v NHL v ročníku 2021/22 v drese Devils. Predtým si zahral aj za Jets a Ducks. V AHL sa mu zvyklo dariť, ale nikdy nevyužil príležitosť v NHL. V nej odohral len sedem zápasov bez bodového zisku.
Video: Maskoty 2 tímov NHL sa pobili počas bejzbalového zápasu Ešte nezačalo ani obdobie prípravných zápasov a už sme videli v televíziu bitku zástupcov NHL. V sobotu sa na zápase bejzbalovej MLB medzi New York Mets a Cincinnati Reds dostali do konfliktu maskoty tímov New Jersey Devils a New York Islanders, ktorý komentátori okomentovali slovami: „To je to, čo robia chlapci od hokeja.“

07. 09. 2024

Video: Slafkovský je späť v Montreale. Pobyt na ľade si užíva Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa už vrátil do kanadského Montrealu, kde už aj vstúpil do poslednej fázy svojej prípravy na sezónu 2024/25. V zámorí začal s neformálnymi tréningami na ľade a bolo vidno, že si pobyt na ľade užíval. Užíval si aj prítomnosť kamaráta Arbera Xhekaja.


15. 08. 2024

Zomrel bývalý manažér a skaut NHLNHL oznámila, že vo veku 83 rokov zomrel Gilles Leger. Príčiny úmrtia nie sú známe. Leger pracoval 11 sezón vo vedení tímu Quebec Nordiques, v ktorom bol riaditeľom hráčskeho oddelenia a neskôr asistentom generálneho manažéra. Po presťahovaní tímu do Colorada presedlal na skauting. V rokoch 1998 až 2000 pracoval ako skaut Edmontonu, v rokoch 2000 až 2020 ako skaut Rangers.

14. 08. 2024

Rosen ukončí po sezóne kariéruLegendárny komentátor zápasov New Yorku Rangers, Sam Rosen, v utorok oznámil, že po sezóne 2024/25 ukončí svoju kariéru. Sedemdesiatsedemročný rodák z newyorského Brooklynu sa stal hlavným komentátorom zápasov Rangers v roku 1984 a v roku 2016 získal od Hokejovej siene slávy Cenu Fostera Hewitta. Od roku 1996 komentoval aj zápasy NFL.
White podpísal zmluvu s farmou SharksÚtočník Colin White sa dohodol na jednoročnej zmluve s tímom AHL San Jose Barracuda. Dvadsaťsedemročný rodák z Bostonu strávil minulý ročník u Penguins a Canadiens. V 28 zápasoch NHL nebodoval. V nižšej AHL zaznamenal 10 bodov (5+5) v 21 dueloch. V NHL odohral dokopy 320 zápasov so ziskom 113 bodov (44+69). Hrával aj za Senators a Panthers. Ottawa ho draftovala v roku 2015 z 21. miesta.

09. 08. 2024

Brutálne: Na svet sa dostalo video zo šatne Oilers po poslednej prehre vo fináleNa svetlo sveta sa vo štvrtok dostalo video, ktoré zachytáva hráčov tímu Edmonton Oilers po prehre v siedmom zápase finále Stanleyho pohára, v ktorom nedokázali zavŕšiť historický obrat v sérii proti Floride, ktorá sa nakoniec tešila zo svojho prvého Stanleyho pohára v histórii. Pohľad zabolí aj nestranného fanúšika.

01. 08. 2024

Clifford podpísal novú zmluvu s MarliesLance Hornby z denník Toronta Sun informuje, že útočník Kyle Clifford podpísal ročný kontrakt na úrovni AHL s tímom Toronto Marlies. V jeho drese hrával aj v minulej sezóne, v ktorej zaznamenal 28 bodov (10+18) v 53 dueloch. Tridsaťtriročný veterán má skúsenosti zo 753 zápasov NHL, v ktorých strelil 66 gólov a pridal 78 asistencií. V 65 zápasoch play-off získal 16 bodov (4+12). S Los Angeles sa dvakrát tešil zo Stanleyho pohára a neskôr si zahral aj za Maple Leafs a Blues. V NHL si naposledy zahral v ročníku 2022/23.
Dube mieri do BieloruskaÚtočník Dillon Dube sa dohodol na jednoročnej zmluve s tímom Dinamo Minsk z KHL. Dvadsaťšesťročný Kanaďan má za sebou sezónou, v ktorej odohral 43 zápasov v drese Flames so ziskom troch gólov a štyroch asistencií. V rámci NHL strávil celú kariéru v Calgary, ktoré ho draftovalo z 56. miesta v roku 2016. V 325 dueloch zaznamenal 57 gólov a 70 asistencií.

30. 07. 2024

Video: Mičkov sa dočkal slávnostného nadhodu v MLBTalentovaný útočník Matvej Mičkov má po príchode do Philadelphie rušný program. Okrem prípravy na novú sezónu sa napríklad v pondelok musel zastaviť na baseballovom štadióne Citizens Bank Park, kde sa postaral o slávnostný prvý nadhod pred zápasom miestnych Phillies. Predtým sa aj stretol s manažérom tímu Robom Thompsonom, ktorému daroval podpísanú hokejku. Aj on sám dostal dar – dres so svojím menom.


Zomrel člen Siene slávyVo veku 90 rokov zomrel Murray Costello, ktorý bol v roku 2005 uvedený do Hokejovej siene slávy v kategórii budovateľov. Costello bol dlhoročným prezidentom Hockey Canada a Canadiens Amateur Hockey Association. Bol jedným z ľudí, vďaka ktorým sa konali prvé ženské majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Bol aj členom Rady IIHF, ktorá ho tiež uviedla do svojej Siene slávy (v roku 2014). Je aj členom Kanadskej športovej siene slávy a Ottawskej športovej siene slávy. V roku 2017 dostal Rad Kanady. Ako útočník si predtým zahral aj v NHL. V 163 dueloch v dresoch Chicaga, Bostonu a Detroitu zaznamenal 32 bodov.
Kanadský center opúšťa zámorie. Mieri do KHLCenter Nic Petan, ktorý dohrával minulý ročník v organizácii New York Rangers, sa dohodol na zmluve s tímom Ak Bars Kazaň z KHL. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan to mimo Severnej Ameriky skúsi premiérovo. Ako profesionál odohral väčšinu zápasov v AHL, no odohral aj 170 duelov NHL so ziskom 35 bodov (7+28). Obliekol si dresy Winnipegu, Toronta, Vancouveru a Minnesoty. Za ňu odohral šesť duelov so ziskom dvoch asistencií aj v ročníku 2023/24. Následne putoval do newyorskej organizácie, v ktorej však šancu v prvom tíme nedostal.

27. 07. 2024

Jets predĺžili zmluvu so švédskym obrancomTím Winnipeg Jets podpísal novú ročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Simonom Lundmarkom, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov a v nižšej AHL 100 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2019 z 51. miesta, ale v NHL ešte nehral. V minulej sezóne odohral 67 zápasov za Manitobu so ziskom 17 bodov (5+12). V dvoch dueloch play-off nebodoval.

26. 07. 2024

Do Európy smerujú dvaja hráči zo zámoriaObranca Will Butcher podpísal ročný kontrakt s Barysom Astana z KHL a krídelník Josh Currie sa dohodol na ročnej zmluve s Kolínom z nemeckej DEL. Butcher strávil posledné dve sezóny v nižšej AHL, kde v tej poslednej nazbieral tri góly a šesť asistencií v 24 dueloch v drese Wild. V minulosti pritom odohral v NHL 275 duelov za Devils a Sabres so ziskom 114 bodov (16+98). Currie strávil posledný ročník v organizácii Senators, ale hrával len v AHL, kde vyprodukoval 29 bodov (12+17) v 62 dueloch. V minulosti odohral v NHL 22 zápasov za Oilers a Penguins so ziskom piatich bodov (12+17).

25. 07. 2024

Islanders predĺžili zmluvu s obrancomTím New York Islanders podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Dennisom Cholowskim, ktorá mu vynesie 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 250 000 amerických dolárov v nižšej lige. Dvadsaťšesťročný Kanaďan strávil celý minulý ročník v AHL, kde vyprodukoval 31 bodov (7+24) v 68 stretnutiach. V minulosti si zahral v NHL za Detroit, Seattle, Washington a Islanders. V 117 zápasoch zaknihoval 10 gólov a 20 asistencií.
Wild si upísali útočníka, ktorého získali výmenouTím Minnesota Wild podpísal jednoročný dvojcestný kontrakt s hodnotou 800 000 amerických dolárov na úrovni NHL s útočníkom Graemeom Clarkeom. Clarke sa stal súčasťou organizácie, keď jeho práva vymenil tím New Jersey Devils za Adama Beckmana. Dvadsaťtriročný rodák z Minnesoty odohral v minulej sezóne svoje prvé tri zápasy NHL, v ktorých nebodoval. V 67 zápasoch nižšej AHL zaknihoval 25 gólov a 24 asistencií.

24. 07. 2024

Malentsyn sa vyhol arbitrážiÚtočník Beck Malentsyn ostáva hráčom Buffala Sabres. Obe strany sa vyhli arbitráži a dohodli sa na novej dvojročnej spolupráci, pričom hráč zarobí 2,7 milióna dolárov. Kanaďan odohral poslednú sezónu vo Washingtone a v 81 zápasoch základnej časti získal 21 bodov (5+16), no Capitals ho počas draftu vymenili do Buffala.

  1 z 389   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Suzuki a Caufield späť na ľade. Po ich boku však nebol Slafkovský V minulosti kritizoval Slafkovského, u Mešára je zhovievavý: Neodpisujte ho! Honzek vyzerá naozaj dobre. Urobil obrovský krok vpred, tvrdí riaditeľ Flames Pekarčík hral v jednej formácii s Dvorským. Príliš nenadchol Dvorský: Nie som tlstý, nebojte sa. Tréner o jeho výkone: Sklamaný som nebol, ale... Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video Phil Kessel je stále bez zmluvy. Aj po ročnej pauze chce pokračovať v NHL, tvrdí insider Hviezdny Sorokin utrpel zranenie. Islanders pozvali do kempu známu tvár Kane pôjde na operáciu. Ako pristúpia Oilers k situácii s platovým stropom?Fínsky útočník Colorada vynechá úvod nového ročníka Niekdajší MVP zápasu hviezd a držiteľ Ceny Marka Messiera ide pracovať pre FlyersVodič, ktorý zabil Gaudreauovcov, mal v krvi alkohol a zostáva vo väzbe. Zase si jazdil ako šialený, povedala mu ženaMešár musí zažiť dobrý kemp: Cítim sa lepšie a viem, čo musím robiť častejšie, tvrdíMičkov zaujal v prvý deň kempu. Dovolil si aj vec, ktorú Tortorella neznáša + video Dynastie NHL VI. – Edmonton a posledná dominantná dynastia v NHLDvorský patrí medzi Top 30 nádejí: Vďaka dvom veciam by už mohol dostať šancu v NHL Hedman: Kapitánstvo nezmení to, kým som Pospíšil pred novou sezónou: Toto je len začiatok GM Vegas o odchode klubového rekordéra: Nebol dôvod, aby sme si ho udržali na tak dlho v takom veku Hviezda Utahu naznačila budúce meno klubu. Chce hrať play-off už v tomto ročníku Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies