Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Predators predĺžili zmluvu s obrancomTím Nashville Predators podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Adamom Wilsbym, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2020 zo 101. miesta a posledné dve sezóny strávil v Milwaukee z AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 8 gólmi a 21 bodmi, ktoré nazbieral v 61 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

25. 11. 2022

Video: Wright v AHL žiari. Strelil ďalšie krásne góly! Kanadský center Shane Wright nedostával v Seattli veľa príležitostí a v prvých siedmich zápasoch NHL vyprodukoval len sekundárnu asistenciu. Na kondičnom pobyte v AHL sa mu však darí znamenito. Po tom, čo strelil pekný gól pri svojom debute, pomohol teraz Coachella Valley k výhre nad Calgary rovno dvoma peknými gólmi. Po dvoch zápasoch tak má na konte tri presné zásahy.


24. 11. 2022

Video: Kočetkov podpísal zmluvu a predviedol zákrok roka!Brankár Caroliny Piotr Kočetkov, ktorý v stredu podpísal novú štvorročnú zmluvu (viac TU), vo večernom zápase proti Arizone predviedol skvelý zákrok hokejkou, ktorý v kanadskej televízii Sportsnet berú za „zákrok roka“. O gól pripravil Travisa Boyda:

Video: Fanúšik hodil na Petterssona balík cukríkovNehádzalo sa z tribúny len v New Jersey. Aj jeden z fanúšikov na zápase medzi Coloradom a Vancouverom pozdržal chod duelu, keď v závere tretej tretiny hodil na hosťujúceho Eliasa Petterssona balík s cukríkmi:

Top 15 gólov týždňa: Tomáš Tatar je číslom jeden! Oficiálna ligová stránka zverejnila 15 najlepších gólov šiesteho týždňa základnej časti sezóny 2022/23. Slovenského fanúšika poteší, že na prvom mieste rebríčka sa nachádza útočník New Jersey Tomáš Tatar:

Video: Slovenská nádej Wild zažiarila 2. hetrikom v sezóneSlovenský útočník Servác Petrovský, ktorého draftovala v tomto roku Minnesota zo 185. miesta, zažil v stredu vydarený zápas, keď strelil svoj druhý hetrik v sezóne, aby pomohol Owen Sound k výhre 6:3 nad Windsorom. Pečatil ju gólom do prázdnej brány, ktorý bol už jeho 9. v aktuálnej sezóne. V nej má na konte už 21 bodov v 19 stretnutiach. Prvý hetrik vsietil 13. novembra. Medzitým v dvoch dueloch nebodoval. Sumár celej noci z pohľadu slovenských mladíkov v CHL a USHL nájdete na SlovakKHL.sk: Petrovský strelil hetrik, Moško prvou hviezdou zápasu + video

Video: Slafkovský odviedol výbornú prácu a pripísal si asistenciuSlovenský útočník Juraj Slafkovsky zaznamenal vo svojom 15. zápase v NHL svoj piaty bod, keď po druhýkrát v kariére asistoval. A hoci išlo „len“ o sekundárnu asistenciu, pri góle Arbera Xhekaja odviedol veľmi dobrú prácu – najskôr získal puk a založil gólovú akciu, potom zabránil brankárovi vo výhľade, keď pred ním prekorčuľoval (sumár z noci TU):

23. 11. 2022

Video: Wright strelil 1. profi gól. Predviedol skvelý prienik!Center Shane Wright bol Seattlom poslaný na kondičný debut do AHL a pri svojej premiére zanechal stopu, keď po peknom prieniku strelil svoj prvý gól v profesionálnej kariére. Jeho tím, Coachella Valley, však prehral s Calgary 3:5. (sumár z AHL nájdete TU)

Video: Petersen zázračným zákrokom zabránil gólu! Brankár Los Angeles Cal Petersen sa v utorkovom zápase proti Rangers blysol skvelým zákrokom. Dal tým príležitosť svojím spoluhráčom streliť vyrovnávajúci gól, k čomu aj o trochu neskôr došlo. Nakoniec to však k výhre neviedlo.

Blackhawks by sa dnes mohla vrátiť hviezdaHviezdny obranca Seth Jones by sa mohol vrátiť do zostavy Chicaga už v stredajšom zápase proti Dallasu po tom, čo vynechal 10 zápasov pre zranenie pravého palca. Tréner Luke Richardsn povedal, že definitívne rozhodnutie padne po dopoludňajšom rozkorčuľovaní.
Video: Allen od zlosti zlomil jedným švihom svoju hokejkuSpoluhráč Juraja Slafkovského, Jake Allen, si v utorkovom zápase Montrealu proti Buffalu rozhodne štatistiky nezlepšil. Po tom, čo inkasoval siedmy gól, na tom dobre nebola ani jeho hokejka. Frustrovaný brankár ju zlomil o tyč brány.

Brankár Penguins podstupuje vyšetreniaBrankár Pittsburghu Casey DeSmith vynechal utorkový tréning pre zranenie hornej časti tela. Tréner Mike Sullivan povedal, že jeho zverenec podstupuje vyšetrenia, ale verí, že išlo skôr o preventívne opatrenie. Penguins, ktorí budú v akcii znovu v stredu proti Calgary, nepovolali z „farmy“ žiadneho brankára.

22. 11. 2022

Video: Mladí slovenskí hokejisti sa stretli so SlafkovskýmTím Montreal Canadiens zverejnil video, na ktorom zachytáva skupinu mladých slovenských hokejistov, ktorí si v tréningovom zariadení v Brossarde pozreli tréning tímu NHL. Samozrejme, po tréningu sa stretli aj s Jurajom Slafkovským.

Slafkovský: Je to skvelá príležitosť. Toto chcem zlepšiťSlovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský po utorkovom rozkorčuľovaní vyjadril radosť z toho, že si večer proti Buffalu zahrá v druhom útoku s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom. „Ó áno, je to skvelá príležitosť. Čakal som a teraz to konečne prišlo. Urobím to najlepšie a uvidíme," povedal Slafkovský, ktorý by chcel zvýšiť počet striel na bránu: „Chcete strieľať viac a viac, ak chcete dávať viac gólov, takže sa pokúsim v tomto zlepšiť. Stále si myslím, že by som mohol strieľať častejšie, tak sa o to jednoducho pokúsim a niečo dobré sa môže stať."
Potvrdené: Slafkovského dnes čaká veľká šanca v top 6Tím Montreal Canadiens oficiálne potvrdil, že nebude mať v utorkovom zápase proti Buffalu k dispozícii útočníka Mikea Hoffmana, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela. V zostave na dopoludňajšie rozkorčuľovanie figuroval na jeho mieste v druhom útoku Juraj Slafkovský. Slovenský útočník by tak mal proti Sabres dostať šancu po boku Christiana Dvoraka a Brendana Gallaghera, s ktorými trénoval už v pondelok. Zvyšné formácie tvoria: Caufield-Suzuki-Dach, Dadonov-Monahan-Anderson, Pezzetta-Evabs-Armia.
Zaujímavá štatistika: Ďalší dôvod, prečo nechať Ružičku hrávať?Jeden z fanúšikov Calgary Flames na sociálnej sieti poukázal na „ďalší dôvod, prečo nechať Adam Ružičku v základnej zostave“ – kanadský tím má s ním v zostave pozitívnu bilanciu 25-13-1. Pozreli sme sa, ako sa táto bilancia rozložila medzi sezóny. V ročníku 2020/21 mali Flames bilanciu s Ružičkom 2-1-0, vlani 19-8-1 a tento rok 4-4-0, pričom z posledných piatich duelov vyhralo Calgary štyri.
Video: Ružička pokračoval v dobrej práci. Takto získal presilovkuSlovenský útočník Adam Ružička pri pondelkovej výhre Calgary 5:2 nad Philadelphiou nebodoval, no v strede prvej tretiny získal pre svoj tím presilovku, keď ho pred bránou súpera poslal k ľadu Justin Braun. Flames však početnú výhodu na gól nezužitkovali.

Video: Černák skončil na ľade po reverznom hite FolignaSlovenský obranca Tampy Erik Černák sa v pondelkovom zápase proti Bostonu postavil do cesty útočníkovi Nickovi Folignovi. Nakoniec to však bol on, kto skončil na ľade:

Video: Tomáš Tatar zaujal krásnym gólom zo vzduchu Slovenský útočník Tomáš Tatar pomohol v pondelok New Jersey k výhre 5:2 nad Edmontonom, keď v tretej tretine strelil svoj štvrtý gól v sezóne. Išlo o peknú dorážku vlastného zakončenia, keď bol puk ešte vo vzduchu:

21. 11. 2022

Konečne lepší útok? Slafkovský trénoval na mieste HoffmanaArpon Bosu z The Athletic informuje, že slovenský útočník Montrealu, Juraj Slafkovský, absolvoval pondelkový tréning v útoku s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom. Ide o druhú formáciu v hierarchii, v ktorej bežne hráva aj Mike Hoffman. Toho trápi zranenie dolnej časti tela. Canadiens najbližšie hrajú v utorok proti Buffalu.
Video: Hráči Pens pri rozcvičke vtipne napodobňovali MalkinaHviezdny veterán Jevgenij Malkin odohral v nedeľu proti Chicagu svoj 1000. zápas v NHL. Spoluhráči z Pittsburghu sa uistili, že naň nezabudne, už pri predzápasovej rozcvičke. Napodobňovali po ňom jeho typickú rutinu. To, že sa mu to páčilo, prezradil úsmev na jeho tvári i poklepanie hokejkou.

20. 11. 2022

Video: MacKinnon s krásnou akciou, neubránil ho ani FehérváryHviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon ukázal v sobotnom zápase svoju silu. Nanešťastie, odskákala si to obrana Washingtonu a zastaviť sa rozbehnutý vlak nedokázal ani slovenský bek Martin Fehérváry. Capitals nakoniec zápas prehrali 0:4.

Najproduktívnejší hráč Flyers je zranenýÚtočník Flyers Travis Konecny vynechal sobotný zápas proti Montrealu pre zranenie hornej časti tela, s ktorým sa vrátil do Philadelphie na vyšetrenia. Utrpel ho vo štvrtok v Bostone. Ak by vynechal dlhší čas, bola by to pre tím rana. Vedie ho s 19 bodmi (7+12), ktoré nazbieral v 17 dueloch.
Video: Trojbodový Adam Ružička strelil ďalšie dva góly! Slovenský útočník Adam Ružička v sobotnom zápase Calgary proti Floride potvrdil svoju formu, keď dvakrát skóroval a pridal asistenciu. Góly boli už jeho tretí a štvrtý v sezóne, v ktorej odohral len sedem zápasov. Flames vyhrali 5:4 po nájazdoch.

19. 11. 2022

Nemec a Kňažko patria medzi top mladých obrancov AHLSlovenskí obrancovia Samuel Kňažko a Šimon Nemec zažívajú v dresoch Clevelandu, resp. Uticy svoje prvé sezóny v AHL. A aj napriek tomu sa už radia medzi 15 najlepších obrancov v kategórii do 24 rokov v pokročilej štatistike Game Score na jeden zápas. Kňažko je s hodnotou 0,67 na 14. pozícii, Nemec s hodnotou 0,66 na delenej 15. pozícii. Táto štatistika kombinuje viacero faktorov s rôznymi váhami, aby vyčíslila čo možno najlepšiu celkovú hodnotu produktivity hráča.

Honzek opäť skóroval a ťahá skvelé série! + videoSlovenský útočník Samuel Honzek, ktorý patrí medzi kandidátov na prvé kolo budúcoročného draftu v NHL, sa v piatok opäť zapísal do streleckej listiny, keď pri prehre Vancouveru 1:4 s Kamloops strelil gól v oslabení. Skóroval tak už v piatom zápase po sebe. Bodovú sériu má dokonca o dva zápasy dlhšiu a nazbieral počas nej sedem gólov a deväť asistencií! V oboch prípadoch ide o jeho najdlhšie série v zámorskej kariére. Po 20 zápasoch má na konte 13 gólov (10. v lige, 1. medzi nováčikmi) a 29 bodov (8. v lige, 1. medzi nováčikmi), s ktorými vedie svoj tím.


Viac o výkonoch mladých Slovákov v noci z piatka na sobotu nájdete na SlovakKHL.sk:
Päť Slovákov skórovalo, Císar bol hviezdou zápasu + video
Pitlick ide do Lavalu, Slafkovský vynechal tréningMontreal poslal do Lavalu z AHL útočníka Rema Pitlicka, ktorého povolal v utorok, ale nezaradil do zostavy vo štvrtkovom zápase proti Columbusu. V siedmich dueloch tejto sezóny nebodoval. Medzitým, piatkový tréning vynechali Jevgenij Dadonov, Jake Evans i slovenský mladík Juraj Slafkovský. Dostali voľno z dôvodu „údržby“.
Hviezda Panthers by sa mohla vrátiť už dnesTréner Floridy Paul Maurice v piatok povedal, že sa hviezdny center Aleksander Barkov cíti lepšie a tím je optimistický, že sa vráti do zostavy už v sobotu proti Calgary. Kapitán Panthers vynechal štvrtkový duel proti Dallasu pre chorobu. V tejto sezóne vyprodukoval 14 bodov (4+10) v 16 stretnutiach.
Vegas by mohlo byť bez dôležitého útočníkaCenter Nicolas Roy by mohol vynechať sobotný zápas Vegas proti Edmontonu po tom, čo v tretej tretine štvrtkového duelu proti Arizone utrpel zranenie dolnej časti tela. Tréner Bruce Cassidy sa ešte nerozhodol, či ho v prípade potreby nahradí Jakeom Leschyshynom alebo Michaelom Amadiom. Golden Knights budú v akcii aj v pondelok vo Vancouveri. Roy zaznamenal v 18 zápasoch sezóny 11 bodov (4+7).

18. 11. 2022

Video: Zbodyčekoval vlastného brankára. Potom prišla ďalšia ranaPavel Francouz zažil tŕpky moment v strede tretej tretiny štvrtkového zápasu Colorada proti Caroline. Pravdepodobne z dôvody chyby v komunikácii ho zbodyčekoval vlastný spoluhráč Andreas Englund. Aby toho nebolo málo, v zapätí to využil hráči Hurricanes na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Našťastie, Avalanche nakoniec duel vyhrali:

Canadiens poslali mladíka na hosťovanieÚtočník Emil Heineman sa už zotavil zo zranenia, ktoré utrpel v tréningovom kempe. Tím Montreal Canadiens ho tak vo štvrtok poslal na hosťovanie do tímu Leksands IF zo švédskej SHL. V jeho drese vlani zaznamenal 16 bodov (11+5) v 38 stretnutiach. Dvadsaťjedenročného Švéda draftoval Montreal v roku 2020 zo 43. miesta.

|< <   47 z 391   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovskému minulý rok pomohol: Prečo je sebavedomejší a čo bude pre neho dôležité v novej sezóne? Tréner Montrealu sa vyjadril k Filipovi Mešárovi celkom pozitívne Laine pobláznil fanúšikov Montrealu. Priznal, že sa znova cítil ako ligový debutant V utorok nakoniec škrty v kempoch NHL neprežili dvaja SlováciRangers sú ochotní vytvoriť platový rekord. V rokovaniach so Šesťorkinom to však vraj nejde dobreKessel sa chce vrátiť. Je ochotný ísť ja na skúšku Nový brankár si niečo poranil: Senators sú s niekdajším víťazom Vezinovej trofeje opatrní Zranené superhviezdy: Fanúšikovia majú obavy o Matthewsa a PanarinaSharks sa zranil mladý útočník. Vystrašil aj CelebriniUspel na skúške: Flyers podpísali kontrakt s fínskym brankáromMešár, Nemec a Fehérváry boli lídrami zápasov, prvý duel odohrali aj Slafkovský a RegendaSlafkovský má pre Reinbachera radu a priznáva: Nemyslím si, že ja som v tom bol dosť dobrý Potvrdené: Dnes nás čaká súboj troch Slovákov z prvého kola draftu 2022!Ďalší Slovák končí v kempe bez odohrania prípravného duelu! Slafkovského aj Mešára čaká premiéra v príprave. Známe sú ich formácieKoľko gólov a bodov zaknihuje Slafkovský v novej sezóne? Takto to vidia slovenskí fanúšikovia Nemec ponúkol zaujímavý pohľad na rozdiel v hre pod novým trénerom Po skvelej správe horšia: Prvý Slovák neprežil v kempe škrty! Prišlo pre Mešára po povzbudzujúcom znamení nepovzbudivé? Bettman sa vyjadril k informáciám o ďalšej expanzii NHL Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies