Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Devils si veria aj pri deficite 0:2

EL SEGUNDO, CAL – Aby vyhrali Stanley Cup, hráči New Jersey musia vyhrať štyri zápasy z piatich proti tímu, ktorý v play-off prehral len dva zo 16 odohraných duelov. Devils však na to nemyslia a sústredia sa len na jeden zápas – ten najbližší.

„Pozeráme sa na to tak, že potrebujeme vyhrať jeden zápas. Úprimne, ďalej sa naozaj nepozeráme,“ povedal Dainius Zubrus pred tretím zápasom, ktorý sa odohrá dnes v Kalifornii.

V tomto čase roka nie je ničím nezvyčajným, že sa tímy nepozerajú dopredu a snažia sa vždy sústrediť na zápas, ktorý je pred nimi. Devils navyše prehrávajú 0:2 na zápasy. Platí to však aj o Los Angeles, ktoré vedie. To sa tiež nepozerá na to, že ho už len dva duely delia od Stanley Cupu.

„Je potrebné vyhrať štyri zápasy, aby ste vyhrali sériu, nie dva, nie tri, nie jeden. Boli dostatočne dobrí na to, aby vyhrali prvé dva zápasy, ale uvidíme, čo sa stane v pár nasledujúcich zápasoch,“ skonštatoval Iľja Kovaľčuk.

Článok pokračuje pod reklamou

Faktom zostáva, že „diabli“ budú musieť vyhrať dvakrát toľko zápasov ako Kings, ak sa chcú tešiť z titulu. Taktiež je to dvakrát toľko, ako dokázali v predchádzajúcich kolách vyhrať Vancouver, St. Louis a Phoenix dohromady. Teraz to vyzerá ako zázrak, no Devils nestrácajú sebadôveru a veria, že obrat ešte dokážu urobiť.

Jedným z dôvodom je aj fakt, že v druhom zápase nehrali svoj najlepší hokej a aj napriek tomu sa pokojne mohli pri troche šťastia tešiť z výhry. Veď, Kovaľčuk v závere nastrelil tyčku. A, ani v prvom dueli neboli bez šance zvíťaziť.

„Urobili sme veľa dobrých vecí v sobotu večer. Mohli sme byť ľahko na druhej strane. Analýza ukázala, že áno, presilovky by mohli byť o kúsok lepšie. Áno, sú aj niektoré iné oblasti, v ktorých by sme mohli byť o kúsok lepší. No, počas 60 minút sme hrali skutočne solídny hokej,“ povedal tréner Pete DeBoer.

Aj napriek tomu, že mali príležitosť zvíťaziť, neodzrkadľuje sa to príliš na ich nálade a nikto v šatni nie je frustrovaný. Ich frustráciu totiž prekrýva viera, že ak sa budú držať svojho plánu a budú hrať ešte o čosi lepšie, svojho súpera zdolajú.

„Myslím si, že skutočne vieme, že môžeme hrať lepšie a že musíme hrať lepšie, ale stále si tiež myslím, že napriek tomu, že sme nehrali na vrchole našich možností, mali sme šancu vyhrať oba zápasy. Mohlo to byť 1:1 alebo dokonca 2:0 v náš prospech, no nie je. Sme v ťažkej pozícii, keď prehrávame 0:2, ale vieme, že môžeme hrať lepšie a nemyslím si, že tu je niekto priveľmi frustrovaný,“ dodal kapitán Zach Parise.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský talent Flyers má za sebou ťažký rok. Verí, že sa jeho práca vyplatí V zámorí sa pýtajú: Je Dvorský dostatočne dobrý na to, aby hral v NHL už teraz? Fehérváry už zarezáva s Tatarom. Na kvalifikáciu chce prísť, ale má menší problém Čiernik v kempe ohúril rýchlosťou a zručnosťami. V tomto bol dominantný + videoUniverzita alebo NHL? Celebrini sa už rozhodol! Štyri tímy NHL rozdali päť nováčikovských zmlúv. Podpísali ich aj top voľby z draftu Jets predĺžili zmluvy s dvoma obmedzenými voľnými hráčmiCarolina vymenila do Winnipegu kanadského obrancu Budeme mať v Utahu troch Slovákov? Šancu zabojovať o zmluvu dostane mladý útočník Sýkora mal problém, ale trénerov potešil: Dobrý štart pre budúcu sezónu Oilers zrejme nebudú rokovať o novej zmluve so svojou hviezdou počas tohto letaNa arbitráž sa prihlásilo 14 hráčov NHL, aj česká hviezda Kraken podpísali novú zmluvu s fínskym útočníkom Sabres predĺžili spoluprácu s obrancom, ktorý v pároch dopĺňal hviezdy Výmena: Finalista sa sťahuje do Buffala. Oilers získali aj hráča, ktorý hral na Slovensku Tímy NHL podpisovali vstupné zmluvy: Šesť hráčov je z 1. kola draftu, traja z Top 10 Ďalší Slovák podpísal novú zmluvu v NHLPospíšil sa dostáva pod kožu aj Honzekovi: Niekedy ho chcem udrieť, tvrdí mladík Najhoršie kontrakty doterajšieho priebehu trhu s voľnými hráčmi? Prevažujú obrancovia V zámorí sa známkovali predĺženia zmlúv. Slafkovský dopadol skveloZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies