Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Správy z NHL

Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v histórii

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali len dva zápasy, ale v jednom z nich si zahral aj Slovák. A mal dôvod na radosť.


TBL - BOS 3:1

Tampa Bay si predĺžila bodovú sériu, Černák dosiahol míľnik

Boston si mohol zaistiť play-off, ak by v stredu získal bod. Proti však bola Tampa Bay, ktorá ho aj zásluhou víťazného gólu Braydena Pointa zdolala 3:1, aby bodovala v ôsmom zápase po sebe a sedem z nich aj vyhrala. Do čierneho sa trafil aj Mitchell Chaffee, do prázdnej brány Nikita Kučerov. Andrej Vasilevskij predviedol 23 zákrokov. V prvej tretine ho pokoril Danton Heinen, ktorý vyrovnával na 1:1. Linus Ullmark kapituloval dvakrát z 30 striel a Bruins prehrali tretí zápas z posledných štyroch. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral takmer 20 a pol minúty s dvoma blokmi a štyrmi bodyčekmi. V zápase predviedol aj svoj 1000. bodyček v kariére, čo dokázal len ako štvrtý hráč v klubovej histórii po Stevenovi Stamkosovi (1161), Victorovi Hedmanovi (1118) a Ondřejovi Palátovi (1082). Zo Slovákov ich nazbierali aj Zdeno Chára (2455) a Andrej Meszároš (1018). Kučerov si so 42 gólmi vytvoril osobné maximum a momentálne vedie celú ligu si 124 bodmi. Jeden bod na neho stráca Nathan MacKinnon z Colorada. Hedman vďaka asistencii dosiahol po tretíkrát v kariére na 70 bodov v jednej sezóne. Lightning majú b marci bilanciu 8-1-1 a ich 85% úspešnosť zbierania bodov je v lige druhá najlepšia po Nashville, ktorý má bilanciu 9-0-2 (90,9% úspešnosť zbierania bodov).


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. M. Chaffee (TBL), 3. B. Point (TBL)


BUF - OTT 2:6

Senators si položili základy výhry nad Sabres vo vydarenej prvej tretine

Ottawa strelila v prvej tretine päť gólov, aby nakoniec zdolala Buffalo 6:2. Výhru gólom do prázdnej brány pečatil Shane Pinto, ktorý predtým trikrát asistoval. Po góle a asistencii si pripísali Boris Katchouk, Drake Batherson, Jakob Chychrun a Brady Tkachuk, skóroval aj Arťom Zub a dvakrát asistoval Mark Kastelic. K tretej výhre v sérii pomohol aj Joonas Korpisalo, ktorého z 36 striel prekonali len JJ Peterka a Connor Clifton. Pri oboch góloch Sabres, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, asistoval Jacob Bryson. Ukko-Pekka Luukkonen inkasoval štyri góly z deviatich striel predtým, ako ho nahradil Devon Levi. Ten kryl 31 striel z 32. „Asi sme chceli hrať individuálne. Som sklamaný, že sme ‘Upieho’ nepodržali, on je srdcom a dušou tohto tímu. Udržal nás v toľkých zápasoch v hre a my sme sa neukázali, hrali ľahkovážnym štýlom a darovali im príležitosti. Prvých 20 minút diktovalo zvyšok zápasu,“ poznamenal po zápase Clifton. Senators strelili päť gólov v prvej tretine po prvýkrát od 8. januára 2004. V tretej tretine sa im zranil Chabot. Do zostavy Sabres sa zase vrátil Jack Quinn, ktorý pre zranenie vynechal 23 zápasov.

Senators vyhnali Luukkonena z brány štyrmi gólmi za 9 minút:

Hviezdy duelu: 1. S. Pinto (OTT), 2. B. Katchouk (OTT), 3. J. Korpisalo (OTT)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
20:24
0
0
0
0
0
0
4




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies