Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
VGK
0
DAL
1
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Magazín

Organizácie bez Stanleyho pohára a ich najväčšie úspechy v NHL

Tím Vegas Golden Knights v sezóne 2022/23 rozšíril zoznam tímov, ktoré sa v NHL tešili z majstrovského titulu. Na ligovej mape však stále zostáva jedenásť klubov, ktoré na svoj prvý Stanleyho pohár čakajú.

Prinášame vám prehľad aktívnych tímov, ktoré ešte nikdy nesiahli na najprestížnejšiu trofej. Poukážeme tiež na ich najväčšie úspechy, či už v prípade piatich išlo o účasť vo finále alebo v prípade ostatných o iný úspech v základnej časti či play-off.

Tímy sú zoradené od najstaršieho po najmladší (v zátvorke rok vstupu do NHL):

Buffalo Sabres (1970) – Sabres sa tešili zo šiestich divíznych titulov a v ročníku 2006/07 aj z Prezidentskej trofeje. Dvakrát to dosiahli aj do finále Stanleyho pohára. V roku 1975 nestačili v šiestich dueloch na Flyers, v roku 1999 v šiestich dueloch na Stars.

Článok pokračuje pod reklamou

Vancouver Canucks (1970) – kanadský tím sa trikrát dostal blízko k Stanleyho poháru, keď si zahral vo finále v rokoch 1982, 1994 a 2011, pričom v posledných dvoch prípadoch ho od titulu delila len jedna výhra. V roku 2011 dokonca viedol nad Bostonom 3:2 na zápasy. V základnej časti zažil najväčšie úspechy v sezónach 2010/11 a 2011/12, v ktorých získal Prezidentskú trofej. Desaťkrát získal aj divízny titul.

Arizona Coyotes (1979 ako Winnipeg Jets) – Arizona v roku 2012 získala titul vo svojej divízii a v rovnakom roku sa jej podaril aj najväčší úspech v rámci play-off – účasť v konferenčnom finále, v ktorom však proti L.A. vyhrala len jeden zápas. V ére pôvodných Jets (do roku 1996) získala organizácie tri divízne tituly, no len dvakrát sa dostala do druhého kola play-off (1985, 1987).

San Jose Sharks (1991) – kalifornský tím zažil v NHL úspešné obdobia, kedy patril aj medzi ligovú špičku, ale najvyšší cieľ si ešte nikdy nesplnil. Vo finále hral len v roku 2016, kedy v šiestich zápasoch nestačil na Pittsburgh. Svoju divíziu vyhral šesťkrát, pričom v roku 2009 získal Prezidentskú trofej.

Ottawa Senators (1992) – kým prví Senators získali štyri Stanleyho poháre, tí novodobí stále čakajú na ten prvý. Najbližšie k nemu mali v roku 2007, v ktorom vo finále prehrali s Anaheimom 1:4 na zápasy. Štyri roky predtým zažili najväčší úspech v základne časti – zisk Prezidentskej trofeje. Divízny titul získali štyrikrát.

Florida Panthers (1993) – tím zo Sunrise si zahral vo veľkom finále v roku 1996, kedy v štyroch zápasoch nestačil na Colorado. Následne čakal na finálovú účasť do roku 2023, v ktorom sa už aj tešil z výhry, no nakoniec nestačil na Vegas. Medzitým získal v sezóne 2021/22 Prezidentskú trofej a svoj tretí divízny titul.

Nashville Predators (1998) – tím získal dva divízne tituly a v ročníku 2017/18 bol aj najlepším tímom celej ligy v základnej časti. V play-off mu veľké úspechy chýbajú. Jedinou výnimkou je rok 2017, v ktorom si zahral finále proti Pittsburghu. Od Stanleyho pohára ho delili dve výhry.

Winnipeg Jets (1999 ako Atlanta Thrashers) – či už išlo o éru pred sťahovaním (do roku 2011) alebo po sťahovaní, organizácia si ešte finále Stanleyho pohára nevyskúšala. Thrashers získali v roku 2007 divízny titul a v tom roku sa jediný raz z 11 sezón dostali aj do play-off, kde nevyhrali ani zápas. Jets divízny titul nezískali, ale do play-off sa dostávajú pomerne pravidelne. Vrcholom bolo konferenčné finále v roku 2018, v ktorom v piatich zápasoch nestačili na Vegas.

Columbus Blue Jackets (2000) – oba expanzné tímy z roku 2000 si ešte nikdy nezahrali vo finále Stanleyho pohára. Tím z Ohia je však menej úspešný ako Minnesota. Ešte nikdy nezískal divízny titul a len raz sa dostal cez prvé kolo – v roku 2019 šokoval Tampu Bay, no potom nestačilo v šiestich zápasoch na Boston.

Minnesota Wild (2000) – Wild to v play-off dotiahli najďalej v roku 2003, kedy v štyroch zápasoch nestačili v konferenčnom finále na Anaheim. Okrem toho získali divízny titul v sezóne 2007/08. Najviac bodov a víťazstiev nazbierali v ročníku 2021/22 – 113, resp. 53.

Seattle Kraken (2021) – najmladší tím na mape NHL má za sebou dve sezóny – v prvej sa nedostal do play-off, v druhej áno. V ňom postúpil do druhého kola, v ktorom zohral sedemzápasovú sériu proti Dallasu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák hral zápas o prežitie s prekvapujúcim parťákom, dráma na Long Islande, ďalší tím s mečbalom Capitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies