Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Bruins vymenili českého útočníka do Minnesoty za fínskeho

Jozef Struhár  
29.06.2024

Jakub Lauko (foto: nhl.com)

Tím Boston Bruins v sobotu vymenil útočníka Jakuba Lauka a voľbu v štvrtom kole draftu 2024 do tímu Minnesota Wild za útočníka Vinniho Lettieriho a voľbu v štvrtom kole draftu 2024.

Bruins si zo získanej voľby vybrali amerického obrancu Elliotta Groenewolda, Wild fínskeho obrancu Arona Kiviharjuho.

Lauko má za sebou prvú plnú sezónu v NHL. Odohral v nej 60 zápasov so ziskom dvoch gólov a ôsmich asistencií. V piatich dueloch play-off pridal gól. Dvadsaťštyriročný Čech má za sebou dokopy 83 ligových zápasov, v ktorých nazbieral 17 bodov (6+11). Bruins ho draftovali v roku 2018 zo 77. miesta.

Lettieri odohral v poslednej sezóne za prvý tím Wild 46 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a pridal štyri asistencie. Absolvoval aj 10 duelov so ziskom štyroch gólov a štyroch asistencií v AHL. V minulosti hrával aj za Rangers, Ducks a dokonca Bruins. V 129 dueloch kariéry zaknihoval 12 gólov a 15 asistencií. Draftovaný nikdy nebol.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies