Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

10.05.2022 - 21:20:34
avatar
Reakcia na: peto10, 10.05.2022 - 21:15:47
Buttonove rankingy treba brat s rezervou...
∧ skryť ∧
a tento s obrovskou ...
20.01.2022 - 17:49:19
avatar
Reakcia na: penguin89, 20.01.2022 - 17:18:03
Tá moja reakcia na teba bola trochu neprimeraná, najmä teda v tom, že som používal prehnané výrazy. Takže za to sa ti ospravedlňujem. No tak proste máme na určitých hráčov prospektov mierne odlišné názory, to je úplne v poriadku a kto je pravde bližšie ukáže aj tak napokon iba čas. A áno, ja vcelku súhlasím s Pronmanovým rebríčkom a teraz najnovšie aj s McKenzieho. Rozumiem prečo pozície tých daných hráčov sú také aké sú. Ak som pochopil, ty máš Slafkovského mimo top10 - písal si, že má potenciál tam byť, ale aktuálne mi z toho vyplýva, že tam nie je. Za to Salomonsson je v tvojom rebríčku jasne v 20-tke, zrejme aj pred Slafkovským. No a s tým súhlasiť nemôžem, ale názor ti neberiem. To, že Salomonsson bol mizerný boli odomňa silné slová, zas také to nebolo, len ma fakt ničím nezaujal. To Slaf v každom jednom zápase ukáže niečo, kde si poviem wow tak toto bolo ozaj dobré... a ešte jedna vec, porovnávať si obrancov k Erikovi Karlssonovi v jeho veku tiež nie je ideál, lebo Karlssonov následný development path bol úžasný a výnimočný a nie je teda vhodnou vzorkou na nejaké porovnávania. A Jiříček, Nemec. To, čo obaja robia vo svojich ligách je výnimočné, historické. Žiadny iný ich mladý obranca predchodca v daných ligách nedokázal podávať podobné výkony, preto uprednostňovať niekoho z nich pred tým druhým mi príde neopodstatnené. Obaja sú výborní, jedineční. Jiříček je väčší, tvrdší a má skvelú strelu, to niečo znamená. Šimon má zas iné plusy, no kto je na tom lepšie si netrúfam povedať, páčia sa mi obaja.
∧ skryť ∧
Nemusíš sa mi ospravedlňovať. Ja to beriem ako diskusiu, každý má právo sa vyjadriť a ani nemám pocit, že by si reagoval vyslovene neprimerane.

Ak som pochopil, ty máš Slafkovského mimo top10 - písal si, že má potenciál tam byť, ale aktuálne mi z toho vyplýva, že tam nie je. Za to Salomonsson je v tvojom rebríčku jasne v 20-tke, zrejme aj pred Slafkovským.

Nemám presne zostavený rebríček, kde by som povedal, že Slafkovského mám na "11. mieste" alebo na nejakom inom. Momentálne je za mňa Juraj na rozhraní TOP10 s tým, že TOP10 potenciál má, ale všetko sa bude odvíjať od zvyšku sezóny. Salomonsson nie je za mňa v tomto drafte pred Slafkovským, nikdy nebol a ani si nemyslím, že bude. To sa, ale nevylučuje s faktom, že je Salomonsson pre mňa hráč pre 1. kolo a áno myslím, že má všetko potrebné k tomu, aby bol draftovaný v TOP20.

S tým porovnávaním s Karlssonom sa dá v princípe súhlasiť a som si vedomý, že to nebolo úplne šťastné, ale potenciál, ktorý bol vtedy pomerne zjavný u Karlssona, čo dokumentuje aj jeho pozícia na drafte, ja dnes vidím aj u Salomonssona. Aby som to úplne dovysvetlil netvrdím, že má Karlssonov potenciál, ale má potenciál byť špičkový obranca do prvých dvoch obranných párov pre NHL.

A čo sa týka debaty Jiříček/Nemec, tak Jíříček bude s najväčšou pravdepodobnosťou draftovaný celkom vysoko, ale stojím si za tým, že nie TOP5. Za mňa je hype okolo neho pomerne veľký a pýta sa mi povedať, že miestami až prehnaný. Je samozrejme neuveriteľné aký mobilný je s jeho postavou a silou, ktorú sa snaží využívať, či v osobných súbojoch alebo pri streľbe, ale ja som vo viacerých zápasoch z neho nebol zrovna nadšený. Je to mladý chlapec a je normálne, že strieda lepšie momenty s horšími a vyrovnanosť výkonov ešte nie je na takej vysokej úrovni, ale ako som písal Nemec je pre mňa väčšia istota, že sa to "nedomrví" a že bude v budúcnosti TOP NHL obranca.
20.01.2022 - 17:18:29
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 20.01.2022 - 16:38:02
TSN Bob McKenzie : 1. Wright 2. Cooley 3. Kemmel 4. Nemec .. 7. Slafkovsky 8. Savoie .. 25.Mesar .. .. 62.Salomonsson
∧ skryť ∧
Až mám chuť napísať, že neverím, že toto môže byť rebríček od McKenzieho, ktorý v zásade "priemeruje" rebríčky niekoľkých skautov. A teraz bez ohľadu na to, že sme tu diskutovali ohľadne Salomonssonovej pozície na drafte, toto nemôže byť snáď myslené vážne ...

Edit: Ak som to dohľadal správne, tak by sa malo jednať o rebríček Craiga Buttona asi spred týždňa. Rebríček Boba McKenzieho má byť zverejnený dnes v noci.
20.01.2022 - 07:03:12
avatar
Reakcia na: penguin89, 19.01.2022 - 22:37:17
Za mňa je tento Pronmanov rebríček vcelku fajn. Hoci som od neho videl už viac úletov a môj názor na neho je pochybný, teraz by som ho nekritizoval. Absencia Salomonssona v 1. kole? Možno tam patrí, nie som si tým ale istý, ale aby tu padali výrazy ako "divočina" alebo "joke", tak to ma zarazilo. Rád si nechám vysvetliť, čím teba a Termiho tak ohúril. Ja som ho videl hrať na turnajoch WJC-18 a HGC a čo som od neho videl to bola mizéria nad mizériu. Horšieho obrancu Švédi nemali, tiež si nedokázal vybojovať miesto v švédskej lige túto sezónu, takže ja fakt neviem... zrovna takému Jiříčkovi nesiaha ani po päty. Jiříček s Nemcom sú z môjho pohľadu dvaja najlepší obrancovia draftu, po nich mám pocit tam nastáva mierny odstup. Doteraz by som dal mierny plus aj Jiříčkovi, no Šimon Nemec sa mi páči čoraz viac a viac, tak by som si mohol medzi nimi hodiť mincou. Obaja sú totiž výborní a zároveň rozdielni. Ich silné stránky sú úplne iné, v mnoho veciach je Jiříček od Nemca lepší, no to platí aj naopak. Nie som fanúšik českého hokeja, no objektívne musím uznať, že Jiříček je top5 pick, aj keď tu na tejto stránke sa to nenosí, lebo je Čech.
∧ skryť ∧
Použil si toľko "zaujímavých" argumentov, že v podstate ani neviem, či sa mi chce na to reagovať, ale skúsim. Ak si stotožnený s tým rankingom a je za teba fajn, ok veď o nič nejde je to tvoj názor a ja sa akurát s ním nestotožňujem. Ja som vyjadril svoj názor, že je to joke a joke to za mňa je, za tým si stojím, pričom dôvody som v skratke popísal v predchádzajúcom príspevku.

Absencia Salomonssona v 1.kole je divočina a za mňa rozhodne patrí do 1. kola a s plnou vážnosťou je z môjho pohľadu TOP20 pick, i keď viem si predstaviť, že na drafte môže vzhľadom k potrebám jednotlivých tímov klesnúť aj trochu nižšie, nie však mimo 1. kolo. A čím ma zaujal? Keď ho porovnám zo 17-18 ročným Erikom Karlssonom, tak tam veľký rozdiel nevidím. Teraz zase, aby som nebol chytaný za slovo, že Salomonsson je nejaký druhý Karlsson, to netvrdím, ale Erik Karlsson v 17tich nebol o moc lepší ako je Salomonsson dnes. Je veľmi solídny two-way obranca, produktívny, s dobrými rukami, veľmi dobrým hokejovým IQ, dobrý korčuliar a v zásade mu nechýba nič, čo by mal moderný obranca mať. Smerom dozadu musí popracovať na sebe, ale nemám najmenšie obavy, že to príde.

Ja som ho videl hrať na turnajoch WJC-18 a HGC a čo som od neho videl to bola mizéria nad mizériu. Horšieho obrancu Švédi nemali

Toto je za mňa bez komentára. Objektívne môžem potvrdiť, že HGC mu úplne nevyšiel, ale to v zásade skoro nikomu z obrancov v SWE tíme, s výnimkou Hävelida, ktorý bol nadštandardne produktívny a celkovo pôsobil veľmi dobre. Na 18kach ako underager mi teda nepripadal mizerný a najhorší švédsky obranca. Chýbala produktivita no herne absolútne nesklamal.

Čo sa týka Nemca a Jiříčka, tak neviem, že by som spochybnil, že sú dvaja TOP obranci nadchádzajúceho draftu. Nemec je u mňa dlhodobo TOP obranca pre tento draft, čo v zásade konsenzuálne potvrdzuje naprieč celou sezónou. Nechápem ten argument, že Jiříček je českej národnosti a to sa tu nenosí ... what? to už je čo za argument? Jiříček je tvrdší obranca s lepšou strelou ako Nemec, to sú jediný dva aspekty hry, v ktorých predčí momentálne Nemca. Ak sa pozriem do budúcna, tak Nemec je pre mňa ďaleko väčšia istota. Jiříček nebude draftovaný v TOP5, jednoducho tomu neverím a nemyslím, že je to reálne. Určite to nemá nič s tým, že je to český obranca.
19.01.2022 - 18:25:42
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 19.01.2022 - 18:00:04
Určite je ich veľa, dotyčný pán je uznávaná autorita, niekedy sa možno nevyhne subjektívnym dojmom. S výnimkou druhého v poradí sa to ale nevymyká z reality.
∧ skryť ∧
Ja samozrejme Coreyho Pronmana poznám a rešpektujem ho, ale tento rebríček je jednoducho za mňa joke. Nechcem to tu nejak moc detailne rozpisovať, pretože je tam z môjho pohľadu príliš veľa diskutabilných vecí, o ktorých by bolo možné debatovať, ale skúsim vypichnúť to čo mi udrelo do očí asi najviac. Miroshnichenko je dnes hráč, ktorý je na rozhraní TOP10, u mňa osobne je na hrane TOP15, ale v žiadnom prípade nie je TOP3 pick. Opakovane som názoru, že Nemec bude draftovaný pred Jiříčkom a momentálne nevidím Jiříčka ako TOP5 pick. Slafkovský je za mňa vysoko a dlhodobo som názoru, že Nemec bude vytiahnutý pred ním (som Jurajov fanúšik, je to zviera, TOP10 potenciál áno, ale TOP5 v momentálnej situácii nevidím reálne).

Savoie je limitovaný svojou výškou a už som tu svojho času písal, že jeho najväčší "problém" bude presvedčiť jednotlivé organizácie, že to "problém" nie je, inak si myslím, že Savoie je dnes komfortne TOP3 pick.

Čo mi príde ako divočina je absencia Salomonssona v 1. kole. Inak potom sú tam ďalšie veci, ktoré nesedia napr. Nazar nízko, Zhilkin v prvom kole a pod..

Je to samozrejme môj subjektívny názor a veľa vecí sa môže v priebehu zvyšku sezóny zmeniť, ale nestotožňujem sa momentálne s týmto rebríčkom.
19.01.2022 - 17:19:44
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 19.01.2022 - 14:50:10
https://theathletic.com/3077096/2022/01/19/the-2022-nhl-draft-ranking-pronmans-top-32-prospects-at-the-midseason-mark/ Zaujímavé postavenie Savoieho na nižších miestach rankingu /o tom už v tomto vlákne bola diskusia/. Naproti tomu pre mňa prekvapujúce vysoké umiestnenie Mirošničenka :s01:
∧ skryť ∧
wow, tých rebríčkov už je príliš veľa v poslednej dobe, ale tento patrí za mňa pomerne jasne k jedným z najtragickejších ...
02.01.2022 - 13:13:06
avatar
Reakcia na: slovak, 02.01.2022 - 12:42:17
Smerom k našim som ostatné roky skeptický. Draftovanie kadejakých pseudohokejistov na úkor Godlu, Bučeka, Bodáka, Krivošíka, Lišku, Okuliara či Hlavaja mi zmenilo pohľad. Mešár má momentálne nevydarené obdobie a herne či bodovo sa trápi. Na prvé dve kolá to uňho pri takej stagnácii nevidím. Petrovský síce ukázal počas celej sezóny občasné záblesky a súhlasím, že mu k draftu môže pomôcť pôsobenie v zámorí, no podľa mňa budú pred ním uprednostnení iní a on bude ťahaný neskôr. Čo sa týka Eliáša, jeho výkony na HGC skauti zaznamenali a postava ho priam predurčuje na draft. V Jedličku neverím - nepamätám si, kedy bol naposledy draftovaný slovenský overager (tu sa bavíme dokonca o 2y-overager, možno Janus?). Sýkoru dávam do rovnakej polohy ako Lišku, aj keď Sýkora má väčší skill-set. Aj tu budú uprednostnení Kanaďania/Američania podobnej kvality hrajúci CHL či USHL. Kmec taktiež ostatnú dobu neukazuje potenciál, ktorý by mal. Ak si mám tipnúť, draftovaný nebude.
∧ skryť ∧
Ten argument ohľadne konkurencieschopnosti vyprodukovaných SVK hokejistov za posledné roky je asi na mieste, ale za predpokladu, že má chalan potenciál na NHL, tak prehliadnutý nebude aj keby bol z hokejovo rozvojovej krajiny. Takže ja sám netvrdím, že Sýkora, Jedlička alebo Kmec draftovaní budú, ale dnes to vidím tak, že majú absolútne reálnu šancu, že nejaký tím si ich vyberie v neskorších kolách (btw. Jedlička bol myslím draft eligible vlani, ale ak sa mýlim, tak beriem späť).

4 týždňový výpadok, resp. pokles formy u 17 ročného hráča nazvať stagnáciou nie je za mňa úplne šťastné vyhlásenie. To, že momentálne to s jeho vyrovnanosťou výkonov nie je úplne najlepšie je fakt, ale to neznamená, že potenciálne hráč pre 1. kolo padne do 3. kola, s tým sa nemôžem stotožniť. To by musel byť abnormálny "blackout" z jeho strany vo zvyšnej časti sezóny, aby k niečomu takému došlo.
02.01.2022 - 11:47:43
avatar
Reakcia na: slovak, 02.01.2022 - 11:00:00
Dovolím si predikovať tohtoročný draft: 1. kolo - Slafkovský 1. kolo - Nemec 3. kolo - Mešár 5. kolo - Petrovský 7. kolo - Eliáš
∧ skryť ∧
Neverím, že Mešár by padol do 3. kola. Za mňa je dnes stále legitímny late first round pick s tým, že všetko bude záležať od jeho druhej polovice sezóny. Má potenciál posunúť sa kľudne aj niekde na rozmedzie 15. miesta v prvom kole, ak mu zvyšok sezóny vyjde aj keď momentálne by som to videl na záver 1. kola. Nemec za mňa bude draftovaný pred Slafkovským, ak to teda bolo myslené tak, že Slafkovský je prvý slovenský pick v poradí tvojho zoznamu. Petrovský môže skončiť od 3. do 7. kola v zásade kdekoľvek, všetko záleží od jeho sezóny, ale dnes si ho viem predstaviť ako pick niekde na pomedzí 3. a 4. kola. U Eliáša je to veľmi ťažko predikovať, ak bude draftovaný, tak určite nie skôr ako v 6. kole a momentálne to na draft nevidím aj keď to určite nevylučujem.

Za mňa Sýkora a hlavne Jedlička sú hráči, u ktorých si momentálne pomerne komfortne trúfam povedať, že sa môžu nájsť tímy, ktoré svoje late round picky na nich minú. Kmeca by som tiež úplne nezatracoval z hľadiska šancí na draft aj keď od 5. kola vyššie to môže dopadnúť v zásade akokoľvek. Môžu byť vybratí hráči, u ktorých sa to moc neočakáva a naopak hráči, ktorí sú na hrane nemusia byť draftovaní.
19.12.2021 - 08:54:07
avatar
Reakcia na: , 18.12.2021 - 22:59:29
Ja si myslim, ze Bedard nakoniec bude hrat v zakladnej zostave. Ak hraju Mičkov a Dvorsky, tak bude aj on.
∧ skryť ∧
Tento argument o ničom nevypovedá, keďže pozície tých chalanov v ich tímoch a kvalita ich tímov sú úplne rozdielne. Ak nepríde k zraneniu alebo nejakú "covid problému", tak bude min. na začiatku v pozícii 13. útočníka. Tá hĺbka v prípade Kanady je príliš veľká, že aj Bedard bude musieť akceptovať pozíciu 13. útočníka a to aj napriek tomu, že bol doposiaľ v kempe najlepším hráčom Kanady. Chalan má 16 rokov, v prípade Kanady to nie je úplne štandardné dávať priestor takto mladým hráčom na WJC. McDavid začínal turnaj v 16tich v štvrtej päťke a v zásade celý ho odohral tak, že pendloval medzi treťou a štvrtou formáciou. Crosby mal ako 16 ročný trochu inú pozíciu, ale aj tak to nebol on kto primárne ťahal Kanadu. To v podstate ani nie je možné od 16 ročných chlapcov na takomto turnaji očakávať. A vzhľadom k tomu, že som videl hrať ako 16 ročných Crosbyho aj McDavida, tak môžem úplne bez akýchkoľvek problémov povedať, že obaja boli ešte niekde inde ako Bedard v 16tich, i keď Bedard má ako 16 ročný strelu lepšiu ako mali oni obaja, ale musí veľmi zapracovať na efektivite. To samozrejme nevypovedá veľa o tom ako to bude v NHL, keďže Crosby bol ako junior pomerne jasne lepší a produktívnejší ako McDavid, ale v rámci NHL je McDavid vo svojich prvých 6-7 sezónach porovnateľný a zrejme aj lepší ako Crosby (min. produktívnejší). Za mňa je dnes v 16tich Bedard mierne lepší Tavares level prospekt a čas ukáže ako sa bude vyvíjať v kariére, v každom prípade nemožno čakať, že tento rok bude dominovať na WJC.
18.12.2021 - 22:02:36
avatar
Reakcia na: modano9, 18.12.2021 - 21:26:19
Tieto ms20 budu fakt zaujimave. Jednak nasi mozu predviest dobry vykon a hlavne podobne ako my s Dvorskym aj Kanada a Rusko berie na sampionat top prospekty na rok 2023 Bedarda a Mičkova. Som zvedavy, ako sa tito hraci presadia proti o tri roky starsim hracom.
∧ skryť ∧
Bedardova pozícia v Kanadskom tíme bude diametrálne odlišná oproti Michkovovi alebo Daliborovi, keďže v úvode turnaja by mal dostať priestor ako 13. útočník, pokiaľ sa samozrejme do štartu turnaja ešte niečo nestane.
11.12.2021 - 19:34:18
avatar
Reakcia na: K33, 11.12.2021 - 18:39:21
Ok ..no uvidíme ako to poskladajú ...keďže Dvorský ,Demek,nie sú hráči do tretej formácie ..tak isto ako miklukha no uvidíme chalan ešte nepricuchol ju mužskému hokeju čo je jeho veľký deficit oproti ostatným keď chce hrať prím v mužstve ..je šikovný o tom žiadna ale výška a váha sú jeho problém ...a myslím si že fenes sa nebude držať toho ako hrali v minulosti ...bolo by to asi tak ak by nemal s čoho vyberať no situácia po dlhých rokoch je iná ...ako tu bolo spomínané asi dvaja hráči čo by hrali v top 6 v útoku možno nekoniec ani nepôjdu ...alebo budú mať inú úlohu ...dosť nám ukáže zápas proti fínsku a Rakúsku kde budú skúšať hráčov a formacie ...dosť som zvedavý kam zaradia dvorskeho ..videl som jeho zápasy u mužov ...kondičné v pohode trošku váha ale to chce čas ...no jeho výber miesta a cit v útocnom pásme je niečo čo sme tu veľmi dlho nemali ....proste niekomu ostane Čierny Peter v rukách ..
∧ skryť ∧
Mne osobne popravde pripadajú niektoré tie argumenty pomerne scestné. Obzvlášť ten úzus o nejakej tretej/štvrtej defenzívnej päťke je pomerne slušný archaizmus v dnešnej dobe, hlavne v juniorskom hokeji. Ak Demek nemôže hrať tretieho centra, tak potom Petrovský s jeho ofenzívnym upsidom nemôže byť ani len náhodou uvažovaný do pozície štvrtého centra pri takomto zmýšľaní.

Demek v pozícii tretieho centra obzvlášť u Feneša je podľa mňa absolútne relevantná alternatíva, aj keď netvrdím že ho hrať bude, vylúčené to určite nie je. U Myklukhu platí úplne to isté.

Absolútne nesúhlasím s tvrdením, že Dvorského limituje jeho váha v Allsvenskan. Ani v jednom zo zápasov, ktoré som sledoval nebol v zápase stratený a aj v súbojoch pri mantineloch bol pomerne solídny. Súhlasím s tým, že vďaka jeho hokejovému IQ a nadštandardnému skill setu nie je pre neho problém hrať v 16tich kvalitnú mužskú súťaž. Btw. za mňa si myslím, že Dalibor bude hrať v prvých dvoch útokoch a takisto nebude chýbať na presilovke.
10.12.2021 - 12:41:53
avatar
Reakcia na: pukfan, 10.12.2021 - 11:28:47
najnovsi Draft Ranking. Mesar uz dobieha Nemca. https://www.sportsnet.ca/nhl/sportsnets-2022-nhl-draft-prospect-rankings-december-edition/sn-amp
∧ skryť ∧
Mešár nedobieha Nemca. To, že ho v tomto, za mňa šialenom rebríčku zaradili 2 miesta za Nemca je jedna vec, ale rozporuplných vecí je v tomto konkrétnom rebríčku hneď niekoľko. V prvom rade Nemec je dnes stále komfortne TOP10 pick a stále obranca s najväčším potenciálom vo svojom draftovom ročníku. Pozície Miroshnichenka a Howarda v TOP5 mi neprídu absolútne realistické. Yurov bude mať podľa mňa problém uhájiť pozíciu v TOP10.

Nič menej Mešár spravil naozaj neuveriteľný pokrok oproti minulej sezóne a keď na začiatku sezóny bol pick pre začiatok druhého kola, tak dnes môže s prehľadom atakovať pozíciu v prvom kole. TOP15, ale dnes nevidím reálne. Skvelá a mimoriadne nadštandardná druhá polovica sezóny to môže, ale zmeniť.
01.12.2021 - 18:13:26
avatar
Reakcia na: Terminatoir, 01.12.2021 - 17:38:03
Ano, Kasper je taky solidny 2nd rounder, ale nie je to (zatial) ziaden top hrac. Inac rakusaci su kvalitou na tom priblizne tak isto ako minuly rok, a videli sme, na co sa zmohli, az na 1 gol. A to mali minuly rok supertalent Rossiho. Nepredpokladam, ze na tom budu lepsie. Najviac som zvedavy na Nemcov, co to zrobi, ak nebudu mat v time Stuetzleho. Brankara by mali mat zasadne lepsieho ako minuly rok, v utoku maju neskutocne klenoty s nazvom Peterka a Reichel, ktori podla mna na 99% pojdu, potom este Elias a Hanelt, ale zvysok dost bieda. Tie rocniky 03 a 04 maju teda fakt mizerne. Obrana tiez nic moc, za zmienku tam stoji akurat Munzenberger a Glotzl. Dovolim si tvrdit, ze papierovo budeme mat my lepsiu zostavu ako oni, zase na druhej strane tam maju Peterku s Reichelom, a my hracov podobnej kvality veru nemame. A co sa tyka Svajciarov, u nich to tiez vyzera teraz na generacnu biedu. Prakticky az na Canonicu a Knaka tam nemaju ziadnu vyraznu individualitu, v nizsich rocnikoch tam taktiez nevidim nikoho zaujimaveho, podla mna papierovo budu este slabsi ako minuly rok.
∧ skryť ∧
Kasper je jednoznačný materiál pre prvé kolo. Nerozumiem úplne v čom by mal byť preceňovaný, resp. čo tak zásadné mu chýba. Má ideálnu postavu, dobré ruky, slušné hokejové IQ, solídnu strelu, je veľmi silný na puku, nebojí sa chodiť do predbránkového priestoru, výborne korčuľuje, dokáže hrať veľmi solídne centra aj krídlo a v neposlednom rade je veľmi efektívny. Chalan má obrovský potenciál a nevidím 32 lepších hráčov, ktorí by ho mali na drafte preskočiť.

Čo sa Nemcov týka, tak ja by som si nebol úplne 100%ne istý, že Reichel a hlavne Peterka budú bez problémov uvoľnený a Stutzle už vôbec nie. Čo sa týka brankárov, tak popravde nevidím tam oproti minulému roku žiaden zásadný posun a predpokladám, že dvaja z troch brankárov budú rovnaký ako vlani.
28.11.2021 - 18:18:04
avatar
Reakcia na: Terminatoir, 28.11.2021 - 16:08:27
Realne sa zacina boj o miesto na drafte az na MSJ. Dovtedy je absolutne jedno, kto ma kolko bodov. Vela hracov na MSJ chyti taku formu, ze zvysok sezony dominuje a vybojuje si vysoke miesto na drafte. Napriklad taky Kotkaniemi ani nebol na MSJ, pred sezonou bol pasovany tak na prelom 1-2. kola, mal ale vydarenu druhu polovicu sezony, plus dominoval na MS 18, a zrazu bol trojka draftu. Cize pre draft su dolezite MSJ a druha polovica sezony. Dovtedy je uplne jedno, ci hrac boduje alebo nie. Kludne moze byt 1 draftu hocikto z aktualnej TOP15 v rebricku, tento rok je to zatial velmi vyrovnane, a hlavne v TOP10 su tie rozdiely medzi hracmi ozaj minimalne. PS: U mna je TOP5 aktualne takto: 1. Savoie 2. Kemell 3. Wright 4. Slafkovsky 5. Jiricek
∧ skryť ∧
Prepáč, ale to čo píšeš je z veľkej časti absolútna nepravda a nerád by som použil slovo ako hlúposť. V prvom rade smerom k draftu sú ďaleko kľúčovejšie MS U18, vzhľadom k tomu, že sa tam predstaví oveľa väčšie množstvo draft eligible hráčov pre daný ročník (draft nie je len o hráčoch vybratých v prvom kole). Netvrdím, že MSJ nie sú podstatné, ale často krát sa stane, že aj TOP prospekty z krajín typu Kanada, USA, Fínsko a pod. sa tam nedostanú, pretože majú kvalitu u daného ročníku tak silnú, že tam pre mladíkov, ktorý pôjdu na draft jednoducho nemajú miesto, iná vec sú samozrejme krajiny ako Slovensko, Česko, Švajčiarsko, atď.. Absolútne sa nestotožňujem s tvrdením, že boj o miesto na drafte sa začína po MSJ, toto je čistý blud.

Čo sa týka riserov na drafte ako bol napr. Kotkaniemi, tak v prvom rade to bol od začiatku sezóny 1. kolový hráč. To, že sa rozbehol po MSJ, na ktoré sa mimochodom vtedy nedostal z môjho pohľadu pomerne prekvapivo na to aký tím daný rok Fíni mali, tiež nie je pravda, pretože pokiaľ si správne spomínam, tak práve Kotkaniemi mal mimoriadny začiatok sezóny, pričom pokiaľ si to správne pamätám tak viac ako polovicu bodov spravil v prvej polovici sezóny a na 18kach bola jeho produktivita relatívne normálna. V preddratových rebríčkoch bol myslím okolo 5.-10. miesta, ale keďže Montreal hľadal centra, tak si zobrali v danom čase potenciálne najlepšieho centra na drafte a vyletel tak až na tretie miesto.

Taktiež nesúhlasím s tým, že hocikto zo súčasných hráčov objavujúcich sa v rankingoch v TOP15 môže byť jednotka draftu. Výber na drafte nie je len o bodoch. Ja osobne som Kemella videl tento rok myslím v pomerne slušnej vzorke zápasov a môžem povedať za seba, že tá jeho produktivita s ohľadom na jeho (ne)vyrovnanosť výkonov a jeho (ne)viditeľnosť je šialená. Vo viacerých zápasoch čo som sledoval nebol drvivú väčšinu zápasu vôbec vidieť, v osobných súbojoch bol pomerne často porazený a aj napriek tomu, že je slušný korčuliar, tak mu celkom chýba tá TOP rýchlosť, ktorú by som u hráča jeho vzrastu čakal. A aj vzhľadom k hypu okolo Wrighta neverím, že ho môže na drafte preskočiť. Nedokázal to Kakko s jeho neskutočnou draftovou sezónou urobiť Hughesovi a nemyslím si, že to dokáže urobiť Kemell tento rok. Nič to nemení na tom, že je to zrejme hráč s najlepšou strelou na drafte, má skvelé hokejové IQ a je za mňa absolútne legitímny TOP6 NHL hráč do budúcna.

Savoie hrá v jednom z najlepších tímov celej CHL ak nie vo vôbec najlepšom, je mimoriadne produktívny, dokonca sa vôbec nebojím povedať, že v porovnaní s Wrightom je jedinou vecou, ktorá ho limituje jeho postava, ale neverím, že môže byť draftovaný pred ním. Savoie bude mať v podstate jediný problém a síce presvedčiť tímy, že jeho postava nebude v NHL problém, resp. jeho pozícia na drafte sa bude odvíjať od toho ako dobre presvedčí tímy, ktoré budú vyberať medzi prvými, že jeho postava nie je problém. Ak to dokáže, tak môže ísť kľudne z druhého fleku.

U Wrighta je problém celý vynechaný minulý rok s výnimkou MS U18. On sa do toho, ale postupne dostane a myslím, že pomerne bez problémov uháji prvú pozíciu na drafte.

A čo sa týka Jiříčka, tak ja osobne si nemyslím, že bude draftovaný v TOP5. Dokonca som ochotný dnes pomerne odvážne povedať, že nebude dratovaný pred Nemcom aj keď beriem, že je to v súčasnej chvíli čistý výstrel do tmy.
15.11.2021 - 20:44:40
avatar
Reakcia na: , 15.11.2021 - 19:56:09
Písal som to už vyššie: môže byť na roasteri tímu až 25 hráčov alebo len 23 (samozrejme vrátane brankárov)?
∧ skryť ∧
Mám za to, že 25 hráčov bola výnimka vlani kvôli covid situácii. Štandardne je na súpiske 23 hráčov. V zásade to potvrdzuje aj oficiálna stránka IIHF: https://www.iihf.com/en/events/2022/wm20/tournamentinfo/23893/player-entry
17.10.2021 - 00:04:27
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 16.10.2021 - 20:41:16
Je pravda, že Dalibor je na vlne, ale trochu by som krotil emócie. Pre neho je dôležitý najmä budúci rok, nie tento. Draftová jednotka 2023 bude asi len veľmi ťažko. Ale to vôbec nevadí, top5 je tiež výborne. Pozeráš sa na to dosť plytko, len cez body a to nie je hlavné merítko pre draft. K Bedardovi: počítať body po jeho 6 zápasoch je tiež mimo mísu, on tie body pozbiera a v trochu kvalitnejšej súťaži ako Dalibor. Na druhej strane má Bedard slabšie fyzické parametre, čo ho môže výrazne limitovať, a čo bude s takmer istotou prípad Michkova, ktorý je už fyzicky na strope so 177 cm a to bude medzi mužmi trochu problém. Okrem toho Michkov svoje 3 body dosiahol v jednom zápase, vo dvoch nebodoval a v zvyšných siedmich v KHL bol len zdravý náhradník. Momentálne hrá už dva týždne juniorskú MHL - 6 zápasov 13 bodov. Ja som presvedčený, že v drafte 2023 zamiešajú karty ešte aj hráči, o ktorých sa dnes až tak veľa nehovorí. Ako príklad uvediem ročník 2004, kde sa skoro 3 roky až doteraz hovorilo o “istej” prvej trojke Wright, Savoie, Lambert… dnes som presvedčený, poslední dvaja určite v top3 nebudú. Chápem tvoju eufóriu, ale skús sa niekedy pozrieť na veci detailnejšie. ;-) ;-) ;-)
∧ skryť ∧
Ja osobne by som Dvorského produktivitu vôbec nedevaluoval. Produkovať takéto čísla v švédskej juniorke v DY-1 a mať taký impact na hru svojho tímu je pomerne výnimočné. Nemám síce presnú štatistiku, ale nebojím sa povedať, že je to dokonca absolútne bezprecedentné. Ak zoberiem v tomto momente za štart sezóny H-G Cup, tak Dalibor znižuje handicap k Bedardovi s Michkovom pomerne pôsobivo. Je samozrejme absolútne irelevantné v tomto čase špekulovať o nejakých draftových pozíciach a musím konštatovať, že pre kohokoľvek bude vzhľadom k tomu aký hype je okolo Bedarda s Michkovom náročné konkurovať o tie dve TOP draftové pozície budúci rok. Súhlasím, že pre draft 2023 je tam ďaleko viac zaujímavých mien, o ktorých sa dnes ešte v zásade ani toľko nehovorí, keďže všetku pozornosť obzvlášť po tohtoročných 18kach berie Bedard s Michkovom. Vôbec nechcem spochybňovať ich pozíciu supertalentov, ale snažím sa poukázať, že Dvorského pozícia je dnes naozaj pomerne výnimočná a nebojím sa povedať, že je v tomto momente najkompletnejšie pripraveným hokejistom svojho draftového ročníka, k čomu mu bez debaty pomohla minuloročná skúsenosť so seniorským hokejom a skôr či neskôr v určitom bode tejto sezóny musí začať hrať aspoň Allsvenskan, pretože juniorku už prerastá zásadným spôsobom.

Btw. čo sa týka Bedarda a jeho sezóny, on produkovať body bude, ale určite sa nedostane na PPG z minulej sezóny, resp. nepredpokladám to a nemyslím si žeby bol schopný produkovať body na úrovni preddraftovej sezóny McDavida, Tavaresa alebo Matthewsa. U Michkova bude veľmi záležať ako sa k tomu celému postaví Petrohrad. Ak ho nechajú hrať prevažnú časť sezóny v MHL, tak bude dominovať, góly a body bude zbierať ako na bežiacom páse, ale on potrebuje zlepšovať svoju hru komplexne a obzvlášť hru bez puku, ktorá je z môjho pohľadu u neho v súčasnosti veľkou slabinou. Nie som si úplne istý, či dokáže svoju hru na vyšší level posúvať v MHL.

04.12.2018 - 21:11:51
avatar
Reakcia na: Styfler, 04.12.2018 - 20:52:27
A to vieme skade ,že sa to týka Čajkoviča ?
∧ skryť ∧
V tohtoročnom tíme Sea Dogs nie je veľa hráčov s draftovým potenciálom, resp. pre draft 2019. V tíme je viacero mladších chalanov, ktorí pripadajú na draft až o rok neskôr, ale popravde nemám ich veľmi zmapovaných. Nič menej Čajkovič to jednoducho nezvláda v hlave podľa toho čo viem. Ten tím prechádza prestavbou a on mal byť ako jednotka CHL Import Draftu lídrom toho tímu bez ohľadu na to, že je v zámorí nováčik. Ten prechod určite nie je jednoduchý to mu nikto neberie, ani hrať v tíme, ktorý dostáva jeden debakel za druhým, ale ak sme sa tu pred sezónou bavili o hráčovi s potenciálom na prvé kolo draftu, tak na to sa v tomto prípade môže rovno zabudnúť. Hráč s jeho potenciálom ak hrá aj v takomto tíme musí, resp. by mal v Q produkovať čísla. Kanadské body nie sú všetko, ibaže on podľa mojich informácií je herne absolútne nevýrazný, čo do veľkej miery súvisí určite s jeho frustráciou. Ibaže s tým, že je ho tím bude prehrávať musel rátať keď sa rozhodol isť za more k Sea Dogs a jeho momentálna morálka určite jeho kredit nezlepšuje, práve naopak nakoľko to je jeden z kľúčových parametrov pre skautov.
Momentálne sa zdá, že ostať vo SWE by bola pre neho ďaleko lepšia voľba, ale po vojne je každý generál. Keď už sa však sám rozhodol odísť, tak sa v tom musí vykúpať, ale jeho pozícia je diametrálne odlišná oproti začiatku sezóny keď sa bavíme o drafte.
22.11.2018 - 17:55:00
avatar
Reakcia na: , 22.11.2018 - 16:52:38
1. Ja som ho videl hlavne hrat. Viem porovnat s tym co som videl v minulosti. 2. Ak niekoho nazvem najvacsi talent od cias Petra Stastneho , tak nepisem a nema to nic s tym, ci si zahra alebo nezahra v NHL a ako v nej bude hrat. Uz samotne slovo talent sa pouziva v inej suvislosti. 3. Aj ked Slafkovsky chce popracovat na korculovani, nema s nim take problemy ako napr. Ruzicka ci Roman. 4. V nasom doraste nenajdes 2005ku zato taky Sisik by si isiel urcite svoje rovnako ako Slafkovsky. 5. Peter Stastny bol center, keby Slafkovsky ostane hrat na kridle, tak sa mozeme bavit o Gaborikovi. Vybusne korculovanie vs. vacsia vsestrannost. 6. Gaborik bol podla mna vacsi TALENT ako Hossa st. , ale ako HRAC a OSOBNOST, SPORTOVEC iste druhy menovany... Naucme sa pouzivat pojmy, prosim vas... Tym chcem povedat aj to, ze moze vycnievat fyzickymi parametrami ale to neznamena, ze je automaticky talent. Talent existuje rocnikovy napr. ale aj GENERACNY. Generacne talenty nemaju de-facto slabu stranku. Maximalne HLAVA je riziko. Napr. taky Koys mal Talent jak vino, no aj limity. Myslim si, ze Slafkovsky limity ako Koys ci Reway nema. U neho je to o hlave.
∧ skryť ∧
Toto čo si tu napísal snáď nemyslíš vážne. Tento tvoj príspevok trčí nad všetkým, čím si tu kedy prispel. Najväčší talent od Šťastného či Gáborika .. Džízs, chlapec má 14 rokov, je mimoriadne fyzicky vyspelý a ak si myslíš, že jeho postava v 14, kedy drvivá väčšina chlapcov v jeho veku je o hlavu nižšia a o 20kg ľahšia nie je pre neho zásadnou výhodou, tak už tu v podstate končí akákoľvek ďalšia debata.
Roman má problémy s korčuľovaním? OK, nie je to žiadny rýchlik, no jeho korčuľovanie je na veľmi solídnej úrovni, nehovoriac o tom, že Miloš v 14tich bol hokejovo inde ako Slafkovský. Je pravda, že som Slafkovského videl hrať len 2 zápasy, ale hovoriť o ňom ako o najväčšom talente od Gáborika, je pekne povedané smiešne.
Hovoriť o 14 ročnom chlapcovi ako o generačnom talente ..... Keď sa to povedalo v tom veku o Crosbym, Ovečkinovi alebo McDavidovi, beriem pretože tí chlapci boli úplne inde ako zvyšok sveta vo svojom veku, ale v tomto prípade hovoriť o generačnom talente, ani len v rámci SK by som si to nedovolil povedať.
Nevravím chalan je šikovný, a pokiaľ bude makať môže sa vypracovať na veľmi dobrého hokejistu, ale to je pred ním ešte extrémne dlhá cesta. A hype takéhoto typu momentálne vôbec nie je na mieste.
18.11.2018 - 12:59:59
avatar
Reakcia na: , 18.11.2018 - 10:01:27
Takže vyše mesiaca do MSJ a ja pridám svoju pred-finálnu nomináciu podľa mojich predpokladov: Brankári: Juraj Sklenár 1999 - SVK U20 - extraliga/prvá liga Juraj Ovečka 1999 - SVK U20 - extraliga/prvá liga Samuel Vyletelka 2000 - Wilkes-Barre - NAHL Obrancovia: Martin Feherváry 1999 - HV 71 - SHL Adam Žiak 1999 - TuTo - Mestis Michal Ivan 1999 - Acadie-Bathurst - QMJHL Oliver Turan 2001 - Drummondville - QMJHL Marek Korenčík 1999 - Lulea J20 - SuperElit Boris Česánek 2000 - Poprad/SNV - extraliga/prvá liga Martin Kupec 1999 - SVK U20 - extraliga/prvá liga Útočníci: Miloš Fafrák 1999 - SVK U20 - extraliga/prvá liga Andrej Kollár 1999 - SVK U20 - extraliga/prvá liga Adam Ružička 1999 - Sarnia - OHL Patrik Hrehorčák 1999 - Royun-Noranda - QMJHL Maxim Čajkovič 2001 - St. John - QMJHL Oliver Okuliar 2000 - Sheerbroke - QMJHL Andrej Kukuča 1999 - Seattle - WHL Miloš Roman 1999 - Vancouver - WHL Filip Krivošík 1999 - HPK - Liiga Pavol Regenda 1999 - Vaxjo J20 - SuperElit Jozef Baláž 1999 - Poruba/Vítkovice - CZE2/CZE1 Adam Líška 1999 - Slovan - KHL Martin Pospíšil 1999 - Sioux City - USHL
∧ skryť ∧
Neočakávam viac ako 7 hráčov zo zámoria, ničmenej tá súpiska forwardov na papieri vyzerá dobre aj keď v záverečnej nominácii budú takmer určite 2-4 mená iné. Tento ročník žiaľ horí v bráne, čo je všeobecne známe.
25.12.2017 - 16:09:12
avatar
Reakcia na: , 25.12.2017 - 15:53:59
A o com vypovedaju tvoje argumenty ? Porovnaj si Solenskeho na MS18 dva roky po sebe s rocnikom 1997, 1998. A potom sezonu kedy isiel rocnik 97 na MS20 ako nosny... cize minuly rok. Preco sa vobec bavis o tomto chalanovi , mozeme sa argumentacne bavit o Patakym, Struskovi ci Oskovi... dokonca aj Heclovi... Mimochodom ak by si tak sledoval ako pises, tak by si vedel, ze pripravu ma vzdy slabsiu a je to hrac co vie dat gol ked ho tim potrebuje. Lenze musi mat aj takych spoluhracov. Potom vieme vyuzit jeho potencial.
∧ skryť ∧
Ak niekto pochopil tento príspevok tak klobúk dole, pretože ja osobne absolútne netuším čo si ním chcel povedať. Hlavne teda časť prečo riešiš Solenského je vrcholom demagógie tvojich argumentov a nemyslím si že má význam tu čokoľvek viac rozoberať. Takže sa vzdávam.

1 2 3 4 5 6 7 8 ... 48 >

Krátke správy
Najnovšie články
Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies