Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
COL
0
DAL
0
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Price hviezdou týždňa, Gáborík najlepším Slovákom

Carey Price z Montrealu, Sidney Crosby z Pittsburghu a Alexander Semin z Washingtonu sa stali troma hviezdami uplynulého týždňa. Za najlepšieho Slováka bol vyhlásený Marián Gáborík.

Dvadsaťtriročný brankár Carey Price sa stal prvou hviezdou minulého týždňa, počas ktorého odchytal za Montreal tri stretnutia a v každom zvíťazil. Súperi naňho vyslali 99 striel a kanadský gólman dostal len tri góly a zaznamenal 96,8 % úspešnosť zákrokov. 9. novembra si na ňom vylámali zuby a rodák z Anahim Lake udržal čisté druhé čisté konto v tejto sezóne.

Sidney Crosby, kapitán Pittsburghu Penguins, bol vyhlásený za druhú hviezdu. V troch zápasoch predchádzajúceho týždňa nazbieral osem bodov za tri góly a päť asistencií. Penguins dopomohol k dvom víťazstvám. Hviezdny útočník je aktuálne druhý v kanadskom bodovaní celej ligy a v každom z posledných piatich duelov získal aspoň jeden bod.

Ruský krídelník Alexander Semin z Washingtonu sa stal treťou hviezdou týždňa. Za Capitals odohral počas posledných siedmich dní štyri duely, v ktorých zaknihoval osem bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií. 11. novembra strelil proti Tampe Bay hetrik a jeden z jeho gólov mal prívlastok víťazný. Semin je momentálne s 13 gólmi druhý najlepší strelec aktuálneho ročníka.

Slovákom týždňa sa stal rýchly krídelník Marián Gáborík z tímu New York Rangers. Trenčiansky odchovanec sa po takmer mesačnej pauze vrátil do akcie a v dvoch zápasoch nazbieral štyri body za tri góly a jednu asistenciu. Všetky body získal v nedeľu proti Edmontonu, ktorý podľahol Rangers vysoko 2:8 a „Gabby“ sa stal prvou hviezdou stretnutia.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies