Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Pánik po návrate do prvého tímu svojimi výkonmi teši

Veľkosť, rýchlosť a zručnosti. Toto všetko má v sebe Richard Pánik. Sú to výborné predpoklady pre úspech v NHL. Mladý slovenský hokejista Tampy Bay Lightning však na svoj rozkvet stále čaká.

Dvadsaťtriročný martinský rodák zažil v minulej sezóne premiéru a nakoniec v 25 zápasoch strelil päť gólov a pridal štyri asistencie. V tomto ročníku sa pevne usadil v prvom tíme, ale v prvých 39 dueloch zaznamenal len dva góly a deväť asistencií.

V decembri bol suspendovaný, potom začal vysedávať na tribúne a nakoniec ho tím poslal naspäť do AHL. Po 13 zápasoch v drese Syracuse a olympijskej skúsenosti sa mu však vrátila naspäť sebadôvera a bolo to vidieť v zlepšených výkonoch, ktoré podal v troch zápasoch od jeho opätovného povolania do prvého tímu.

„Je omnoho dôraznejší, využíva viac svoje telo, rýchlosť a nestráca puky tak často, ako to robil pravidelne v minulosti,“ skonštatoval tréner Jon Cooper. „S jeho hrou nie je nič zlé. Odkedy sa vrátil z nižšej ligy a našiel sa na olympiáde, robí presne to, čo sme od neho tu hore chceli.“

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik priznal, že mu pomohlo aj sledovanie svojho obľúbeného hráča, Mariána Hossu, priamo na olympiáde, kde boli spoluhráčmi v drese Slovenska: „Pri jeho sledovaní som myslel na to, že si musím osvojiť jeho prípravu pre každý zápas. Hral tvrdo v každom striedaní, tak sa to jednoducho snažím robiť aj ja a dúfajme, že to bude pre mňa fungovať.“

Keď bol Pánik poslaný na farmu, vedel, prečo tomu tak bolo. Namiesto toho, aby vešal hlavu, začal tvrdo pracovať. Hoci mu to chvíľu trvalo, v Syracuse sa zaradil medzi najlepších hráčov a nakoniec si vyslúžil pozvánku naspäť do NHL.

„Cítil som sa skvelo, ako úplne iný hráč, keď som sa vrátil z olympiády. Hral som viac s pukom, chránil som ho viac, zakladal som viac akcií, takže si myslím, že mi to pomohlo. Mal som po olympiáde naozaj dobré zápasy,“ dodal Pánik.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies