Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Slováci v NHL

Handzuš zanecháva dobrý dojem

Slovenský center San Jose Sharks Michal Handzuš toho nemusí nahovoriť veľa, no jeho tiché spôsoby, jeho odolnosť a zodpovedný prístup k hre vytvárajú jeho obdivovateľov všade, kam príde.

„Michal sa vždy pripravuje na ďalší tréning, na ďalší zápas, takže je fyzicky na svojej najvyššej úrovni. Obdivujem jeho profesionalitu. Je to spoľahlivý hráč, je to víťaz,“ povedal jeho niekdajší tréner Terry Murray.

Murray trénoval Handzuša v Los Angeles počas minulých troch rokov, no jeho kvality začal oceňovať už počas sezóny 2002/03, kedy slovenský reprezentant hrával za Philadelphiu, v ktorej Murray pôsobil ako skaut.

„Jeho hokejové myslenie je úžasné. Preto je často jeho úlohou nastupovanie proti top formáciám ostatných tímov,“ skonštatoval Murray, ktorý verí, že Handzuš sa po konci aktívnej kariéry stane trénerom alebo generálnym manažérom.

Článok pokračuje pod reklamou

Handzuš pôsobil aj v Arizone, kde hrával spolu so Shaneom Doanom za tím Phoenix Coyotes. Skúsený Kanaďan tiež ocenil kvality banskobystrického rodáka.

„Handzuš je človekom, ktorý je veľmi súťaživý. Všetko robí dobre. Je dobrý vo svojom vlastnom pásme, vyhráva vhadzovania, hrá tvrdo smerom k bráne súpera. Robí krátke malé prihrávky svojim spoluhráčom a skutočne im pomáha. Myslím, že pre San Jose je veľkou posilou,“ povedal Doan.

Handzušove skúsenosti, ktoré zahŕňajú aj 72 zápasov play-off, sú špeciálne dobré pre mladších hráčov, ktorí sú jeho spoluhráčmi. Takými sú napríklad aj dvadsaťtriročný Jamie McGinn či o tri roky starší Torrey Mitchell.

„Je to veľmi rozumný hráč, veľmi pozorný. V poslednej minúte zápasu dokáže absolvovať dôležité vhadzovania. Je to skutočný profesionál na ľade a keď prehovorí, všetci ho počúvajú,“ povedal Mitchell.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies