Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Mičkov sa dočkal slávnostného nadhodu v MLBTalentovaný útočník Matvej Mičkov má po príchode do Philadelphie rušný program. Okrem prípravy na novú sezónu sa napríklad v pondelok musel zastaviť na baseballovom štadióne Citizens Bank Park, kde sa postaral o slávnostný prvý nadhod pred zápasom miestnych Phillies. Predtým sa aj stretol s manažérom tímu Robom Thompsonom, ktorému daroval podpísanú hokejku. Aj on sám dostal dar – dres so svojím menom.



17. 11. 2023

Sabres sa dnes zrejme vráti trio hráčovVyzerá to tak, že tím Buffao Sabres bude mať v piatkovom zápase proti Winnipegu k dispozícii aj Alexa Tucha, Zacha Bensona a Erica Comrieho. Tuch vo štvrtok trénoval v prvom útoku po trojzápasovej absencii spôsobenej zranením dolnej časti tela. Benson vynechal sedem zápasov pre zranenie dolnej časti tela a tiež absolvoval plný tréning. Comrie by dokonca mohol štartovať po tom, čo predošlých osem duelov vynechal pre zranenie slabín.
Mladíka Canadiens trápi ľahšie zranenieTím Montreal Canadiens nastúpil na štvrtkový zápas proti Vegas bez útočníka Rafaela Harvey-Pinarda, ktorého trápi nešpecifikované zranenie. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze a podľa Kenzie Lalondeovej nejde o nič vážne.
Lidström si ako prvý prevzal Cenu Borjeho SalmingaBývalý legendárny obranca Detroitu Nicklas Lidström sa stal prvým držiteľom Ceny Borjeho Salminga, ktorý Asociácia bývalých hráčov NHL bude udeľovať svojmu európskemu členovi, ktorý má pozitívny vplyv na svoju komunitu a najlepšie zodpovedá odkazu zosnulého Salminga, v ktorom sa spájajú odvaha, guráž a odhodlania na i mimo ľadu.
Video: Mal byť Slafkovský za toto vylúčený? Otrasné, krútil hlavou tréner Slovenský útočník Juraj Slafkovský oslabil pri štvrtkovej prehre Montrealu 5:6 s majstrovským Vegas svoj tím v úvode tretej tretine, keď bol vylúčený za držanie. Tréner Martin St. Louis s rozhodnutím nesúhlasil a dal to najavo verbálne i neverbálne, keď rozhodnutie označil za „otrasné“ a krútil hlavou:


A čo ku kontroverznému vylúčeniu, ktoré Matt Drake označil za „absolútny vtip“ viedlo? Tento súvoj s obrancom Zachom Whitecloudom:

Video: Ružička trafil tyčku. Predtým mal najlepšiu šancu tímu v tretine!Slovenský útočník Adam Ružička si pri štvrtkovej výhre Calgary 5:2 nad Vancouverom neukončil gólové ani bodové suchoty, ale bol k tomu veľmi blízko. Mal pár dobrých šancí, pričom takto trafil druhej tretine tyčku:


Ešte predtým sa postaral o najlepšiu šancu Flames v prvej tretine:

Video: Pospíšil poslal hviezdu k ľadu, druhú do brány. S Čechom mal potýčku Slovenský útočník Martin Pospíšil sa v štvrtkovom zápase Calgary proti Vancouveru prezentoval takýmto bodyčekom proti hviezdnemu J.T. Millerovi, ktorý následne skončil v bráne svojho tímu:


Tvrdosť zvolenského rodáka pocítil aj hviezdny obranca Quinn Hughes. Obaja po vzájomnom kontakte skončili na ľade:


Za zmienku stala aj potýčka s českým obrancom Filipom Hronekom:

Video: Černák sa vrátil do akcie. Vystrelil a bol z toho víťazný gólSlovenský obranca Erik Černák sa po jednozápasovej absencii spôsobenej zranením vrátil vo štvrtok do akcie a nakoniec prihrával na víťazný gól zápasu. Victor Hedman dorazil do brány jeho strelu od modrej, aby Tampa Bay nakoniec zdolala Chicagu 4:2. Pre Černáka išlo o štvrtú asistenciu v sezóne. V prvých 16 zápasoch ešte neskóroval.

16. 11. 2023

Kuemper utrpel na tréningu zranenieBrankár Washingtonu Darcy Kuemper potreboval pomoc, aby sa dostal do šatne, keď ho počas stredajšieho tréningu trafila strela do nechráneného priestoru v oblasti nohy. Podľa trénera Spencera Carberyho situácia nie je ideálna, no viac informácií ešte nemá. Capitals budú v akcii najbližšie v sobotu proti Columbusu, čo tímu poskytuje nejaký čas.
Klingberg asi vynechá prvý zápas vo ŠvédskuŠance, že si obranca Toronta John Klingberg zahrá v prvom zápase vo Švédsku, v piatok proti Detroitu, je podľa trénera Sheldona Keefeho malá. Momentálne nie je ešte ani pripravený trénovať. Druhý zápas odohrajú Maple Leafs v nedeľu proti Minnesote.
Husso si vo Švédsku nezachytáBrankár Ville Husso si nezachytá ani v jednom zápase Red Wings v rámci Globálnej série vo švédskom Štokholme. Hlavný tréner Derek Lalonde informoval, že sa jeho zverencovi v Detroite narodila dcéra, a tak ne výjazde nebude. Vo štvrtkovom zápase proti Ottawe bude štartovať James Reimer a potom sa uvidí, či absolvuje aj druhý zápas alebo proti Torontu dostane šancu Alex Lyon.
Kupari skončil na listine zranenýchTím Winnipeg Jets zapísal v stredu na listinu zranených hráčov útočníka Rasmusa Kupariho, ktorý v prvej tretine utorkového zápasu proti New Jersey utrpel zranenie ramena. V prvých 15 zápasoch sezóny zaznamenal asistenciu. Jets za neho povolali z Manitoby (AHL) útočníka Axela Jonsson-Fjallbyho.
Slafkovský ukázal, že zakončovať vie: Niekde začať musíte + video „Strieľať góly je zábavné. Niekde začať musíte. Najlepšie na tréningu a potom to preniesť do zápasu,“ povedal Juraj Slafkovský, ktorý sa v tejto sezóne tešil len z jedného presného zásahu. Na stredajšom tréningu však ukázal, že presne triafať vie. Takto trafil cieľ z každého puku, ktorý mu poslal Cole Caufield:

Video: Tatar opäť bodoval. Neskutočne blízko bol ku gólu! Slovenský útočník Tomáš Tatar zaznamenal v stredajšom zápase Colorada proti Anaheimu svoju siedmu asistenciu v sezóne pri otváracom góle zápasu Samuel Giararda:


Neskôr sa Tatar dostal do skvelej gólovej príležitosti, ale jeho prvý gól v ročníku z toho nebol. Bol však k nemu neskutočne blízko:

15. 11. 2023

Mrazivé: Slafkovského spoluhráča delili centimetre od zranenie, aké utrpel Zedník + videoObranca tímu Montreal Canadiens, Kaiden Guhle, zažil v utorkovom zápase incident, pri ktorom ho len centimetre delili od vážneho zranenia krku. Pri osobnom súboji vystrelila hore noha Eliasa Lindholma, ktorý korčuľou zasiahol Guhleho do tváre. Ten neutrpel vážnejšie zranenie a vrátil sa neskôr do zápasu. Podľa odborníka Marca Dumonta je to však ďalší dôkaz toho, aby sa zaviedli v NHL chrániče krku: „Mohlo to byť omnoho, omnoho horšie. Nasaďme na každého čo najrýchlejšie chrániče krku.“ Dumont pripomenul tiež incidenty Richarda Zedníka či Clinta Malarchuka, ktorým korčuľa prerezala puk. Hrôzostrašné zranenia prežili, ale Adam Johnson nemal nedávno také šťastie.

Wright sa vracia na „farmu“Tím Seattle Kraken poslal v utorok do Coachella Valley z AHL útočníkov Shanea Wrighta a Ryana Wintertona a povolal odtiaľ útočníka Andrewa Poturalskiho. Devätnásťročný Wright počas svojho povolanie odohral tri bezbodové zápasy. Predtým zaznamenal štyri góly a dve asistencie v siedmich dueloch nižšej AHL. Winterton odohral za Kraken tiež tri bezbodové duely.
Flyers by dnes mohli mať k dispozícii jednotkuBrankár Carter Hart by mohol byť v zostave Philadelphie v stredajšom zápase proti Caroline. V utorok trénoval a mohol by hrať po prvýkrát od 1. novembra, kedy v zápase proti Buffalu utrpel zranenie strednej časti tela. Tiež ho v ostatných dňoch trápili aj následky otravy jedlom.
Obranca Stars sa vyhol otrasu mozgu, ale absentoval Obranca Thomas Harley vynechal utorkový zápas Dallasu proti Arizone (4:3 PP), ale dobrou správou je, že neutrpel otras mozgu. Hlavný tréner Pete DeBoer informoval, že jeho zranenie hornej časti tela sa bude posudzovať na dennej báze. Utrpel ho v nedeľnom zápase proti Minnesote, keď ho na mantinel narazil Brandon Duhaime.
Video: Pospíšil asistoval pri víťaznom góle. Skvelou prácou sa dostal aj do úniku Slovenský útočník Martin Pospíšil bol aj v utorok jedným z najnebezpečnejších ofenzívnych hráčov Calgary. Nakoniec z toho bol zisk druhej asistencie v kariére, ktorou sa podieľal na víťaznom góle pri triumfe 2:1 nad Montrealom.

Sumár noci: Slafkovský hviezdou zápasu, Pospíšil mal prsty vo víťaznom góle


Okrem toho sa Pospíšil dostal aj do dobrej príležitosti, keď v závere druhej tretiny narušil prihrávku Canadiens a dostal sa do úniku:

Video: Slafkovský si ukončil suchoty a stal sa hviezdou duelu! Slovenský útočník Juraj Slafkovský si pri utorkovej prehre Montrealu 1:2 s Calgary pripísal asistenciu, aby si ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu. Bola to jeho druhá asistencia v sezóne. Po 16 dueloch má na konte tri body. Za svoj utorkový výkon bol ocenený aj postom tretej hviezdy zápasu.

Sumár noci: Slafkovský hviezdou zápasu, Pospíšil mal prsty vo víťaznom góle

14. 11. 2023

Kyle Okposo odohrá zápas č. 1000Útočník Buffala Kylea Okposo odohrá v utorok proti Bostonu svoj jubilejný 1000. zápas v NHL. „Je to niečo, na čo sa budem spätne veľmi rád pozerať. Nerobím to pre pochvalu alebo uznanie, len sa snažím robiť správnu vec. Toto je vedľajším produktom toho a je to špeciálny deň pre každého, kto mi pomohol dostať sa do tohto bodu. Jednoducho sa to len pokúsim užiť,“ povedal tridsaťpäťročný Američan, ktorý doteraz nazbieral 230 gólov a 595 bodov. V minulosti hrával aj za Islanders.
Sezónny debut obrancu Leafs je na spadnutieObranca Toronta Conor Timmins je popredu v zotavovaní sa zo zranenia dolnej časti tela, ktoré utrpel v príprave, a mohol by sezónny debut zažiť už tento týždeň. Neočakávalo sa, že odohrá dva zápasy vo Švédsku, no hlavný tréner Sheldon Keefe pripustil, že by sa tak stať mohlo. Rozhodne sa o tom neskôr počas týždňa.
Útočník Wild skončil na listine dlhodobo zranených Útočník Minnesoty Frederick Gaudreau, ktorý absentuje pre zranenie hornej časti tela, bol zapísaný na listinu dlhodobo zranených hráčov. Keďže sa tak stalo retroaktívne k 24. októbru, umožňovalo by to návrat do akcie už v nedeľu. Tento krok však umožnil tímu povolať brankára Jespera Wallstedta, ktorý môže pocestovať na dva zápasy do Švédska ako poistka. Dvadsaťročný Švéd bol povolaný prvýkrát vo svojej kariére.
Golden Knights navštívili Biely domMajstrovský tím Vegas Golden Knights absolvoval v pondelok návštevu Bieleho domu, kde sa stretol s prezidentom Spojených štátov amerických Joeom Bidenom. Ten vo svojej reči poďakoval tímu NHL aj za svoju úlohu v komunite po masovom strieľaní, ktoré otriaslo Las Vegas v roku 2017. V minulom roku majstrovské Colorado návštevu nemohlo absolvovať pre konflikt v rozpise. Vegas čaká v utorok zápas vo Washingtone.

13. 11. 2023

Canadiens poslali Armiu naspäť do AHLMontreal v nedeľu povolal do prvého tímu obrancu Gustava Lindstroma a poslal naspäť do Lavalu z AHL útočníka Joela Armiu. Lindstrom bol povolaný, pretože Jordan Harris nedohral sobotný duel proti Bostonu pre zranenie hornej časti tela. Nakoniec však bol v nedeľu schopný nastúpiť. Armia od povolania zaznamenal jeden gól v šiestich dueloch.
Video: Bedard vyrovnal rekord NHL. Tento jeho gól musíte vidieťÚtočník Chicaga Connor Bedard pri nedeľnej prehre 3:4 s Floridou strelil dva góly, aby sa stal len siedmym osemnásťročným hráčom, ktorý v histórii NHL zažil dva viacgólové zápasy po sebe. Vyrovnal s nimi rekord, ktorý držia Dale Hawerchuk, Steve Yzerman, Radek Dvořak, Matt Duchene, Nathan MacKinnon a David Pastrňák. Jeho prvý gól zápasu si získal veľkú pozornosť, keď pred jeho strelením okradol o puk Kevina Stenlunda:



Bedard už v tejto sezóne strelil deväť gólov a má 13 dueloch ročníka má na konte 13 bodov.
Video: Slafkovský začal rozpačito, potom ukázal svoj talent a bol hviezdou Slovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský odohral v nedeľu jeden zo svojich najlepších zápasov v NHL. Začal ho pritom akciou, pri ktorej sa prezentoval rozpačitým zakončením, keď mu pri prečíslení ušiel puk. Zdalo sa, že ho váhal a pôvodne chcel puk prihrávať:


Košický rodák sa však následne rozbehol a za svoj výkon bol ocenený postom tretej hviezdy zápasu. Pri prehre 2:5 nebodoval, ale viackrát ukázal svoj talent. Príkladom bola aj táto akcia:

12. 11. 2023

Chicago bude dnes bez dvoch kľúčových útočníkovChicago nastúpi na nedeľný zápas proti Floride bez útočníkov Taylora Halla a Andreasa Athanasioua. Obaja utrpeli zranenie dolnej časti tela v štvrtkovom zápase proti Tampe. Blackhawks budú mať po nedeli voľno až do štvrtka, keď znova narazia na Lightning. Viac informácií o stave útočníkov by malo byť známych po návrate domov z Floridy.
Miesto v Columbuse vytvoril Lainemu JiříčekHviezdny útočník Patrik Laine strelil svoj 200. gól v NHL po tom, čo sa v sobotu vrátil do zostavy Columbusu po zranení hornej časti tela. Miesto v zostave mu pritom vytvoril obranca David Jiříček, ktorý bol poslaný do Clevelandu z AHL. Devätnásťročný Čech odohral v tejto sezóne za prvý tím 10 zápasov so ziskom gólu a dvoch asistencií.
Tampe ochorela superhviezdaSobotný zápas Tampy proti Caroline, ktorý skončil prehrou 0:4, vynechal hviezdny útočník Nikita Kučerov. Dôvodom absencie bola choroba. Tridsaťročný Rus nastúpil až do soboty do každého zápasu Lightning v sezóne. V 14 stretnutiach vyprodukoval 11 gólov a 23 bodov. Vlani odohral všetkých 82 zápasov po prvýkrát od sezóny 2018/19. V tejto sezóne to tak nezopakuje.
Savoie sa vracia do juniorkyÚtočník Matthew Savoie odohral pri svojom debute v NHL, v piatok proti Minnesote, len tri minúty a 55 sekúnd. O deň neskôr si musel baliť kufre, pretože ho Buffalo poslalo naspäť do juniorského tímu Wenatchee Wild z WHL. Devätnásťročný Kanaďan, ktorý bol deviatkou minuloročného draftu, odohral v tejto sezóne aj šesť zápasov so ziskom dvoch gólov a troch asistencií v AHL.

|< <   25 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies