Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Predators predĺžili zmluvu s obrancomTím Nashville Predators podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Adamom Wilsbym, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2020 zo 101. miesta a posledné dve sezóny strávil v Milwaukee z AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 8 gólmi a 21 bodmi, ktoré nazbieral v 61 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

18. 11. 2022

Video: Ružička zoči-voči brankárovi. Trafil tyčkuSlovenský útočník Calgary Flames, Adam Ružička, bol veľmi blízko k vyrovnaniu stavu štvrtkového zápasu proti Tampe Bay. Ak by netrafil zoči-voči Andrejovi Vasilevskému tyčku, skóroval by už v treťom zápase po sebe. Nakoniec nebodoval a netešil sa ani z výhry. Lightning vyhrali 4:1.

17. 11. 2022

Video: McDavid tomu nemohol uveriť. Arvidsson ho obral o istý gólJedným z highlightov stredajšieho večera bol aj neskutočný zákrok útočníka Los Angeles Viktora Arvidssona, ktorý na poslednú chvíľu zabránil vyrovnávajúcemu gólu Connora McDavida. Ten tomu nemohol uveriť – puk už videl v bráne. Rovnako, ako mnoho ďalších ľudí:

Video: Montreal zverejnil debatu Zedníka so Slafkovským Bývalý útočník Montrealu, Richard Zedník, sa po otváracom zápase sezóny stretol v šatni so slovenským mladíkom Jurajom Slafkovským. Už vtedy to bolo medializované, no teraz Canadiens zverejnili video, v ktorom sa obaja zhovárali po slovensky a potom aj po anglicky:

Video: Kelemen vykúzlil krásnu prihrávku! Je 4. najlepší v tímeSlovenský útočník Miloš Kelemen pomohol Tucsonu k výhre nad Hendersonom dvoma asistenciami (sumár večera TU). Zaujala však najmä jeho pekná prihrávka naslepo, po ktorej Ronald Knot uzavrel skóre zápasu. Kelemen má po 12. zápase sezóny na konte 8 bodov (3+5) a je štvrtým najproduktívnejším hráčom tímu po Michaelovi Carconem (16), Jean-Sebastianovi Deaovi (11) a Laurentovi Dauphinovi (10).

16. 11. 2022

Swayman robí pokrokyBrankár Jeremy Swayman je popredu oproti plánu zotavovania zo zranenia dolnej časti tela. V utorok sa zapojil do tréningového procesu Bostonu. Tréner Jim Montgomery povedal, že nebude musieť ísť na kondičný pobyt do AHL, ale nevedel povedať, či by sme ho mohli vidieť v akcii už vo štvrtok proti Philadelphii.

15. 11. 2022

Zaujímavosť: Honzek nemá až tak ďaleko od Bedarda!Jedna z najväčších nádejí Slovenska pre budúcoročný vstupný draft v NHL, útočník Samuel Honzek, zažíva vydarený nováčikovský ročník vo WHL. V drese Vancouveru už zaznamenal 12 gólov a 28 bodov v 19 stretnutiach. Liga dokonca upozornila na to, že jeho meno bolo zahrnuté v 47,5 % gólov svojho tímu. Lepšie sú na tom len dvaja hráči - adept na post draftovej jednotky Connor Bedard (60,6%) a Andrew Cristall (54,5%).

Potvrdené: Slafkovský sa vracia. V tejto formáciiSlovenský útočník Juraj Slafkovský dúfal, že sa v utorok vráti pri prvej možnosti po dvojzápasovej suspendácii do zostavy Canadiens. Mohla by si ho totiž naživo pozrieť aj jeho mama. A želanie sa mu splní. V zápase proti New Jersey nastúpi v štvrtom útoku s centrom Jakeom Evansom a pravým krídelníkom Michaelom Pezzettom. Útočníci Joel Armia a Jonathan Drouin nebudú hrať pre zranenia v hornej časti tela.

Černák po prvýkrát v sezóne vynechá dva zápasy po sebeSlovenský obranca Erik Černák, ktorý vynechal pondelkový tréning Tampy Bay, definitívne nebude hrať ani v utorkovom zápase proti Dallasu. Informuje o tom Erik Erlendsson. Černák tak po prvýkrát v sezóne vynechá dva zápasy po sebe. Osudná sa mu stala strela Alexa Ovečkina, ktorá ho v piatkovom zápase proti Washingtonu trafila do nohy. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze.
Bude Erik Černák mimo hry aj dnes?Slovenský obranca Erik Černák vynechal v nedeľu svoj druhý zápas sezóny po tom, čo ho v piatok trafila do členka strela Alexa Ovečkina. Zdá sa, že by po prvýkrát v sezóne mohol vynechať viac zápasov po sebe. Tampa Bay sa v utorok stretne s Dallasom a košický rodák v pondelok netrénoval. Podľa Erika Erlendssona je jeho štart proti Stars pri najlepšom otázny.
Buffalu sa vracia obrancaObranca Henri Jokiharju nehral od 20. októbra po tom, čo ho do tváre zasiahol puk. Doktori mu však už dali zelenú a v utorkovom zápase Buffala proti Vancouveru by sme ho mohli vidieť naspäť v akcii. V pondelok trénoval po boku Jacoba Brysona. Sabres hrajú dva zápasy za dva dni, a tak by sa mohol vrátiť až v stredu proti Ottawe. „nemá toho veľa natrénovaného a ja na neho nechcem zvyšovať tlak. Je to však talentovaný hráč, ktorý bude pre nás veľkým prínosom,“ poznamenal tréner Don Granato.
Video: Adam Ružička opäť skóroval!Slovenský útočník Adam Ružička v druhom zápase po sebe zaznamenal gól a asistenciu. Jeho druhý presný zásah v sezóne bol nakoniec dokonca víťazný pri triumfe Calgary 6:5 nad Los Angeles. Po piatich zápasoch má na konte dva góly a tri asistencie.

14. 11. 2022

Video: Sharks inkasovali v presilovke, Karlssonov mega kiks O zaváhanie večera sa v nedeľu postaral Erik Karlsson. Hviezdny obranca San Jose počas presilovky spadol na zadok, keď sa presúval na modrej s pukom. Využili to hráči Wild, ktorí počas oslabenia zvýšili svoje vedenia na 2:0. Našťastie, Sharks sa nakoniec podaril obrat a duel vyhrali 3:2 po nájazdoch.

Video: Markström bude mať novú, drsnú masku Brankár Calgary Flames Jacob Markström zostane aj pri svojej novej maske verný lebke. Novú dimenziu drsnosti motívu však tentoraz dodá to, že bude mať magmatické zuby a bude láve. Autor Jordon Bourgeault pritom namaľoval aj mriežku, takže celý motív vynikne o niečo viac:

Video: Petrovský žiaril, Mešár tiež 1. hviezdou zápasu! Slovenské nádeje tímov NHL majú za sebou vydarený večer v OHL. Servác Petrovský (Minnesota) dosiahol svoj prvý hetrik v lige, aby ako prvá hviezda zápasu doviedol Owen Sound k výhre 6:3 nad Erie. Strelil aj víťazný gól. Po 16 dueloch má na konte 18 bodov (6+12).


Filip Mešár (Montreal) medzitým po dvoch zápasoch bez bodu strelil svoj 6. gól v sezóne a pridal 5. asistenciu v sezóne, aby pomohol k výhre Kitcheneru 4:3 nad North Bay. Tiež bol vyhlásený za prvú hviezdu. Bol to jeho deviaty zápas v OHL.


Viac o slovenských nádejach v zámorí nájdete na SlovakKHL.sk:
Petrovský, Mešár a Kmec hviezdami zápasov, Honzek trojbodový + video

13. 11. 2022

Ružička je na tom už rovnako i lepšie ako hviezdna posila Flames! Zámorský expert Ryan Pike poukázal po sobotnom zápase Calgary na zaujímavú skutočnosť. Slovenský útočník Adam Ružička už v hre piatich proti piatim s dvoma bodmi vyrovnal produktivitu hviezdneho Jonathana Huberdeaua. Kým Ružička však odohral len štyri zápasy, letná posila Flames až 11. Ak započítame špeciálne formácie, na konte má Ružička tri body a Huberdeau šesť. Ružička tak má priemer lepší – 0,75 vs. 0,55 bodu na zápas. V prepočte bodov na 60 minút hry je dokonca bratislavský rodák najlepší v tíme s 3,25 bodu aj 1,62 gólu na 60 minút hry.
Video: Komentátor stratil reč, neuveriteľný zákrok a lá Hašek! Brankár Calgary Jacob Markström v sobotnom zápase proti Winnipegu predviedol jeden z najefektnejších zákrokov tejto sezóny. Vylámal si na ňom zuby Mark Scheifele. Usmievať sa niekde musí Dominik Hašek, ktorý robieval podobné zákroky.

Dojímavé gestá: Toronto si uctilo chorého Salminga. Neudržal slzy Tím Toronto Maple Leafs pred sobotným zápasom proti Vancouveru uctilo svoju legendu, Borjeho Salminga, ktorý trpí nevyliečiteľnou chorobou ALS. Hoci bol v kariére známy ako tvrďas, ceremoniál ho dojal až k slzám. Hodil aj slávnostný puk a Maple Leafs si pre neho pripravili ešte jedno prekvapenie – otváracie zostava bola švédska. Okrem brankára Kallgrena ju tvorili aj obrancovia Sandin a Liljegren a útočníci Engvall, Nylander a Jarnkrok.

Video: Parise prekonal rekord VišňovskéhoZach Parise rozhodol v sobotu o výhre Islanders 4:3 nad Columbusom, keď skóroval v predĺžení. Zároveň tým prekonal klubový rekord Ľubomíra Višňovského a vo veku 38 rokov a 107 dní sastal najstarším hráčom Islanders s gólom v nadstavenom čase. Slovenská legenda ten predošlý vytvorila 27. februára 2014 s vekom 37 rokov a 200 dní.

Video: Adam Ružička strelil prvý gól v sezóne!Slovenský útočník Adam Ružička nastúpil v sobotu proti Winnipegu v treťom zápase po sebe v prvom útoku Calgary a tentoraz to prinieslo aj svoje gólové ovocie. Po prihrávke Eliasa Lindholma obnovoval vedenie svojím prvým gólom v sezóne a šiestym v kariére (35 zápasov):

Video: Tomáš Tatar opäť skóroval, nový rekord na sveteSlovenský útočník Tomáš Tatar potvrdil v sobotu svoju formu, keď s gólom a asistenciou pomohol Devils k výhre 4:2 nad Arizonou. Gól bol jeho tretí v sezóne a druhý za ostatné dva zápasy. Bodoval pritom už v siedmich dueloch po sebe, čo je jeho nový osobný rekord. Počas tejto série nazbieral deväť bodov. Dokopy ich má na konte 11 v 15 dueloch.

12. 11. 2022

Video: Flyers si uctili Claudea Girouxa pri jeho návrateSkúsený center Claude Giroux sa so svojím tímom Ottawa Senators predstavil v sobotu na ľade Philadelphie. Vrátil sa do nej po prvýkrát od výmeny do Floridy a dočkal sa vrúcneho privítania. Niekdajší kapitán Flyers odohral za organizáciu, ktorá ho draftovala v roku 2006 z 22. miesta, presne 1000 zápasov so ziskom 900 bodov (291+609)

Rozhodlo sa o ďalšom štarte Haláka, Ružička opäť v prvom útokuRangers sa v sobotu predstavia v Nashville a slovenský brankár Jaroslav Halák sa v ňom pokúsi zaknihovať svoju prvú výhru v newyorskom drese a v tejto sezóne. Jeho štart potvrdil hlavný tréner Gerard Gallant. Medzitým v Calgary sa v treťom zápase po sebe dočká príležitosti v prvom útoku Adam Ružička, ktorý pred večerným zápasom proti Winnipegu absolvoval rozkorčuľovanie po boku Eliasa Lindholma a Tylera Toffoliho.

Andersen je už na listine zranenýchTím Carolina Hurricanes umiestnil brankára Frederika Andersena na listinu zranených hráčov s retroaktívnou platnosťou k 6. novembru. Tridsaťtriročného Dána trápi nešpecifikované zranenie. Naposledy chytal 6. novembra, kedy proti Torontu zastavil 18 z 21 striel pri prehre 1:3. V tejto sezóne má bilanciu 5-3 s 89,1% úspešnosťou zákrokov.
Capitals budú chvíľu bez tréneraMužstvo Washingtonu si bude musieť minimálne v dvoch zápasoch poradiť bez hlavného trénera Petera Lavioletta, ktorý vstúpil do covidového protokolu. Prvý zápas vynechal v piatok, kedy Cpaitals hostili Tampu. Na jej ľade sa predstavia v nedeľu. Dočasne vedie tím asistent Kevin McCarthy.

11. 11. 2022

Hjalmarsson obnovuje kariéru, Eriksson sa vracia domov Dvaja bývalí hráči NHL, útočník Loui a obranca Niklas Hjalmarsson, sa vrátili domov, aby tam hrali v najvyššej SHL. Tridsaťsedemročný Eriksson sa dohodol na zmluve s Frolundou po tom, čo v minulej sezóne zaznamenal 19 bodov (3+16) v 73 dueloch v drese Arizony. O dva roky mladší Hjalmarsson obnovuje kariéru, aby si zahral za HV71. Naposledy hral v sezóne 2020/21 tiež za Coyotes.
Yamamoto sa vrátil do EdmontonuÚtočník Kailer Yamamoto sa vrátil z výjazdu do Edmontonu, aby absolvoval vyšetrenia nešpecifikovaného zranenia. Prezradil to tréner Jay Woodcroft, ktorému hráč nebol k dispozícii vo štvrtok proti Caroline. Nebude hrať ani proti Floride. Yamamoto odohral v tomto ročníku 13 zápasov len so ziskom troch asistencií.
Video: Campbell sa vyznamenal. Prihral na gól. Súperovi Už v posledných minútach prehratého zápasu o veľa nešlo, no brankár Edmontonu Jack Campbell si na gól Jespera Fasta z Caroliny sem-tam ešte určite spomenie. Na gól mu doslova prihral svojou ľahkovážnou rozohrávkou:

Video: Krásna akcia, Tatar strelil svoj druhý gól v sezóneTomáš Tatar bodoval v šiestom zápase po sebe a hoci prišiel o sériu zápasov so ziskom asistencií, tentoraz k výhre New Jersey 4:3 nad Ottawou pomohol gólom! Druhým v sezóne a po peknej kombinácii:

10. 11. 2022

Ružička opäť v prvom útoku. Brániť ho bude aj vracajúca sa hviezdaSlovenský útočník Adam Ružička by sa mal aj vo štvrtkovom zápase proti Bostonu predstaviť v prvom útoku Calgary po boku Eliasa Lindholma a Tylera Toffoliho. Práve s nimi dnes absolvoval dopoludňajšia rozkorčuľovanie. Domáci medzitým potvrdili, že sa im vráti do hry hviezdny obranca Charlie McAvoy, ktorý bude hrať v prvom páre po boku Matta Grzelcyka.
Expert o Regendovi: Prečo bol v AHL? Patrí do NHL!Zámorský odborník Félix Sicard z The Fourth Period si myslí, že slovenský útočník Pavol Regenda v stredajšom zápase Anaheimu proti Minnesote dokázal, že patrí do NHL, keď v ňom strelil svoj prvý gól.

„Pavol Regenda ako absolútny ostrostrelec poslal Anaheim do vedenia. Prečo bol v AHL?“ poznamenal Sicard. „Nemôžete žiadať o výrazne lepší prvý gól, ako bol tento. Perfektná strela, ktorá prekonala brankára bez tienenia. Dobré pre Regendu. Je hráčom NHL a patrí do zostavy na každovečernej báze.“

|< <   48 z 391   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Capitals dominovali, keď bol na ľade Féhérváry Slafkovskému minulý rok pomohol: Prečo je sebavedomejší a čo bude pre neho dôležité v novej sezóne? Tréner Montrealu sa vyjadril k Filipovi Mešárovi celkom pozitívne Laine pobláznil fanúšikov Montrealu. Priznal, že sa znova cítil ako ligový debutant V utorok nakoniec škrty v kempoch NHL neprežili dvaja SlováciRangers sú ochotní vytvoriť platový rekord. V rokovaniach so Šesťorkinom to však vraj nejde dobreKessel sa chce vrátiť. Je ochotný ísť ja na skúšku Nový brankár si niečo poranil: Senators sú s niekdajším víťazom Vezinovej trofeje opatrní Zranené superhviezdy: Fanúšikovia majú obavy o Matthewsa a PanarinaSharks sa zranil mladý útočník. Vystrašil aj CelebriniUspel na skúške: Flyers podpísali kontrakt s fínskym brankáromMešár, Nemec a Fehérváry boli lídrami zápasov, prvý duel odohrali aj Slafkovský a RegendaSlafkovský má pre Reinbachera radu a priznáva: Nemyslím si, že ja som v tom bol dosť dobrý Potvrdené: Dnes nás čaká súboj troch Slovákov z prvého kola draftu 2022!Ďalší Slovák končí v kempe bez odohrania prípravného duelu! Slafkovského aj Mešára čaká premiéra v príprave. Známe sú ich formácieKoľko gólov a bodov zaknihuje Slafkovský v novej sezóne? Takto to vidia slovenskí fanúšikovia Nemec ponúkol zaujímavý pohľad na rozdiel v hre pod novým trénerom Po skvelej správe horšia: Prvý Slovák neprežil v kempe škrty! Prišlo pre Mešára po povzbudzujúcom znamení nepovzbudivé? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies