Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
1
DAL
0
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Crosby, Ovečkin a Sedin nominovaní na Lindsay Award

Ted Lindsay Award, ktorej držiteľom sa každoročne od roku 1971 stáva najužitočnejší hráč sezóny podľa hráčskej asociácie, získa za aktuálny ročník Sidney Crosby z Pittsburgh, Alexandr Ovečkin z Washingtonu alebo Henrik Sedin z Vancouveru.

Sidney Crosby (PITTSBURGH PENGUINS) - Kapitán Penguins prekonal prvýkrát vo svojej kariére 50-gólovú hranicu a s 51 gólmi získal spolu so Stevenom Stamkosom Maurice Richard Trophy. Jednotka draftu z pred piatich rokov dosiahla v základnej časti 109 bodov (51+58). Crosby získal Pearson Award po sezóne 2006/2007.

Alexandr Ovečkin (WASHINGTON CAPITALS) - Ovečkin získal Pearson Award, rovnako ako aj Hart Trophy, v predchádzajúcich dvoch ročníkoch v rade. Ak by ju získal aj do tretice, tak by sa pripojil k Wayneovi Gretzkemu a Guyovi Lafleurovi, ktorí ako jediní získali cneu v troch sezónach po sebe. Ruský krídelník nazbieral v základnej časti aktuálnej sezóny 109 bodov (50+59) v 72 dueloch.

Henrik Sedin (VANCOUVER CANUCKS) - Henrik Sedin, ktorý sa stal najproduktívnejším hráčom základnej časti prebiehajúcej sezóny a získal Art Ross Trophy, prekonal po prvý raz vo svojej kariére 100-bodovú métu. Na svojom konte mal 112 bodov (29+83). V Národnej hokejovej lige pôsobí od sezóny 2000/01 a odvtedy vynechal len desať stretnutí zo 738. V posledných piatich ročníkoch odohral v základnej časti všetkých 82 stretnutí.

Meno víťaza sa dozvieme 23. júna, kedy bude v Las Vegas slávnostné vyhlasovanie držiteľov jednotlivých trofejí.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies