Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Správy z NHL

Preview utorkových zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview ôsmich utorkových zápasov, v ktorých sa predstaví aj niekoľko Slovákov. Navyše, hokejisti Chicaga môžu vyrovnať rekord NHL v počte stretnutí bez prehry v základnej hracej dobe.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Buffalo (12)Winnipeg (14)
„Stíhači“ vyhrali tri zo štyroch vzájomných súbojov v uplynulej sezóne. V tej aktuálnej sa viac darí „šabliam,“ ktoré sú v tabuľke o dve priečky vyššie. V nedeľu však prehrali doma s Pittsburghom (3:4), aj keď predtým vo First Niagara Center zdolali Boston (4:2). Doma majú na konte tri triumfy a päť porážok. Jets nezvládli tri posledné vystúpenia, všetky doma, keď postupne nestačili na Boston, Pittsburgh ani na Philadelphiu. Z ostatných desiatich duelov uspeli len trikrát, pričom doma nezískali bod v štyroch stretnutiach v rade. Vonku majú nepriaznivú bilanciu 2-3-1.
Slováci v akcii: Andrej Sekera (BUF, zranený)
Náš tip: 1

NY Rangers (8) Montreal (2)
V minulom ročníku sa stretli štyrikrát s bilanciou 2-2, všetky duely pritom vyhral domáci tím. Newyorskí „jazdci“ zvládli svoj posledný zápas, keď v nedeľu porazili Capitals (2:1), predtým doma nestačili na mestského rivala z Long Islandu (3:4 sn). V Madison Square Garden naplno bodovali v šiestich z deviatich stretnutí. Canadiens majú na konte štyri víťazstva v rade, keď včera zdolali doma Carolinu hladko 3:0, čím sa dostali do čela Severovýchodnej divízie o bod pred Boston. V predošlých dueloch si poradili aj s Flyers a s oboma floridskými mužstvami. Vonku vyhrali tri súboje z piatich.
Slováci v akcii: Marián Gáborík (NYR) – Peter Budaj (MTL, náhradník)
Náš tip: 1

Ottawa (7) NY Islanders (11)
Tím z hlavného mesta Kanady zvládol lepšie tri zo štyroch minuloročných súbojov týchto tímov, ktoré dnes čaká prvé tohtosezónne zápolenie. „Senátori“ včera ukončili trojzápasový trip víťazstvom v New Jersey (2:1 sn), čo bola len ich tretia výhra vonku z ôsmich zápasov. Predtým neuspeli v Toronte (0:3) ani v Pittsburghu (2:4). Doma však majú priaznivú bilanciu 5-1-2. „Ostrovania“ svoj pondelkový duel nezvládli, prehrali s Philadelphiou zahanbujúco 0:7. V predošlom stretnutí si však poradili s „diablami“ (5:1). Na súperových klziskách bodovali naplno v štyroch dueloch zo siedmich.
Slováci v akcii: Ľubomír Višňovský (NYI)
Náš tip: 2

Tampa Bay (9) Toronto (6)
„Javorové listy“ triumfovali vo všetkých štyroch zápasoch, ktoré vlani odohrali proti floridským „bleskom“. Tí v sobotu zdolali štátneho rivala 6:5 po predĺžení, aby ukončili sériu šiestich porážok v sérii. V domácom Tampa Bay Times Forum vyhral najofenzívnejší tím súťaže (55 gólov) päť z ôsmich duelov. Tradičný kanadský klub včera zaknihoval druhé víťazstvo v rade proti „panterom“ (3:0), predtým rovnakým pomerom uspel v derby súboji proti Ottawe. Vonku má však jednu z najlepších bilancií v lige – zvíťazil v siedmich zápasoch z deviatich.
Slováci v akcii: Richard Pánik (TBL)
Náš tip: 1

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

St. Louis (4) San Jose (7)
Blues zaznamenali minulý týždeň tri výhry vonku a k všetkým prispel gólman Jack Allen. Dnes by mohol dostať príležitosť Jaroslav Halák, ktorý bol pripravený už v nedeľu vo Vancouveri (3:4 sn). St. Louis sa viac darí na cestách ako doma, kde vyhrali tri zo siedmiech duelov. V opačnej pozícii sa nachádzajú Sharks, ktorí si v úvode ročníka vybudovali slušný bodový náskok, ale pocit víťazstva nezažili od 31. januára, kedy zdolali Edmonton (3:2 sn). Odvtedy ťahajú sedemzápasovú sériu prehier. Ukončia ju na ľade klubu, ktorý vyhral osem z deviatich minulosezónnych vzájomých stretnutí vrátane štyroch v play-off?
Slováci v akcii: Jaroslav Halák (STL) – Michal Handzuš (SJS)
Náš tip: 2

Nashville (5) Detroit (9)
Tradiční súperi sa stretávajú prvý raz v tomto ročníku. V tom predošlom odohrali proti sebe rovných desať zápasov – šesťkrát vyhralo Nashville a štyrikrát Detroit. V skrátenej sezóne sa Predators pohybujú na popredných priečkach konferencie, ale včera prehrali s Coloradom 5:6. Doma zaknihovali bilanciu 3-1-3. Red Wings vstúpia do stretnutia s úmyslom ukončiť sériu troch porážok, keď postupne podľahli St. Louis, Anaheimu i Minnesote. Vonku uspeli dvakrát, v štyroch dueloch ťahali za kratší koniec. Do hry zasiahne aj Tomáš Tatar, pripíše si aspoň jeden kanadský bod?
Slováci v akcii: Tomáš Tatar (DET)
Náš tip: 2

Chicago (1) Vancouver (3)
Vancouver patrí medzi tri mužstvá, ktoré v aktuálnom ročníku dokázali poraziť Chicago, najlepší celok súťaže. Z víťazstva sa však netešil už tyždeň, pretože v ostatných dvoch súbojov boli nad jeho sily Dallas i St. Louis. Aktuálny líder Severozápadnej divízie získal vonku sedem bodov v piatich zápasoch (3-1-1). Ak by Chicago neprehralo v riadnom hracom čase, dosiahne métu 16 zápasov v rade bez prehry, čím vyrovná rekord NHL. Blackhawks zvíťazili v posledných dvoch dueloch a momentálne majú bilanciu 12-0-3. Doma navyše zaregistrovali štyri výhry v piatich dueloch.
Slováci v akcii: Marián Hossa (CHI)
Náš tip: X

Edmonton (11) Los Angeles (14)
Oilers zaznamenali v uplynulom dueli pol tucet gólov, čo je ich tohtosezónne maximum. Na svojom ľade inak uspeli trikrát v siedmich stretnutiach, ale od 28. januára prehrali tri zo štyroch zápasov. Kings sa naopak nedarí na súperových klziskách, kde uspeli tri razy v deviatich súbojoch. Naposledy utrpeli prehru v Chicagu (2:3), hoci po dvoch tretinách prehrávali už 0:3. Obhajcovi titulu sa stále nedarí dostať sa zo spodných pozícií v tabuľke, prípadným víťazstvom sa posunie pred Calgary i Colorado na dvanástu pozíciu.
Náš tip: 1

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies