Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
Draft 2024 1. SJS 2. CHI 3. ANA 4. CBJ 5. MTL 1. kolo
2.-7. kolo
M. Celebrini A. Levšunov B. Sennecke C. Lindstrom I. Demidov
Prejavte svoj názor: Zapojte sa do našej tradičnej letnej ankety. Viac »

Slováci v NHL

V budúcom roku by do Siene slávy mohol pribudnúť aj Slovák


Zdeno Chára (foto: nhl.com)

Hokejová sien slávy v stredu zverejnila mená svojich nových členov. A opäť sa po tomto oznámení začína riešiť to, kto by medzi nimi mohol figurovať o rok neskôr. A tentoraz by tam mohol a aj mal byť uvedený aj Slovák.


Päť rokov po tom, čo bol ako tretí Slovák a druhý slovenský odchovanec uvedený do prestížnej inštitúcie Marián Hossa, bude môcť byť do nej po prvýkrát uvedení aj Zdeno Chára. Niekdajší obranca má životopis, pre ktorý by mohlo byť prekvapením, ak by uvedený nebol už v roku 2025.

Chára sa stal dlhodobým pilierom obrany Bostonu, pričom hrával aj za Islanders, Senators a Capitals. Všetkých 14 sezón u Bruins strávil ako kapitán, pričom v roku 2011 pomohol ukončiť dlhé čakanie tímu na zisk Stanleyho pohára.

Okrem toho trenčiansky rodák získal Norrisovu trofej, Cenu Marka Messiera, trikrát bol súčasťou prvého all-star tímu, štyrikrát druhého a šesťkrát si zahral v zápase hviezd, kde vytvoril rekord v tvrdosti strely. Najvyšší hráči histórie NHL sa nebál zhodiť rukavice, hral tvrdo a vyznačoval sa veľkým profesionalizmom. Tiež žiaden iný obranca v histórii neodohral v lige toľko zápasov.

Okrem Cháru budú mať prvú príležitosť dostal sa do Siene slávy aj jeho spoluhráč Tuukka Rask, či iný brankár Carey Price. Veľkú šancu budú mať center Joe Thornton či obranca Duncan Keith. Ďalšie významné mená? Ryan Getzlaf, Dustin Brown či P.K. Subban.

Z hráčov, ktorí už nejakí čas na uvedenie čakajú, sú to potom napríklad aj Alex Mogiľnyj, Rod Brind’Amour, Patrick Marleau, Ryan Miller, Pekka Rinne, Henrik Zetterberg, Sergej Gončar, Curtis Joseph či Boris Michailov.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies