Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Montreal najal pre farmu bývalého trénera NHLTím Montreal Canadiens v utorok oznámil, že na pozíciu hlavného trénera záložného tímu Laval Rocket z nižšej AHL najal Pascala Vincenta. Ten v minulej sezóne viedol Columbus Blue Jackets, kde predtým pracoval dva roky ako asistent. Rodák z Lavalu dostal výpoveď v júnu po tom, čo jeho mužstvo dosiahlo bilanciu 27-43-12. V minulosti pracoval ako hlavný tréner aj v QMJHL a AHL, kde sa stal aj trénerom roka.

12. 12. 2023

Columbus povolal brankára z kondičného pobytuColumbus povolal v pondelok z Clevelandu z AHL brankára Daniila Tarasova, ktorý na „farme“ absolvoval kondičný pobyt po tom, čo vynechal úvodné týždne sezóny pre zranenie kolena. V štyroch dueloch v drese Monsters dosiahol bilanciu 2-1-0 s 91,5% úspešnosťou zákrokov. Do záložného tímu sa vrátil Jet Greaves.
Ottawe by sa čoskoro mohol vrátiť útočníkÚtočník Ottawy Mark Kastelic absolvoval v pondelok po prvýkrát od utrpenia zranenia členka plný tréning a mohol by sa vrátiť do akcie na nadchádzajúcom výjazde. Trénoval mimo formácií a v utorok hrať nebude. Následne Senators idú na päťzápasový trip, počas ktorého navštívia St. Louis, Dallas, Vegas, Arizonu a Colorado.
Video: Kelemen sa prvýkrát v sezóne presadil. Toto v NHL ešte nezažil!Slovenský útočník Miloš Kelemen získal pri mantineli puk, posunul ho Loganovi Cooleymu a po jeho prihrávke Michael Kesselring vyrovnal na 1:1. Kelemen sa bodovo presadil prvýkrát v sezóne. Asistencie sa dočkal v deviatom stretnutí a ide do konca o jeho prvú asistenciu v NHL. Vlani v 14 dueloch len raz skóroval. K výhre Arizony však neviedla. Buffalo ju zdolalo pomerom 5:2.

Video: To bola radosť! Tomáš Tatar ukončil rekordné čakanie na gól!Slovenský útočník Tomáš Tatar ešte nikdy v kariére nečakal na prvý gól v sezóne tak dlho. Rekordnú sériu ukončil v pondelkovom zápase Colorada proti Calgary, keď v prvej tretine vyrovnával stav na 1:1. Bol to jeho 26. zápas v sezóne, v ktorej v predošlých 25 dueloch nazbieral len osem asistencií. V minulosti len raz čakal na prvý gól dvojciferný počet duelov – v sezóne 2021/22 sa ho dočkal v 12. zápase.

11. 12. 2023

Ducks uvoľnili mladíka na MS juniorov, šanca pre HaggaAnaheim pre potreby kanadskej reprezentácie do 20 rokov uvoľnil pred MS juniorov obrancu Tristana Luneaua, ktorý má v 19 rokoch za sebou šesť zápasov NHL so ziskom gólu a dvoch asistencií. Zo San Diega z AHL bol ako náhrada povolaný skúsený Robert Hagg, ktorý ešte nezažil premiéru v drese Ducks po podpise jednoročnej zmluvy.
Canadiens aktivovali SavardaMontreal aktivoval z listiny zranených hráčov obrancu Davida Savarda a poslal obrancu Mattiasa Norlindera do Lavalu z AHL. Savard absentoval od 23. októbra pre zlomeninu ruky. Dovtedy zaznamenal dve asistencie v šiestich zápasoch a hrával 20 minút a 22 sekúnd na zápas. V nedeľnom zápase proti Nashvillu odohral 20 minút a 10 sekúnd.

10. 12. 2023

Korchinski opustil ChicagoKevin Korchinski opustil tím Chicago Blackhawks z rodinných dôvodov. Hlavný tréner Luke Richardson informoval, že termín jeho návratu nie je známy. Devätnásťročný obranca ešte v piatok trénoval s tímom.
Liljegren robí pokrokyObranca Timothy Liljegren sa zúčastnil bez obmedzení sobotného dopoludňajšieho rozkorčuľovanie Toronta. Stalo sa tak prvýkrát od 2. novembra, kedy utrpel v zápase proti Bostonu zranenie členka. Stále nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do hry.
Video: Juraj Slafkovský zhodil rukavice! Kto vyhral v jeho prvej bitke v NHL? Slovenský útočník Juraj Slafkovský, ktorý v sobotu rozhodol v nájazdoch o výhre Montrealu 3:2 nad Buffalom, sa pred skončením normálneho hracieho času stihol pobiť. Svoj prvý trest za bitku v NHL dostal po konflikte s Connorom Cliftonom. Do seba sa pustili v 16. minúte tretej tretiny. Nešlo o najkrajšiu hokejovú bitku, ale draftové jednotky sa často nebíjavajú:

Pozri aj: Video: Hrdina Slafkovský. Rozhodol o všetkom, ten nájazd musíte vidieť!

Video: Fehérváry hviezdou duelu. Krásne prihral na víťazný gól! Slovenský obranca Martin Fehérváry sa stal treťou hviezdou sobotného zápasu, v ktorom Washington zdolal Rangers 4:0. Okrem spoľahlivej defenzívnej činnosti sa pekným spôsobom zapojil do akcie, ktorá viedla k otváraciemu a teda aj víťaznému gólu. Po jeho peknej prihrávke zakončoval Sonny Milano do odkrytej brány. Pre bratislavského rodáka išlo o štvrtý bod v sezóne (0+4), v ktorej odohral 19 duelov.

Video: Hrdina Slafkovský. Rozhodol o všetkom, ten nájazd musíte vidieť! Hoci opäť nebodoval, slovenský útočník Juraj Slafkovský sa stal v sobotu hrdinom Montrealu. V nájazdoch totiž rozhodol o výhre 3:2 nad Buffalom a jeho úspešný pokus proti Devonovi Levimu pritom stál za to:

Pozri aj: Video: Juraj Slafkovský zhodil rukavice! Kto vyhral v jeho prvej bitke v NHL?

09. 12. 2023

Suter robí pokrokyÚtočník Vancouveru Pius Suter sa v piatok vrátil do tréningového procesu po tom, čo vynechal takmer štyri týždne akcie so zranením dolnej časti tela. Center tretej formácie Canucks by sa mohol vrátiť do akcie niekedy počas budúceho týždňa. V utorok tím hostí Tampu Bay, vo štvrtok Floridu.
Dahlinova absencia by mohla byť len jednozápasováHviezdny obranca Buffala Rasmus Dahlin vynechal štvrtkový zápas proti Bostonu pre zranenie dolnej časti tela, no v piatok sa cítil lepšie a tréner Don Granato pripustil, že by sa v sobotnom zápase proti Montrealu mohol vrátiť do hry. Rozhodne sa o tom v deň zápasu. Brankár Ukko-Pekka Luukkonen je stále chorý a v sobotu nebude k dispozícii.
Bude hrať dnes za Capitals aj Oshie?Útočník T.J. Oshie by mohol hrať za Capitals v sobotnom zápase proti Rangers po tom, čo vynechal predošlých šesť zápasov pre zranenie hornej časti tela. V piatok sa zúčastnil dobrovoľného tréningu, po ktorom povedal: „Budem na tom musieť byť dobre dnes večer a zajtra, no cítil som sa dobre.“
Stav McAvoya nie je až taký zlý Hlavný tréner Bostonu Jim Montgomery v piatok informoval, že zranenie hornej časti tela Charlieho McAvoya sa posudzuje denne a hviezdny obranca by dokonca mohol hrať aj v sobotnom zápase proti Arizone. Montgomery tiež povedal, že zranenie sa netýka hlavy. McAvoy ho utrpel v tretej tretine štvrtkového zápasu proti Sabres.

08. 12. 2023

Musíte vidieť: Šialenstvo v Detroite prinieslo 6 gólov za tri minúty! Tím Detroit Red Wings potešil domácich fanúšikov, keď troma gólmi za 49 sekúnd zvýšil svoje vedenie z 1:0 na 4:0. Sharks zo San Jose sa však nezlomili a následne sami strelili tri rýchle góly, aby sme tak videli šesť gólov za tri minúty a jednu sekundu! Len tá jedna sekundy pritom delila oba tímy od toho, aby vyrovnali rekord NHL, ktorý 22. februára 1981 stanovili Nordiques a Capitals. Domácich fanúšikov to nakoniec asi netešilo, pretože v druhej tretine ich tím strelil štyri góly a následne ich štyri aj inkasoval. Nakoniec prehral 5:6 po predĺžení.

Video: Šimon Nemec strelil prvý gól v NHL. To bola krása! Slovenský obranca Šimon Nemec potreboval len tri zápasy na to, aby strelil svoj prvý gól v NHL. Dočkal sa ho vo štvrtkovom stretnutí proti Seattlu, keď v strede druhej tretiny obnovoval vedenie New Jersey na 2:1. A bol to pekný gól:


Video: Po zakončení Ružičku padol dôležitý gól. Viedol k úspešnému obratu! Slovenský útočník Adam Ružička prispel k obratu Calgary z 0:2 na konečných 3:2 v zápase proti Caroline asistenciou, ktorá bola jeho piatou v sezóne. V siedmej minúte tretej tretiny zakončoval prienik a neistotu brankára Piotra Kočetkova využil Connor Zary, ktorý puk poslal za bránkovú čiaru. Ružička má po 21 zápasoch na konte osem bodov (3+5).

Video: Slafkovský hral ako zviera. Skvelý výkon potvrdzujú aj tieto akcie Montreal síce prehral vo štvrtok s Los Angeles 0:4, ale Juraj Slafkovský toho počas 18 minút a 16 sekúnd strávených na ľade ukázal veľa pozitívneho. Opäť hral v prvej formácii a objavovali sa hlasy, že bol najlepším hráčom tímu. Aj novinár Stu Cowan, ktorý v minulej sezóne patril medzi kritickejšie hlasy, vyzdvihol vyzdvihol jeho zlepšenie: „Naďalej zlepšuje svoju hru v súbojoch pri mantineloch, učí sa využívať svoju postavu vo svoj prospech.“ Randy Timmins skonštatoval: „Juraj Slafkovský je najlepším hráčom Canadiens posledných 5 zápasov. Zďaleka. Hrá ako zviera.“


07. 12. 2023

Tinordi má otras mozguTím Chicago Blackhawks oznámil, že obranca Jarred Tinordi trpí následkami otrasu mozgu. Tridsaťjedenročný Američan zaznamenal jednu asistenciu v 12 zápasoch, ktoré v tejto sezóne odohral.
Video: Myslel to vážne?! Kyrou strelil neskutočný gól Kanadský útočník tímu St. Louis Blues, Jordan Kyrou, sa postaral o gól stredajšej noci. Nabral rýchlosť a ako nôž maslom prešiel cez obranu Vegas predtým, ako poslal svoj tím do vedenie 3:1. Skvelým spôsobom ukončil desaťzápasové gólové suchoty.

05. 12. 2023

Vráti sa dnes Ottawe mladý útočník?Tím Ottawa Senators by v utorkovom zápase proti Rangers mohol privítať naspäť v základnej zostave útočníka Ridleyho Greiga. Ten vynechal 10 zápasov pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel pri náraze do mantinelu. V pondelok trénoval v treťom útoku s Mathieuom Josephom a Dominikom Kubalíkom. Brady Tkachuk a Thomas Chabot netrénovali, ale hrať budú.
Canadiens poslali Xhekaja do AHLMontreal v pondelok aktivoval z listiny zranených hráčov obrancu Arbera Xhekaja a poslal ho do Lavalu z nižšej AHL. Dvadsaťdvaročný zadák pauzoval od 16. novembra pre zranenie hornej časti tela. V prvých 17 zápasoch sezóny zaznamenal gól a dve asistencie.
Video: Černák predviedol skvelú prácu. Krásna prihrávka na gól! Slovenský obranca Erik Černák prispel k výhre Tampy 4:0 nad Dallasom v pondelkovom zápase prihrávkou na gól Anthonyho Cirelliho, ktorá stála za to. Bola to jeho piata asistencia v sezóne, v ktorej odohral 25 zápasov a stále sa netešil z gólu:

Video: Slafkovského skvelé momenty z noci. Tvoril šance, ukázal rozumSlovenský útočník Juraj Slafkovský v pondelkovom zápase Montrealu proti Seattlu (4:2) nebodoval, ale zámorskí odborníci Marc Dumont a Matt Drake vypichli hneď niekoľko jeho akcií, ktoré stáli za pochvalu a dokumentovali jeho súhru s Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom v prvom útoku. Takto napádanie draftovej jednotky viedlo k skvelej streleckej šancu Suzukiho:



Takýmto spôsobom zase udržal puk v moci tímu:


Takto rozumne to urobil, aby pri prieniku k bráne získal presilovku:


04. 12. 2023

Musíte vidieť: Marchand strelil čistý hetrik za menej ako šesť minút!Kapitán Brad Marchand sa stal v nedeľu hrdinom Bostonu, keď ho doviedol k zvratu v zápase proti Columbusu a výhra 3:1 čistým hetrikom. Všetky tri góly strelil v tretej tretine len za päť minút a 50 sekúnd! Bol to jeho šiesty hetrik v kariére.

Video: Puky v bráne nekončia, tak v nej skončil samotný Tatar Slovenský útočník Tomáš Tatar si v nedeľnom zápase Colorada proti Los Angeles neukončil čakanie na prvý gól sezóny, ale namiesto puku skončil v bráne on sám. Po 22. zápase ročníka, ktorý jeho tím prehral 1:4, má na konte stále len osem asistencií.

03. 12. 2023

Penguins chýbali v derby dvaja útočníciPittsburgh nastúpil na sobotné derby proti Philadelphii bez útočníkov Matta Nieta a Noela Acciariho. Obaja utrpeli zranenia v dolnej časti tela, ktoré sa stále posudzujú doktormi. Z Wilkes-Barre/Scrantonu z AHL bol povolaný útočník Joona Koppanen.
Hill nebol v sobotu k dispozíciiBrankár Adin Hill nebol súčasťou základnej zostavy Vegas v sobotnom zápase proti Washingtonu. Dôvodom bolo zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel vo štvrtok proti Vancouveru. Jeho stav sa momentálne posudzuje na dennej báze. Tandem obhajca titulu teraz tvoria Logan Thompson a z Hendersonu (AHL) povolaný Jiří Patera.
Video: Martin Fehérváry zostrelil brankárovi masku! Slovenský obranca Martin Fehérváry síce pri prehre Washingtonu 1:4 s Vegas nebodoval, ale prezentoval sa troma strelami na bránu. A jedna z nich zostrelila masku z hlavy brankárovi Loganovi Thompsonovi:

|< <   22 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies