Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
Draft 2024 1. SJS 2. CHI 3. ANA 4. CBJ 5. MTL 1. kolo
2.-7. kolo
M. Celebrini A. Levšunov B. Sennecke C. Lindstrom I. Demidov
Neprehliadnite: Dnes o 18:00 sa v NHL otvorí trh s voľnými hráčmi. Budeme pri tom.

Správy z NHL

Blues získali práva na útočníka. Už sa s ním dohodli aj na zmluve

Jozef Struhár  
29.06.2024

Alexandre Texier (foto: nhl.com)

Tímy St. Louis Blues a Columbus Blue Jackets sa v piatok dohodli na výmene, prostredníctvom ktorej smerovali do Missouri práva na útočníka Alexandreho Texiera a do Ohia voľba v štvrtom kole draftu 2025.

Texier, ktorý sa v pondelok mohol stať obmedzeným voľným hráčom, následne podpísal s Blues nový dvojročný kontrakt s priemerným ročným platom 2,1 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťštyriročný Francúz si v poslednej sezóny vytvoril osobné maximá so 78 zápasmi, 30 bodmi, 12 gólmi i 18 asistenciami. V sezóne 2022/23 si dal na odporúčanie programu NHL a NHLPA zahral vo Švajčiarsku.

Texier bol draftovaný Columbusom zo 45. miesta v roku 2017. Odvtedy odohral v NHL 78 stretnutí so ziskom 34 gólov a 45 asistencií. V 18 zápasoch play-off pridal dva góly a päť asistencií.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies