Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Preview sobotných zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview stretnutí dnešného programu kanadsko-americkej NHL, v ktorých sa predstavia aj piati Slováci.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Philadelphia (9) - Ottawa (5)
Philadelphia v stredu vyhrala nad Washingtonom 4:1, aby si pripísala druhé domáce víťazstvo v posledných štyroch dueloch. Zlepšila si tak bilanciu vo Wells Fargo Center na 6-3-1. Z posledných desiatich zápasov uspela v piatich. Tím z hlavného mesta Kanady vo štvrtok podľahol Bostonu 1:2 po predĺžení, čím ukončil päťzápasovú víťaznú sériu. Na cestách bodoval naplno len v troch z deviatich súbojov. V uplynulých desiatich stretnutiach sa tešil z triumfu šesťkrát. V minulom ročníku sa stretli štyrikrát s bilanciou 2-2.

Slováci v akcii: Andrej Meszároš (PHI, zranený)
Náš tip: 2

Článok pokračuje pod reklamou

Boston (4) - Tampa Bay (11)
Favoritom duelu je opäť Boston, ktorý po štvrtkovej výhre nad Ottawou (2:1 pp) ťahá sériu piatich víťazstiev. Doma pritom prehral po riadnej hracej dobe len raz v siedmich dueloch a v posledných desiatich súbojoch triumfoval osemkrát. Floridský celok má na konte tri porážky v rade, naposledy nestačil na Rangers po výsledku 1:4. Predtým prehral aj s Buffalom a Pittsburghom. Vonku sa mu veľmi nedarí, vyhral len tri zápasy z deviatich. Prvý vzájomný duel v sezóne (21. februára) zvládol lepšie Boston, ktorý porazil Tampu 4:2.

Slováci v akcii: Zdeno Chára (BOS)
Náš tip: 1

Buffalo (14) - New Jersey (7)
Buffalo vo štvrtok zdolalo Floridu 4:3 po nájazdoch, aby zaznamenalo druhé víťazstvo v sérii, keď predtým porazilo aj Tampu Bay (2:1). Posledný tím Severovýchodnej divízie má doma nepriaznivú bilanciu 3-6-1, v posledných desiatich súbojoch uspel štyrikrát. „Diabli“ majú na konte tri prehry v rade po tom, čo predvčerom nestačili na Winnipeg (1:3), ktorému podľahli aj o štyri dni skôr (2:4). N cestách zaknihovali bilanciu 4-4-2 a v ostatných desiatich zápasoch bodovali naplno štyrikrát. New Jersey uspelo v troch zo štyroch minuloročných súbojov.

Slováci v akcii: Andrej Sekera (BUF)
Náš tip: 1

Winnipeg (8) - Washington (15)
Kanadský tím má na konte tri víťazstvá v rade, keď v rozmedzí štyroch dní dvakrát porazil New Jersey (4:2 a 3:1) a poradil si aj s newyorskými „jazdcami“ (4:3). V MTS Center vyhral štyri duely z deviatich. Tím z hlavného mesta USA sa stále nevie odlepiť z dna tabuľky a naďalej mu patrí posledné miesto v konferencii aj Juhovýchodnej divízii. V ostatnom zápase prehral s Philadelphiou (1:4). Na cestách má bilanciu 2-6-1. Jediný raz v sezóne sa stretli 22. januára, kedy „stíhači“ triumfovali nad Capitals po výsledku 4:2.

Náš tip: 1

Montreal (1) - Pittsburgh (2)
Líder Severovýchodnej divízie i konferencie sa s vedúcim tímom Atlantickej divízie stretne prvý raz v sezóne. Vlani vyhralo tri zo štyroch súbojov pennsylvánske mužstvo. Montreal v ostatnom dueli porazil rivala z Toronta 5:2 a v Bell Center doteraz bodoval naplno v ôsmich zápasoch z dvanástich. „Tučniaci“ prehrali dva posledné súboje, keď v utorok nestačili na Floridu (4:6) a o dva dni neskôr podľahli aj Caroline (1:4). Na cestách taktiež triumfovali osemkrát v dvanástich stretnutiach. Kto bude úspešnejší v súboji prvého s druhým?

Slováci v akcii: Peter Budaj (MTL, náhradný brankár)
Náš tip: X

Carolina (3) - Florida (13)
Divízni rivali na seba narazia druhý raz v ročníku. Prvý vzájomný súboj (19. januára) zvládol lepšie floridský tím, ktorý doma zvíťazil 5:1. Líder Juhovýchodnej divízie vo štvrtok porazil Pittsburgh 4:1, aby vyrovnal svoju domácu bilanciu na 4-4-0. „Panteri“ striedajú dobré výkony s tými slabšími. Pred dvomi dňami podľahli Buffalu tesne 3:4 po nájazdoch po tom, čo o dva dni skôr porazili v prestrelke Pittsburgh (6:4). Vonku majú nepriaznivú bilanciu 3-5-1, z posledných desiatich stretnutí uspeli len v dvoch.

Slováci v akcii: Tomáš Kopecký (FLA)
Náš tip: 1

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Phoenix (11) - Anaheim (2)
Phoenix v ostatnom dueli podľahol Minnesote (3:4), čím zaznamenal len štvrtú domácu prehru v ročníku z jedenástich duelov. Z posledných desiatich zápasov vyhral päť. Kalifornský klub včera porazil „divochov“ 3:2, aby si pripísal ôsme domáce víťazstvo v sérii. Jedinú prehru v uplynulých deviatich súbojoch utrpel v pondelok proti rivalovi z Los Angeles (2:5). Zo šiestich minuloročných meraní síl si oba celky odniesli po tri víťazstvá. Dokáže dnes posledný tím Pacifickej divízie poraziť jej lídra?

Náš tip: 2

Vancouver (3) - Los Angeles (7)
Líder Severozápadnej divízie má na konte dve prehry v sérii po tom, čo v utorok podľahol Phoenixu (2:4) a o dva dni skôr aj Detroitu (3:8). Doma zaknihoval rovnakú bilanciu ako v uplynulých desiatich súbojoch: 5-3-2. Úradujúci šampión sa postupne dostáva do formy a potvrdil to aj stredajším piatym triumfom v rade nad Detroitom (2:1). Na cestách majú „králi“ bilanciu 5-5-1, z ostatných desiatich duelov vyhrali sedem. Prvý vzájomný zápas v sezóne (28. januára) dopadol lepšie pre kalifornský klub, ktorý zdolal „kosatky“ tesne 3:2 po nájazdoch.

Náš tip: 2

San Jose (8) - Nashville (6)
„Žraloci“ majú za sebou katastrofálny mesiac, na ktorý by radšej zabudli. Vyhrali v ňom len dva duely z dvanástich a ukončili ho prehrou s Detroitom (1:2 sn). Doma však po riadnej hracej dobe vyšli bodovo naprázdno len raz v desiatich súbojoch. „Predátori“ v ostatnom zápase nestačili na Anaheim (1:5) a zhoršili si tak bilanciu vonku na 4-5-2. V aktuálnej sezóne na seba narazili už dvakrát, v oboch stretnutiach sa z tesných výhier 2:1 po nájazdoch a 1:0 po predĺžení (2. a 12. februára) tešil Nashville.

Slováci v akcii: Michal Handzuš (SJS)
Náš tip: 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies