Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom!


Martin Pospíšil (foto: X/Calgary Flames)

Trevor Neufeld z Calgary Hockey Now poukázal na to, ako slovenský útočník Martin Pospíšil dokázal počas mnohých zápasoch prezentovať svoju mimoriadnu akceleráciu pri prekračovaní modrých čiar. Dokonca v tom v mužstve Flames kraľoval.

„24 bodov v 63 zápasoch v pozícii v prvých dvoch útokoch je výrazne podpriemerných, ale to, že sa obrancovia vyrovnávali s kombinovanou hrozbou straty kroku pri jeho rýchlosti a trestu v podobe Pospíšilovho bodyčeku, vytvorilo dosť miesta a času pre Kadriho a buď Zaryho, alebo Kuzmenka, aby boli kreatívni pri útočení,“ poznamenal zámorský autor.

Pospíšil je na prvý pohľad rýchlym hráčom, ale Neufeld sa na to pozrel aj pomocou štatistík. Čísla jeho rýchlosť potvrdili a dokonca mohli milo prekvapiť.

Pospíšil viedol tím so 153 akceleráciami presahujúcimi 20 míľ za hodinu (32,2 km/h). Nasledovali ho Mikael Backlund (120), Andrew Mangiapane (105), Blake Coleman (80), Nazem Kadri (78) a Jegor Šarangovič (73). Ligový priemer je 73.

Článok pokračuje pod reklamou

„Pospíšil je veľmi rýchly a jeho spoluhráči vo formácii nepotrebujú byť takí rýchli, aby ťažili z toho, čo poskytuje on prinášaním puku cez čiary s takou rýchlosťou alebo odobraním sekundy či dvoch súperovi,“ poznamenal Neufeld.

V prepočte takýchto akcelerácii na 60 minút hry je Pospíšil tiež prvý s 11,46. Nasledujú ho Kevin Rooney (11,36), Walker Duehr (10,90), Adam Klapka (9,09), Cole Schwindt (6,66). Pre porovnanie, Kadri je na úrovni 3,09, Zary 1,80 a Kuzmenko 0,33.

„Sú tu dve extrémne pozitíva. Očividne je nadvláda Pospíšila veľká, pokiaľ ide o rýchlosť a jej kvalitu aj kvantitu. Ďalším je Kevin Rooney, ktorý sa vo veľkom odhodlal zlepšiť svoje korčuľovanie, keď sa vyrovnával so sériou zranení hornej časti tela,“ dodal zámorský novinár.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies