Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Je Slafkovský najlepším hráčom draftu 2022? V New Jersey by nesúhlasili

Jozef Struhár  
14.01.2024

Suki Gill z A Winning Habit sa v sobotu zaoberal tým, ako si počína slovenský útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský v porovnaní s ostatnými top voľbami jeho vstupného draftu 2022.

Je to už rok a pol, čo generálny manažér Kent Hughes oznámil, že si „Habs“ z prvého miesta nevyberajú Shanea Wrighta, ale košického rodáka. A hoci je skoro hodnotiť, či táto kontroverzná voľba bola správna, zámorský autor tvrdí, že už môžeme získať predstavu o tom, ako sa voľbám bude na elitnej úrovni dariť.

„Slafkovský sa snaží nájsť v NHL. Keď bol draftovaný, bol len ťažko jednohlasnou jednotkou a vždy bol tak trochu projektom. Teraz už dosiahol métu 80 zápasov kariéry a má na konte 25 bodov za osem gólov a 17 asistencií. Nie sú to vyložene zlé čísla, no veľký krídelník ukazuje zlepšenia. Jeho ofenzívna hra sa výrazne zlepšila, odkedy bol zaradený do prvého útoku. Tiež pôsobí v prvej presilovkovej formácii, čo mu poskytuje ďalšie príležitosti na ukázanie jeho zručností. Rastie aj jeho hrací čas – z 12 minút na zápas v nováčikovskej sezóne na 16 minút na zápas v tejto. Ten chlapec na to prichádza,“ poznamenal Gill.

Podľa Gilla sú fanúšikovia Canadiens netrpezliví a mnohí už výber Slafkovského na drafte spochybňovali. V prvej päťke boli v roku 2022 draftovaní aj Šimon Nemec, Logan Cooley, Wright a Cutter Gautier. Ďalšie popredné nádeje boli David Jiŕíček, Kevin Korchinski, Marco Kasper, Matthew Savoie či Pavel Minťjukov.

Článok pokračuje pod reklamou

Gill označil štart Nemca v NHL za slušný, Cooleyho výsledky za zmiešané, Wrightov profesionálny štart za náročný a Gauthiera označil za divokú kartu draftu. Okrem spomenutých zmienil aj prekvapenie v podobe Matthewa Poitrasa, ktorý bol draftovaný až z 54. miesta a už hráva za Boston.

„Myslím si, že je po 18 mesiacoch stále príliš skoro na nejaké závery. Hoci Slafkovský nie je produktívny konzistentne, žiaden z jeho draftových kolegov to tiež nerobí. Skutočnosťou je, že Slafkovský stále vedie hráčov z draftu 2022 so zápasmi, gólmi, asistenciami a bodmi. Bolo by predčasné povedať, že už teraz je najlepším hráčom svojej draftovej triedy? Samozrejme, že áno. Ale tiež je príliš skoro povedať, že najlepším nie je,“ skonštatoval Gill.



Ak by sme sa na otázku, kto je najlepším hráčom draftu 2022 opýtali fanúšikov v New Jersey, dostali by sme asi jednohlasnú odpoveď. Nemec si získava ich srdcia skvelými výkonmi, ktoré podáva konzistentne. Už sa dokonca začal spájať s trofejami.

Pri novinke o dlhšej absencii Connora Bedarda zo Chicaga sa na sociálnych sieťach objavilo, že si teraz rodák z Liptovského Mikuláša pôjde po Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika. Devils Joint fanúšikov schladili tým, že v tejto sezóne na to nemá šancu. V sobotu sa s ním zase spájala trofej pre najlepšieho obrancu: „Šimon Nemec vyhrá do piatich rokov Norrisovu trofej,“ poznamenal nick na X.

Fanúšik Adam Stanley dokonca zaujímavo reagoval na vyjadrenie Nathana MacKinnona z Colorada, že Cale Makar je najlepším obrancom v NHL: „Hádam, že nesledoval dostatočne Šimona Nemca.“

„Za menej ako dva roky sa Šimon Nemec zmenil z diskutabilného výberu, pri tom, kto bol na drafte k dispozícii, na najlepšieho obrancu tímu, pri absencii Dougieho Hamiltona. Dosť špeciálne, čo dokazuje v takom mladom veku,“ napísal defranc.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies