Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Predators predĺžili zmluvu s obrancomTím Nashville Predators podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Adamom Wilsbym, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2020 zo 101. miesta a posledné dve sezóny strávil v Milwaukee z AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 8 gólmi a 21 bodmi, ktoré nazbieral v 61 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

03. 10. 2022

Hviezda Ducks sa vrátila na ľadHviezdny útočník Anaheimu Trevor Zegras sa v nedeľu ukázal na ľade počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania, ale vo večernom prípravnom zápase nehral. Jeho zranenie hornej časti tela sa stále posudzuje na dennej báze. Utrpel ho v druhej tretine stredajšieho prípravného zápasu proti Arizone, keď do neho vrazil Jan Jeník.
Hart by mal stihnúť otvárací zápasBrankár Philadelphie Carter Hart by mal byť tímu k dispozícii v otváracom zápase proti New Jersey. Hart pred týždňom utrpel zranenie dolnej časti tela a v piatok sa vrátil do tréningového procesu v drese zakazujúcom fyzické kontakty. „Budem pripravený. Je to viac z opatrnosti ako z niečoho iného,“ povedal v nedeľu. Hart vynechal posledných deväť zápasov minulej sezóny pre zranenie dolnej časti tela.

02. 10. 2022

Video: Juraj Slafkovský a jeho „potýčka“ so spoluhráčomPosledné dve prvé voľby tímu Montreal Canadiens mali na konci náročného sobotného tréningu čas na menšiu kamarátsku „potýčku“. Ide o dvoch veľkých chlapcov, Juraja Slafkovského a Logana Maillouxa. Poukázal na to Arpon Basu z The Athletic:

Lightning venujú milióny obetiam hurikánu Hurikán Ian zasiahol tento týždeň pobrežie Floridy a spôsobil škody na majetku i životoch, ktoré sa dotkli množstva rodín a komunít. Preto sa tím Tampa Bay Lightning a jeho majiteľ Jeff Vinnik rozhodli venovať spolu 2 milióny amerických dolárov na pomoc ľuďom v núdzi.
Video: Nová maska Jacoba MarkstromaHviezdny brankár Calgary Flames, Jacob Markström, bude mať aj na svojej maske pre sezónu 2022/23 lebku. Pribudli však na nej kovbojské prvky.

01. 10. 2022

Talbota trápi zranenie. Nie však vážneBrankár Ottawy Cam Talbot sa vyrovnáva s nešpecifikovaným zranením, no očakáva sa, že mimo zostavy nebude dlho. Hlavný tréner D.J. Smith v piatok povedal, že hoci jeho zverenec nebude chytať v sobotnom zápase, jeho stav sa bude posudzovať len na dennej báze. Verí, že sa čoskoro vráti na ľad. „Nie je to nič vážne, ale nechceli by ste ho s tým nechať hrať pri takomto scenári. V základnej časti by pravdepodobne chytať mohol, ale v príprave to nemá zmysel,“ poznamenal Smith. Senators získali Talbota od Minnesoty za Filipa Gustavssona.
Oilers si upísali mladučkého obrancuObranca Maximus Wanner podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Edmontonom, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 212. miesta. Devätnásťročný rodák z kanadského Saskatchewanu strávil minulú sezónu v juniorskej WHL, kde si v 55 zápasoch v drese Moose Jaw pripísal 23 bodov (6+17). V play-off bol ešte produktívnejší, keď zaznamenal tri góly a štyri asistencie v deviatich dueloch.
Lightning dva odložené zápasy rušiaTím Tampa Bay Lightning oznámil, že dva odložené domáce prípravné zápasy nakoniec neodohrá v náhradnom termíne. Zrušené boli zápas proti Caroline, ktorý sa mal hrať 28. septembra, a zápas proti Nashvillu, ktorý sa mal hrať 29. septembra. Vstupné bude fanúšikom vrátane. Dôvodom pôvodného odloženia zápasov boli obavy z hurikánu Ian.

30. 09. 2022

Útočník Stars zažíval výborný kemp, teraz sa zranil Útočník Ty Dellandrea by mal vynechať pár týždňov pre zlomeninu prsta. Dvadsaťdvaročný rodák z Toronta ju utrpel vo štvrtkovom prípravnom zápase Dallasu proti Minnesote, v ktorom strelil gól v oslabení. Dellandrea odohral v minulej sezóne za prvý tím len jeden zápas po tom, čo zaň v ročníku predtým odohral 26 stretnutí so ziskom troch gólov a dvoch asistencií. Vlani hrával v AHL, kde si pripísal 50 bodov (23+27) v 68 stretnutiach. Tréner Peter DeBoer dúfa, že absencia nebude dlhšia ako 2-3 týždne. Stars mladíka draftovali z 13. miesta v roku 2018 a zažíval doteraz výborný kemp.

29. 09. 2022

Video: Hviezdu Ducks zranil tvrdý hit českého útočníkaHviezdny útočník Anaheim Trevor Zegras nedohral stredajší prípravný zápas proti Arizone pre zranenie hornej časti tela. V druhej tretine ho tvrdo v strednom pásme bodyčekoval krídelník Coyotes Jan Jeník. Podrobnosti o stave Zegrasa nie sú známe.

Ducks si upísali mladého obrancuObranca Tyson Hinds podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Anaheimom, ktorý ho draftoval v roku 2021 z celkového 76. miesta. Devätnásťročný Kanaďan pôsobil v minulej sezóne v juniorskej QMJHL, kde v dresoch Rimouski a Sherbrooke vyprodukoval 35 bodov (12+23) v 61 stretnutiach. V 11 dueloch play-off pridal gól a tri asistencie.
Galchenyuk na skúške neuspelTím Colorado Avalanche v stredu uvoľnil zo skúšky skúseného útočníka Alexa Galchenyuka. Dvadsaťosemročný Američan odohral prvý prípravný zápas obhajcu titulu proti Minnesote. Pri prehre 2:3 odohral 17 minút bez bodového zisku. Niekdajšia trojka draftu strávila minulú sezónu v Arizone. V 60 zápasoch zaznamenala šesť gólov a 15 asistencií.
Generálny manažérom USA na MSJ bude „modrokabátnik“ Riaditeľ Oddelenia hráčskych záležitostí tímu Columbus Blue Jackets, Chris Clark, bol v stredu vymenovaný do pozície generálneho manažéra Spojených štátov amerických na najbližších majstrovstvách sveta juniorov. Clark, ktorý v minulosti odohral v NHL 607 zápasov a dvakrát reprezentoval USA na svetových šampionátoch, pracuje pre Columbus od roku 2011. V súčasnej pozícii je od roku 2019. Je súčasne aj generálnym manažérom záložného tímu v AHL.

27. 09. 2022

Canadiens robili škrty, čo je nové so Suzukim?Montreal v pondelok oznámil, že z kempu vyškrtol brankára Antoinea Coulombeho, centra Jareda Davidsona, krídelník Cédricka Guindona a obrancu Daniila Soboleva. Canadiens tiež informovali, že kapitán Nick Suzuki (dolná časť tela) začal znova korčuľovať a pokračuje v rehabilitovaní. K tímu by sa mal pripojiť do týždňa. Joel Edmundson (dolná časť tela) zostáva stále mimo hry na neurčito, stav Madisona Boweyho (nešpecifikované) sa posudzuje denne.
Flyers pozvali na skúšku brata hviezdy BluesPhiladelphia v pondelok oznámila, že do svojho tréningového kempu pozvala na profesionálnu skúšku útočníka Cala O’Reillyho, brata kapitána St. Louis Ryana O’Reillyho. Tridsaťpäťročný rodák z Toronta nehral v NHL od ročníka 2017/18 a posledné tri sezóny pôsobil v Lehigh Valley, záložnom tíme Flyers. V 75 zápasoch minulej sezóny AHL nazbieral 53 bodov (21+32). V minulosti odohral v NHL 145 zápasov so ziskom 16 gólov a 33 asistencií za Predators, Coyotes, Sabres a Wild.
Nádej Blues skončila pod skalpelom Tím St. Louis Blues informoval, že jeho nádejný center Keean Washkurak podstúpil v pondelok operáciu zápästia, z ktorej sa bude zotavovať štyri až šesť týždňov. Dvadsaťjedenročný Kanaďan bol draftovaný v roku 2019 zo 155. miesta a za sebou má prvú sezónu v AHL. V 64 zápasoch v drese Springfieldu zaznamenal 23 bodov (13+10).
Video: Tatar vyobjímal Mešára a SlafkovskéhoSkúsený slovenský útočník Tomáš Tatar zažil v utorok v rámci prípravy na novú sezónu NHL stretnutie proti slovenským mladíkom Filipovi Mešárovi a Jurajovi Slafkovskému. Oboch po výhre New Jersey 2:1 nad Montrealom, ku ktorej prispel gólom, vyobjímal. Po zápase mali ísť všetci traja spolu ešte na večeru.

26. 09. 2022

Anisimov utrpel v prípravnom zápase zranenie Útočník Artemij Anisimov, ktorý je vo Philadelphii na skúške, utrpel v sobotnom prípravnom zápase proti Bostonu zranenie dolnej časti tela, keď sa v prvej tretine snažil zblokovať puk. Flyers v nedeľu informovali, že jeho stav sa bude monitorovať na dennej báze. Tak sa posudzujú aj stavy brankára Cartera Harta (dolná časť tela) a útočníka Cama Atkinsona (horná časť tela), ktorí v sobotu nehrali.
Video: Nedeľná bitka v Pittsburghu skončila knokautom Druhý deň prípravného obdobia priniesol prvý moment, pri ktorom divákom v hľadisku tuhla krv. V zápase medzi Pittsburghom a Columbusom došlo k bitke medzi Jamiem Devaneom a Benom Harpurom, v ktorej domáci útočník uštedril skúsenému obrancovi knokaut. Harpur, ktorý je u Blue Jackets na skúške, duel nedohral pre zranenie hornej časti tela, ale s tímom mohol odcestovať naspäť do Columbusu.

24. 09. 2022

Foto: So Studeničom sa stretla 93-ročná slovenská fanúšičkaAmerická reportérka Taylor Bairdová zverejnila fotku, na ktorej sa slovenský útočník Marián Studenič počas kempu v Cedar Parku rozpráva s fanúšičkou. Na tom by nebolo nič zvláštne, pokiaľ by nešlo o 93-ročnú Slovenku. „Povedala mu: ‘radšej hrať dobre!’ Takým jemným spôsobom, ako to dokáže len babička,“ poznamenala Bairdová. Fanúšičke stretnutie vybavil tím Dallas Stars po tom, čo na sociálnej sieti zverejnil jej fotku fanúšik Stars so statusom: „Chce sa stretnúť s Mariánom Studeničom.“ Klub odpísal: „Tak to poďme zrealizovať.“

Hviezdu Detroitu trápi poranenieHviezdny útočník Tyler Bertuzzi nebol k dispozícii pre piatkový tréning Detroitu. Hlavný tréner Derek Lalonde o jeho absencii zistil len hodinu pred začiatkom tréningovej jednotky. Zranenie nebolo špecifikované, no jeho stav sa bude monitorovať na dennej báze. Dvadsaťsedemročný krídelník zaznamenal v 68 dueloch minulej sezóny 30 gólov a 32 asistencií.
Sillinger sa vyrovnáva so zranenímJeden z najnádejnejších mladíkov organizácie Blue Jackets, útočník Cole Sillinger, v piatok netrénoval pre zranenie hornej časti tela. Jeho stav sa bude posudzovať na dennej báze. Devätnásťročný Sillinger má za sebou nováčikovskú sezónu, v ktorej vyprodukoval 16 gólov a 31 bodov v 79 stretnutiach. Problémy s chrbtom trápia útočníka Boonea Jennera, ktorý pre ne vynechal modelový zápas. Tím bude k jeho záťaži v kempe pristupovať s opatrnosťou.
Senators si upísali osemnásťročného obrancuTím Ottawa Senators podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s obrancom Jorianom Donovanom, ktorého draftoval v tomto roku z celkového 136. miesta. Osemnásťročný Kanaďan strávil minulý ročník v juniorskej OHL, v ktorej odohral 64 zápasov za Hamilton. Pripísal si v nich 22 bodov (3+19). V 13 dueloch play-off pridal gól a dve asistencie.

23. 09. 2022

Medzi zranenými v Montreale sú aj Suzuki a Edmundson Tím Montreal Canadiens otvoril tréningový kemp bez kapitána Nicka Suzukiho, ktorý vynechá dva týždne pre zranenie dolnej časti tela. To trápi aj obrancu Joela Edmundsona, ktorý vynechá neurčitý čas. Útočníci Josh Anderson a Jake Evans sa zotavujú so zranení hornej časti tela a ich stav sa posudzuje denne. Útočníci Paul Byron a Sean Monahan sa zase zotavujú z operácií bedrového kĺbu.
Jake Muzzin vynechá úvod tréningového kempuObranca Jake Muzzin nebude Maple Leafs k dispozícii v úvode tréningového kempu pre problémy s chrbtom. Očakáva sa, že sa na ľad vráti začiatkom budúceho týždňa. Vlani odohral len 47 zápasov pre dva otrasy mozgu a nešpecifikované zranenie. Zaznamenal v nich tri góly a 11 asistencií.
Mitchell vynechá niekoľko týždňovObranca Ian Mitchell vynechá šesť týždňov pre zranenie zápästia. Dvadsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne za Chicago len osem zápasov so ziskom asistencie. Väčšinu ročníka strávil v AHL, kde v 57 zápasoch nazbieral 11 gólov a 24 asistencií. Počíta sa, že v novej sezóne by mal dostávať v NHL viac šancí.

22. 09. 2022

Video: Slafkovský to urobil opäť Juraj Slafkovský sa na preddraftovom testovaní zviditeľnil svojím výkonom na stacionárnom bicykli. Teraz si začína už budovať imidž zdatného šprintéra. Podobný výkon totiž predviedol na úvod tréningového kempu Canadiens:

21. 09. 2022

Vegas oznámilo novinku ohľadom dresovTím Vegas Golden Knights v utorok oficiálne oznámil, že po piatich rokoch existencie bude mať nové primárne dresy pre zápasy hrané doma. Tmavošedé dresy nahradia zlaté, ktoré klub využíval v minulej sezóne ako alternatívne. Prichádza tzv. Zlatý vek. „Zlatá je odvážna a mocná farba. Sme nadšení, že ju budeme využívať ešte viac vďaka tejto evolúcii. Sedí nášmu mestu i našej organizácii,“ povedal riaditeľ marketingu Eric Tosi.


Okrem toho klub ukázal, ako bude v novej sezóne vyzerať kruh v strednom pásme:

20. 09. 2022

Giroux je medzi formálnymi lídrami Senators Tím Ottawa Senators v pondelok oznámil, že veterán Claude Giroux, ktorého si klub upísal v lete, bude v sezóne 2022/23 alternatívnym kapitánom. V tejto pozícii sa pripojí k obrancovi Thomasovi Chabotovi. Kapitánom zostáva Brady Tkachuk, ktorý bol za neho vymenovaný v minulej sezóne.

Gabriel ukončil kariéru Tvrdý útočník Kurtis Gabriel v pondelok oznámil, že ukončil svoju aktívnu hráčku kariéru. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan počas nej odohral aj 51 zápasov NHL v dresoch Minnesoty, New Jersey, San Jose a Chicaga. Pripísal si v nich dva góly, tri asistencie a 153 trestných minút. Vlani pôsobil v organizácii Blackhawks. Za prvý tím odohral dva zápasy, v nižšej AHL 39 so ziskom troch gólov, asistencie a 84 trestných minút.

|< <   54 z 391   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Gamescore: Slafkovský a Mešár dosiahli podobné hodnotenie, Nemec najhoršie v zápaseCapitals dominovali, keď bol na ľade Féhérváry Slafkovskému minulý rok pomohol: Prečo je sebavedomejší a čo bude pre neho dôležité v novej sezóne? Tréner Montrealu sa vyjadril k Filipovi Mešárovi celkom pozitívne Laine pobláznil fanúšikov Montrealu. Priznal, že sa znova cítil ako ligový debutant V utorok nakoniec škrty v kempoch NHL neprežili dvaja SlováciRangers sú ochotní vytvoriť platový rekord. V rokovaniach so Šesťorkinom to však vraj nejde dobreKessel sa chce vrátiť. Je ochotný ísť ja na skúšku Nový brankár si niečo poranil: Senators sú s niekdajším víťazom Vezinovej trofeje opatrní Zranené superhviezdy: Fanúšikovia majú obavy o Matthewsa a PanarinaSharks sa zranil mladý útočník. Vystrašil aj CelebriniUspel na skúške: Flyers podpísali kontrakt s fínskym brankáromMešár, Nemec a Fehérváry boli lídrami zápasov, prvý duel odohrali aj Slafkovský a RegendaSlafkovský má pre Reinbachera radu a priznáva: Nemyslím si, že ja som v tom bol dosť dobrý Potvrdené: Dnes nás čaká súboj troch Slovákov z prvého kola draftu 2022!Ďalší Slovák končí v kempe bez odohrania prípravného duelu! Slafkovského aj Mešára čaká premiéra v príprave. Známe sú ich formácieKoľko gólov a bodov zaknihuje Slafkovský v novej sezóne? Takto to vidia slovenskí fanúšikovia Nemec ponúkol zaujímavý pohľad na rozdiel v hre pod novým trénerom Po skvelej správe horšia: Prvý Slovák neprežil v kempe škrty! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies