Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Predators predĺžili zmluvu s obrancomTím Nashville Predators podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Adamom Wilsbym, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2020 zo 101. miesta a posledné dve sezóny strávil v Milwaukee z AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 8 gólmi a 21 bodmi, ktoré nazbieral v 61 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

10. 11. 2022

Video: Ovečkin ako buldozer! Zranil českého beka, získal presilovkuKapitán Washington Alex Ovečkin nie je známy len tým, že vie strieľať góly. Nikdy mu nebola cudzia ani hra do tela. Dokázal to aj v stredu, keď nekompromisne narazil na mantinel obrancu Pittsburghu Jana Ruttu. Nanešťastie, český hokejista musel duel opustiť so zranením. Ovečkin tým získal aj presilovku – Rutta zákrok oplácal krosčekom:

Hart absolvoval tréning. Vráti sa dnes?Brankár Philadelphie Carter Hart absolvoval v stredu tímový tréning a mohol by hrať vo štvrtkovom zápase proti Columbusu. „Cítim sa omnoho lepšie ako som sa cítil včera,“ povedal Hart, ktorý vynechal utorkový duel pre chorobu. Tréner John Tortorella nevedel potvrdiť jeho štvrtkový štart, no Flyers poslali na „farmu“ brankára Samuela Erssona, takže v zostave by mal figurovať.
Caroline chýba Frederik AndersenCarolina absolvovala stredajší zápas proti Floride bez brankára Frederika Andersena, ktorý nedokončil pre nešpecifikované zranenie utorkový tréning. Tím jeho stav nešpecifikoval, ale zo Chicaga (AHL) povolal Piotra Kočetkova, ktorý proti Panthers kryl chrbát Anttimu Raantovi.
Video: Slafkovského mentor sa mlátil s brankáromSkúsený útočník Brendan Gallagher, ktorý si v Montreale zobral pod svoje krídla mladíkov, vrátane nášho Juraja Slafkovského, sa v stredajšom zápase proti Vancouver zaplietol do potýčky s brankárom Thatcherom Demkom. Pôvodcom všetkého bol jeho agresívny ťah na bránu:

Video: Zegras strelil krásny gól, nakoniec bol ten Regendov jediným Anaheim prehral v stredu s Minnesotou 1:4 a o jediný gól kalifornského tímu sa postaral Pavol Regenda. Ešte pred ním sa však z gólu tešil aj Trevor Zegras. Dočasne. Rozhodcovia mu ho po ďalšom posúdení pre ofsajd odobrali. Bolo to však ďalšie výstavné, tzv. lakrosové zakončenie z jeho dielne:

09. 11. 2022

Potvrdené: Slafkovský sa porozpráva s disciplinárkou Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL v stredu informovalo, že absolvuje pojednávanie s útočníkom Montrealu Jurajom Slafkovským, ktorý sa bude obhajovať v prípade nebezpečného narazenia Matta Luffa z Detroitu v utorkovom zápase (viac TU). Súperovi spôsobil zranenie, o ktorom tréner Red Wings Derek Lalonde povedal, že bude dlhodobé.

Tréner Detroitu sa vyjadril k zákroku SlafkovskéhoTréner Detroitu Derek Lalonde nebol spokojný so zákrokom, ktorým Juraj Slafkovský zranil jeho zverenca Matta Luffa v utorkovom zápase proti Montrealu (viac TU). Po zápase povedal: „Pokiaľ ide o ten zákrok, rozhodcovia urobili správne rozhodnutie. Je to nešťastné. Je to presne taký zákrok, ktorým sa chcete vyhnúť presne pre to, čo sa aj stalo. Hráč sa vážne zranil. Je to tak, ako to je a ideme ďalej.“
Samsonov vynechá týždne, Murray napreduje Hlavný tréner Toronta Sheldon Keefe v utorok povedal, že zranenie kolena brankára Iľju Samsonova sa aktuálne posudzuje na týždennej báze. Stále nemá k dispozícii špecifickejší odhad dĺžky absencie. Brankár Matt Murray sa medzitým zapojil do utorkového dopoludňajšieho rozkorčuľovania a v stredu bude trénovať bez obmedzení.
Video: Mešár skóroval v slovenskom súboji!Z mladíkov v zámorí sme do rána videli v akcii nádej Montrealu Filipa Mešára, ktorý strelil svoj 5. gól v sezóne pri výhre Kitcheneru 7:1 nad Owen Sound. Pripísal si aj plusku. Po 6 dueloch má na konte 9 bodov. Na jediný gól súpera prihrával Servác Petrovský (nádej Minnesoty), ktorý si po 13 dueloch udržuje priemer bod na zápas.


Sumáre o mladíkoch v zámorí nájdete na SlovakKHL.sk

08. 11. 2022

Novinár z Montrealu: Mešár je ako česká legenda, len šikovnejší Zámorský novinár Stu Cowen z denníka Montreal Gazzette je očarený slovenským útočníkom Filipom Mešárom od momentu, kedy ho prvýkrát videl. Pripomína mu neikdjašieho útočníka Canadiens, Tomáša Plekanca. „Filip Mešár zaujal mňa aj ostatných od prvého momentu, keď sme ho videli v rozvojovom kempe. Je veľmi šikovný a prefíkaný s pukom i bez neho. Na ľade ide vždy naplno, v súbojoch nepoľavuje. Je trochu ako Plekanec, akurát šikovnejší,“ poznamenal Cowan.
Video: Tento gól Blues, absolútna krása St. Louis si v pondelok pripísalo siedmu prehru po sebe, keď nestačilo na Boston 1:3. Čestný úspech mal na svedomí Brayden Schenn, ktorý bol na konci ukážkovej kombinácie:

Video: Tatar sa stal počas interview terčom žartu mladého BielorusaV kabíne New Jersey Devils bolo v pondelok veselo. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa počas rozhovoru s novinármi stal terčom žartíka zo strany spoluhráča Jegora Šarangoviča, na čom sa všetci dobre zasmiali:

O zranení jednotky budú Devils vedieť viac už čoskoroBrankár New Jersey Mackenzie Blackwood bude chýbať neurčitú dobu pre zranenie kolena, ktoré utrpel 3. novembra. Tréner Lindy Ruff v pondelok uviedol, že viac o závažnosti zranenia a dĺžke absencie bude tím vedieť už čoskoro: „Má natiahnuté postrannú väzivo v kolene a v utorok navštívi doktorov. Potom poskytneme viac informácií.“
Český brankár Chicaga je aktivovanýChicago v pondelok aktivovalo z listiny zranených hráčov brankára Petra Mrázka, ktorý nedochytal zápas proti Detroitu, ktorý sa hral ešte 21. októbra, pre zranenie slabín. Medzitým, brankár Alex Stalock bol s otrasom mozgu zaradený na listinu zranených s retroaktívnou platnosťou k 1. novembru. Blackhawks odohrajú najbližšie zápas vo štvrtok, kedy navštívia Los Angeles.
Video: McDavid predviedol famóznu akciu, Fehérváry to videl z „prvého radu“ Kapitán Edmontonu Connor McDavid urobil znova tú svoju „vec“. V pondelkovom zápase strelil gól po tom, čo prešiel obranou Capitals ako nôž maslom. Prizeral sa tomu aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý mal nakoniec viac dôvodov na radosť. Washington totiž zápas vyhral 5:4.

Video: SlafGOALsky, tréningová edíciaSlovenský útočník Juraj Slafkovský si prezývky „Slafgoalsky“ zatiaľ plné zaslúž – gól strelil z každej tretej strely. V pondelok si ho zobralo na mušku marketingové oddelenie Canadiens, ktoré zverejnilo jeho presnú ranu z tréningu v s efektnom spomalenom zábere:



A ešte niečo, ťuk:

Video: Ovečkin sa zaskvel skvelou prihrávkou na gólAlex Ovečkin je známy ako strelec. Pri pondelkovej výhre Washingtonu 5:4 nad Edmontonom však ukázal, že vie na góly aj prihrávať. A to efektne a naslepo. Ťažil z toho Jevgenij Kuznecov:

07. 11. 2022

Juraj Slafkovský a ďalší: Prvý mesiac, prvý gól + videoOficiálna ligová stránka zverejnila video, v ktorom zachytáva všetky premiérové góly hráčov v NHL, ktoré priniesol prvý mesiac sezóny 2022/23. Nechýba medzi nimi ani presný zásah Juraja Slafkovského (v čase od 3:42).

Video: Zlomový moment v nájazdoch, Horvat zažil trapasNashville sa tešil z obranu v sobotnom zápase proti Vancouveru po tom, čo po zmazaní straty vyhral samostatné nájazdy. Rozdielové však v nich bolo pochybenie hráča Canucks. Bo Horvat mohol nájazdy predĺžiť, ak by skóroval. On však namiesto toho nechal za sebou puk:

Carter trénoval. Vráti sa v stredu?Útočník Jeff Carter absolvoval v nedeľu prvý plný tréning Pittsburghu od utrpenia zranenia dolnej časti tela. Chodil do kontaktov a trénoval aj v druhej presilovkovej formácii. Momentálne ešte nie je jasné, či sa vráti do akcie v stredu proti Washingtonu.
Orlov v nedeľu netrénoval, Carlson áno Obranca Washingtonu Dmitrij Orlov vynechal nedeľný tréning pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel v sobotnom zápase proti Arizone. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. V nedeľu však trénoval obranca John Carlson, ktorý mal na sebe dres zakazujúci kontakty. Capitals hrajú najbližší zápas v pondelok proti Oilers.

06. 11. 2022

Video: Šarvátka krátko po góle Slafkovského spoluhráča V závere prvej tretine pondelkového zápasu medzi Montrealom a Vegas sa strhla šarvátka medzi oboma tábormi. Došlo k nej len krátko po tom, čo domáci útočník Cole Caufield vyrovnal stav na 1:1.

Video: Kamarátstvo skončilo rýchlo, Benn vytrolloval HymanaV sobotnom zápase medzi Edmontonom a Dallasom zaujala aj jedna situácia, ktorá sa udiala mimo hlavnej pozornosti počas prerušenia hry pre potýčku. Jamie Benn a Zach Hyman ju sledovali z úzadia ako najväčší kamaráti, potom však prvý menovaný tento obraz zmenil o 180 stupňov:

Video: Quick sa dočkal odvety, Kings si podali TkachukaBrankár Los Angeles Kings Jonathan Quick sa na konci zápasu proti Floride dočkal odvety po tom, čo ho skôr v zápase Matthew Tkachuk čepeľou hokejky úmyselne zasiahol do masky. Okrem gólmana sa do útočníka Panthers pustili aj jeho spoluhráči.

Video: Juraj Slafkovský strelil pekný gól z prvejSlovenský útočník Juraj Slafkovský strelil v sobotnom zápase proti Vegas, jeho deviatom v kariére, svoj tretí gól v NHL. Montreal však prehral 4:6. Výsledkový sumár TU.

05. 11. 2022

Slafkovský na svoj 9. zápas nastúpi v obmenenej formácii Tím Montreal Canadiens v sobotu nastúpi na domáci zápas proti Vegas. Tréner Martin St. Louis ponechal slovenského útočníka Juraja Slafkovského v štvrtom útoku, ale trochu mu obmenil spoluhráčov. Okrem Jakea Evansa si s ním tentoraz zahrá aj Joel Armia. V predošlom zápase proti Winnipegu nastupoval s Evansom a Remom Pitlickom. Posledný menovaný absolvoval dopoludňajšie rozkorčuľovanie mimo základnej zostavy. Pre Slafkovského pôjde o deviaty zápas v NHL. Bude tak posledný predtým, ako by mu mohla začať platiť nováčikovská zmluva.
Potýčka Severanov: Kotkaniemi vs. Dahlin V závere prvej tretiny piatkového zápasu medzi Carolinou a Buffalom sa o zábavu postarali aj fínsky útočník Jesperi Kotkaniemi a švédsky obranca Rasmus Dahlin, ktorý sa dostali do potýčky:

04. 11. 2022

Kontroverzný podpis: Bruins si upísal rasistického šikanéraObranca Mitchell Miller podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Bostonom. Dvadsaťročný Američan, ktorého pôvodne draftovala Arizona zo 111. miesta v roku 2020, strávil minulú sezónu v USHL, kde v drese Tri-City zaznamenal 83 bodov (39+44) v 60 stretnutiach. Jeho kroky teraz povedú do Providence z AHL. Miller bol v minulosti zviditeľnený odhalením, že na svojej škole opakovane šikanoval čierneho, postihnutého spolužiaka (viac). Z tohto dôvodu sa Coyotes vzdali jeho práv. Podpis zmluvy vyvolal v zámorí veľkú vlnku kritiky, no Boston vyhlásil, že bol s hráčom v kontakte niekoľko týždňov, aby sa uistil, že sa zmenil a polepšil.
Komentátorka to nezvládla: Príbuzná legiend terčom kritiky + videoZvláštny koniec mal prenos utorkového kalifornského derby. Ešte teraz doznievajú dozvuky toho, ako komentátorka Leah Hextallová nezvládla nájazdovú drámu medzi Ducks a Sharks. „Keď teraz Karlsson skóruje, Cessie, zápas skončí,“ zahlásila. Karlsson neskóroval a zápas skončil. Vnučke Bryana Hextalla a sesternici Rona Hextalla však chvíľu trvalo, kým si to uvedomila. „Stolarz trochu zapumpoval päsťou,“ povedala po zákroku brankára Ducks. Až keď záber ukázal, že hráči Ducks idú k svojmu brankárovi, nadviazala na to: „A tu to máte. Ducks vyhrávajú druhý zápas po sebe.“ Fanúšikovia na sociálnych sieťach spustili lavínu kritiky. Viacerí boli presvedčení, že komentátorka nevedela, čo sa deje. Viacerí sa dožadujú jej odchodu a to nie len na základe tohto momentu, ktorý bol dokonca označený za najhoršie okomentovaný víťazný zákrok.

Video: Frustrovaný Binnington vrazil do SorokinaBrankár St. Louis Jordan Binnington opäť ukázal svoje typické chovanie v čase, keď sa mu nedarí. Po skončení druhej tretine štvrtkového zápasu proti Islanders, za stavu 1:4, pri odchode do šatne cielene plecom do protiidúceho brankára Iľju Sorokina. Vyvolalo to aj reakciu u hráčov newyorského tímu, ale rozhodcovia šarvátku nedopustili:

|< <   49 z 391   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Capitals dominovali, keď bol na ľade Féhérváry Slafkovskému minulý rok pomohol: Prečo je sebavedomejší a čo bude pre neho dôležité v novej sezóne? Tréner Montrealu sa vyjadril k Filipovi Mešárovi celkom pozitívne Laine pobláznil fanúšikov Montrealu. Priznal, že sa znova cítil ako ligový debutant V utorok nakoniec škrty v kempoch NHL neprežili dvaja SlováciRangers sú ochotní vytvoriť platový rekord. V rokovaniach so Šesťorkinom to však vraj nejde dobreKessel sa chce vrátiť. Je ochotný ísť ja na skúšku Nový brankár si niečo poranil: Senators sú s niekdajším víťazom Vezinovej trofeje opatrní Zranené superhviezdy: Fanúšikovia majú obavy o Matthewsa a PanarinaSharks sa zranil mladý útočník. Vystrašil aj CelebriniUspel na skúške: Flyers podpísali kontrakt s fínskym brankáromMešár, Nemec a Fehérváry boli lídrami zápasov, prvý duel odohrali aj Slafkovský a RegendaSlafkovský má pre Reinbachera radu a priznáva: Nemyslím si, že ja som v tom bol dosť dobrý Potvrdené: Dnes nás čaká súboj troch Slovákov z prvého kola draftu 2022!Ďalší Slovák končí v kempe bez odohrania prípravného duelu! Slafkovského aj Mešára čaká premiéra v príprave. Známe sú ich formácieKoľko gólov a bodov zaknihuje Slafkovský v novej sezóne? Takto to vidia slovenskí fanúšikovia Nemec ponúkol zaujímavý pohľad na rozdiel v hre pod novým trénerom Po skvelej správe horšia: Prvý Slovák neprežil v kempe škrty! Prišlo pre Mešára po povzbudzujúcom znamení nepovzbudivé? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies