Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Pospíšil sa dostáva pod kožu aj Honzekovi: Niekedy ho chcem udrieť, tvrdí mladík


Samuel Honzek, Martin Pospíšil (foto: X/Calgary Flames, X/Calgary Flames)

Nádejný slovenský útočník Samuel Honzek má za sebou náročný ročník, ale robí všetko preto, aby cez ten ďalší už zažil debut v NHL. Momentálne pokroky vo svojom rozvoji prezentuje aj na rozvojovom kempe tímu Calgary Flames, kde mu pomáha, že už nepatrí medzi nováčikov.

„Je určite dobrý pocit byť tu druhým rokom a vedieť, ako tu veci fungujú, čo je celkom úžasné, ale je to stále rovnaký proces. Možno máme výhodu v tom, že vieme, čo sa bude diať, ako to bude s testami a aké dni nás čakajú, takže je to o trochu lepšie. Zatiaľ je to dobré,“ povedal Honzek.

Honzek si uvedomuje, že minulá sezóna mohla pre neho dopadnúť lepšie. Sužovali ho následky zranení a priznal aj väčší tlak z toho, že bol kapitánom tímu Vancouver Giants. Momentálne tvrdo pracuje na tom, aby si v sezóne 2024/25 vypracoval šancu v NHL.

Väčšie skúsenosti i dva zápasy v AHL, ktoré absolvoval na konci sezónu, mu dodávajú sebavedomie. Má tiež možnosť vidieť, ako v lete trénujú skúsenejší hráči. Jedným z nich je aj Martin Pospíšil, ktorý mu pomáha aj s budovaním väčších svalových objemov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Áno, zameral som sa na to,“ povedal Honzek, ktorý pôsobí na pohľad mohutnejšie ako vlani. „Veľmi mi pomáha aj Pospy. Trénujeme spolu.“

A čo sa učí od zvolenského rodáka, ktorý zažil premiéru v NHL v uplynulej sezóne a už sa z nej na „farmu“ nikdy nevrátil?

„Pri každom cviku treba drieť, každý tréning sa snažíte na seba tlačiť. Trénujeme spolu aj na ľade. Je to naozaj ťažké, ale myslím si, že to stojí za to,“ skonštatoval Honzek.

Pospíšil je známy tým, že sa dostáva pod kožu súperom. Dostáva sa niekedy pod ňu aj Honzekovi?

„Samozrejme,“ hovorí mladík s úsmevom. „Napríklad, niekedy v posilňovni som na bicykli a on je za mnou a kričí: ‘Neprestávaj, neprestávaj.’ A niekedy ho chcem len udrieť, pretože je to otravné, ale je to extra motivácia. Tlačí ma tým vpred a som za to veľmi vďačný.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský talent Flyers má za sebou ťažký rok. Verí, že sa jeho práca vyplatí V zámorí sa pýtajú: Je Dvorský dostatočne dobrý na to, aby hral v NHL už teraz? Fehérváry už zarezáva s Tatarom. Na kvalifikáciu chce prísť, ale má menší problém Čiernik v kempe ohúril rýchlosťou a zručnosťami. V tomto bol dominantný + videoUniverzita alebo NHL? Celebrini sa už rozhodol! Štyri tímy NHL rozdali päť nováčikovských zmlúv. Podpísali ich aj top voľby z draftu Jets predĺžili zmluvy s dvoma obmedzenými voľnými hráčmiCarolina vymenila do Winnipegu kanadského obrancu Budeme mať v Utahu troch Slovákov? Šancu zabojovať o zmluvu dostane mladý útočník Sýkora mal problém, ale trénerov potešil: Dobrý štart pre budúcu sezónu Oilers zrejme nebudú rokovať o novej zmluve so svojou hviezdou počas tohto letaNa arbitráž sa prihlásilo 14 hráčov NHL, aj česká hviezda Kraken podpísali novú zmluvu s fínskym útočníkom Sabres predĺžili spoluprácu s obrancom, ktorý v pároch dopĺňal hviezdy Výmena: Finalista sa sťahuje do Buffala. Oilers získali aj hráča, ktorý hral na Slovensku Tímy NHL podpisovali vstupné zmluvy: Šesť hráčov je z 1. kola draftu, traja z Top 10 Ďalší Slovák podpísal novú zmluvu v NHLPospíšil sa dostáva pod kožu aj Honzekovi: Niekedy ho chcem udrieť, tvrdí mladík Najhoršie kontrakty doterajšieho priebehu trhu s voľnými hráčmi? Prevažujú obrancovia V zámorí sa známkovali predĺženia zmlúv. Slafkovský dopadol skveloZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies