Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

AHL

Griffins víťazmi Calder Cupu, Tatar najužitočnejším hráčom!

A je koniec! V nižšej zámorskej AHL už poznáme šampióna. V utorok svoju majstrovskú púť zavŕšili hráči Grand Rapids, ktorí vyhrali šiesty zápas finále 5:2, aby po prvý raz v histórii získali Calderov pohár. Z neho sa tešili aj dvaja Slováci, pričom Tomáš Tatar získal aj Jack A. Butterfield Trophy.

SYRACUSE - GRAND RAPIDS 2:5 (1:0, 0:2, 1:3) [kon. stav série: 2-4]
GÓLY: 18. Pánik (Taormina, Palát), 46. Šustr (Namestnikov, Devos) – 23. Callahan (Ferraro, grant), 33. Tatar (Nyquist, Ferraro)/PP/, 50. Evans (Callahan, Sheahan), 60. Tatar (Andersson, Nyquist)/PB//PP/, 60. Andersson (Glendening)/PB/
Strely: 26-25 (9-7, 9-8, 8-10); Vylúčenia: 6-4; Presilovky: 0-2; Oslabenia: 0-0;
Brankári:Desjardins - Mrázek; Hviezdy duelu: -;
Divákov: 6 375; Rozhodovali: Koharski, Skilliter – Grandt, Murchison.

Griffins mali za stavu 3:0 na zápasy šancu dvakrát spečatiť svoj titul na domácom ľade, ale nakoniec oslavovali pred 6 375 fanúšikmi v Syracuse. Šiesty zápas vyhrali 5:2, aby sa tešili zo svojho prvého titulu vo svojej sedemnásťročnej histórii. Tomáš Tatar, ktorý sa v zápase presadil strelecky dvakrát, získal Jack A. Butterfield Trophy, ktorá sa udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi play-off. V ňom nazbieral 21 bodov v 24 zápasoch, pričom 16 z nich bolo gólov.

Domáci Crunch začali zápas dobre a mali menšiu prevahu, ktorú necelé tri minúty pred koncom korunoval svojím deviatym gólom v play-off Richard Pánik. Po zmene strán sa však Grand Rapids podaril zvrat, keď sa najskôr v úvode druhej tretiny presadil Mith Callahan a potom v strede zápasu počas presilovky Tatar. V tretej tretine išlo Syracuse o všetko a tak vyzeral aj ich herný prejav. Ten nakoniec viedol k vyrovnávajúcemu gólu Andreja Šustra. V 50. minúte však prišiel ďalší nepríjemný moment pre domácich, keď sa presadil Brennan Evans. Po tomto góle už Petr Mrázek vyrovnanie nedopustil a Griffins zvýšili svoje vedenie počas hry bez brankára Cedricka Desjardinsa. Najskôr sa do čierneho trafil Tatar a potom Joakim Andersson. Mrázek k titulu pomohol 24 zákrokmi, Desjardins posledný duel sezóny ukončil 20.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nezáleží na tom, kde titul spečatíte. Vedeli sme, že to bude skutočne ťažká séria. Vedeli sme, že Syracuse má srdce šampióna. Keď sériu môžete uzavrieť, vždy sú to ťažké zápasy. Naši fanúšikovia si to užijú aj tak dosť. Viem, že naši hráči si ti už samozrejme užívajú. Je to pre nich zaslúžený triumf. Je to jednoducho skupina hráčov s charakterom,“ vyhlásil tréner nového šampióna Jeff Blashill.

PREHĽAD ZÁPASOV SÉRIE:
08.06. Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins 1:3
09.06. Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins 4:6
12.06. Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch 4:2
14.06. Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch 2:3
15.06. Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch 2:5
18.06. Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins 2:5

PREHĽAD POSLEDNÝCH ŠAMPIÓNOV:
2013 – Grand Rapids Griffins
2012 – Norfolk Admiralds
2011 – Bighamton Senators
2010 – Hershey Bears
2009 – Hershey Bears

Slováci v akcii G A B +/- S TM
T. Tatar (GR) 2 0 2 0 3 0
T. Jurčo (GR) 0 0 0 -1 0 0
R. Pánik (SYR) 1 0 0 0 4 2

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies