Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Predators predĺžili zmluvu s obrancomTím Nashville Predators podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Adamom Wilsbym, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2020 zo 101. miesta a posledné dve sezóny strávil v Milwaukee z AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 8 gólmi a 21 bodmi, ktoré nazbieral v 61 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

21. 10. 2022

Video: Krutá chyba českého brankára, Eichel mu za gól musí ďakovaťVegas vo štvrtok zdolalo Winnipeg 5:2 aj vďaka dvom gólom Jacka Eichela. Za ten druhý však hviezdny útočník musí byť vďačný brankárovi Jets Davidovi Rittichovi, ktorý mu puk naservíroval ako na podnose:

Video: Slafkovského odkaz súperovi po góle: F*ck off! Slovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský bol po svojom prvom góle v NHL vo vytržení. Niet sa mu čo čudovať. Tento moment však využil aj na štipľavý odkaz Joshovi Brownovi z Arizony, ktorý mu krátko pred gólom uštedril tvrdý bodyček. Najskôr mu venoval veľavravný pohľad a potom dokonca zdanlivo zakričal: „F*ck you!“ (v preklade: po**b sa) Po zápase priznal, že to bolo "F*ck Off".


A ak ste ho ešte nevideli, tak tu je gól:

20. 10. 2022

Anaheim je dnes v akcii. Bude hrať aj Regenda?Tím Anaheim Ducks sa dnes predstaví na ľade Bostonu, kde sa bude snažiť zareagovať na prehru z posledného duelu. V ňom nehral slovenský útočník Pavol Regenda, ktorý bol len zdravým náhradníkom. Dobrá správa je, že vo štvrtok hrať bude. O jeho návrate do zostavy informovala Lisa Dillmanová z denníka OC Register, ktorej to potvrdil tréner Dallas Eakins.
Zvláštna noc v NHL: Predtým sme takú zažili len trikrát!Len deň po tom, čo šesť zápasov z ôsmich videlo zmazanie viacgólovej straty, sme v NHL videli ďalší večer s historickou zvláštnosťou. Len po štvrtýkrát od vzniku súťaže sa totiž stalo, že v deň s minimálne troma zápasmi rozhodol každý zápas obranca. V stredu to boli Josh Mahura z Floridy, Neal Pionk z Winnipegu a Justin Faulk zo St. Louis. V histórii sme videli podobný úkaz 2. marca 1957 (3 zápasy), 14. marca 1985 (3 zápasy) a 18. februára 2008 (4 zápasy).
Video: Wright skoro aj skóroval! Naštartoval ho tvrdý hit súpera? Nádejný útočník tímu Seattle Kraken, Shane Wright, sa vo svojom treťom zápase v NHL dočkal prvého bodu, keď zaznamenal sekundárnu asistenciu na góly Ryana Donata v stredajšom zápase proti St. Louis (3:4 PP). V tejto sezóne je prvým osemnásťročným hráčom s bodom a bodoval aj ako prvý hráč z draftu 2022. Všetko to videli aj jeho rodičia:



Wright nebol ďaleko ani od svojho prvého gólu. Zabránila mu v ňom tyčka:


Štvorka tohtoročného draftu sa však v stredu zviditeľnila aj inak. Stala sa terčom masívneho bodyčeku Ivana Barbašova:

Bownessova absencia sa natiahneRick Bowness si na svoj súťažný debut na lavičke Winnipegu musí počkať ešte o trochu dlhšie. Dočasný tréner Jets Scott Armiel v stredu potvrdil, že šesťdesiatsedemročný kormidelník sa nepripojí k tímu v zvyšných dvoch zápasoch výjazdu. Bowness mal pred otváracím zápasom sezóny pozitívny test na covid, no dúfalo sa, že by mohol stihnúť stredajší zápas proti Colorado. Posledný duel výjazdu odohrá Winnipeg v piatok vo Vegas.
DeKeyser absolvuje skúšku v Toronte MarliesSkúsený obranca Danny DeKeyser neuspel počas tréningového kempu na skúške vo Vancouveri a teraz sa na skúšku pripojí k tímu Toronto Marlies, ktorý ja „farmou“ Maple Leafs v nižšej AHL. DeKeyser má v 32 rokoch skúsenosti z 10 sezón v NHL, ktoré všetky strávil v Detroite.

19. 10. 2022

Mladíkov Canadiens čaká sťahovanie. Aj Slafkovského Slovenský útočník tímu Montreal Canadiens Juraj Slafkovský sa sťahuje k náhradnej rodine. V stredu o tom informoval Eric Engels zo Sportsnet, ktorý tiež poznamenal, že sa ďalší mladíci, Xhekaj a Harris, sťahujú z Brossardu do spoločného apartmánu v centre Montrealu. Košický rodák inak v stredu trénoval opäť vo štvrtom útoku s Evansom a Hoffmanom.

Video: Hráči Habs, vyhláskujte meno Slafkovského
Video: Hart prišiel o nôž. Jeho cesta k striedačke vyvolala úsmev Keď prídete o nôž korčule, nie je to nič príjemné. Viete, že cesta na striedačku nebude ľahká. Ak ste však brankárom, môžete využiť niečo zo svojho tréningu, aby ste si ju uľahčili. To v utorok dokumentoval aj Carter Hart z Philadelphie:

Anson Carter sa stal majiteľom hokejového tímuBývalý hráč NHL pracujúci v súčasnosti ako analytik, Anson Carter, sa stal spolumajiteľom hokejového tímu Atlanta Gladiators z ECHL, ktorý spolupracuje s tímom Arizona Coyotes. „Som nadšený, že som sa stal súčasťou profesionálneho hokeja v mojom adoptovanom domove. Budem zaangažovaný aktívne, aby som sa uistil, že Gladiators budú akceptovaní nie iba tu v Atlante, ale stanú sa značkou známkou medzinárodne,“ vyhlásil Carter, ktorý odohral 674 zápasov NHL, ale žiaden v ECHL.

18. 10. 2022

Regenda by body vymenil za výhru Slovenský útočník Pavol Regenda zaznamenal v pondelok svoje prvé dva body v kanadsko-americkej NHL. K výhre však nepomohol, keď Anaheim prehral s Rangers 4:6. Rodák z Michaloviec po zápase povedal, že by body vymenil za víťazstvo, ak by to bolo možné: „Mám z toho radosť. Avšak, radšej by som mal v každom zápase na svojom konte nulu a my by sme vyhrali.“
Video: Pettersson dostal predčasný vianočný darček od KuemperaÚtočník Vancouveru Elias Pettersson vyrovnával v závere prvej tretiny pondelkového zápasu proti Washingtonu skóre na 1:1. Poďakovať sa však mohol brankárovi Capitals Darcymu Kuemperovi, ktorý mu gól v podstate daroval:

Zmena: Černák dnes nastúpi v inej formáciiTím Tampa Bay Lightning privíta v utorok na domácom ľade Philadelphiu a ak sa nestane nič nečakané, slovenský obranca Erik Černák sa po prvýkrát v tejto sezóne predstaví v prvom obrannom páre s Victorom Hedmanom. Obaja spolu v stredu trénovali a zvyšné páry vytvorili Michail Sergačov s Philippom Myersom a Ian Cole s Haydnom Fleurym. V prvých troch zápasov nastupoval košický rodák v druhom páre so Sergačovom.
Video: Pettersson si týmto gestom získal srdcia!Útočník Vancouver Elias Pettersson bol v pondelok po tretíkrát po sebe na strane porazených. A hoci pri prehre 4:6 s Washingtonom zaznamenal gól a dve asistencie, najviac sa zviditeľnil sympatickým gestom, keď sa snažil pomôcť poranenému súperovi dostať sa na striedačku:

Video: Larkin zabránil famóznym zákrokom gólu do prázdnej brányDetroit v pondelkovom zápase síce nestačil na Los Angeles pomerom 4:5, ale vďaka gólu Oskara Sundqvista z poslednej minúty riadnej hracej doby získal bod. Duel by však nerozhodovalo predĺženie, ak by kapitán Red Wings Dylan Larkin nezabránil v 59. minúte gólu Viktora Arvidssona do prázdnej brány, ktorý by znamenal vedenie Kings 5:3.

Michejeva čaká debut Ak sa nestane nič nečakané, útočník Iľja Michejev zažije svoj debut v drese Vancouveru v utorkovom zápase proti Columbusu. Informuje o tom Darren Dreger z TSN. Dvadsaťosemročný Rus, ktorý s Canucks podpísal v lete štvorročnú zmluvu za 19 miliónov dolárov, vynechal prvé tri zápasy sezóny pre zranenie dolnej časti tela.
Video: Fehérváryho prihrávka cez mantinelSlovenský obranca Martin Fehérváry dosiahol pri pondelkovej výhre Washingtonu 6:4 nad Vancouverom svoj prvý bod v sezóne, keď po otvorení druhej tretiny nastrelil zo stredného pásma puk, ktorý sa odrazil od zadného mantinelu rovno k úspešnému zakončovateľovi Larsovi Ellerovi (sumár z noci nájdete TU):

Video: Pavol Regenda a jeho prvý bod v NHLSlovenský útočník Pavol Regenda pri pondelkovej prehre Anaheimu 4:6 s Anaheimom asistoval dvakrát. Prvý bod v kariére však cení obzvlášť, preto si ho pozrite aj vy (sumár z noci nájdete TU):

17. 10. 2022

Slafkovský sa v zostave prepadolNádejného slovenského útočníka Juraja Slafkovského dnes v noci čaká štvrtý duel v NHL. Jeho Montreal doma privíta Pittsburgh a košický rodák si vyskúša nový útok. Z tretej formácie ho tréner presunul do štvrtej, v ktorej ho doplňujú Jake Evans a Mike Hoffman. Informoval o tom Arpon Basu z The Athletic.
Toronto povolalo troch hráčov, aj SimmondsaToronto povolalo v nedeľu z nižšej AHL útočníkov Nicholasa Robertsona a Waynea Simmondsa, ako aj obrancu Victora Meteho. Robertson zaznamenal gól a asistenciu v prvých dvoch zápasoch v drese Marlies, Mete v nich nebodoval. Simmonds nehral. Maple Leafs čaká najbližší duel v pondelok proti Arizone.

16. 10. 2022

Bowness príde o duel proti Stars. Kedy sa vráti? Rick Bowness by mohol zažiť súťažný debut v pozícii hlavného trénera Winnipegu v stredajšom zápase proti Coloradu – aspoň taká je nádej v kanadskom tíme. Po tom, čo pre pozitívny test na covid vynechal piatkový otvárací zápas, vynechá aj pondelkový duel proti svojmu bývalému tímu, Dallasu.
Tippett je na listine zranenýchPhiladelphia zapísala na listinu zranených hráčov útočníka Owena Tippetta, ktorý v otváracom zápase sezóny proti New Jersey utrpel pri kolízii s Ondřejom Palátom zranenie hornej časti tela. Pobyt na listine zranených hráčov znamená absenciu v dĺžke minimálne jedného týždňa. Viac detailov o jeho stave nie je známych. Z AHL bol medzitým povolaný útočník Olle Lycksel.

15. 10. 2022

Video: Černák „navštívil“ striedačku súperaSlovenský obranca Tampy Bay Erik Černák sa v piatok okrem iného zviditeľnil aj svojou návštevou súperovej striedačky. Nedobrovoľne ho k nej stimuloval Justin Danforth z Columbusu:

Video: Halákov top zákrok z newyorskej premiéry Slovenský brankár Jaroslav Halák síce nezažil v piatok víťaznú premiéru v drese Rangers (viac TU), ale kryl 90,9 % striel a predviedol aj niekoľko dobrých zákrokov. Ten najlepší bol tento:

DeBrusk dnes hrať nebude. Je tu aj dobrá správaHlavný tréner Bostonu Jim Montgomery v piatok povedal, že útočník Jake DeBrusk vynechá sobotný domáci otvárací zápas pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v predošlom zápase. Dodal však, že tím očakáva skorší návrat do akcie, ako sa pôvodne predpokladalo. „To je dobrá správa,“ poznamenal.
Bowness vynechal otvárací zápasRick Bowness si bude musieť počkať na svoju premiéru v pozícii hlavného trénera Winnipegu. Piatkový duel proti Rangers vynechal po tom, čo bol v piatok popoludní testovaný na covid. Jeho povinnosti na seba prebral Scott Arniel. Jets vyhrali nad newyorským tímom 4:1.
Canadiens si upísali mladého beka z QuebecuObranca William Trudeau podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Montrealom, ktorý ho draftoval v roku 2021 z celkového 113. miesta. Dvadsaťročný rodák z Quebecu hrával v minulej sezóne za Charlottetown z juniorskej QMJHL. V 68 zápasoch si pripísal 44 bodov (8+36) a ďalších 11 bodov (7+4) pridal v 14 dueloch play-off.
Dvaja hráči podpísali zmluvy v EurópeSkúsený útočník Cody Eakin si po prvýkrát v kariére vyskúša hokej v Európe. Dohodol sa na zmluve s tímom SCL Tigers zo švajčiarske NL. Tridsaťjedenročný Kanaďan ešte vlani hrával za Buffalo a v 69 dueloch si pripísal 12 bodov (4+8). V kariére odohral 701 zápasov NHL so ziskom 256 bodov (110+146). Útočník Linus Sandin, s ktorým ukončila zmluvu Philadelphia, sa zase vrátil do rodného Švédska, kde sa upísal tímu Rögle BK. Za Flyers odohral v minulej sezóne len jeden bezbodový zápas. Bola to jeho ligová premiéra.

14. 10. 2022

Sprong si už vyriešil papierovačkyÚtočník Daniel Sprong vynechal vo štvrtok druhý zápas sezóny, ale podľa Geoffa Bakera z The Seattle Times si už vybavil pracovné víza a vrátil sa do Seattlu. Tímu by mal byť k dispozícii v sobotnom zápase proti Vegas. V príprave hral.

|< <   52 z 391   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Gamescore: Slafkovský a Mešár dosiahli podobné hodnotenie, Nemec najhoršie v zápaseCapitals dominovali, keď bol na ľade Féhérváry Slafkovskému minulý rok pomohol: Prečo je sebavedomejší a čo bude pre neho dôležité v novej sezóne? Tréner Montrealu sa vyjadril k Filipovi Mešárovi celkom pozitívne Laine pobláznil fanúšikov Montrealu. Priznal, že sa znova cítil ako ligový debutant V utorok nakoniec škrty v kempoch NHL neprežili dvaja SlováciRangers sú ochotní vytvoriť platový rekord. V rokovaniach so Šesťorkinom to však vraj nejde dobreKessel sa chce vrátiť. Je ochotný ísť ja na skúšku Nový brankár si niečo poranil: Senators sú s niekdajším víťazom Vezinovej trofeje opatrní Zranené superhviezdy: Fanúšikovia majú obavy o Matthewsa a PanarinaSharks sa zranil mladý útočník. Vystrašil aj CelebriniUspel na skúške: Flyers podpísali kontrakt s fínskym brankáromMešár, Nemec a Fehérváry boli lídrami zápasov, prvý duel odohrali aj Slafkovský a RegendaSlafkovský má pre Reinbachera radu a priznáva: Nemyslím si, že ja som v tom bol dosť dobrý Potvrdené: Dnes nás čaká súboj troch Slovákov z prvého kola draftu 2022!Ďalší Slovák končí v kempe bez odohrania prípravného duelu! Slafkovského aj Mešára čaká premiéra v príprave. Známe sú ich formácieKoľko gólov a bodov zaknihuje Slafkovský v novej sezóne? Takto to vidia slovenskí fanúšikovia Nemec ponúkol zaujímavý pohľad na rozdiel v hre pod novým trénerom Po skvelej správe horšia: Prvý Slovák neprežil v kempe škrty! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies