Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Správy z NHL

Coyotes prepísali dejiny, keď si na drafte vybrali Kirka

Tím Arizona Coyotes si v siedmom kole tohtoročného draftu vybral anglického útočníka Liama Kirka. A hoci sme už draftovaných Angličanov videli a dokonca aj v samotnej NHL, došlo v sobotu k prepísaniu histórie.

Coyotes si totiž z celkového 189. miesta vybrali prvého anglického hokejistu histórie, ktorý bol odchovaný na britských ostrovoch. Rodák z Rotherhamu je odchovancom Sheffieldu, za ktorý si už ako šestnásťročný zahral v EIHL. Reprezentoval aj Veľkú Britániu na úspešných MS divízie 1.

„Nemám slov,“ povedal Kirk pre ligový web. „Som veľmi nadšený a je to skutočne emotívne. Bol to dlhý deň, ale je to to, na čo som čakal. Sledoval som prenos a každou ďalšou voľbou som bol o trochu nervóznejší. Nakoniec som dostal správu, že sa to deje a potom môj telefón zvonil neustále. Je to úžasné.“

Osemnásťročný krídelník, ktorý vyniká hokejovým myslením, solídnym korčuľovaním a silnou ofenzívnou hrou, dostal novú motiváciu do svojho rozvoja. Budúci ročník strávi pravdepodobne v jednej z troch líg z kanadskej juniorskej CHL. Najskôr však povedú jeho kroky do rozvojového kempu Coyotes, kde si konečne bude môcť vychutnať aj klzisko.

Článok pokračuje pod reklamou

„Trénujem, odkedy som sa vrátil z preddraftového testovania a snažím sa odvtedy nájsť nejaké klzisko, no nie je ich tu dostupných až tak veľa. Kemp sa, tuším, začne budúci týždeň, takže doň prídem čo najskôr to bude možné. Budem na ľade prvýkrát po dlhom čase,“ prezradil Kirk.

Kirk vie, že má pred sebou ešte dlhú cestu, ale dúfa, že už teraz môže byť dôvodom, prečo by sa malo snažiť hrať hokej ešte viac britských detí.

„To, že ste draftovaní, je česť samé o sebe. Je však neskutočné, ak ste z Anglicka. Som za to skutočne hrdý a veľmi vďačný mojej rodine, priateľom a trénerom, ktorí mi pomohli. Dúfam, že toto otvorí mnoho očí tak, aby mladé deti verili, že sa ich sny môžu stať skutočnosťou,“ dodal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies