Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
WPG
1
COL
1
po 1. tr.
VAN
0
NSH
0
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Tatar vylepšil top formáciu Seattlu: Hokej je znova dobrý

V štyroch zápasoch, ktoré Tomáš Tatar odohral po výmene za tím Seattle Kraken, zdvojnásobil svoj počet gólov z predošlých 27 zápasov, ktoré odohral za Colorado. A prvý útok najmladšieho tému NHL hrá tak dobre, ako v sezóne ešte nehral. Z jeho výmeny tak ťažia obe strany.

„Hokej je znova dobrý,“ povedal Tatar po výhre 3:2 nad Anaheimom, pri ktorej strelil víťazný gól a pridal asistenciu.

Tatar v tomto roku čakal dlho na podpis zmluvy a nakoniec podpísal ročný kontrakt s Avalanche. Tento krok sa mu však nevyplatil, keďže to pod Skalistými horami nefungovalo a vyprodukoval len deväť bodov a jeden gól. Dokonca bol aj zdravým náhradníkom.

Pri jeho veku 33 rokov sa mohlo zdať, že ďalšia šanca by už nemusela prísť. Zranenia v útoku však donútili generálneho manažéra Rona Francisa k výmene v strede sezóny, ktoré nie sú pre neho typické.

Článok pokračuje pod reklamou

Skúsený Dubničan už v prvom zápase po príchode do nového tímu predviedol v prvom útoku veľmi dobrý výkon. Hneď v druhom strelil gól a pridal asistenciu. Podstatné však je, že si herne sadol s Mattym Beniersom a Jordanom Eberlem.

„Som veľmi vďačný za týchto chlapcov, za to, ako ma privítali tu v Seattli. Vyzerá to tak, že ja, Matty a Ebs si budujeme nejakú chémiu a ja si to teraz užívam,“ poznamenal Tatar. „Všetko sa momentálne zdá ľahké.“

Tatar vyzdvihuje svojich spoluhráčov z útoku za to, že neflákajú ani hru dozadu. Ani oni pritom pred jeho výmenou nezažívali najlepší ročník. Berniers mal aj dlhé gólové suchoty, Eberle si v stredu ukončil 12-zápasové. V tíme veria, že pôjde Slovák v stopách Eeliho Tolvanena, ktorý tiež po príchode ku Kraken ožil a dodnes zostáva kľúčovým hráčom tímu.

„Svojím spôsobom to bola ľstivá akvizícia, ktorú nikto nečakal. On sem potom prišiel a ukázal sa tak ako predtým Tolvy. Je pre nás skvelý. Tá súhra, ktorú našiel s Ebsom a Mattym, je úžasná. Presne to náš tím momentálne naozaj potrebuje,“ skonštatoval obranca Vince Dunn.

Tatar bol schopný osvojiť si herný systém Kraken skoro okamžite, čo sa mu v Colorade nepodarilo.

„Bol vzrušený a hladný, aby prišiel a pomohol nám. Pre mňa je jeho prítomnosť výnimočná. Je to veľmi, veľmi inteligentný hráč. Prináša to na stôl a ľuďom okolo neho,“ povedal tréner Dave Hakstol, ktorého zverencov čaká najbližšie zápas v stredu proti Calgary.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dráma bez top hviezdy, rozhodol ju hráč so slovenskými koreňmi. Prvá séria 2. kola je známaSlafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies