Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Víťazné rozlúčky Pospíšila a Tatara, jeden aj bodoval. Šťastného rekord je minulosťou

Martin Pospíšil (foto: Instagram/Calgary Flames)

NHL na štvrtok 18. apríla naplánovala posledný hrací deň základnej časti. V dvoch zo šiestich duelov si zahrali aj Slováci a spoznali sme aj zvyšné dve série prvého kola play-off.

Highlighty noci
  • Pospíšil asistoval, Tatar nebodoval
  • Flames a Kraken sa rozlúčili s ročníkom víťazne
  • Spoznali sme posledné série 1. kola play-off: DAL vs. VGK, EDM vs. LAK
  • Winnipeg vyhral 8. zápas po sebe
  • Chicago prehralo 6. zápas po sebe
  • MacKinnon so 140 bodmi vytvoril nový rekord Avalanche
  • Vatrano dosiahol hetrik
  • Čibrikov a Klapka strelil svoj prvý gól v NHL


CGY - SJS 5:1

Pospíšil bodoval pri víťaznej rozlúčke so sezónou

Dvojbodový Blake Coleman strelil svoj 30. gól v sezóne, ktorým nakoniec rozhodol o výhre Calgary 5:1 nad San Jose, ktoré prehralo tretí zápas po sebe. MacKenzie Weegar strelil svoj 20. gól v ročníku a strelecky sa presadili aj Adam Klapka, Oliver Kylington a Kevin Rooney. Prvý menovaný strelil svoj prvý gól v NHL vo svojom šiestom zápase, poslednému menovanému na gól prihrával Martin Pospíšil, ktorý bodoval v treťom z posledných štyroch duelov sezóny. Flames tri z nich vyhrali. K poslednej výhre pomohol 16 zákrokmi aj Dustin Wolf, ktorého prekonal len Fabian Zetterlund. Devin Cooley inkasoval päť gólov z 23 striel predtým, ako ho nahradil Georgij Romanov. Ten urobil 14 zákrokov. Pospíšil odohral 13 minút a 20 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod, tri strely na bránu, tri bodyčeky a štyri trestné minúty za nedovolené bránenie v hre brankárovi a sekanie.


Pospíšil a jeho 16. asistencia v sezóne:

Adam Klapka a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Coleman (CGY), 2. M. Weegar (CGY), 3. D. Wolf (CGY)



MIN - SEA 3:4

Kraken si na záver sezóny ukončili sériu prehier

Tomáš Tatar po prvýkrát od 24. marca odohral dva alebo viac zápasov po sebe a hoci tentoraz nebodoval, mal dôvod na radosť – Seattle si ukončil štvorzápasovú sériu prehier výhrou 4:3 nad Minnesotou. Dvoma gólmi v oslabení k tomu pomohol Yanni Gourde, po jednom góle pridali Matty Beniers a Tye Kartye a dvakrát asistoval Brandon Tanev. Joey Daccord urobil 21 zákrokov. Kirill Kaprizov, Mats Zuccarello a Brock Faber strelili góly Wild, zatiaľ čo Matt Boldy zaknihoval dve asistencie. Marc-Andre Fleury inkasoval tri góly ôsmich zápasoch z posledných 12, odohral niečo cez 12 minút s dvoma strelami na bránu. Absolvoval a jedno buly. Úspešne.

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde (SEA), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. T. Kartye (SEA)



COL - EDM 5:1

MacKinnon prekonal rekord Šťastného pri výhre nad Oilers

Nathan MacKinnon zaznamenal dve asistencie, aby so 140 bodmi v sezóne vytvoril nový klubový rekord. Ten pôvodný pritom držal Peter Šťastný, ktorý ešte v ére Nordiques vyprodukoval 139 bodov v ročníku 1981/82. Colorado aj vďaka svojej najväčšej hviezde zdolalo Edmonton hrajúci bez siedmich najproduktívnejších hráčov 5:1. Dva góly strelil Valerij Ničuškin, po góle pridali Mikko Rantanen, Josh Manson a Zach Parise. Justus Annunen pomohol predísť tretej prehre v sérii 25 zákrokmi. Recept na neho našiel len Dylan Holloway, ktorý na to využil presilovku. Stuart Skinner inkasoval štyri góly z 13 striel, Calvin Pickard jeden zo 14 a Oilers prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Domáci Cale Makar dosiahol ako 12. obranca v histórii NHL v jednej sezóne 90 bodov, keď zaznamenal asistenciu. Duel pre zranenie nedohral jeho spoluhráč Jonathan Drouin.

MacKinnon zaregistroval 140. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. V. Ničuškin (COL), 3. Z. Parise (COL)



WPG - VAN 4:2

Jets ukončili základnú časť ôsmou výhrou v sérii

Nikita Čibrikov prelomil nerozhodný stav v tretej tretine jeho prvého zápasu v NHL, aby rozhodol o výhre Winnipegu 4:2 nad Vancouverom. Cole Perfetti strelil svoj druhý gól zápasu do prázdnej brány, aby smečatil ôsmu výhru Jets v sérii. Skóroval aj Gabriel Vilardi a Laurent Brossoit predviedol 18 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Conor Garland a Elias Lindholm. Thatcher Demko kryl 22 z 25 striel a Canucks prišli o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1).


Čibrikov a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Čibrikov, 2. B. Lambert (WPG), 3. C. Perfetti (WPG)



VGK - ANA 1:4

Vatrano sa rozlúčil so sezónou s hetrikom, Dostál doviedol Ducks k výhre nad Vegas

Vegas si mohlo upevniť tretiu pozíciu v Pacifickej divízii, ale prehralo s Anaheimom 1:4, a tak muselo čakať na výsledok zápasu Los Angeles. Ducks sa rozlúčili so sezónou víťazne aj vďaka 32 zákrokom Lukáša Dostála a výkonu Franka Vatrana, ktorý gólom do prázdnej brány zavŕšil svoj tretí hetrik v sezóne a šiesty v kariére. Skóroval aj dvojbodový Jackson LaCombe, dvakrát asistoval Ryan Strome a raz aj Cutter Gauthier, ktorý debutoval v NHL. O jediný gól obhajcu titulu sa postaral Jack Eichel, zatiaľ čo Adin Hill urobil 19 zákrokov.

Šiesty hetrik Vatrana v NHL:

Hviezdy duelu: 1. L. Dostál (ANA), 2. J. Eichel (VGK), 3. F. Vatrano (ANA)



LAK - CHI 5:4 PP

Kings výhrou nad Blackhawks preskočili Vegas. Posledný zápas základnej časti rozhodol o posledných dvoch sériách prvého kola play-off

Los Angeles prišlo o dvojgólové vedenie a muselo otáčať stav, aby nakoniec zdolalo Chicagu 5:4 po predĺžení a posunulo sa v tabuľke Pacifickej divízie na tretie miesto. Vďaka tomu v prvom kole play-off narazí na Edmonton, zatiaľ čo Vegas sa stretne s Dallasom. O štvrtkovej výhre Kings rozhodol po 6 sekundách nadstaveného času Adrian Kempe po tom, čo Viktor Arvidsson svojím druhým gólom v zápase vyrovnal stav minút a 21 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Pripísal si aj asistenciu. Trojbodový bol vďaka trom asistenciám aj Philipp Danault. Skórovali aj Quinton Byfield a Trevor Moore. Oni aj Kempe si tiež pripísali aj po asistencii. Cam Talbot pomohol k tretej výhre z posledných štyroch duelov deviatimi zákrokmi. Prekonali ho Lukas Reichel, Tyler Johnson, Joey Anderson a dvojbodový Ryan Donato. Arvid Soderblom kryl 31 striel, ale na odvrátenie šiestej prehry v sérii to nestačilo.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson (LAK), 2. P. Danault (LAK), 3. A. Kempe (LAK)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 T. Tatar (SEA)
12:09
0
0
0
0
0
2
0
 M. Pospíšil (CGY)
13:20
0
1
1
+1
4
3
3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies