Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Slafkovský skóroval a je bod od rekordu! Černák daroval gól, vydarený zápas Nemca

Vo štvrtok sa v NHL odohralo 11 zápasov, v ktorých sa predstavili štyria Slováci. Dvaja sa tešili z výhier, jeden sa aj presadil. Gólovo.

Highlighty noci
  • Slafkovský skóroval, Nemec, Tatar a Černák nebodovali
  • Hurricanes a Lightning vyhrali piaty zápas po sebe
  • Predators bodovali v 16. zápase po sebe – ide o nový klubový rekord
  • Kraken, Islanders a Sharks prehrali šiesty zápas po sebe
  • Kučerov a McDavid štvorbodoví
  • Panarin dosiahol hetrik
  • Quick vyrovnal s výhrami americký rekord
  • Lankinen a Dostál vychytali čisté konto


VAN - MTL 4:1

Slafkovský sa postaral o čestný úspech pri prehre s Canucks

Slovenský útočník Juraj Slafkovský si svojím 15. gólom v sezóne natiahol bodovú sériu už na šesť zápasov a hoci dal svojmu tímu gólom do šatne šancu na zvrat, nakoniec Montreal viac gólov nestrelil a prehral s Vancouverom 1:4. Pripísal si tak štvrtú prehru po sebe a šiestu z posledných siedmich duelov. Základy druhej výhry Canucks v sezóne položili Casey DeSmith so 16 zákrokmi a Nikita Zadorov, ktorý strelil v prvej tretine prvé dva góly. V druhej na neho nadviazal Conor Garland, v tretej Nils Aman. Iľja Michejev dvakrát asistoval. Slafkovský odohral 19 minút a prezentoval sa aj jednou strelou na bránu. V sezóne nazbieral už 38 bodov, a tak ho už len bod delí od klubového rekordu v počte bodov získaných tínedžerom v jednej sezóne. Drží ho Mario Tremblay. Jeho spoluhráč Sam Montembeault opustil duel s 21 zákrokmi.

Slafkovského 15. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Zadorov (VAN), 2. I. Michejev (VAN), 3. C. DeSmith (VAN)



NJD - WPG 4:1

Hughesovi doviedli Devils k výhre nad Jets, Nemec najvyťažovanejší

Šimon Nemec a New Jersey majú za sebou vydarený zápas, v ktorom zdolali Winnipeg presvedčivo 4:1, aby pokazili Tylerovi Toffolimu návrat do Newarku a 800. duel v kariére. Jack Hughes strelil dva góly, Luke Hughes nazbieral tri asistencie. Gól a dve asistencie si pripísali Nico Hischier a Timo Meier. Jakea Allena z 19 striel prekonal len Nikolaj Ehlers, ktorý vyrovnával na 1:1. Laurent Brossoit inkasoval tri góly zo 40 striel - Meier pečatil triumf gólom do prázdnej brány. Nemec bol najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 22:10. Pripísal si plusový bod, strelu na bránu, blok a menší trest za nedovolené bránenie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. L. Hughes (NJD), 3. N. Hischier (NJD)



VGK - SEA 3:1

Kolesar rozhodol o výhre Vegas, Seattle prehral šiesty duel po sebe

Keegan Kolesar strelil víťazný gól minútu a 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby Vegas zdolalo Seattle 3:1 a natiahlo mu sériu prehier už na šesť zápasov. Do čierneho sa trafil aj Jack Eichel, do prázdnej brány Chandler Stephenson. Brayden McNabb dvakrát asistoval a k štvrtej výhre z posledných šiestich duelov pomohol s 21 zákrokmi aj Logan Thompson. Na toho našiel recept len Jaden Schwartz počas presilovky. Philipp Grubauer kryl 34 z 36 striel. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval v štvrtom zápase po sebe. V akcii strávil necelých 10 minút a prezentoval sa jednou strelou na bránu a jedným blokom.

Hviezdy duelu: 1. K. Kolesar (VGK), 2. J. Eichel (VGK), 3. L. Thompson (VGK)



SJS - TBL 1:4

Kučerov a Point doviedli Lightning k výhre nad Sharks

Nikita Kučerov nazbieral štyri asistencie a Brayden Point dva góly a asistenciu, aby doviedli Tampu Bay k výhre 4:1 nad San Jose, ktoré prehralo šiesty zápas po sebe. Nicholas Paul a Anthony Duclair sa tiež tešili z gólov pri piatej výhre Lightning v sérii. Duclair pridal aj asistenciu. Andrej Vasilevskij urobil 21 zákrokov a jediný gól inkasoval po zaváhaní Erika Černáka. Slovenský obranca inak zaznamenal plusový bod, blok a bodyček počas necelých 19 minút, ktoré strávil v akcii. William Eklund vyrovnával v prvej tretine na 1:1 a MacKenzie Blackwood opustil duel so 17 zásahmi. Kučerov sa stal siedmym hráčom histórie NHL, ktorý zaznamenal minimálne tri sezóny s 80 asistenciami. Rekord drží Wayne Gretzky so 14. Ruský útočník tiež po štvrtýkrát v sezóne nazbieral štyri asistencie, čo sa ešte nikomu v klubovej histórii nepodarilo. Trikrát to dokázal v sezóne 2021/22 Victor Hedman.


Kučerov aj na kolenách predviedol skvelú prihrávku:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. J. MacDonald (SJS)



BOS - NYR 2:5

Panarin zažiaril hetrikom, Quick vyrovnal zápis Millera

Artemij Panarin strelil svoj siedmy hetrik v kariére, aby po prvýkrát v kariére pokoril métu 40 gólov v sezóne a doviedol Rangers k výhre 5:2 nad Bostonom, ktorý prišiel o trojzápasovú víťaznú šnúru. O zvyšné góly sa postarali dvojbodoví Adam Fox a Mika Zibanejad. Jonathan Quick urobil 24 zákrokov a s 391. výhrami v NHL vyrovnal rekord amerických rodákov Ryana Millera. Prekonali ho Jake DeBrusk a Justin Brazeau, ktorý pridal aj asistenciu. Jeremy Swayman inkasovla tri góly z 29 striel – Zibanejad a Panarin strelili po góle do prázdnej brány, aby spečatili tretiu výhru New Yorku z ostatných štyroch duelov.

Siedmy hetrik Panarina v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. J. Brazeau (BOS), 3. A. Fox (NYR)



CAR - PHI 3:2 PP

Jarvis rozhodol v predĺžení o natiahnutí víťaznej série Hurricanes

Carolina dvakrát prišla o vedenie, ale Seth Jarvis skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre 3:2 nad Philadelphiou. V normálnom hracom čase skórovali Jordan Martinook a Jalen Chatfield, Frederik Andersen urobil 30 zákrokov. Kým Hurricanes vyhrali piaty zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich, Flyers prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Opäť hrali bez kapitána Seana Couturiera. Bod im zaistili góly Scotta Leughtona a Travisa Konecnyho, ako aj 30 zákrokov Samuela Erssona. Jarvis skóroval v piatich zápasoch po sebe, pričom víťazný gól strelil v troch zápasoch po sebe. Pred ním to v klubovej histórii dokázal len Sebastian Aho (2018/19).

Hviezdy duelu: 1. S. Jarvis (CAR), 2. J. Martinook (CAR), 3. J. Chatfield (CAR)



DET - NYI 6:3

Larkin pri návrate strelil dva góly, Islanders opäť prehrali

Dylan Larkin sa vrátil do akcie a strelil dva góly, aby Detroit vyhral dôležitý zápas proti Islanders 6:3 a treťou výhrou z posledných štyroch duelov si rozšíril náskok na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie na tri body pred Washingtonom a päť bodov pred štvrtkovým súperom. Dva góly strelil aj Andrew Copp, po góle strelili aj Patrick Kane a Christian Fischer, ktorý aj dvakrát asistoval. Po dve asistencie si pripísali aj Alex DeBrincat a Michael Rasmussen. James Reimer urobil 33 zákrokov. Mike Reilly, Jean-Gabriel Pageau a Mathew Barzal strelili góly New Yorku, ktorý prehral už šiesty zápas po sebe. Iľja Sorokin v ňom kryl 18 striel z 23 – druhý gól Larkina padol do prázdnej brány. Do zostavy Islanders sa po dlhšej absencii vrátil Robert Bortuzzo.

Larkin mal veľkú radosť z prvého gólu po zranení:

Hviezdy duelu: 1. A. Copp (DET), 2. C. Fischer (DET), 3. D. Larkin (DET)



FLA - NSH 0:3

Lankinen vynuloval Panthers, Nashville si vytvoril nový rekord

Kevin Lankinen zneškodnil všetkých 33 striel, aby s prvým čistým kontom v sezóne doviedol Nashville k výhre 3:0 nad Floridou i k novému klubovému rekordu – bodoval v 16 zápasoch po sebe (14-0-2). Gustav Nyquist otvoril skóre stretnutia a pridal asistenciu, Filip Forsberg najskôr asistoval a potom strelil dva góly. Ryan O’Reilly dvakrát asistoval. Sergej Bobrovskij urobil 34 zákrokov a Panthers prehrali tretí zápas po sebe. Lankinen vychytal svoju prvú nulu od 25. marca 2021.

Hviezdy duelu: 1. K. Lankinen (NSH), F. Forsberg (NSH), 3. G. Nyquist (NSH)



OTT - STL 2:5

Hofer a Kyrou doviedli Blues k výhre nad Senators

Joel Hofer urobil 37 zákrokov a Jordan Kyrou zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohli St. Louis k výhre 5:2 nad Ottawou. Jake Neighbours strelil dva góly, Brandon Saad zaznamenal gól a asistenciu, skóroval aj Colton Parayko. Kým Blues vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, Senators prehrali posledné tri. O ich góly sa postarali Mark Kastelic a Dominik Kubalík, zatiaľ čo Anton Forsberg kryl 22 striel z 24. Druhý gól Neighboursa padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. J. Hofer (STL), 2. J. Kyrou (STL), 3. J. Neighbours (STL)



EDM - BUF 8:3

Ekholm, McDavid pomohli Oilers k výhre nad Sabres

Mattias Ekholm zaznamenal dva góly a asistenciu pri výhre Edmontonu 8:3 nad Buffalom. Opačnú bilanciu 1+2 mal Leon Draisaitl a štyri asistencie nazbieral Connor McDavid. Dva góly strelil aj Zach Hyman, po góle pridali Darnell Nurse, Ryan McLeod a dvojbodový Connor Brown. Evan Bouchard dvakrát asistoval a Stuart Skinner kryl 26 striel. Prekonali ho dvakrát JJ Peterka a raz Victor Olofsson. Ukko-Pekka Luukkonen inkasoval osem gólov z 39 striel. Kým Oilers vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich a bodovali v posledných šiestich (4-0-2), Sabres prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. M. Ekholm (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. L. Draisaitl (EDM)



ANA - CHI 4:0

Dostál vynuloval Blackhawks, Ducks si ukončili sériu prehier

Lukáš Dostal po prvýkrát v kariére vychytal nulu v NHL, keď zneškodnil všetkých 29 striel pri výhre Anaheimu 4:0 nad Chicagom. Kalifornský tím si ukončil sedemzápasovú sériu prehier aj vďaka dvom gólom Alexa Killorna a presným zásahom dvojbodového Bretta Leasona a Franka Vatrana. Arvid Soderblom inkasoval štyri góly z 25 striel a Blackhawks prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Ducks v tejto sezóne nekapitulovali vôbec po prvýkrát. Viac ako dva góly strelili po prvýkrát za ostatných desať duelov. V dueli sa im však zranil Leo Carlsson, ktorý sa dostal do kolízie „koleno na koleno“ s Alexom Vlasicom. Čisté konto ako nováčikovia vychytali v drese Anaheimu už len John Gibson a Iľja Bryzgalov.

Hviezdy duelu: 1. L. Dostál (ANA), 2. A. Killorn (ANA), 3. B. Leason (ANA)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD)
22:10
0
0
0
+1
2
1
0
 J. Slafkovský (MTL)
18:58
1
0
1
0
0
1
0
 T. Tatar (SEA)
09:51
0
0
0
0
0
1
0
 E. Černák (TBL)
18:47
0
0
0
+1
0
0
1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies