Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Lepšia hra Devils nepriniesla lepší výsledok

Hokejisti New Jersey podali v druhom finálovom stretnutí lepší výkon, no v sobotu mali jeden veľký problém – nedokázali streliť viac gólov ako Los Angeles. Preto prehrali 1:2 po predĺžení a na západné pobrežie pocestujú za stavu 2:0 pre Kings.

Devils boli lepší vo viacerých ohľadoch – mali viac striel na bránu, zlepšili napádanie, hrali lepšie v strednom pásme, robili lepšiu prácu na vhadzovaniach, hrali vo väčšej pohode a prezentovali sa lepšou hrou s pukom a popri mantineloch. Do víťazstva sa to však nepremietlo.

„Nie je nič, čo by sme s tým teraz mohli urobiť. Samozrejme, ide o pozíciu, v ktorej nechcete byť, ale sme v nej, takže musíme napraviť naše chyby a potrebujeme byť ešte lepší. Myslím, že sme dnes hrali dobre. Mali sme šance počas celého priebehu zápasu. Jednoducho sa teraz musíme pohnúť vpred z takejto pozície,“ povedal Adam Henrique.

V otváracom zápase finále Stanley Cupu mali „diabli“ len šesť streleckých pokusov v úvodných 38 minútach a celkovo ohrozili Jonathana Quicka 17 strelami. V druhom sa výrazne zlepšili a zaznamenali 33 striel, hoci v predĺžení len tri.

Článok pokračuje pod reklamou

„Prišli sme na ľad silní a mali sme hneď na začiatku nejaké príležitosti. Forčekovali sme vskutku tvrdo a získali sme tým nejaké puky, tiež sme sa dostali do niekoľkých prečíslení. Ich brankár jednoducho urobil niekoľko dobrých zákrokov. My sme bojovali až do konca,“ skonštatoval Alexej Ponikarovskij.

Dá sa povedať, že v úvodných dvoch zápasoch mali o kúsok viac šťastia hráči Kings. Puky nešli v prospech New Jersey ani v jednom z nich. Napríklad v záverečných sekundách normálneho hracieho času mal šancu rozhodnúť druhý duel Iľja Kovaľčuk. Jeho strela sa však od Anžeho Kopitara odrazila len do spojnice.

„Čo s tým narobíme? Myslím, že sme dnes pracovali skutočne tvrdo, napádali sme lepšie ako v prvom zápase. Jednoducho musíme len pokračovať v práci. V každom zápase sme mali šancu vyhrať. Mám rád spôsob, akým sme pracovali, a to hlavne dnes. Myslím, že naše útoky sú skutočne dobré. Odrazy pukov však dnes boli na ich strane,“ vyjadril sa Kovaľčuk.

Finálová séria sa teraz presťahuje do Los Angeles, kde sa Devils budú snažiť odpovedať už nie len lepšou hrou, ale aj lepším výsledkom. Kým dvojzápasová strata ešte nemusí nič znamenať, stav 0:3 na zápasy by už mohol byť osudný.

„Teraz sa musia cítiť dobre. Myslím, že sme dnes tlačili skutočne tvrdo. Myslím, že sme hrali omnoho lepšie ako v prvom zápase. No, stále je to rovnaký výsledok. Je to nešťastné, ale s trochou šťastia na našej strane by sme mohli viesť 2:0. Myslím, že musíme nájsť to pozitívum a ísť do LA, kde musíme vyhrať zápas tak skoro ako bude možné. Od toho bude treba vychádzať. Trochu nám to dnes skomplikovalo situáciu,“ dodal Martin Brodeur.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský talent Flyers má za sebou ťažký rok. Verí, že sa jeho práca vyplatí V zámorí sa pýtajú: Je Dvorský dostatočne dobrý na to, aby hral v NHL už teraz? Fehérváry už zarezáva s Tatarom. Na kvalifikáciu chce prísť, ale má menší problém Čiernik v kempe ohúril rýchlosťou a zručnosťami. V tomto bol dominantný + videoUniverzita alebo NHL? Celebrini sa už rozhodol! Štyri tímy NHL rozdali päť nováčikovských zmlúv. Podpísali ich aj top voľby z draftu Jets predĺžili zmluvy s dvoma obmedzenými voľnými hráčmiCarolina vymenila do Winnipegu kanadského obrancu Budeme mať v Utahu troch Slovákov? Šancu zabojovať o zmluvu dostane mladý útočník Sýkora mal problém, ale trénerov potešil: Dobrý štart pre budúcu sezónu Oilers zrejme nebudú rokovať o novej zmluve so svojou hviezdou počas tohto letaNa arbitráž sa prihlásilo 14 hráčov NHL, aj česká hviezda Kraken podpísali novú zmluvu s fínskym útočníkom Sabres predĺžili spoluprácu s obrancom, ktorý v pároch dopĺňal hviezdy Výmena: Finalista sa sťahuje do Buffala. Oilers získali aj hráča, ktorý hral na Slovensku Tímy NHL podpisovali vstupné zmluvy: Šesť hráčov je z 1. kola draftu, traja z Top 10 Ďalší Slovák podpísal novú zmluvu v NHLPospíšil sa dostáva pod kožu aj Honzekovi: Niekedy ho chcem udrieť, tvrdí mladík Najhoršie kontrakty doterajšieho priebehu trhu s voľnými hráčmi? Prevažujú obrancovia V zámorí sa známkovali predĺženia zmlúv. Slafkovský dopadol skveloZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies