Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Montreal najal pre farmu bývalého trénera NHLTím Montreal Canadiens v utorok oznámil, že na pozíciu hlavného trénera záložného tímu Laval Rocket z nižšej AHL najal Pascala Vincenta. Ten v minulej sezóne viedol Columbus Blue Jackets, kde predtým pracoval dva roky ako asistent. Rodák z Lavalu dostal výpoveď v júnu po tom, čo jeho mužstvo dosiahlo bilanciu 27-43-12. V minulosti pracoval ako hlavný tréner aj v QMJHL a AHL, kde sa stal aj trénerom roka.

20. 10. 2023

Obranca Habs sa vyrovnáva so zranenímObranca Montrealu Kaiden Guhle utrpel v utorkovom zápase proti Minnesote zranenie hornej časti tela. Kanadský tím vo štvrtok informoval, že jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Canadiens sa vrátia do akcie v sobotu proti Washingtonu.
Blues boli bez BučnevičaTím St. Louis Blues nastúpil na štvrtkový duel proti Arizone bez útočníka Pavla Bučneviča, ktorý v prvej tretine sobotného duelu proti Seattlu utrpel zranenie hornej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Na jeho mieste v prvej formácii nastúpil Brandon Saad a do základnej zostavy sa dostal Nikita Alexandrov.
Schmidt prišiel o zápas proti bývalému tímuKým brankár Laurent Brossoit si zachytal vo štvrtok proti Vegas, s ktorým vyhral v minulej sezóne Stanleyho pohár, Winnipeg nedal šancu zahrať si proti bývalému tímu obrancovi Nateovi Schmidtovi. Ten bol zdravým náhradníkom po tom, čo v prvých troch zápasoch nebodoval a pripísal si tri „mínusky“. Hlavný tréner Rick Bownees povedal, že ho k tomuto rozhodnutiu dohnali niektoré chyby, ktoré skúsený bek v úvodných dueloch urobil.
Video: Ružička prvou hviezdou. Rozhodol o výhre! Slovenský útočník Adam Ružička sa v druhom zápase po sebe stal jednou z hviezd zápasu, tentoraz tou najvyššou. V 45. minúte štvrtkového duelu, v ktorom odohral 15 a štvrť minúty aj so ziskom „plusky“ a dvoch striel, totiž prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre Calgary 4:3 nad Buffalom.

19. 10. 2023

Leo Carlsson zažije debut v NHLCenter Leo Carlsson, ktorý bol v tomto roku draftovou dvojkou, si vo štvrtkovom zápase Anaheimu proti Dallasu po prvýkrát v kariére zahrá v zápase NHL. Osemnásťročný Švéd vynechal prvé dva zápasy sezóny pre zranenie dolnej časti tela. V utorok a stredu trénoval v top útoku s Trevorom Zegrasom a Troyom Terrym.
Musíte vidieť: Brankár Mešárovho tímu dosiahol v 1. tretine gól v oslabení! Tím Laval Rocket potreboval v stredajšom zápase nižšej AHL proti Rochesteru streliť gól, pretože v prvej tretine prehrával už 0:3. V 14. minúte sa ho dočkal, ale prišiel od muža, od ktorého by to každý čakal najmenej – strelil ho brankár Strauss Mann a počas oslabenia. A vysvetlenie je to pravdepodobnejšie – gól mu bol pripísaný po nešťastnom úseku hry zo strany Americans. Tí si strelili vlastný gól počas avizovaného vylúčenia a Mann bol posledným hráčom Rocket, ktorý sa dotkol puku:

Sumár AHL: Mešár má za sebou dramatický sezónny debut, videl aj gól brankára


Video: Zub opustil duel s krvavým zranením. Do tváre ho trafil OvečkinNepríjemný moment videli diváci v Ottawe, kde domáci obranca Arťom Zub utrpel v tretej tretine zranenie hornej časti tela, keď ho do tváre trafil strela krajana, kapitána Washingtonu Alexa Ovečkina. Po zápase nepriniesol tréner DJ Smith žiadne informácie o stave svojho zverenca, ktorý opúšťal ľad zakrvavený. Video nie je vhodné pre citlivé povahy:

Sumár noci: Fehérváry si vytvoril sezónne maximum, Karlsson strelil prvý gól ako Tučniak

18. 10. 2023

Aho vynechal utorkový zápasHviezdny útočník Carolina Sebastian Aho nehral v utorok v San Jose, pretože sa vyrovnáva so zranením hornej časti tela. Hurricanes nezverejnili žiadne podrobnosti o jeho zdravotnom stave. V prvých troch zápasoch sezóny zaznamenal gól a dve asistencie.
Musíte vidieť: McDavid opäť urobili z ničoho niečo!Kapitán Edmontonu Connor McDavid má dar vyrobiť na ľade niečo aj z ničoho. Príkladom toho bol jeho gól z utorkovej výhre 6:1 nad Nashvillom. Už sa zdalo, že jeho prienik skončí, keď narazil do súpera a na ľade urobil otočku. Druhý protihráč však nespracoval puk a McDavid sa medzitým z ľadu postavil, aby sa dostal do úniku:

Video: Slafkovský hral s letnou akvizíciou. Súpera zbavil hokejky a dostal trestUtorkový duel Montrealu proti Minnesote dal odpoveď na to, ako bude vyzerať formácia Juraja Slafkovského po zranení Kirbyho Dacha. Na post centra druhého útoku sa presunul Alex Newhook a na ľavom krídle skončil nakoniec Tanner Pearson, ktorý do tímu prišiel v lete z Vancouveru. Slafkovský pri prehre 2:5 nebodoval a z duelu si odniesol štyri trestné minúty. Trest dostal aj za vyrazenie hokejky súperovi, čím skončil presilovka Canadiens:

17. 10. 2023

Video: Adin Hill bude mať novú masku Brankár Vegas Adin Hill bude nosiť novú masku, ktorej dominujú historické prvky známe z Las Vegas. Na zadnej strane sú pritom vyobrazení aj hudobníci Dean Martin, Frank Sinatra a Sammy Davis mladší.

Flyers prerobili svoju arénu za 400 miliónovTím Philadelphia Flyers pred touto sezónou výrazne vylepšil svoju halu Wells Fargo Center – investoval do nej 400 miliónov amerických dolárov! Pre zaujímavosť, celý tím Ottawa Senators stál 950 miliónov amerických dolárov a samotná hala bola postavená v roku 1996 za 210 miliónov amerických dolárov. Pri rekonštrukcii sa podľa prezidenta haly Phila Lawsa zmenil každý palec plochy. Z nových zariadení budú mať radosť fanúšikovia aj hráči. Vynovené sú tréningové i zdravotnícke zariadenia, video technológia, vznikli nové priestory pre hráčov a ich rodiny.
Český útočník Devils utrpel zranenie Hlavný tréner New Jersey Lindy Ruff pred pondelkovým zápasom informoval, že mu v ňom nebude k dispozícii Tomáš Nosek. Českého útočníka trápi zranenie dolnej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. Nie je známe, kedy ho utrpel. V zostave ho nahradil Curtis Lazar.
Mantha bol zdravým náhradníkomÚtočník Washingtonu Anthony Mantha vynechal pondelkový zápas proti Calgary, pretože z neho tréner Spencer Carbery urobil zdravého náhradníka. Mantha v otváracom zápase proti Pittsburghu odohral len necelých 12 minút a na bránu nevyslal ani jednu strelu.
Merzlikinsa musel zastúpiť GravesTím Columbus Blue Jackets absolvoval pondelkový zápas proti Detroitu (0:4) s brankárom Spencerom Martinom v bráne. Chrbát mu kryl Jet Greaves, ktorý musel byť povolaný pre absenciu Elvisa Merzlikinsa. Ten sa vyrovnával so žalúdočnými problémami.
Video: Štipľavý koniec zápasu. Do hromadnej potýčky sa zapojil aj Šesťorkin! Rozhodcovia pri výhre Rangers 2:1 nad Coyotes v pondelkovom zápase rozdali viac trestných minút po vypršaní hracieho času ako predtým. Mohla za to hromadná šarvátka, do ktorej sa zapojil aj brankár newyorského tímu Igor Šesťorkin. Výsledkom bolo 66 trestných minút, kým predtým ich rozhocovia rozdali 16.

Video: Ružička vyhral buly a následne si ukončil gólové suchoty!Slovenský útočník Adam Ružička v pondelkovom zápase Calgary proti Washingtonu ukončil 32-zápasové suchoty, keď otvoril skóre zápasu. Neskôr zaznamenal aj asistenciu, no z výhry 3:2 po nájazdoch sa tešil Martin Fehérváry. Ružička bol treťou hviezdou duelu.

Sumár noci: Ružička ako hviezda duelu aj skóroval, Fehérváry vyhral. Bedard vs. Matthews 1:0

16. 10. 2023

Hráčom týždňa v AHL útočník Silver KnightsV nižšej AHL sa hráčom prvého týždňa sezóny 2023/24 stal útočník Hendersonu Silver Knights (Vegas) Sheldon Rempal. Ten odohral dva zápasy, v ktorých zaregistroval tri góly a dve asistencie. V oboch skóroval a bol viacbodový, aby pomohol k triumfom nad Iowou.
Aston-Reese smeruje na farmuTím Detroit Red Wings poslal v nedeľu útočníka Zacha Aston-Reeseho do tímu Grand Rapids Griffin z nižšej AHL a povolal útočníka Austona Czarnika. Aston-Reese, ktorý podpísal zmluvu s tímom len pred týždňom, bol povolaný pred sobotným duelom proti Tampe Bay, ale nakoniec v ňom nenastúpil. Czarnik je v druhom roku dvojročnej zmluvy.

15. 10. 2023

Vegas v sobotu chýbal PietrangeloSobotný duel Vegas proti Anaheimu vynechal obranca Alex Pietrangelo, ktorého v tretej tretine štvrtkového duelu proti San Jose trafil do hlavy puk. Hlavný tréner Bruce Cassidy v sobotu povedal, že sa jeho zverenec necítil dobre a jeho stav sa posudzuje na dennej báze. V zostave ho nahradil po boku Nicolasa Haguea Kaedan Korczak.
Sharks zapísali útočníka na listinu zranenýchTím San Jose Sharks zapísal na listinu zranených hráčov útočníka Mikaela Granlunda, ktorý si vo štvrtkovom zápase proti Vegas zhoršil stav poranenia v dolnej časti tela, ktoré utrpel už v tréningovom kempe. Tréner David Quinn vyjadril nádej, že zranenie bude len krátkodobé. Z AHL bol povolaný Jacob Peterson.
Video: Blue Jackets privítali naspäť svoju legendu Quicka Tím Columbus Blue Jackets v sobotu privítal na svojom ľade New York Rangers, na ktorého lavičke sedel ako náhradný brankár Jonathan Quick. Tím z Ohia ukázal, že vie, čo sa patrí, a svojho bývalého hráča privítal aj cez multimediálnu kocku. Americkú legendu to rozosmialo – do Columbusu bola vymenená v lete z Vegas, ale v tíme strávila len deň predtým, ako bola znova vymenená. Vo fotomontáži má nasadené hráčske rukavice...

Musíte vidieť: Hviezdny obranca narušil radosť z gólu neuveriteľným zákrokom!Radosť z gólu bola u hráčov Columbusu predčasná. V sobotnom zápase totiž podržal brankára Rangers Igora Šesťorkina jeho spoluhráč z obrany, Jacob Trouba. Ten na posledný moment zabránil puku prejsť cez bránkovú čiaru skvelým zákrokom, ktorý okamžite obletel svet internetu:

Video: Černákova chyba viedla ku otváraciemu gólu Red WingsSlovenský obranca Erik Černák patril k hráčom Tampy, ktorí v sobotnom zápase proti Detroit ovplyvnili negatívne výsledok svojho tímu. Po jeho zaváhaní sa Red Wings dostali na koňa, keď Daniel Sprong otvoril skóre stretnutia. Nakoniec vyhrali 6:4. Černák, ktorý v úvode sezóny nastupuje len v treťom páre Lightning, odohral 16 a pol minúty s mínusovým bodom, blokom a bodyčekom.

14. 10. 2023

Ekholm by sa mal vrátiť už dnesV Edmontone sa očakáva, že obranca Mattias Ekholm zažije sezónnu premiéru v sobotnom zápase proti Vancouveru. Prvý zápas sezóny vynechal pre zranenie v bedrovej oblasti, ktoré utrpel počas prípravy na sezónu. V sobotu bude hrať útočník Dylan Holloway, ktorý nedohral stredajší zápas, v ktorom ho do ľavej ruky trafil puk.
Bude Detroitu chýbať trojbodový hráč z prvého duelu?Útočník Robby Fabbri pravdepodobne nebude hrať v sobotnom zápase Detroitu proti Tampe Bay. Dôvodom je nešpecifikované zranenie,, ktoré sa posudzuje denne. V piatok preň netrénoval. Fabbri v otváracom zápase sezóny, pri prehre 3:4 s New Jersey, zaznamenal gól a dve asistencie. Jeho kariéru doteraz obmedzovali zranenia celkom výrazne. Vlani odohral len 28 duelov.

13. 10. 2023

V Buffale pomenovali po legendárnom komentátorovi ulicu Tím Buffalo Sabres sa uistil, že sa na zosnulého komentátora Ricka Jeannereta bude navždy spomínať. Po členovi Hokejovej siene slávy premenoval ulicu pred KeyBank Center na „RJ Way“.

Tanev nebol vo štvrtok k dispozícii Seattle nastúpil na svoj druhý zápas v sezóne bez útočníka Brandona Taneva, ktorý utrpel v otváracom zápase sezóny zranenie hornej časti tela pri zákroku Bretta Howdena z Vegas, ktorý bol zaň neskôr aj suspendovaný. Taneva nahradil v zostave Tye Kartye.
Hintz vynechal otvárací zápas sezónyKľúčový útočník Dallasu Roope Hintz vynechal štvrtkový otvárací zápas proti St. Louis pre zranenie hornej časti tela. Sužovalo ho väčšinu tréningového kempu, počas ktorého neodohral ani jeden prípravný duel. Nie je jasné, čo zranenie spôsobilo, no zdá sa, že nejde o nič vážne. tréner Pete DeBoer povedal, že vzhľadom na dlhšie voľno medzi prvým a druhým zápasom sezóny klub jednoducho nechcel nič riskovať. Stars budú v akcii najbližšie až v utorok.
Oilers najali zakladateľku NWHLTím Edmonton Oilers najal do pozície regionálnej skautky Dani Rylan Kearneyovú, ktorá je známa predovšetkým ako zakladateľka a bývalá komisárka ženskej ligy NWHL. Predtým sa snažila priviesť kanadskú CWHL do New Yorku, s čím neuspela. Hoci vyrastala na Floride, hrávala hokej a bola aj členom tímu Severovýchodnej univerzity.

|< <   29 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies