Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Kings sa domov vrátia s vedením 2:0

Hokejisti Los Angeles vyhrali aj druhý zápas v New Jersey 2:1 po predĺžení a domov sa sťahujú s vedením 2:0 na zápasy.

NEW JERSEY – LOS ANGELES 1:2 PP (stav série: 0-2)

Martin Brodeur

Brodeur, opäť ako porazený...

Dravý Jeff Carter (5) strelou zápästím spoza kruhov prekonal Martina Brodeura v 14. minúte predĺženia a Los Angeles sa priblížilo k zisku svojho premiérového Stanley Cupu na rozdiel dvoch víťazstiev, keď aj v druhom stretnutí hranom v Newarku vyhralo pomerom 2:1 po predĺžení, ktorým skončil aj otvárací zápas finálovej série.

Kings vyhrali v tohtoročných vyraďovacích bojoch už desať zápasov na klzisku súpera v rade a celkovú bilanciu si vylepšili na 14-2. V sobotu im k výhre opäť pomohol aj jeden z kandidátov na cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off, brankár Jonathan Quick, ktorý sa prezentoval 32 zákrokmi. Strelecky sa presadil aj obranca Drew Doughty (3), ktorý v ôsmej minúte otvoril stav zápasu.

Jediný gól domáceho tímu vsietil Ryan Carter (5), ktorý vyrovnával na 1:1 v úvode tretej tretiny, keď do brány usmernil strelu Mareka Židlického. Martin Brodeur čelil 32 strelám a v tretej tretine udržal viackrát svoj tím v hre o víťazstvo. V predĺžení čelil 11 strelám. Devils mali šancu rozhodnúť ešte pred koncom tretej tretiny, no strela Iľju Kovaľčuka v poslednej minúte narazila len na tyčku.

Článok pokračuje pod reklamou

Po dvoch zápasoch sa séria presunie do Kalifornie, kde sa tretí zápas finále odohrá v pondelok. Tam už New Jersey bude nutne potrebovať vyhrať. Vedenie Los Angeles 3:0 by už totiž mohlo byť osudné.



VYJADRENIA:

Justin Williams, útočník Kings: „Samozrejme sme veľmi šťastní, že sme tam, kde sme. Nie sme však ešte spokojní. Prišli sme sem a dosiahli sme to, čo sme chceli. Vyhrali sme dva zápasy. Teraz sa pokúsime vyhrať aj pred našimi vlastnými fanúšikmi. Dnes sme odolali tlaku a Quick bol skvelý, keď to bolo potrebné. “

Pete DeBoer, tréner Devils: „Áno, je to ťažké, ale nemôžeme sa ľutovať. Odohrali sme omnoho lepší zápas ako ten prvý. Vedel som, že naň odpovieme. Urobili sme to správnym spôsobom, len sme jednoducho strelili o jeden gól menej. “



POZNÁMKY:
Po prvýkrát za ostatných 61 rokov sa stalo, že prvé dva zápasy finálovej série boli rozhodnuté v predĺžení. Naposledy sa tak stalo v sérii medzi Torontom a Montrealom v roku 1951. ... Martin Brodeur odohral svoj 200. zápas v play-off, čím sa stal 20. hráčom histórie, ktorý to dokázal. Predtým to zvládol len jeden brankár – Patrick Roy odchytal v play-off 247 duelov. ... Toto bolo 49. jednogólové víťazstvo v tohtoročnom play-off. Od vyrovnania rekordu NHL z roku 2007 chýbajú už len dve.

HVIEZDY ZÁPASU:
1. Jeff Carter (C, LAK) 1+0 (víťazný gól)
2. Jonathan Quick (B, LAK) 32 zákrokov, 97% úspešnosť
3. Martin Brodeur (B, NJD) 30 zákrokov, 93,8% úspešnosť



ŠTATISTIKY:

Devils
vs.
Kings
33
(11, 9, 10, 3)
Strely na bránu
32
(6, 9, 6, 11)
4
(využitých: 0)
Presilovky
2
(využitých: 0)
4
Trestné minúty
8
33/71
(46 %)
Vhadzovania
38/71
(54 %)
35
Bodyčeky
32
13
Zblokované strely
19



VIDEO:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský talent Flyers má za sebou ťažký rok. Verí, že sa jeho práca vyplatí V zámorí sa pýtajú: Je Dvorský dostatočne dobrý na to, aby hral v NHL už teraz? Fehérváry už zarezáva s Tatarom. Na kvalifikáciu chce prísť, ale má menší problém Čiernik v kempe ohúril rýchlosťou a zručnosťami. V tomto bol dominantný + videoUniverzita alebo NHL? Celebrini sa už rozhodol! Štyri tímy NHL rozdali päť nováčikovských zmlúv. Podpísali ich aj top voľby z draftu Jets predĺžili zmluvy s dvoma obmedzenými voľnými hráčmiCarolina vymenila do Winnipegu kanadského obrancu Budeme mať v Utahu troch Slovákov? Šancu zabojovať o zmluvu dostane mladý útočník Sýkora mal problém, ale trénerov potešil: Dobrý štart pre budúcu sezónu Oilers zrejme nebudú rokovať o novej zmluve so svojou hviezdou počas tohto letaNa arbitráž sa prihlásilo 14 hráčov NHL, aj česká hviezda Kraken podpísali novú zmluvu s fínskym útočníkom Sabres predĺžili spoluprácu s obrancom, ktorý v pároch dopĺňal hviezdy Výmena: Finalista sa sťahuje do Buffala. Oilers získali aj hráča, ktorý hral na Slovensku Tímy NHL podpisovali vstupné zmluvy: Šesť hráčov je z 1. kola draftu, traja z Top 10 Ďalší Slovák podpísal novú zmluvu v NHLPospíšil sa dostáva pod kožu aj Honzekovi: Niekedy ho chcem udrieť, tvrdí mladík Najhoršie kontrakty doterajšieho priebehu trhu s voľnými hráčmi? Prevažujú obrancovia V zámorí sa známkovali predĺženia zmlúv. Slafkovský dopadol skveloZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies