Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Predators predĺžili zmluvu s obrancomTím Nashville Predators podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Adamom Wilsbym, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2020 zo 101. miesta a posledné dve sezóny strávil v Milwaukee z AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 8 gólmi a 21 bodmi, ktoré nazbieral v 61 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

23. 09. 2022

Jake Muzzin vynechá úvod tréningového kempuObranca Jake Muzzin nebude Maple Leafs k dispozícii v úvode tréningového kempu pre problémy s chrbtom. Očakáva sa, že sa na ľad vráti začiatkom budúceho týždňa. Vlani odohral len 47 zápasov pre dva otrasy mozgu a nešpecifikované zranenie. Zaznamenal v nich tri góly a 11 asistencií.
Mitchell vynechá niekoľko týždňovObranca Ian Mitchell vynechá šesť týždňov pre zranenie zápästia. Dvadsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne za Chicago len osem zápasov so ziskom asistencie. Väčšinu ročníka strávil v AHL, kde v 57 zápasoch nazbieral 11 gólov a 24 asistencií. Počíta sa, že v novej sezóne by mal dostávať v NHL viac šancí.

22. 09. 2022

Video: Slafkovský to urobil opäť Juraj Slafkovský sa na preddraftovom testovaní zviditeľnil svojím výkonom na stacionárnom bicykli. Teraz si začína už budovať imidž zdatného šprintéra. Podobný výkon totiž predviedol na úvod tréningového kempu Canadiens:

21. 09. 2022

Vegas oznámilo novinku ohľadom dresovTím Vegas Golden Knights v utorok oficiálne oznámil, že po piatich rokoch existencie bude mať nové primárne dresy pre zápasy hrané doma. Tmavošedé dresy nahradia zlaté, ktoré klub využíval v minulej sezóne ako alternatívne. Prichádza tzv. Zlatý vek. „Zlatá je odvážna a mocná farba. Sme nadšení, že ju budeme využívať ešte viac vďaka tejto evolúcii. Sedí nášmu mestu i našej organizácii,“ povedal riaditeľ marketingu Eric Tosi.


Okrem toho klub ukázal, ako bude v novej sezóne vyzerať kruh v strednom pásme:

20. 09. 2022

Giroux je medzi formálnymi lídrami Senators Tím Ottawa Senators v pondelok oznámil, že veterán Claude Giroux, ktorého si klub upísal v lete, bude v sezóne 2022/23 alternatívnym kapitánom. V tejto pozícii sa pripojí k obrancovi Thomasovi Chabotovi. Kapitánom zostáva Brady Tkachuk, ktorý bol za neho vymenovaný v minulej sezóne.

Gabriel ukončil kariéru Tvrdý útočník Kurtis Gabriel v pondelok oznámil, že ukončil svoju aktívnu hráčku kariéru. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan počas nej odohral aj 51 zápasov NHL v dresoch Minnesoty, New Jersey, San Jose a Chicaga. Pripísal si v nich dva góly, tri asistencie a 153 trestných minút. Vlani pôsobil v organizácii Blackhawks. Za prvý tím odohral dva zápasy, v nižšej AHL 39 so ziskom troch gólov, asistencie a 84 trestných minút.

19. 09. 2022

Video: Fleury si v Las Vegas vystrelil z CrosbyhoBrankár Minnesoty Marc-Andre Fleury je známy aj tým, že si rád sem-tam z niekoho vystrelí. Platilo to aj minulý týždeň v Las Vegas, kde sa vybraní hráči venovali mediálnym povinnostiam. Stretol tam aj svojho bývalého spoluhráča z Pittsburghu Sidneyho Crosbyho, ktorému pripravil nečakané privítanie v kabíne – výstroj mu zabalil do celofánu:

Boychuk je späť v organizácii IslandersAndrew Gross z Newsday informuje, že sa niekdajší obranca Johnny Boychuk vrátil do organizácie New York Islanders, v ktorej strávil posledných šesť sezón kariéry. Spozorovaný bol minulý týždeň na ľade s nádejami tímu, pretože začal pracovať v oddelení hráčskeho rozvoja. Tridsaťosemročný rodák z Edmontonu hrával v NHL aj za Colorado a Boston. V 725 zápasoch nazbieral 206 bodov (54+152) a 331 trestných minút.

18. 09. 2022

Live Prenos: Slafkovský a Mešár proti Senators (ukončený)Zápas Montreal vs Ottawa na Prospect Challenge 2022 skončil výhrou Canadiens 7:2. Slováci nebodovali.

17. 09. 2022

Video: Aj Nemca sa pokúsil pomstiť spoluhráč Po Jurajovi Slafkovskom našiel svojho ochrancu na turnaji nádejí v Buffale aj Šimon Nemec. Slovenský obranca sa v piatkovom zápase New Jersey proti Montrealu stal terčom Johna Parker-Jonesa, ktorý ho v rohu narazil na mantinel. To sa nepáčilo Nikitovi Ochoťjukovi, ktorý svojho partnera z obranného páru pokúsil pomstiť:

16. 09. 2022

Zhodil rukavice: Spoluhráč si bránil Slafkovského + videoSlovenský útočník Juraj Slafkovský zažil vo štvrtok vydarený prvý zápas na turnaji nádejí v Buffale. Hoci zaznamenal „len“ asistenciu a Montreal prehral 3:4, bol ho plný ľad. V posledných minútach tretej tretiny sa stal aj terčom bodyčeku, ktorý sa následne pokúsil pomstiť spoluhráč Lucas Condotta:

15. 09. 2022

Generálny manažér Seattlu bude mať asistentku Tím Seattle Kraken v stredu povýšil Alexandru Mandryckyovú do pozície asistentky generálneho manažéra po tom, čo v organizácii strávila tri roky ako riaditeľka hokejovej stratégie a výskumu. V súčasnosti bude šiestou ženou, ktorá bude v NHL zastávať túto funkciu. Spolupracovať bude s Rickym Olczykom a Jasonom Botterillom, ktorí už robia asistentov Ronovi Francisovi.

14. 09. 2022

Johnstonová bude pracovať na plný úväzok Tridsaťdvaročná Rebecca Johnstonová sa pripojila k tímu Calgary Flames na plný úväzok. V utorok to oznámil samotný klub, v ktorom trojnásobná zlatá olympionička a dvojnásobná majsterka sveta bude pracovať na rozvoji hráčov – asistovať pri aktivitách na ľade i posudzovať rozvoj nádejí.

13. 09. 2022

Stars najali Bena BishopaDallas na začiatku leta vymenil brankára Bena Bishopa do Buffala s tým, že už bolo jasné, že si viac pre chronické zranenia nezachytá. O niekoľko týždňov neskôr si Stars priviedli Bishopa naspäť, no už do funkcie koordinátora hráčskeho rozvoja. Ako to ovplyvní jeho kontrakt, v ktorom je stále platný jeden rok s platom 3,5 milióna dolárov, je nejasné. Informoval o tom Matthew DeFranks z Dallas Morning News.
Víťaz Stanleyho pohára mieri do Nemecka Útočník Carter Rowney sa rozhodol opustiť NHL i Severnú Ameriku. Smeruje do nemeckej DEL, kde bude hrávať za Lowen Frankfurt. Tridsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne 26 zápasov za Detroit, v ktorých zaznamenal štyri góly a dve asistencie. V NHL dokopy odohral 249 duelov za Penguins, Ducks a Red Wings so ziskom 63 bodov (24+39). V roku 2017 získal aj Stanleyho pohár.

11. 09. 2022

Kariéru ukončil niekdajší obranca FlyersNiekdajší obranca Flyers Oskars Bartulis oznámil vo veku 35 rokov koniec svojej kariéry. Rodák z lotyšskej Rigy bol draftovaný v roku 2005 z 91. miesta a za Philadelphiu odohral 66 zápasov v sezónach 2009/10 a 2010/11. Pripísal si v nich gól a osem asistencií. Následne pôsobil v KHL a v sezóne 2020/21 v Rakúsku.
Český útočník opúšťa NHLČeský útočník Dominik Simon zasiahol do zápasov NHL v každej z predošlých siedmich sezón, no teraz sa rozhodol pre návrat domov. S tímom Sparta Praha sa dohodol na dvojročnej zmluve. Dvadsaťosemročný pražský rodák pôsobil vlani v Pittsburghu a Anaheime. V 72 zápasoch strelil tri góly a pridal desať asistencií. V kariére si zahral aj za Pittsburgh a Calgary. Odohral spolu 256 zápasov so ziskom 22 gólov a 55 asistencií.

10. 09. 2022

Jonathan Drouin pred novou sezónou mení číslo Útočník tímu Montreal Canadiens, Jonathan Drouin, vstúpi do novej sezóny s číslom 27 po tom, čo v predošlých piatich sezónach v tíme nosil číslo 92. Teraz sa vracia k číslo, ktoré nosil aj v organizácii Tampy Bay. Umožnil mu to júlový koniec zmluvy obrancu Karla Alznera, ktorý vlastnil číslo 27.

09. 09. 2022

Lundqvist dostal prácu u RangersNiekdajší brankár Henrik Lundqvist bude opäť pracovať pre tím New York Rangers. Ten ho najal do novo vytvorenej pracovnej pozície, v ktorej bude podporovať obchodné operácie v rôznych partnerských a sponzorských vzťahoch, podieľať sa na raste digitálnych platforiem, podporovať vzťah klubu s bývalými hráčmi a podporovať klubovú nadáciu. O svoju pozíciu analytika v televízii MSG Network nepríde.
Foto: Podoba prvej kartičky Juraja Slafkovského Tím Montreal Canadiens sa vo štvrtok pochválil fotografiou, z ktorej spoločnosť Upper Deck vytvorí prvú hokejovú kartičku slovenského útočníka Juraja Slafkovského v drese klubu NHL.

Kadri venoval miliónový darCenter tímu Calgary Flames, Nazem Kadri, venoval dar vo výške 1 milióna amerických dolárov na podporu Centra ambulantnej chirurgie v ontárijskom Londone. Následkom toho Vedecké a zdravotné centrum v Londone premenuje inštitúciu na Chirurgické centrum Nazema Kadriho. Centrum sa zameriava na nízkorizikové a menej zložité operácie v oblasti ortopedickej alebo športovej medicíny.

07. 09. 2022

Penguins pozvali do kempu siedmich hráčovPenguins v pondelok oznámili, že pozvali na skúšku do svojho tréningového kempu siedmich hráčov. Útočníci Kyle Olson, Sam Houde a Jamie Devane, obrancovia Mitch Reinke, Jon Lizotte a Chris Ortiz a brankár Timmy Nappier nemajú zmluvu v NHL, no všetci sú pod zmluvou s tímom AHL Wilkes-Barre/Scranton Penguins, ktorý je „farmou“ Pittsburghu.

01. 09. 2022

Švédsky center sa rozhodol pre odchod z NHLCenter Jonathan Dahlen sa dohodol na päťročnej zmluve s tímom Timra IK zo švédskej SHL. Dvadsaťštyriročný Švéd sa vracia do Európy po sezóne, ktorú strávil v prvom tíme San Jose Sharks. V 61 zápasoch zaznamenal 12 gólov a 10 asistencií, ku ktorým pridal aj 12 trestných minút a 25 mínusových bodov. Kalifornský tím mu v lete nepredložil kvalifikačnú ponuku.

24. 08. 2022

Video: Slafkovský zaujal gólom jednou rukouSlovenskí útočníci Filip Mešár a Juraj Slafkovský sa v utorok v Montreale zúčastnili zápasu letnej ligy. Druhý menovaný sa pritom zviditeľnil jednoručným zakončením, ktoré skončilo gólom:


20. 08. 2022

Video: Mešár a Slafkovský znovu v akcii v MontrealeSlovenskí útočníci Filip Mešár a Juraj Slafkovský v piatok vykorčuľovali na ľad tréningového centra tímu Montreal Canadiens v kanadskom Brossarde. Spoločnosť im robili aj ďalšie nádeje, ako Arber Xhekaj, ktorý mal podľa videa veselý rozhovor so Slafkovským, či dokonca útočník „Habs“ Jonathan Drouin:

18. 08. 2022

Colorado predlžilo zmluvu s kanadským útočníkom Útočník Shane Bowers podpísal s tímom Colorado Avalanche nový ročný dvojcestný kontrakt, ktorý mu vynesie 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL. V nej si ešte nikdy nezahral. Dvadsaťtriročný Kanaďan bol draftovaný v roku 2017 už v prvom kole, keď si ho z 28. miesta vybrala Ottawa. Nováčikovskú zmluvu podpisoval s Coloradom v roku 2019. Vlani odohral v AHL 37 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal tri asistencie.

17. 08. 2022

Skúsený Kanaďan smeruje do KHLÚtočník Cedric Paquette po deviatich sezónach v NHL mieri do KHL, kde bude hrávať za Dinamo Minsk. Dvadsaťdeväťročný rodák z Quebecu odohral v minulej sezóne 24 zápasov so ziskom dvoch asistencií za Montreal. V 14 dueloch nižšej AHL pridal deväť gólov a asistenciu. V minulosti hrával aj za Tampu, s ktorou v roku 2020 získal Stanleyho pohár, Ottawu a Carolinu. V 448 dueloch zaknihoval 51 gólov a 95 bodov.

16. 08. 2022

Kanadský veterán mení NHL za EurópuPo tom, čo minulý ročník strávil v organizácii Edmontonu, sa útočník Colton Sceviour rozhodol v 33 rokoch vymeniť NHL za Európu – dohodol sa na ročnej zmluve so švajčiarskym klubom SC Bern. Sceviour zaznamenal dva góly a tri asistencie v 35 zápasoch v drese Oilers. Ďalších 22 odohral za Bakersfield v AHL. V nich strelil šesť gólov a pridal päť asistencií. V NHL dokopy odohral 535 zápasov so ziskom 156 bodov (66+90). Hrával aj za Dallas, Floridu a Pittsburgh.

11. 08. 2022

Jets si upísali posledného obmedzeného voľného hráča Winnipeg a útočník David Gustafsson, ktorý bol posledným obmedzeným voľným hráčom klubu, sa dohodli na novej dvojročnej zmluve s priemernou ročnou hodnotou 775 000 amerických dolárov. Zmluva je v prvom roku dvojcestná, v druhom jednocestná. Dvadsaťdvaročný Švéd odohral v minulej sezóne za Jets len dva zápasy. V nižšej AHL ich pridal 47 so ziskom 15 gólov a 15 asistencií. Winnipeg ho draftoval v roku 2018 z celkového 60. miesta.
Devils predĺžili zmluvu s mladým ŠvédomKrídelník Fabian Zetterlund podpísal ako obmedzený voľný hráč nový jednoročný dvojcestný kontrakt s New Jersey. Na úrovni NHL mu vynesie 750 000 dolárov. Dvadsaťdvaročný Švéd odohral za prvý tím v minulej sezóne 14 zápasov so ziskom 8 bodov (3+5). Ďalších 34 duelov odohral v AHL, kde si pripísal 19 bodov (7+12). Devils ho draftovali v roku 2017 zo 63. miesta.

|< <   55 z 391   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Sabres vymenovali nového kapitána. Je ním švédska hviezda Z Montrealu prišla pozitívna novinka ohľadom operovaného bekaHonzek pracuje tvrdo, aby si ho všimli. Pospíšil je na neho hrdý. Tréner v nich vidí podobnosť Dvorského boj o NHL nejde dobre: Možno by mu pomohla zmena, uvažuje expert Matthews netrénoval. Sundin nepochybuje, že jeho rekord prekoná. Už v tomto ročníku?Hviezdny Swayman chce podpísať maximálne dlhú zmluvuUllmark tvrdí, že je v 100% stave. Giroux riešil nepríjemnosť s krádežou Zranenie Panarina nie je vážne, no jeho spoluhráč by mohol prísť o štart sezónyUtah by mal začať ročník bez skúseného centra. Pozitívny je vývoj u letnej posilyNevyzeralo to vôbec dobre: Veľká hviezda Kings utrpela pri kolízii zranenie + videoSlovenskí fanúšikovia sa predviedli v New Jersey. Zaujali aj zámorského novináraHonzek strelil po slovenskej spolupráci dôležitý gól. Slováci hrali v prvých dvoch formáciáchGamescore: Slafkovský a Mešár dosiahli podobné hodnotenie, Nemec najhoršie v zápaseCapitals dominovali, keď bol na ľade Féhérváry Slafkovskému minulý rok pomohol: Prečo je sebavedomejší a čo bude pre neho dôležité v novej sezóne? Tréner Montrealu sa vyjadril k Filipovi Mešárovi celkom pozitívne Laine pobláznil fanúšikov Montrealu. Priznal, že sa znova cítil ako ligový debutant V utorok nakoniec škrty v kempoch NHL neprežili dvaja SlováciRangers sú ochotní vytvoriť platový rekord. V rokovaniach so Šesťorkinom to však vraj nejde dobreKessel sa chce vrátiť. Je ochotný ísť ja na skúšku Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies