Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Mičkov sa dočkal slávnostného nadhodu v MLBTalentovaný útočník Matvej Mičkov má po príchode do Philadelphie rušný program. Okrem prípravy na novú sezónu sa napríklad v pondelok musel zastaviť na baseballovom štadióne Citizens Bank Park, kde sa postaral o slávnostný prvý nadhod pred zápasom miestnych Phillies. Predtým sa aj stretol s manažérom tímu Robom Thompsonom, ktorému daroval podpísanú hokejku. Aj on sám dostal dar – dres so svojím menom.



06. 06. 2023

Poznáme kanadského držiteľa Ceny Willieho O’ReehoDean Smith z kanadského Halifaxu sa stal tohtoročným držiteľom Ceny Willieho O’Reeho. Tá sa odovzdáva osobe, ktorá prostredníctvom hokeja pozitívne ovplyvnila svoju komunitu, kultúru alebo spoločenstvo v Kanade. Smith je právnikom, ktorý v Novom Škótsku pomáhal začleniť do hokeja deti a mládež afroamerického pôvodu. Víťaz zo Spojených štátov amerických bude oznámený 26. júna počas odovzdávania výročných ocenení.
ESPN nepredĺži zmluvu s CheliosomČlen Hokejovej siene slávy, Chris Chelios, už od sezóny 2023/24 nebude súčasťou prenosov z NHL v televízii ESPN, pre ktorú pracoval od roku 2021 ako štúdiový analytik. Rozhodnutie nepredĺžiť s ním zmluvu je súčasťou väčších škrtov, ktoré spoločnosť robí. S odvolaním na svoj zdroj o tom informovali The Athletic.

04. 06. 2023

Musíte vidieť: Adin Hill predviedol vo finále senzačný zákrok!Adin Hill pomohol Vegas s 33 zákrokmi k výhre 5:2 v úvodnom zápase finálovej série proti Floride. Jeho najväčší zákrok prišiel v úvode druhej dvadsaťminútovky, keď svojou hokejkou senzačne zabránil v skórovaní Nickovi Cousinsovi, ktorý zakončoval do odkrytej brány.

Sumár zápasu: Dlhé čakanie skončilo: Otvorilo sa finále Stanleyho pohára

02. 06. 2023

Poznáme držiteľov mediálnych ocenení NHLAsociácia profesionálnych hokejových novinárov oznámila, že tohtoročným držiteľom Ceny Elmera Fergusona sa stane Mark Mulvoy, zatiaľ čo Dan Rusanowsky dostane od Asociácie vysielateľov NHL Cenu Fostera Hewitta. Ceny oficiálne dostanú pred uvedením nových členov do Hokejovej siene slávy 13. novembra. Aj ich mená v nej budú zapísané medzi ocenenými pracovníkmi médií.

01. 06. 2023

Canucks predĺžili zmluvu s mladým obrancomObranca Jett Woo podpísal v stredu nový jednoročný dvojcestný kontrakt s Vancouverom, vďaka čomu sa v lete nestane obmedzeným voľným hráčom. Zmluva má hodnotu 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 100 000 amerických dolárov v nižšej AHL. Dvadsaťdvaročný rodák z Winnipegu, ktorý bol draftovaný z 37. miesta v roku 2018, strávil poslednú sezónu v AHL, kde v drese Abbotfordu zaznamenal 21 bodov (7+14) v 68 dueloch. V šiestich dueloch play-off nebodoval.

30. 05. 2023

Video: V roku 2018 sa Vegas trofeje dotklo. Čo urobilo tento rok? Kým hráči tímu Florida Panthers sa po postupe do finále dotkli Prince of Wales Trophy, hráči tímu Vegas Golden Knights pokušeniu odolali a Clarence Campbell Bowl sa nedotkli. Kapitán Mark Stone neskôr povedal, že táto trofej nie je tá, ktorú tím chce dvíhať nad hlavu. O tú vytúženú bude bojovať v nasledujúcej sérii od soboty.


Len na pripomenutie, v roku 2018 sa Golden Knights trofeje dotkli a vo finále prehrali s Washingtonom:

25. 05. 2023

Stars brankársku zmenu neurobiaDallas pred štvrtým zápasom finále Západnej konferencie neurobí zmenu v bránkovisku. Aj vo štvrtkovom zápase proti Vegas v ňom bude štartovať Jake Oettinger. Potvrdil to tréner Peter DeBoer deň po zápase, v ktorom Oettinger inkasoval tri góly z piatich striel a striedať už v ôsmej minúte. Scott Wedgewood následne kryl 10 striel z 11.
Video: Dotkli sa Panthers Prince of Wales Trophy?Tím Florida Panthers to neskúsil inak ako v roku 1996. Aj tento raz sa Prince of Wales Trophy určenej šampiónovi Východnej konferencie dotkol. V minulosti bolo tradíciou nedotýkať sa trofeje, no príliš to nefungovalo a časom sa to zmenilo. Sidney Crosby sa jej dotkol v rokoch 2016 aj 2017, Alex Ovečkin v roku 2018 a viedlo to k titulu. Dotkla sa jej aj Tampa v posledných troch ročníkoch, no vlani jej to nepomohlo. Posledným šampiónom, ktorý sa jej nedotkol, je Boston z roku 2011.

20. 05. 2023

Aj šprintér je v hre o kúpu SenatorsBývalý olympijský šprintér Donovan Bailey sa pripojil k skupine vedenej Nekom Sparksom, producentom z Los Angele, ktorá chce kúpiť tím Ottawa Senators a v ktorej figuruje aj reper Snoop Dogg. Bailey získal zlato na Olympiáde 1996 v Atlante na stovke aj v štafete 4x100 m.

18. 05. 2023

Bývalý obranca a šampión bude asistentom šéfa NHLPAPodľa Franka Seravalliho z Daily Faceoff sa bývalý obranca NHL Ron Hainsey stane asistentom výkonného riaditeľa Hráčskej asociácie NHL (NHLPA), ktorým sa nedávno stal Marty Walsh. Hainsey strávil v NHL 17 rokov a s Pittsburghom získal aj Stanleyho pohár. Na medzinárodnej scéne reprezentoval USA a bol aj súčasťou rokovaní o kolektívnej dohode počas sezóny 2012/13. V NHLPA pracuje od roku 2021 ako asistent riaditeľa špeciálnych projektov a rozvojových iniciatív.

17. 05. 2023

Nicholson v Edmontone nerezignuje Predseda predstavenstva tímu Edmonton Oilers, Bob Nicholson, potvrdil pre Ryana Rishauga z TSN, že neodstúpi zo svojej funkcie. Tým utlmil špekulácie, ktoré sa začali objavovať po vypadnutí jeho tímu z play-off. Nicholson pracuje v organizácii od roku 2014, pričom predtým pracoval 16 rokov pre Kanadský hokejový zväz.
Firebirds sa dočkajú posíl zo SeattluÚtočník Tye Kartye a brankár Chris Driedger boli tímom Seattle Kraken poslaný do tímu Coachella Valley Firebirds z nižšej AHL, ktorý stále bojuje o Calderov pohár. Na waiver listinu nechránených hráčov bol zase zapísaný útočník Jesper Froden. Firebirds v sérii proti Calgary Wranglers vedú 2:1 na zápasy a ďalší zápas sa hrá v stredu na ich ľade.

13. 05. 2023

Hviezdy sa ukázali skoro: McDavid a Eichel skórovali v rozmedzí 50 sekúndSkóre piatkového stretnutia číslo päť zo série druhého kola play-off medzi Vegas a Edmontonom otvoril už po troch minútach hry hosťujúci Connor McDavid. Odpoveď prišla pomerne skoro, keď stav vyrovnal Jack Eichel už o 50 sekúnd neskôr. Zaujímavé je to najmä z toho dôvodu, že obaja boli prvými dvoma draftovými voľbami v roku 2015.

11. 05. 2023

Nervózny záver: Útok na Draisaitla a McDavida, veľká bitka + videoNa konci stredajšieho zápasu medzi Edmonton a Vegas, v ktorom domáci tím vyrovnal stav série presvedčivou výhrou 4:1, sa odohrali dve vypäté situácie. Najskôr obranca hostí Alex Pietrangelo sekol hviezdneho Leona Draisaitla, aby sa následne pustil aj do Connor McDavida. Dostal za to väčší trest i vylúčenie do konca zápasu.


O 37 sekúnd neskôr došlo aj k šarvátke, ktorej dominovala bitka medzi Darnellom Nursem a Nicolasom Hagueom:

Toronto povolalo pohotovostného brankáraTím Toronto Maple Leafs povolal v stredu brankára Dennisa Hilderbyho z tímu AHL Toronto Marlies, ktorý bude pri absencii zraneného Iľju Samsonova slúžiť v play-off ako pohotovostný brankár. Aktuálnou jednotkou v bránkovisku je Joseph Woll, ktorému kryje chrbát Matt Murray. Dvadsaťjedenročný Hilderby strávil väčšinu ročníka vo švédskej SHL, kde v drese Färsjestadu kryl 91,8 % striel pri bilancii 11-9-0, a za Marlies odchytal len 11 minút v play-off.

10. 05. 2023

Hyman vynechal tréningÚtočník Zach Hyman vynechal utorkový tréning Edmontonu. Hoci dohral predošlý zápas zo série proti Vegas, zdá sa, že v prvej tretine utrpel zranenie pri bodyčeku obrancu Golden Knights Nicolasa Haguea. Štvrtý zápas série sa odohrá v stredu v Edmontone a Oilers prehrávajú 1:2 na zápasy.
Howson zostáva prezidentom AHLRada guvernérov nižšej Americkej hokejovej ligy (AHL) schválila novú niekoľkoročnú zmluvu pre prezidenta a výkonného riaditeľa ligy Scotta Howsona. Ten je v tejto pozícii od roku 2020 a ligu dokázal preniesť cez niekoľko ťažkých rokov, ktoré ovplyvnila pandémia.

08. 05. 2023

Tatar si nenechal páčiť krosček hviezdy: Poslal ju k ľadu + videoSlovenskému útočníkovi New Jersey Tomášovi Tatarovi sa v nedeľnom zápase číslo tri zo série proti Caroline nepáčilo, ako ho krosčekoval hviezdny útočník hostí Sebastian Aho do oblasti hrudného koša. Rozhodol sa mu to oplatiť. Dostal za to dve trestné minúty (čo mnohým fanúšikom Hurricanes nestačilo) a bonusom bolo, že počas oslabenia sa jeho tímu podarilo zvýšiť vedenie v zápase na 3:0. Nakoniec vyhral 8:4.

07. 05. 2023

Panthers v sobotu chýbali na tréningu traja hráči Útočník Sam Bennett, ako aj obrancovia Aaron Ekblad a Josh Mahura vynechali sobotný tréning tímu Florida Panthers. Podľa Colbyho Guya z Florida Hockey Now sa však očakáva, že budú hrať v zápase číslo tri zo série proti Torontu, ktorý sa odohrá v nedeľu. Tréning vynechal aj útočník Ryan Lomberg, ktorého nešpecifikované zranenie sa stále posudzuje na týždennej báze.
Útočník Toronta urobil pokrok v ceste za návratomÚtočník Toronta Zach Aston-Reese sa na sobotnom tréningu ukázal v bežnom drese, čo by mohlo značiť jeho návrat do akcie v nedeľnom zápas číslo tri zo série proti Floride. Aston-Reese nedohral prvý zápas série a vynechal druhý. V sobotu trénoval vo štvrtej formácii s Davidom Kämpfom a Samom Laffertym. Mimo zostavy zostáva Wayne Simmonds.

05. 05. 2023

Cesta v Quebecu dostane meno podľa legendy Rýchlostná cesta v provincii Quebec bude pomenovaná podľa zosnulej legendy tímu Montreal Canadiens, Guyovi Lafleurovi. Úsek cesty medzi Gatineau, ktoré leží pri Ottawe, a Mirabel, ktoré sa nachádza blízko Montrealu, bude odteraz známy ako Autoroute Guy-Lafleur. Úsek cesty prechádza aj okolo rodiska niekdajšieho útočníka, mesta Thurso. Lafleur odohral v NHL 1126 zápasov za Montreal, Rangers a Quebec so ziskom 560 gólov a 1353 bodov. S Canadiens získal päť Stanleyho pohárov.

03. 05. 2023

Video: Tatar mal v zápase č.7 mikrofón. Pozrite si, ako reagoval na gólTím New Jersey Devils zverejnil video, na ktorom zachytáva reakcie slovenského útočníka Tomáša Tatara. Tomu dali mikrofón v tom správnom zápase - zápas číslo 7 zo série prvého kola play-off proti Rangers, v ktorom pomohol k výhre aj jedným gólom.

02. 05. 2023

Musíte vidieť: Tatar si suchoty v play-off ukončil gólom v kľúčový čas Slovenský útočník Tomáš Tatar v prvých šiestich zápasoch tohtoročného play-off nebodoval a od 25. mája 2021 ťahal v play-off osemzápasové suchoty. Tie ukončil v ten správny čas – v siedmom zápase série medzi New Jersey a Rangers, v ktorom zvyšoval na 2:0. Nakoniec pomohol k výhre 4:0 i postupu do druhého kola, v ktorom Devils narazia na Hurricanes.

Sumár zápasu: Je rozhodnuté: Tatar sa prebudil, zápas o všetko skončil

30. 04. 2023

Rivalita prekročila medze: Fanúšik Rangers škrtil fanúšika DevilsBoj o rieku Hudson v tohtoročnom play-off rozhodne zápas číslo sedem. Rivalita sa však preniesla aj mimo ľadu medzi fanúšikov. Vo štvrtkovom zápase v Newarku došlo k verbálnemu konfliktu medzi fanúšikmi Rangers a Devils, ktorý sa preniesol do fyzickej roviny, keď hosťujúcemu priaznivcovi vyrazil ten domáci z rúk nápoj. Skončilo to škrtením, po ktorom sa fanúšik New Jersey ocitol na zemi. Video nie je vhodné pre slabšie povahy:

29. 04. 2023

Penguins opúšťa mladý švédsky centerNajstaršie mužstvo NHL, tím Pittsburgh Penguins, prišlo o jednu zo svojich top mladých nádejí. Center Filip Hallander podpísal päťročný kontrakt s tímom Timra IK zo švédskej SHL. Dvadsaťdvaročný Švéd odohral v NHL len tri bezbodové zápasy, vrátane dvoch v tejto sezóne. V nej hrával za Wilkes-Barre/Scranton v AHL. V 43 dueloch zaznamenal 33 bodov (11+22). Penguins ho draftovali v roku 2018 z celkového 58. miesta.
Video: Strelil v piatok Pastrňák najúžasnejší gól play-off? David Pastrňák strelil v piatok dva góly, no nepomohol nimi Bostonu spečatiť postup do druhého kola play-off. Tým prvým, ktorým vyrovnával na 2:2, však na seba strhol pozornosť. Dostával rôzne prívlastky od pekné až po úžasný. Bol tým najkrajším, ktorý sme v doterajšom priebehu play-off videli? Posúďte sami...

Sumár: Prvý postupujúci je už aj na východe, Boston to nie je

27. 04. 2023

Video: Bobrovskij zachránil Floridu životne dôležitým zákrokom sekundu pred koncom!Tím Boston Bruins už mohol oslavovať postup do druhého kola play-off, ak by hviezdny útočník Brad Marchand premenil svoj únik jednu sekundu pred koncom tretej tretiny za nerozhodného stavu 3:3. Proti však bol Sergej Bobrovskij, ktorý sa v posledných rokoch stával často terčom kritiky. Kriticky dôležitým zákrokom zaistil pre Floridu predĺženie, v ktorom o jej výhre rozhodol Mathew Tkachuk.

26. 04. 2023

Video: Zásahy puku do tváre predchádzali dvom gólom Brock Nelson zvýšil vedenie Islanders v piatom zápase série proti Hurricanes na 2:0 po tom, čo po strelec Pierra Engvalla odrazil puk od tváre útočníka Carolina Sebastiana Aha. Ten s krvácajúcou ranou zamieril do šatne, no do zápasu sa neskôr vrátil.



V zápase medzi Edmontonom a Los Angeles zvýšil vedenie domácich na 5:2 Zach Hyman, ktoré však gól zabolel – od jeho tváre sa puk odrazil do brány po zakončení obrancu Evana Boucharda.

24. 04. 2023

Video: Brankár Bruins putoval pod sprchy. Chcel zbiť TkachukaJeremy Swayman dochytal nedeľný zápas proti Floride, v ktorom sa prvou hviezdou stal jeho kolega Linus Ullmark. Brankárska jednotka Bostonu bola totiž vylúčená do konca zápasu za svoju úlohu v potýčke z 57. minúty. Za stavu 5:2 sa chcela pobiť s útočníkom Panthers Matthewom Tkachukom.

22. 04. 2023

Kings vyhrali aj bez dvoch zranených Los Angeles nastúpilo na piatkový zápas proti Edmontonu, v ktorom sa výhrou 3:2 po predĺžení ujalo vedenia v sérii prvého kola play-off 2:1 na zápasy, bez útočníkov Blake Lizottea a Kevina Fialu. Lizotte sa vyrovnáva so zranením dolnej časti tela a jeho stav sa posudzuje denne. Fiala ešte v apríli nehral a zostáva mimo hry pre zranenie dolnej časti tela. Šanci v piatok dostal Zack MacEwen.

|< <   35 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Obaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies