Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: V šľapajach staršieho brata? Divoká bitka medzi Xhekajom a SharpemTímy Montreal Canadiens a Toronto Maple Leafs sa v sobotu stretli v prvom z dvojice zápasov, v ktorých si sily zmerajú nádeje oboch organizácií. Už veľmi skoro v zápase dvoch rivalov došlo k zaujímavej bitke. Do seba sa pustili Florian Xhekaj z Montrealu a Chaz Sharpe z Toronta. Florian ukázal, že od svojho brata Arbera nemá v tomto smere až tak ďaleko.


03. 12. 2023

Video: Martin Fehérváry zostrelil brankárovi masku! Slovenský obranca Martin Fehérváry síce pri prehre Washingtonu 1:4 s Vegas nebodoval, ale prezentoval sa troma strelami na bránu. A jedna z nich zostrelila masku z hlavy brankárovi Loganovi Thompsonovi:

Video: Hokejová lahôdka v presilovke, Ružička si ukončil suchoty Tím Calgary Flames znížil stav sobotného zápasu proti Vancouveru na 1:2 počas presilovky v strede prvej tretiny, keď po výbornej prihrávke Adama Ružičku skóroval kapitán Mikael Backlund. Išlo o pekný gól, pri ktorom si slovenský útočník ukončil trojzápasové bodové suchoty:

02. 12. 2023

Beauvillier hneď po príchode v prvom útokuÚtočník Anthony Beauvillier, ktorého tento týždeň získalo Chciago od Vancouveru, absolvoval v piatok svoj prvý tréning v novom tíme. A hneď dostal šancu v prvej formácii po boku Connora Bedarda a Philippa Kurasheva.
Namestnikov bude absentovaťÚtočník Vladislav Namestnikov vynechá sobotný a pondelkový zápas Winnipegu pre zranenie dolnej časti tela. V piatok to povedal tréner Jets Rick Bowness. Namestnikov chýbal na piatkovom tréningu po tom, čo utrpel zranenie vo štvrtkovom zápase proti Edmontonu.
Kylington sa vrátil na ľadObranca Calgary Oliver Kylington sa v piatok doobeda pripojil na ľade k spoluhráčom po tom, čo už pár týždňov korčuľoval individuálne. Kylington vynechal celú minulú sezónu a doterajší priebeh tej aktuálnej z osobných dôvodov. Stále nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do akcie. Flames v piatok povolali z AHL obrancu Iľju Soľovjova.
Video: Šimon Nemec a jeho nováčikovské kolo Ani slovenský obranca Šimon Nemec nebol výnimkou. Pred piatkovým zápasom New Jersey proti San Jose, v ktorom zažil debut v NHL, mal ľad len pre seba a absolvoval tzv. nováčikovské kolo. Neskôr v zápase nestrácal veľa času a už v prvej tretine zaznamenal asistenciu. Nakoniec si z prehre 3:6 odniesol dve.

Sumár noci: Nemec zažil debut v NHL, bodoval a napodobnil klubové legendy!


Video: Šimon Nemec vypálil a bol z toho prvý bod v NHL! Nebol jediný Slovenský obranca Šimon Nemec zažil v piatok svoj debut v NHL. Pri prehre New Jersey 3:6 so San Jose odohral 22 minút a 38 sekúnd a dvakrát aj asistoval. Táto prihrávka na gól Dawsona Mercera bola jeho prvým bodom v NHL:


A pri tomto góle si pripísal druhú asistenciu:


Sumár noci: Nemec zažil debut v NHL, bodoval a napodobnil klubové legendy!

01. 12. 2023

Devils hrali bez Hamiltona, Meier by sa už mohol vrátiť New Jersey odohralo štvrtkový zápas proti Philadelphii bez obrancu Dougieho Hamiltona, ktorý utrpel v utorkovom zápase zranenie hornej časti tela a v stredu netrénoval. Hlavný tréner Lindy Ruff informoval, že informácie o závažnosti zranenie bude mať tím do dňa až dvoch. Tiež prezradil, že už v piatkovom zápase proti San Jose by sa mohol vrátiť do akcie útočník Timo Meier, ktorý nehral od 14. novembra pre zranenie dolnej časti tela.
Columbus povolal Johnsona, Severson na listine zranenýchTím Columbus Blue Jackets zapísal vo štvrtok na listinu zranených hráčov obrancu Damona Seversona retroaktívne k 19. novembra, kedy utrpel zranenie brušných svalov. Z AHL bol povolaný útočník Kent Johnson, ktorý pravdepodobne nastúpi v piatkovom zápase proti Ottawe. V tejto sezóne už odohral v NHL osem zápasov so ziskom gólu a dvoch asistencií.
Video: Pospíšil bol blízko ku gólu. Peknému prieniku chýbala čerešnička na torte Slovenský útočník Martin Pospíšil nebodoval vo štvrtok v šiestom zápase po sebe, ale bol veľmi blízko k svojmu štvrtému gólu v sezóne. Vypracoval si slušnú šancu prienikom po pravej strane, no brankára Scotta Wedgewooda neprekonal. Z víťazstva sa nakoniec tešil. Calgary zdolalo Dallas 4:3 po predĺžení.

Video: Bedard predviedol peknú gólovú prihrávku spoza brányCenter Connor Bedard zaznamenal vo štvrtok svoj 11. bod v posledných deviatich zápasoch, keď prihrával na jediný gól Chicaga pri prehre 1:5 s Detroitom. Jeho prihrávka však stála za to – puk poslal pekným spôsobom Lukasovi Reichelovi spoza brány:

Musíte vidieť: V NHL sme videli gól brankára! Tristan Jarry nepomohol k štvrtkovej výhre Pittsburghu 4:2 nad Tampou Bay len 39 zákrokmi, ale aj gólom do prázdnej brány. Do histórie NHL sa zapísal ako 14. brankár, ktorý sa tešil z gólu.

30. 11. 2023

Vráti sa dnes Jets do akcie letná akvizícia?Podľa trénera Ricka Bownessa tím Winnipeg Jets dúfa, že útočník Gabriel Vilardi zažije návrat vo štvrtkovom zápase proti Edmontonu. Ten stihol odohrať pred zranením kolena len dva zápasy, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. Jets ho získali v lete vo výmene Pierre-Luca Duboisa od Los Angeles. O jeho štarte sa rozhodne v deň zápasu.
Toronto bude bez GiordanaHlavný tréner Toronta Sheldon Keefe informoval, že jeho tím nastúpi na štvrtkový zápas proti Seattlu bez obrancu Marka Giordana. Ten utrpel zranenie ruky v utorkovom zápase proti Floride a stále ho čakajú vyšetrenia, ktoré odhalia konkrétnu dĺžku absencie. V zostave ho nahradí William Lagesson.
WHL bude mať nového komisára Zámorská juniorská hokejová liga WHL vymenuje vo štvrtok za svojho nového komisára Dana Neara. Informuje o tom Jeff Marek z televízie Sportsnet. Na tejto pozícii nahradí Rona Robisona, ktorý bol najdlhšie slúžiacim komisárom v ligovej histórii. Pracoval v nej od ročníka 2000/01. Near je bývalým šéfom Adidas Hockey, ktorý stál aj za zrodom reverzných retro dresov v NHL. Vo WHL v tejto sezóne pôsobia štyria Slováci – Samuel Honzek, Jozef Viliam Kmed, Samuel Barcík a Andrej Tomašec.
Vyšší, ťažší? Nevadí: Fehérváry zbúral bývalú dvojku draftu + video Je známe, že slovenský obranca Martin Fehérváry má blízky vzťah s rozdávaním bodyčekov. V stredajšom zápase Washingtonu proti Los Angeles zaujal hitom na útočníka domácich Quintona Byfielda v strednom pásme. Dvojka draftu 2020 je vyššia o osem centimetrov a ťažšia ako viac ako desať kilogramov.


Musíte vidieť: Slafkovský odohral najlepšie striedanie Montrealu za roky. Expert nežartuje! Slovenský útočník Juraj Slafkovský si za svoj výkon pri výhre Montrealu 4:2 nad Columbusom vyslúžil pochvaly. Hoci svoje šance na gól nevyužil, založil akciu vedúcu k zvratu a prezentoval sa veľmi dobrou hrou. Dokonca v druhej tretine predviedol spolu s Coleom Caufieldom a Christianom Dvorakom striedanie, o ktorom novinár Brian Wilde skonštatoval toto: „Toto mohlo byť najlepšie striedanie Habs za niekoľko rokov. Nežartujem. Caufield a Slafkovský to tam cyklili stále dokola a dokola. Slafkovský vyhrával súboje pri mantineli, čo ukázalo potrebu tejto zručnosti, aby našiel v NHL svoj úspech. Nič z tohto by sa nedialo, ak by ich nevyhrával.“

Video: Slafkovský bol blízko k tretiemu gólu Slovenský útočník Juraj Slafkovský zaznamenal pri stredajšej výhre Montrealu 4:2 nad Columbusom asistenciu, ale mohol streliť aj svoj tretí gól v sezóne. Bol veľmi blízko k tomu, aby otvoril skóre stretnutia. Z tesnej blízkosti však Elvisa Merzlikinsa neprekonal. Za svoj dôraz pri útočení si však vyslúžil pochvalu od Matta Drakea či Marca Dumonta.


Video: Slafkovský sa presadil a pomohol k zvratu. Atakuje už vlaňajšie číslo! Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa bodovo presadil a pomohol Montrealu k stredajšej výhre 4:2 nad Columbusom asistenciou, keď začal akciu vedúcu k vyrovnávajúcemu gólu. Canadiens sa nakoniec zápas podarilo otočiť a vyhrať 4:2. Asistencia bola pre košického rodáka piata v sezóne, a tak ho už len jeden delí od minulosezónneho výkonu. Po 22 dueloch má na konte dokopy 7 bodov, o tri menej ako vlani pri 39 stretnutiach.

29. 11. 2023

Sabres poslali Leviho na farmuTím Buffalo Sabres poslal do Rochesteru z nižšej AHL brankára Devona Leviho, ktorý v úvode sezóny nenadviazal na výborné prvé zápasy v kariére z minulej sezóny. Aktuálne má bilanciu 3-4-1 s 87,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,73 inkasovaného gólu na zápas. Tandem Sabres teraz tvoria Ukko-Pekka Luukkonen a Eric Comrie.
Larkin vynechá zápas proti RangersHlavný tréner Detroitu Derek Lalonde informoval, že útočník Dylan Larkin pre nešpecifikované zranenie vynechá stredajší zápas proti Rangers. Stav kapitána sa bude posudzovať na dennej báze. Viac informácií tím neposkytol. Štart Justina Holla je otázny, Jake Walman by mal byť k dispozícii.

28. 11. 2023

Nastúpi dnes za Penguins aj Rust? Tím Pittsburgh Penguins v utorok navštívi Nashville a je možné, že sa mu do akcie vráti útočník Bryan Rust. Ten v pondelok trénoval bez obmedzení po tom, čo vynechal tri zápasy pre zranenie dolnej časti tela. Trénoval pritom aj presilovky. O jeho štarte sa rozhodne v deň zápasu.
Kuzmenko sa vracia do akcieTím Vancouver Canucks privíta v utorok na domácom ľade Anaheim a do akcie sa vrátil útočník prvého útoku Andrej Kuzmenko. Ten bol v predošlých dvoch stretnutiach len zdravým náhradníkom. Po 19 zápasoch sezóny má na konte tri góly a 11 asistencií.
Aho skončil na listine zranenýchTím New York Islanders zapísal v pondelok na listinu zranených hráčov obrancu Sebastiana Aha. Stalo sa tak retroaktívne k 24. novembru, kedy utrpel zranenie hornej časti tela v zápase proti Ottawe. Potenciálnu dĺžku absencie nevedel tréner Lane Lambert v pondelok odhadnúť. Pre pravidlá však musí vynechať minimálne sedem dní, takže najskôr bude môcť hrať 2. decembra proti San Jose.
Video: Fehérváry si pri návrate natiahol bodovú sériu! Slovenský obranca Martin Fehérváry sa v pondelkovom zápase Washingtonu proti San Jose vrátil do akcie po päťzápasovej absencii spôsobenej zranením dolnej časti tela a pri vyrovnávajúcom góle Jevgenija Kuznecova na 1:1 zaznamenal sekundárnu asistenciu, aby bodoval už v treťom zápase v sérii.

Video: Tatar zakončoval prečíslenie. Ukončil si bodové suchoty Slovenský útočník Tomáš Tatar zaznamenal asistenciu pri druhom góle Ryana Johansena v pondelkovom zápase Colorada proti Tampe Bay, ktorým zvyšoval priebežné vedenie na 2:0. Čoskoro tridsaťtriročný Dubničan si svojou ôsmou asistenciou v ročníku ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu. Bol blízko k prvému gólu, keď zakončoval prečíslenie, do ktorého sa dostal s Calem Makarom. Johansen skóroval z dorážky.

27. 11. 2023

Schenn sa vrátil z dlhej absencieObranca Luke Schenn odohral 12 minút s jedným mínusovým bodom pri nedeľnej výhre Nashvillu 3:2 nad Winnipegom. Išlo o jeho prvú akciu po 18-zápasovej absencii, ktorú mu spôsobilo zranenie dolnej časti tela. Bol to zároveň len jeho druhý duel za tím, s ktorým v lete podpísal trojročnú zmluvu v hodnote 8,25 milióna amerických dolárov.

26. 11. 2023

Ako je na tom Zadina?Tím San Jose Sharks pred sobotným zápasom proti Vancouveru oznámil, že stav útočníka Filipa Zadinu sa bude posudzovať len na dennej báze. Mladý Čech nedohral piatkový duel proti Montrealu pre zranenie hornej časti tela. Do tréningového procesu sa v sobotu vrátili Jan Rutta a Alexander Barabanov.
Dobré znamenie? Seattle poslal na farmu brankáraTím Seattle Kraken poslal v sobotu do Coachella Valley z AHL brankára Chrisa Diedgera, ktorý bol povolaný v utorok po tom, čo Philipp Grubauer utrpel nešpecifikované zranenie. Sobotný krok naznačuje, že by brankárska jednotka mohla byť pripravená na utorkový zápas proti Chicagu.
Devils podpísali zmluvu s kanadským centromNew Jersey a center Samuel Laberge sa v sobotu dohodli na jednoročnej dvojcestnej zmluve v hodnote 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 90 000 amerických dolárov v nižšej lige. Dvadsaťšesťročný nedraftovaný Kanaďan je vo svojej druhej plnej sezóne v tíme Utica Comets z AHL. V prvých ôsmich dueloch zaznamenal gól a dve asistencie. Vlani vyprodukoval 16 bodov (8+8) v 43 stretnutiach.

|< <   23 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies