Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
V drese Kings by mohol debutovať Akil ThomasLos Angeles povolalo z Ontaria z AHL útočníka Akila Thomasa, ktorý by mohol zažiť debut v NHL v pondelkovom zápase proti Winnipegu. Dvadsaťštyriročný rodák z Toronta zaznamenal v tejto sezóne 43 bodov (22+21) v 61 dueloch v drese Reing. Kings ho draftovali v roku 2018 z 51. miesta.

04. 11. 2023

Buffalo povolalo českého útočníkaTím Buffalo Sabres zapísal v piatok na listinu zranených hráčov útočníka Zacha Bensona, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela, a povolal z Rochesteru z AHL útočníka Lukáša Rouska. Dvadsaťštyriročný Čech zaznamenal ôsmich dueloch AHL dva góly a štyria asistencie. V piatok večer nastúpil na zápas proti Flyers a počas 14 minút strávených v akcii zaznamenal dva mínusové body. Bol to jeho tretí zápas v kariére.
Činachov dostane šancu v prvom tímeTím Columbus Blue Jackets poslal v piatok do Clevelandu z nižšej AHL útočníka Kenta Johnsona, ktorý bol už v dvoch dueloch sezóny zdravým náhradníkom a v prvých ôsmich stretnutiach zaznamenal len jeden gól a dve asistencie. Šancu dostane útočník Jegor Činachov, ktorého klub z Ohia povolal. Ten vynechal prvých šesť zápasov sezóny pre zranenie chrbta a následne bol 25. októbra poslaný do AHL. Tam odohral tri zápasy so ziskom troch gólov a asistencie.

03. 11. 2023

Video: Nyquist si zbieral zuby z ľadu Útočník tímu Nashville Predators, Gustav Nyquist, utrpel vo štvrtkovom zápase proti Seattlu nepríjemné poranenie – Adam Larsson mu nebezpečnou hrou s vysokou hokejkou vybil zuby. Kým obranca Kraken putoval so štvorminútovým trestom na trestnú lavicu, Nyquist si musel zbierať zuby z ľadu:

Gudas zaznamenal najtvrdšiu strelu sezónyČeský obranca Radko Gudas v stredajšom zápase Anaheimu proti Arizone vystrelil a bránu svojho krajan Karla Vejmelku strelu, ktorá dosiahla rýchlosť 101,69 míľ za hodinu (163,65 km/h). Podľa ligovej stránky ide o najtvrdšiu strelu, akú sme v doterajšom priebehu sezóny videli. Predošlým lídrom bol obranca Philadelphie Travis Sanheim s rýchlosťou 101,49 míľ za hodinu (163,3 km/h).
Flyers povolali Cala PetersenaPhiladelphia povolala z Lehigh Valley (AHL) brankára Cala Petersena v reakcii na zranenie Cartera Harta v stredajšom zápase proti Buffalo. Tím mal vo štvrtok voľno a nepriniesol žiadne nové správy o stave svojej jednotky. Aby bolo miesto na povolanie Petersena, na „farmu“ putoval obranca Victor Mete.

02. 11. 2023

Minnesote by sa mala vrátiť mladá hviezdaTím Minnesota Wild by sa mal dočkať vo štvrtkovom zápase proti New Jersey Devils návratu útočníka Matta Boldyho. Potvrdil to hlavný tréner Dean Evason. Boldy vynechal posledných sedem zápasov pre zranenie hornej časti tela.
Vráti sa dnes Islanders do akcie obranca?Obranca Scott Mayfield by sa mohol vrátiť do akcie vo štvrtkovom zápase Islanders proti Capitals. V stredu absolvoval plný tréning po tom, čo vynechal predošlých sedem zápasov pre zranenie dolnej časti tela. Utrpel ho, keď ho do ľavého členka trafila strela Rasmusa Dahlina z Buffala. „Uvidíme zajtra. Dnes mal dobrý tréning, uvidíme, ako sa bude cítiť,“ poznamenal tréner Lane Lambert.
WHL zavádza povinnú ochranu krkuZámorská juniorská súťaž WHL počnúc piatkom zavedie svojim hráčom povinnosť nosiť ochranu krku, aby znížila riziko vážnych zranení spôsobených reznými ranami. Ide o reakciu na víkendové úmrtie Adama Johnsona, ktorý utrpel fatálne zranenie krku. Ostatné dve ligy z CHL, OHL a QMJHL, mali túto povinnosť zavedenú ešte pred tragickou udalosťou.

01. 11. 2023

Video: Wright strelil krásny gól! V AHL prosperuje Tím Seattle Kraken videl, že Shane Wright ešte na NHL pripravený nie je. A keďže už prerástol juniorku, vybavila sa výnimka, aby mohol pôsobiť v AHL. A pôsobenie v tíme Coachella Valley Firebirds mu, zdá sa, prospieva. Devätnásťročný Kanaďan napreduje herne a zvyšuje si aj sebavedomie produktivitou. Pri utorkovej výhre 8:3 nad Abbotsfordom zaujal pekným gólom a pridal aj asistenciu, aby mal po šiestich dueloch na konte šesť bodov (4+2). Vlani mal v AHL rovnakú bilanciu po ôsmich stretnutiach.

Brankár Flyers ide na kondičný pobytPhiladelphia v utorok poslala brankára Felixa Sandstroma na kondičný pobyt do Lehigh Valley z AHL. Flyers do sezóny vstúpili s troma brankármi na aktívnej súpiske, keď sa v hierarchii posunul za Cartera Harta Samuel Ersson. Sandstrom v tejto sezóne ešte nechytal a v príprave dostal šancu len na dve tretiny.
Nastúpia v stredu aj Makar a Byram?Obrancovia Colorada Cale Makar a Bowen Byram vynechali utorkový tréning, ale Jared Bednar povedal, že by mohli v stredu proti St. Louis nastúpiť do hry: „Očakával by som, že jeden hrať bude.“ Makar v nedeľnom zápase nepríjemne narazil do zadného mantinelu a duel na nejaký čas opustil. Byram blokoval dve strely. Klub v utorok povolal z AHL obrancu Caleba Jonesa.
Penguins zvyšujú ochranu svojich hráčov v systémeTím Pittsburgh Penguins zavedie povinnosť pre hráčov zo svojho systému, ktorí pôsobia v AHL a ECHL, nosiť ochranu krku. V utorok to povedal tréner Mike Sullivan. Ide o reakciu na úmrtie Adama Johnsona, ktorému spôsobila fatálne zranenie krku korčuľa protihráča. V minulosti hrával za Penguins. Sullivan tiež povedal, že klub bude ochranu krku odporúčať aj hráčom prvého tímu.
Ottawa najala člena tímu Kanady, ktorý ovládol SP 2004Senators v utorok oznámili, že ich novým riaditeľom hráčskeho zdravia a výkonnosti sa stane Matt Nichol. Ten pracoval v rôznych kapacitách v NHL, NFL, NBA, MLB, NCAA a iných popredných športoch v Severnej Amerike. Od roku 2002 do roku 2009 slúžil ako vrchný kondičný tréner Toronta Maple Leafs a v roku 2004 ním bol dokonca aj v kanadskej reprezentácii, ktorá vyhrala Svetový pohár.
Video: Studenič strelil svoj tretí gól v sezóne. V páde! Slovenský útočník Marián Studenič skóroval v treťom zápase z posledných piatich, keď v utorkovom zápase nižšej AHL zvyšoval v prvej tretine vedenie Coachella Valley nad Abbotsfordom na 3:1. Išlo o jeho tretí gól v sezóne:

31. 10. 2023

Gól roka? Tento ním nebude, ale pohľad naň stojí za to + videoMichael Carcone pomohol v pondelok k výhre Arizony 8:1 nad Chicagom troma gólmi a asistenciou. Svoj prvý hetrik v NHL pritom zavŕšil gólom, pri ktorom mu pomohli šťastné odrazy puku:

Video: Hill brutálnym zaváhaním prihral na gól CanadiensAdin Hill bol hrdinom Vegas počas posledného play-off, v ktorom pomohol k zisku Stanleyho pohára. Dvadsaťsedemročný kanadský brankár zažíva aj vydarenú úvod tejto sezóny, keď má pri bilancii 5-0-1 92,3% úspešnosť zákrokov. Na moment z pondelkového zápasu proti Montrealu však hrdý nebude. Počas presilovky Golden Knights zaváhal pri rozohrávke a doslova prihral na gól Seana Monahana:

Musíte vidieť: Gibson predviedol skvelý akrobatický zákrok a zranil saBrankár Anaheimu John Gibson predviedol na konci prvej tretiny pondelkového zápasu proti Pittsburghu skvelý zákrok v zúfalej pozícii, aby okradol o gól Sidneyho Crosbyho, ktorý zakončoval do odkrytej brány. Žiaľ, hviezda kalifornského tímu pri tom utrpela zranenie hornej časti tela a duel musel dochytať Lukáš Dostál. Viac informácií o stave Gibsona by malo byť známych pred stredajším zápasom proti Arizone.

Voľba Islanders z prvého kola pôjde na skúšku k Marlies Bývalý útočník tímu New York Islanders, Kieffel Bellows, podpísal profesionálnu skúšobnú zmluvu s tímom AHL Toronto Marlies. Bellows, ktorý bol draftovaný v roku 2016 z celkového 19. miesta, strávil tréningový kemp na skúške Caroliny, ale neuspel v ňom. V 25 rokoch má za sebou 95 zápasov v dresoch Islanders a Flyers so ziskom 14 gólov a 14 asistencií.
Video: Penguins vzdali dojemnú poctu Adamovi JohnsonoviTím Pittsburgh Penguins pred štartom pondelkového zápasu proti Anaheimu vzdal poctu svojmu bývalému hráčovi Adamovi Johnsonovi, ktorý v sobotu podľahol následkom reznej rany na krku, ktorú mu spôsobila korčuľa protihráča v zápase anglickej ligy. Oba tímy sa postavili do kruhu a namiesto minúty ticha celá hala tlieskala:


Video: Bedard strelil bleskový gól. Slafkovského však neprekonal Center Connor Bedard strelil už po 28 sekundách hry svoj štvrtý gól v NHL, ale nakoniec Chicago prehralo s Arizonou 1:8. Hviezdny nováčik sa stal autorom siedmeho najrýchlejšieho gólu hráča vo veku 18 alebo menej rokov v histórii NHL. Rekord drží Mario Tremblay s 10 sekundami a rýchlejší boli aj Jocelyn Lemieux (0:12), Juraj Slafkovský (0:13), King Clancy (0:20), Sidney Crosby a Kyle McLaren (obaja 0:27). Bedard má po deviatich dueloch na konte dokopy šesť bodov.

Foto a video: Našli správnu stoličku pre Slafkovského? Za toto bol vylúčenýSlovenský útočník Juraj Slafkovský sa v prvých dvoch tretinách pondelkového zápasu Montrealu proti Vegas zviditeľnil najmä vylúčením za vysokú hokejku v druhej tretine:


Medzitým si pozornosť získal aj status Samuela Thibaulta z RDS, ktorý zverejnil pohľad na striedačku „Habs“, na ktorej Slafkovský nesedí na bežnej lavici. Thibault k tomu napísal: „Martin St. Louis možno našiel tú správnu stoličku pre Juraja Slafkovského.“

30. 10. 2023

Toropčenka opäť sužuje zranenie Útočník St. Louis Alexej Toropčenko sa počas prípravného obdobia vyrovnával so zranením dolnej časti tela a teraz bude s rovnakým zranením opäť chýbať. Jeremy Rutherford z The Athletic informuje, že sa jeho stav bude posudzovať na dennej báze. Keďže Blues nehrajú až do stredy, je tam aj nádej, že by sa mohol stihnúť zotaviť pred najbližším duelom. V prvých siedmich dueloch sezóny dvakrát asistoval.
Miller na listine zranených Tím New Jersey Devils zapísal v nedeľu na listinu zranených hráčov obrancu Colina Millera, ktorý už 19. októbra utrpel na tréningu zranenie dolnej časti tela. Tento krok umožnil tímu povolať z Uticy (AHL) útočníka Justina Dowlinga.
Video: Fehérvárymu museli pomôcť do šatne po nepeknej kolízii s HertlomSlovenský obranca Martin Fehérváry zažil v nedeľnom zápase Washingtonu proti San Jose nepríjemný moment, keď sa na začiatku druhej tretiny dostal do kolízie s útočníkom Sharks Tomášom Hertlom. Do šatne mu museli pomôcť, ale nakoniec všetko dobre dopadlo a vynechal len polovicu tretiny predtým, ako sa znova vrátil na ľad a duel dohral. Hoci vtedy Capitals prehrávali 0:1, nakoniec sa tešili z výhry 3:1.

29. 10. 2023

Kľúčoví obrancovia Panthers pocestujú na trip Obrancovia Floridy Aaron Ekblad a Brandon Montour sa v nedeľu vrátia do tréningového procesu a odcestujú s Panthers na trojzápasový výjazd. Obaja absolvovali v lete operáciu a pred sezónou sa hovorilo, že by sa do akcie mali vrátiť v strede decembra. Teraz tréner Paul Maurice povedal, že by k návratu mohlo prísť už na konci novembra.
Stav Mathesona sa bude posudzovať denneTím Montreal Canadiens prišiel v sobotnom zápase proti Winnipegu o obrancu Mikea Mathesona, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela. Tím po zápase informoval, že jeho stav sa bude posudzovať denne a spolu s tímom odcestuje do Las Vegas, kde sa „Habs“ predstavia v pondelok.
McCabe by nemal pauzovať dlho Hlavný tréner Toronta, Sheldon Keefe, v sobotu odhalil, že skúsený obranca Jake McCabe by pre zranenie slabín nemal vynechal dlhší čas. Tím dostal dobré správy po vyšetrení magnetickou rezonanciou. Pravdepodobne teda pôjde len o natiahnutie. McCabe utrpel zranenie vo štvrtok proti Dallasu.
Krásne gesto: Zomrel Matthew Perry, v NHL zahrali zvučku z Priateľov V 54 rokoch náš svet opustil známy herec Matthew Perry, ktorý sa najviac preslávil ako Chandler v seriáli Priatelia. Hercovo telo našli v sobotu ležať v jeho dome v Los Angeles vo vírivke bez stôp násilného zapríčinenia. Na jeho počesť sme videli aj v NHL krásne gestá – v Los Angeles a Nashville zahrali miestni organisti zvučku z Priateľov:


Video: Smutný pohľad. Po zaváhaní Slafkovského padol gól súperaSlovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský sa chváliť svojím sobotným výkonom určite nebude. Mnohí ho označili za najhorší v sezóne a čerešničkou na ňom bol tento moment z druhej tretiny, po ktorom Nino Niederreiter poslal Winnipeg do vedenia 3:1. Treba veriť, že sa košický rodák zo soboty rýchlo oklepe a v ďalšom zápase trebárs ukončí svoje bodové suchoty, ktoré trvajú už sedem zápasov.

Sumár noci: Slafkovský má za sebou najhorší zápas v sezóne. Prišiel aj trest od trénera?

28. 10. 2023

Lauko zverejnil svoju fotku: Modelingová kariéra je v ohrození + fotoČeský útočník tímu Boston Bruins, Jakub Lauko, bol v utorkovom zápase nebezpečne zasiahnutý korčuľou útočníka Chicaga Jasona Dickinsona do tváre, pričom utrpel aj reznú ranu v blízkosti oka. Pozitívne bolo, že neprišiel o zrak. Negatívne, že sa asi bude musieť rozlúčiť s kariérou modela, ako sám zhodnotil v piatok, kedy zverejnil svoju fotografiu:


A tu je ešte nepríjemný moment:

|< <   27 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies