Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Mičkov sa dočkal slávnostného nadhodu v MLBTalentovaný útočník Matvej Mičkov má po príchode do Philadelphie rušný program. Okrem prípravy na novú sezónu sa napríklad v pondelok musel zastaviť na baseballovom štadióne Citizens Bank Park, kde sa postaral o slávnostný prvý nadhod pred zápasom miestnych Phillies. Predtým sa aj stretol s manažérom tímu Robom Thompsonom, ktorému daroval podpísanú hokejku. Aj on sám dostal dar – dres so svojím menom.



12. 11. 2023

Musíte vidieť: Malkin potvrdil formu a strelil neskutočný gólK výhre Pittsburghu 4:0 nad Buffalom pomohol gólom a asistenciou aj Jevgenij Malkin. Ruský veterán pritom svojím gólom púta veľkú pozornosť, keďže ho strelil z doslova nemožného uhla, keď sa puk odrazil do brány od masky brankára Ukko-Pekku Luukkonena. Zdá sa, že Malkin nestarne. V 13 dueloch tejto sezóny už nazbieral 16 bodov (8+8).

Video: Pospíšil neprestáva udivovať. Tentoraz vytasil skvelú prihrávku!Slovenský útočník Martin Pospíšil sa presadil bodovo v treťom zápase z prvých štyroch v kariére NHL. V sobotnom zápase Calgary proti Ottawe prihrával v protiútoku na gól Blakea Colemana. Išlo o jediný gól Flames pri prehre 1:4. Prihrávka stála za to a posunula zvolenského rodáka na tretie miesto bodovania Slovákov pred Erika Černáka:

Video: Ružička bol neskutočne blízko ku gólu! Ten zvuk počuť nechcelSlovenský útočník Adam Ružička bol v piatok blízko k asistencii, keď sa rozhodca upískol, no v sobotnom zápase Calgary proti Ottawe mu od strelenia gólu zabránilo niečo iné – bránková konštrukcia. Pri prehre 1:4 nebodoval, a tak na jeho konte zostávaj po 10 dueloch dva góly a dve asistencie. Takto trafil za stavu 0:2 spomínanú tyčku:

11. 11. 2023

Anaheimu chýbal Trevor ZegrasAnaheim nastúpil na piatkový zápas proti Philadelphii (3:6) bez Trevora Zegrasa. Hviezdneho útočníka trápi zranenie dolnej časti tela. Tréner Craig Cronin informoval, že ide o vlečúce sa poranenie, ktoré jeho zverenca už nejaký čas obmedzuje. V piatok potreboval oddych. Nie je jasné, či sa do akcie vráti hneď v nedeľnom zápase proti San Jose.
Brankárska jednotka Flames nie je v poriadkuHlavný tréner Calgary Ryan Huska v piatok informoval, že za povolaním Dustina Wolfa z AHL sú zdravotné problémy Jacoba Markströma. Brankársku jednotku Flames trápi nešpecifikované zranenie, ktoré sa posudzuje na dennej báze. V piatkovom zápase v Toronte (4:5 po nájazdoch) štartoval Dan Vladař. Wolf by mohol zažiť debut v sobotu, keďže pôjde o druhý zápas za dva dni.
Minnesote sa vrátil do akcie kapitánMinnesota aktivovala z listiny dlhodobo zranených hráčov obrancu Jareda Spurgeona a poslala obrancu Daemona Hunta do Iowy z AHL. Kapitán tímu sa vrátil do akcie v piatkovom zápase proti Buffalu (2:3), v ktorom odohral necelých 22 minút so ziskom mínusového bodu. Predviedol aj dva bodyčeky a tri bloky. Úvod sezóny vynechal pre zranenie hornej časti tela z prípravy.
Video: Zaváhali rozhodcovia? Radosť z gólu bola u Ružičku predčasná Martin Pospíšil nemusel byť v piatok jediným slovenským „Plameňom“, ktorý sa zapísal do bodovania. Adam Ružička sa na konci prvej tretiny tešil z presilovkového gólu Nazema Kadriho, pri ktorom by si pripísal asistenciu. Rozhodcovia ho však neuznali, pretože krátko predtým prerušili hru. Flames sa to nepáčilo, pretože puk nebol vôbec pod kontrolou brankára Toronta:

Video: Pospíšil strelil veľmi dôležitý gól! Slovenský útočník Martin Pospíšil odohral v piatok svoj tretí zápas v NHL a po druhýkrát v kariére ňom aj skóroval. Išlo pritom o dôležitý gól, ktorým v tretej tretine vyrovnal stav, aby vynútil predĺženie a zaistil Calgary bod. Nakoniec však Flames prehrali s Torontom 4:5 po nájazdoch. Pospíšil s dvoma gólmi v sezóne zdieľa vedenie Slovákov s Adamom Ružičkom. V bodovaní preskočil Juraja Slafkovského.

Video: Fehérváry sa presadil v druhom zápase po sebe, no utrpel zranenie Slovenský obranca Martin Fehérváry sa bodovo presadil v druhom zápase po sebe, keď tentoraz prispel asistenciou k výhre Washingtonu 4:2 nad New Jersey. Asistoval pritom na góle, ktorý Beck Malenstyn strelil len 15 sekúnd po góle Nicolasa Aube-Kubela. Brankár Devils Vítek Vaněček po ňom striedal. Duel skončil predčasne aj pre Fehérváryho, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela.

10. 11. 2023

Flames povolali Wolfa Tím Calgary Flames povolal vo štvrtok z AHL brankára Dustina Wolfa, ktorý v tejto sezóne nižšej ligy dosiahol bilanciu 5-1-0 s 92,4% úspešnosťou zákrokov. Obaja brankári Flames sú zdraví, ale v doterajšom priebehu sezóny sa trápili. Jacob Markström má pri bilancii 2-6-1 89,6% úspešnosť zákrokov, Dan Vladař pri bilanciu 2-1-0 len 88,4%.
Eberlemu sa darí dobreHlavný tréner Seattlu Dave Hakstol vo štvrtok povedal, že sa Jordanovi Eberlemu darí dobre po tom, čo bol na stredajšom tréningu porezaný korčuľou. Vo štvrtok nehral a stav jeho nohy sa bude posudzovať na dennej báze. Magnetická rezonancia nenašla na stehne vážnejšie zranenie.
Video: Coyle už hetrikom Cháru neohrozí. Tomu stále patrí rekord BruinsCharlie Coyle pomohol Bostonu k štvrtkovej výhre 5:2 nad Islanders troma gólmi a asistenciou. Hetrik bol pritom jeho prvý v kariére a strelil ho ako tretí najstarší hráč klubovej histórie. Rekord drží slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý svoj prvý hetrik v NHL strelil 17. januára 2011 vo veku 33 rokov a 305 dní. Coyle mal vo štvrtok 31 rokov a 252 dní, pričom starší od neho bol aj Bobby Bauer v roku 1946. Ten mal vtedy 31 rokov a 277 dní. Coyle najbližšie nastúpi na svoj 800. duel v NHL.

Video: Bedard predviedol skvelú prihrávku na gól. Prešla pomedzi nohy ČernákaÚtočník Connor Bedard vo štvrtok potvrdil, že jeho videnie je na výbornej úrovni. K výhre Chicaga 5:3 nad Tampou Bay pomohol dvoma gólmi a dvoma prihrávkami, pričom zaujal najmä v úvode druhej tretiny, keď prihrával na gól Coreyho Perryho v presilovke. Takto poslal puk medzi nohy slovenského obrancu Erika Černáka:

09. 11. 2023

Jarryho stav sa zatiaľ posudzuje denneHlavný tréner Pittsburghu Mike Sullivan v stredu informoval, že sa brankára Tristana Jarryho sa zatiaľ posudzuje na dennej báze. V stredu netrénoval a podstupoval ďalšie vyšetrenia. Jarry utrpel zranenie v utorkovom zápase proti Anaheimu, keď ho do tváre trafila strela Ryana Stromea. Práve sa pritom dostal do kolízie s Adamom Henriquom, pri ktorej sa mu posunula maska. Penguins hrajú najbližšie vo štvrtok proti Los Angeles.
Vegas boli bez Stephensena. Koľko duelov ešte vynechá?Útočník Vegas Chandler Stephenson vynechal stredajší zápas proti Los Angeles a vynechá ešte minimálne piatkovú odvetu. Trápi ho nešpecifikované zranenie, ktoré utrpel v sobotu, no bol schopný s ním odohrať nedeľný zápas. Golden Knights začnú budúcu utorok šesťzápasový výjazd.
Video: Prvý bod Fehérváryho v sezóne prišiel v oslabeníSlovenský obranca Martin Fehérváry sa v stredajšom zápase Washingtonu proti Floride síce z výhry netešil, ale zaznamenal svoj prvý bod v sezóne. V druhej tretine zaknihoval sekundárnu asistenciu na góle Connora McMichaela, ktorý v oslabení vyrovnával na 2:2. Bol to jeho prvý bod od 11. apríla. Dočkal sa ho v 11. zápase sezóny. Capitals nakoniec prehrali 3:4 po predĺžení.

08. 11. 2023

Video: Slafkovský terčom tvrdého hitu. Xhekaj išiel Slováka pomstiť! Obranca Montrealu Arber Xhekaj sa opäť vložil do pozície ochrancu Juraja Slafkovského. Toho v utorkovom zápase proti Tampe Bay poslal tvrdo do mantinelu Tanner Jeannot. Slafkovského kamarát neváhal a krátko na to vyzval súpera na pästný súboj:

Video: Černák opäť bodoval. Tentoraz pri víťaznom góle Slovenský obranca Erik Černák si pripísal sekundárnu asistenciu pri víťaznom góle Tammpy Bay pri triumfe 5:3 nad Montrealom. Bodoval tak v druhom zápase po sebe a v treťom z posledných štyroch. Zaujímavé je, že všetky tri jeho body v tejto sezóne prišli v novembri. Po 9 októbrových zápasoch mal na konte 0 bodov, po 13 zápasoch má na konte tri asistencie.

Video: Pospíšil ukázal svoju rýchlosť. Už teraz prekonal hviezdu Slovenský útočník Martin Pospíšil pokračoval v zanechávaní dobrého dojmu aj v utorkovom zápase Calgary proti Nashvillu. Už v úvode prvej tretiny sa prezentoval rýchlymi výpadom od obrannej modrej až po zakončenie, ktorý pokryl brankár Juuse Saros. Po prvej tretine mal na konte tri strely na bránu, a tak ich mal dokopy už šesť v prvých štyroch tretinách v NHL. Ako poukázal Darren Haynes, išlo o väčší počet, ako má hviezdny Jonathan Huberdeau v posledných 5+ zápasoch a rovnaký ako má v posledných 6+ zápasoch.

07. 11. 2023

Ottawe by sa mohol vrátiť obrancaObranca tímu Ottawa Senators, Arťom Zub, by sa mohol vrátiť do akcie z otrasu mozgu v stredajšom zápase proti Torontu. V pondelok trénoval v bežnom drese po prvýkrát od 18. októbra, kedy ho v zápase proti Washingtonu trafil do hlavy puk. V pondelok korčuľoval v páre s Jakeaom Sandersonom a nebol nijak obmedzovaný.
Video: Samsonov inkasoval štyri skoré góly. Pri striedaní vybuchol! Brankár Iľja Samsonov nezažíva vydarenú sezónu, keď má po siedmich dueloch bilanciu 2-1-2 s 85,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 4,11 inkasovaného gólu na zápas. V pondelok zažil ďalší zlý zápas, keď musel už v 16. minúte striedať po tom, čo v rozmedzí necelých 11 minút kapituloval štyrikrát. Že z toho nebol nadšený, bolo pri striedaní evidentné. Odniesla si to aj jeho maska (čas na videu: 2:10):

Video: Erik Černák a jeho druhý bod v sezóneV pondelok si v NHL zahral len jeden Slovák. A obranca Erik Černák sa dokázal bodovo presadiť, keď zaznamenal v druhom zápase z posledných troch asistenciu. Ide o jeho jediné dva body v sezóne. Lightning však ani jeden z nich k výhre nepomohol. V pondelok prehrali s Maple Leafs 5:6 po predĺžení.

Video: Toronto strelilo Tampe dva góly len za neuveriteľných 8 sekúnd! Tím Toronto Maple Leafs otočil pondelkový zápas proti Tampa Bay Lightning, aby ju nakoniec zdolal 6:5 po predĺžení. Súčasťou toho boli aj dva zlepené góly, ktoré v rozmedzí len 8 sekúnd strelili v úvode tretej tretiny Calle Jarnkrok a Mitchell Marner. Za ostatných 30 rokov padli dva góly Maple Leafs za kratší čas len trikrát – za 6 sekúnd 19. decembra 2017 a 23. decembra 2019, za 7 sekúnd 7. decembra 2021.

06. 11. 2023

Video: Český brankár dosiahol míľnik a predviedol FANTASTICKÝ zákrokVítek Vaněček si ako šiesty český brankár v NHL pripísal svoju 80. výhru, keď New Jersey zdolalo Chicago 4:2. Potreboval na to 139 zápasov, takže to rýchlejšie dokázali len šiesti aktívni brankári – Igor Šesťorkin (129), Matt Murray (130), Iľja Samsonov (132), Frederik Andersen (133) a Tristan Jarry (133). V nedeľu urobil 32 zákrokov, vrátane tohto skvelého:

05. 11. 2023

McDonagh vynechal sobotný duelObranca Nashvillu Ryan McDonagh bol na poslednú chvíľu vyškrtnutý zo zostavy pre sobotný zápas proti Edmontonu. Zapojil sa síce do zahrievania, ale nakoniec nehral pre zranenie dolnej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. V zostave ho nahradil Marc De Gaizo, ktorý pri debute v NHL zaznamenal asistenciu.
Islanders hrali v sobotu bez Pelecha Obranca Adam Pelech nehral v sobotnom zápase Islanders proti Hurricanes pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel vo štvrtkovom zápase proti Washingtonu. V sobotu doobeda sa pritom zúčastnil dobrovoľného rozkorčuľovania. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze.
Video: Pospíšil si užil nováčikovské privítanie v NHLSlovenský útočník Martin Pospíšil na seba strhol v sobotu pozornosť prvým gólom v NHL, ktorým pomohol Calgary ukončiť sériu prehier, no pred víťazným duelom proti Seattlom ho čakal moment, ktorý by vám tiež nemal ujsť – nováčikovský okruh po ľade:

Pozri aj: Pospíšil si žije svoj sen: Som veľmi, veľmi šťastný. Teším sa na ďalší zápas

Video: Bedard ukázal svoju prednosť, opäť skóroval a prekonal rekord! Connor Bedard skóroval v treťom zápase po sebe, aby svojím piatym gólom v sezóne pomohol Chicagu k výhre 5:2 nad Floridou. Popritom vytvoril nový rekord Blackhawks, keď trojzápasovú gólovú sériu ťahá ako najmladší hráč klubovej histórie. V sobotu mal 18 rokov a 110 dní. Predošlý rekord držal Jeremy Roenixk s 19 rokmi a 31 dňami. Bedard má po desiatich zápasoch na konte dokopy sedem bodov.

Video: Premiéra ako zo sna. Pospíšil skóroval pri debute v NHL!Slovenský útočník Martin Pospíšil urobil skvelý prvý doje pri svojej premiére v NHL. Už po 14 minútach hry sobotného zápasu Calgary proti Seattlu strelil svoj prvý gól v kariére, aby vyrovnával stav na 1:1 z dorážky zakončenia Nazema Kadriho po tom, čo sám založil rýchly protiútok Flames:

Sumár noci: Pospíšil skóroval pri úspešnom debute, Slafkovský si ukončil bodové i gólové suchoty!

Video: Slafkovský zamiešal puk a strelil prvý gól v sezóneSlovenský útočník Juraj Slafkovský ukončil bodové suchoty výberným spôsobom – v úvode sobotného zápasu Montrealu proti St. Louis po prvýkrát v sezóne skóroval, keď počas presilovky vyrovnával na 1:1. Jeho druhý bod v sezóne nakoniec body klubu nepriniesol, keď Canadiens prehrali 3:6. Košický rodák však prvýkrát dostal šancu v prvom útoku.

Sumár noci: Pospíšil skóroval pri úspešnom debute, Slafkovský si ukončil bodové i gólové suchoty!

|< <   26 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies