Menu
 .
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
WSH
PHI
23. 10.
kurzy
01:30info
WSH
PHI
24. 10.
kurzy
01:00info
BOS
DAL
01:00info
TOR
STL
NHL live
01:00info
DET
NJD
01:00info
TBL
MIN
01:00info
NYR
FLA
03:00info
CGY
CAR
03:00info
UTA
COL
NHL live
04:00info
SEA
WPG
04:30info
LAK
SJS
«

Slováci v NHL

Generálny manažér o Slafkovskom: Vie, že tam ešte nie je. Týmto na nás vždy zapôsobí

Generálny manažér tímu Montreal Canadiens, Kent Hughes, nebol súčasťou manažérskej skupiny, ktorá si pozrela finále Hlinka Gretzky Cupu v roku 2021 medzi Slovenskom a Ruskom. Má však teraz v organizácii k dispozícii dvoch z prominentných účastníkov toho duelu.

V zápase nechýbal útočník Juraj Slafkovský, ktorého „Habs“ draftovali v roku 2022 z celkového prvého miesta, a ani útočník Ivan Demidov, na ktorého kanadský tím využil celkovú piatu voľbu na tohtoročnom drafte. Mladý Rus je posledným významným prírastkom do mužstva, ktoré podstupuje prestavbu.

„Naši skauti ho mali veľmi vysoko počas celého ročníka. Samozrejme, tým, že bol v Rusku a nezúčastňoval sa medzinárodných podujatí, boli naše pohľady viac založené na videách, ale jeden z našich skautov sa tam dostal a sledoval ho naživo. Pred draftom sme sa s ním rozprávali a ja som bol unesený z jeho vyzretosti – z jeho sebavedomia bez arogancie. Bol to jednoducho veľmi pozoruhodný chlapec,“ povedal o ňom Hughes pre TSN.

Slafkovský bol prvou draftovou voľbou, ktorú Hughes urobil v pozícii generálneho manažéra Canadiens. Po ťažkej nováčikovskej sezóne urobil košický rodák v uplynulom ročníku veľké pokroky a v 82 zápasoch zaznamenal 20 gólov a 50 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Od pohovoru s ním sme boli presvedčení, že má vyzretosť tým, že bol preč od domova od 14 rokov a staral sa o seba sám. Juraj chce byť dobrý, chce byť najlepšou verziou seba,“ skonštatoval Hughes.

„Vie, že tam ešte nie je a chce mať vplyv na hru. Nie je to pritom len o jeho hre, je to o našej hre a to bude pre nás na ňom vždy pôsobivé. Mali sme taký pocit, keď sme sa s ním rozprávali v Buffale počas combine, a rovnako to cítim aj dnes o dva roky neskôr.“

Slovenský talent bol aj za svoju snahu a prístup odmenený 1. júla, keď podpísal s Canadiens novú osemročnú zmluvu za 60,8 milióna amerických dolárov.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Negatívny zvrat v prípade Patrika Kocha: Nahradí ho dvadsaťročný mladík!Dvaja obrancovia Utahu vynechajú väčšinu sezónyPoškodil Devils hit Černáka? Reagoval na to tréner New JerseyRedraft: Dvorský stále slovenskou jednotkou, Gajan sa prepadol, Čiernik vystrelil horeMešár pracuje na splnení sna tvrdo: Je v tom vynikajúci a je to vidieť, tvrdí tréner Prvýkrát sme videli súboj Mičkov vs Ovečkin: Je to česť, priznáva mladík Kapitán Rangers zranil obrancu Canadiens. Odpoveď spoluhráča prišla okamžite + video Panthers sa dohodli na novej zmluvy s trénerom Skúsený obranca Columbusu vynechá dlhý čas po operáciiKraken zapísali svoju oporu na listinu dlhodobo zranených Veterán Toronta dostal po tretíkrát v kariére trest od NHL + videoMega noc v NHL: Hrali všetky tímy, bodovali traja Slováci, jedného potrestal trénerPospíšil zažil to, čo žiaden hráč nechce: Tréner bol voči nemu nekompromisný! Nemec a Fehérváry sa prvýkrát presadili, bodoval aj Tatar. Montreal bez Slafkovského s najvyššou prehrou Koch môže prepísať históriu. V utorok sa mu to ešte nepodarilo Video: Bitky z 22. októbra 2024 (3) AHL: Výsledok utorkového zápasu. Rozuzlili ho až nájazdyVoľba z prvého kola draftu, ktorá zažila prelomový ročník, podpísala novú zmluvuSlafkovského dnes v akcii neuvidíme. Vynechá aj ďalšie zápasySlafkovský je zatiaľ z väčšej miery sklamaním. Do formy sa však vráti rýchlo, verí odborník Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies