Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
2
DAL
2
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Pred prestupovou uzávierkou sa spomínajú aj Slováci

V stredu 3. marca v NHL nastane uzávierka prestupového obdobia a to je čas, kedy sa počas sezóny nahustí najväčšie množstvo výmen v priebehu pár hodín. Tento rok sa skloňujú opäť aj Slováci.

V tomto článku vám poskytneme pohľad na všetkých 30 tímov zámorskej profiligy, no pre tých, ktorých zaujímajú len Slováci, najskôr pripomenieme mená hráčov spod Tatier, ktorí by mohli byť vymenení.

Začneme Marekom Svatošom, ktorého by sme mohli zaradiť už medzi stálicu v špekuláciách pred uzávierkou prestupového obdobia. Okrem toho, že nenapĺňa očakávania Avalanche, končí mu aj zmluva. Tá končí aj obrancovi Columbusu Milanovi Jurčinovi, ktorý už jednu výmenu v sezóne zažil.

Tampa Bay nie je spokojná s výkonmi obrancu Andreja Meszároša, ktorý sa v najlepšom svetle neprezentoval ani na zimných olympijských hrách. Ďalším hráčom, o ktorom sa hovorilo je Jaroslav Halák. V Montreale sa však situácia mohla zmeniť, pretože Halák podáva výborné výkony, ktoré potvrdil aj v reprezentačnom drese.

Článok pokračuje pod reklamou

A teraz prehľad jednotlivých tímov:

ATLANTA: Viac tímov prejavilo záujem o českého obrancu Pavla Kubinu. Očakáva sa aj to, že bude vymenený útočník Colby Armstrong a výmenu požiadal Slava Kozlov, ktorý nie je spokojný s priestorom, ktorý dostáva v Atlante.

ANAHEIM: Obranca Scott Niedermayer a center Saku Koivu sa spomínali skôr počas sezóny, no Ducks sú opäť v boji o play-off. Možno očakávať, že sa tím bude snažiť posilniť o útočníka.

BOSTON: Bruins majú problém so strieľaním gólov a tak nie je ťažké odhadnúť, akým smerom sa budú uberať. Niektoré tímy mali záujem o brankára Tima Thomasa a hovorí sa o Michaelovi Ryderovi.

BUFFALO: Sabres chcú pred play-off posilniť defenzívu a majú záujem o Tomáša Kaberleho z Toronta a Joe Corva z Caroliny. Hráčov zo základnej zostavy sa však budú vzdávať veľmi ťažko. Ešte, že sú tu draftové voľby a mladíci v systéme.

CAROLINA: Hovorí sa, že tím opustia obrancovia Joe Corvo a Aaron Ward. Útočník Ray Whitney, ktorému končí zmluva, by mohol byť cennou komoditou.

CALGARY: Flames už výmeny uskutočnili, no možno sa pokúsia získať ešte nejakého obrancu. A možno do útoku Colbyho Armstronga z Atlanty.

CHICAGO: Blackhawks majú silný káder. Možno žiadna výmena, ale možno nový brankár... Hovorilo sa o Tomášovi Vokounovi z Floridy, Timovi Thomasovi a Danovi Ellisovi z Nashvillu.

COLORADO: Marek Svatoš je na zozname hráčov, ktorí by mohli byť vymenení. A sú tam aj obrancovia John-Michael Liles a Ruslan Salei. Tím by mohol mať záujem o Joe Corva.

COLUMBUS: Blue Jackets sa budú zameriavať skôr na draftové voľby a ponúknuť môžu Milana Jurčinu, obrancu Jána Hejdu a útočníkov Fredrika Modina a Raffiho Torresa.

DALLAS: Jedna špekulácia padla. Marty Turco vymenený nebude. Pravdepodobné však je, že tím opustí Steve Ott, ktorý sa po sezóne stane neobmedzeným voľným hráčom.

DETROIT: Detroit asi meniť nebude. Keď už, tak len hráčov s porovnateľnými platmi, no ich najzaujímavejší hráči majú klauzuly, ktoré výmenu tímu bez ich povolenia zakazujú.

EDMONTON: Oilers majú ťažkú situáciu. V zostave majú totiž hráčov, ktorých by potrebovali vymeniť, no nikto o nich záujem nemá. Najväčší záujem majú tímy o Ladislava Šmída, no toho klub vymeniť neplánuje. Spomínal sa ešte Sheldon Souray.

FLORIDA: Za Vokouna by Panthers mohli získať cenných hráčov. Výmena hrozí aj obrancovi Jordanovi Leopoldovi a útočníkom Gregorymu Campbellovi, Kamilovi Krepsovi, Corymu Stillmanovi a Rostislavovi Oleszovi.

LOS ANGELES: Kings hľadajú útočníka. Ťažko povedať, kto by mohol ísť ako protihodnota.

MINNESOTA: Center Eric Belanger by mohol byť vymenený.

MONTREAL: Habs potrebujú posilniť útok. Potrebujú útočníka do prvých dvoch formácii a za Jaroslava Haláka by mohli dostať naozaj kvalitných hráčov. Otázkou však je, či Montreal bude chcieť Haláka vymeniť.

NASHVILLE: Brankár Dan Ellis a obranca Dan Hamhuis sa po sezóne stanú neobmedzenými voľnými hráčmi a mohli by byť práve oni vymenení.

NEW JERSEY: Devils by radi pridali do svojej zostavy skúseného obrancu. Spomínal sa aj Scott Niedermayer, čo však vyzerá nepravdepodobne. Možnosťou je Joe Corvo.

NY ISLANDERS: Preč by mal ísť jeden z brankárov. Pozornosť smeruje na Martina Birona, no Dwayne Roloson by mohol byť atraktívnejšou možnosťou. Z tímu by mohol odísť aj obranca Andy Sutton.

NY RANGERS: Tím potrebuje ďalšieho strelca a mohol by sa posilniť aj o obrancu. Rangers majú záujem o Souraya, ale Oilers by zaňho mohli pýtať Wadea Reddena.

OTTAWA: Senators potrebujú obrancu, ktorý by hral na pozícii šiesteho alebo siedmeho beka. Z hráčov zo základnej zostavy pravdepodobne nebude vymenený nikto. Ak Sens nedostanú veľmi výhodnú protihodnotu.

PHILDELPHIA: Flyers pokukujú po Tomášovi Vokounovi, ale získali by ho za veľkú cenu. Klub by mohol vymeniť krídelníka Scotta Hartnella, ale ten bude musieť s výmenou súhlasiť.

PHOENIX: Coyotes nemajú veľa peňazí na míňanie, no mohli by sa posilniť o obrancu. Mohli by byť ochotní vzdať sa centra Petra Muellera.

PITTSBURGH: Penguins by sa mohli posilniť o obrancu. Sergejovi Gončarovi končí zmluva, no vymenený s najväčšou pravdepodobnosťou nebude.

SAN JOSE: Tím má zostavu, ktorú bude generálny manažér nerád meniť. Možno budú Sharks chcieť získať nejakého obrancu.

ST. LOUIS: Paul Kariya by mohol byť vymenený a možno skončí v Montreale.

TAMPA BAY: Lightning by chceli nájsť ofenzívneho obrancu a strelca pre Vincenta Lecavaliera. Klub je ochotný vymeniť Andreja Meszároša, s ktorým vládne v tíme nespokojnosť.

TOROTO: Útočník Alexei Ponikarovsky by mohol byť vymenený a ako potenciálny záujemca sa javí Pittsburgh. K výmene je k dispozícii aj Tomáš Kaberle, ktorý má však v zmluve „no-trade“ klauzulu.

VANCOUVER: Generálny manažér Mike Gillis by chcel posilniť tím o centra do tretieho útoku. Skôr sa vzdá však draftových volieb ako hráčov zo základnej zostavy.

WASHINGTON: Hovorí sa, že Capitals majú záujem o brankárov Thomasa a Vokouna. V ponuke majú obrancu Briana Pothiera.

Aj tento rok vám SlovakNHL.sk prinesie živé spravodajstvo až do momentu uzávierky.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Potenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák hral zápas o prežitie s prekvapujúcim parťákom, dráma na Long Islande, ďalší tím s mečbalom Capitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies