Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Černák sa vrátil a viedol zápas. Wright rozhodol o výhre, Crosby a Matthews s rekordmi

V pondelok sa v NHL odohralo osem zápasov a kým Erik Černák sa vrátil do akcie, Tomáš Tatar zostal na tribúne.

Highlighty noci
  • Černák nebodoval pri návrate do akcie, Tatar nehral
  • Philadelphia prehrala piaty zápas po sebe
  • Crosby vyrovnal Gretzkého rekord v počte sezóne s priemerom aspoň bod na zápas
  • Matthews už strelil 62 gólov v sezóne
  • Fedotov si zachytal prvýkrát v NHL
  • Tarasov urobil 45 zákrokov

TBL - DET 2:4

Černák nezažil víťazný návrat, Detroit si ukončil sériu prehier

Erik Černák sa po jednom vynechanom zápase vrátil do zostavy Tampy Bay, ktorá dvakrát dokázala vyrovnať stav, ale nakoniec prehrala 2:4 s Detroitom, ktorý si ukončil štvorzápasovú sériu prehier a bodovo sa dotiahol na Washington na druhej divokej karte Východnej konferencie. Capitals však majú dva zápasy k dobru. David Perron strelil víťazný gól v 58. minúte. Nadviazal na góly Patricka Kanea a Robbyho Fabbriho, po ňom skóroval d prázdnej brány Lucas Raymond. J.T. Compher a Dylan Larkin dvakrát asistovali, Alex Lyon zastavil 34 striel. Prekonali ho Anthony Cirelli v oslabení a Steven Stamkos v presilovke. Andrej Vasilevskij urobil 28 zákrokov a Lightning prišli o deväťzápasovú bodovú sériu (8-0-1). Černák si pripísal ako jediný z obrancov tímu plusový bod a viedol tím i zápas so šiestimi bodyčekmi. Odohral 18 a štvrť minúty. Slovenský obranca vynechal predošlý duel po tom, čo neprišiel na tímový míting. Za to sa v pondelok počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania svojim spoluhráčom ospravedlnil. Ich reakcia? Poklepanie hokejkami a úsmevy. Náhradníka Vasilevskému robil na pohotovostnej báze Kyle Konin, bývalý brankár Vysokej školy Grand Valley State. Jonas Johansson nebol k dispozícii pre zranenie dolnej časti tela, ktoré nie je vážne.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron (DET), 2. A. Lyon (DET), 3. A. Cirelli (TBL)



CBJ - COL 4:1

Tarasov a Nylander doviedli Columbus k výhre nad Avalanche

Daniil Tarasov predviedol 45 zákrokov a Alex Nylander skóroval dvakrát v druhej tretine, aby doviedli Columbus k výhre 4:1 nad Coloradom, ktoré prehralo tretí zápas z posledných štyroch. Do čierneho sa trafil aj dvojbodový Kirill Marčenko, do prázdnej brány Cole Sillinger. Erik Gudbranson dvakrát asistoval a Blue Jackets vyhrali druhý zápas po sebe. O jediný gól Avalanche sa postaral Chris Wagner, zatiaľ čo Justus Annunen kryl 21 z 24 striel. Nylander má od výmeny na konte 10 gólov v 17 dueloch. Columbus vyhral v sezóne po štvrtýkrát dva zápasy po sebe, ale trojzápasovú víťaznú sériu v nej ešte neťahal. Wagner strelil svoj prvý gól v drese Colorada od 16. januára 2016, kedy to bolo tiež proti „Modrokabátnikom“.

Hviezdy duelu: 1. D. Tarasov (CBJ), 2. A. Nylander (CBJ), 3. E. Gudbranson (CBJ)



NYR - PIT 2:5

Crosby vyrovnal Gretzkého pri výhre nad Rangers

Sidney Crosby zaznamenal dva góly a asistenciu, aby si zaistil 19. sezónu v kariére s priemerom minimálne bod na zápas, čím vyrovnal historický rekord NHL Waynea Gretzkého. Kapitán Pittsburghu, ktorý v tejto sezóne strelil 37 gólov a pridal 45 asistencií, tiež pomohol k výhre 5:2 nad Rangers, ktorým skončila päťzápasová víťaznú séria. Bryan Rust tiež skóroval dvakrát, jeden gól pridal aj Emil Bemstrom a dve asistencie zaznamenal Kris Letang. Alex Nedeljkovic pomohol k natiahnutiu bodovej série na päť zápasov (3-0-2) s 28 zákrokmi. Prekonali ho Kaapo Kakko a Jack Roslovic. Igor Šesťorkin kryl 15 striel z 18 – Rust a Crosby strelili po góle do prázdnej brány. Penguins pre chorobu chýbali Tristan Jarry, ktorý mal pôvodne štartovať, a John Ludvig.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. B. Rust (PIT), 3. A. Nedeljkovic (PIT)



PHI - NYI 3:4 PP

Nelson rozhodol v predĺžení o výhre nad Flyers, Fedotov zažil debut

Brock Nelson skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Islanders 4:3 nad Philadelphiou, ktorá prehrala piaty zápas po sebe, ale vďaka bodu sa posunula na tretiu pozíciu Metropolitnej divízie bod pred Washington, ktorý má však tri zápasy k dobru. New York vyhral druhý zápas z posledných troch aj vďaka gólom Matta Martina, Bo Horvata a Andersa Leeho, ako aj 30 zákrokov Semiona Varlamova. Morgan Frost vynútil predĺženie 10 sekúnd pred koncom tretej tretiny, keď nadviazal na góly Noaha Catesa a Travisa Sanheima. Debut v NHL zažil Ivan Fedotov, ktorý zastavil 19 z 21 striel po tom, čo nahradil Samuela Erssona. Ten inkasoval dva góly zo šiestich striel. Do zostavy Flyers sa vrátil Jamie Drysdale, ale duel pre zranenie nedohral Sean Couturier.


Islanders otočili stav dvoma gólmi za 18 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. M. Frost (PHI), 3. M. Barzal (NYI)



TOR - FLA 6:4

Matthews strelil ďalšie dva góly pri výhre nad Panthers

Auston Matthews zaznamenal dva góly a asistenciu pri výhre Toronta 6:4 nad Floridou, ktorou si jeho tím natiahol víťaznú sériu na tri zápasy. Americký útočník si vytvoril nové osobné maximum so 62 gólmi v sezóne a vytvoril tým aj nový klubový rekord. „Neuveriteľné, budúci člen Siene slávy. Naozaj dúfa, že sa dostane k 70-ke. Bolo by niečo špeciálne byť toho svedkom,“ poznamenal Nicholas Robertson, ktorý zaknihoval gól a asistenciu. Bilanciu 1+1 mal aj Matthiew Knies. Po góle pridali Tyler Bertuzzi a David Kämpf, Iľja Samsonov urobil 26 zákrokov. O góly Panthers, ktorí prehrali siedmy zápas z posledných deviatich, sa postarali Brandon Montour, Sam Reinhart, Sam Bennett a Vladimir Tarasenko, ktorý pridal aj dve asistencie. Sergej Bobrovskij inkasoval päť gólov zo 16 striel a po druhej tretine ho nahradiť Anthony Stolarz, ktorý kryl zvyšných šesť striel – druhý gól Matthewsa padol do prázdnej brány.

Robertson a Matthews skórovali v rozmedzí 33 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. M. Knies (TOR), 3. V. Tarasenko (FLA)



STL - EDM 3:2 PP

Blues zaknihovali dôležitú výhru, rozhodol o nej Saad

Brandon Saad v tretej minúte predĺženia rozhodol o výhre St. Louis 3:2 nad Edmontonom, ktorý prišiel o trojzápasovú sériu výhier. V normálnom hracom čase sa dvakrát presadil Brayden Schenn, Kevin hayes dvakrát asistoval a Jordan Binnington urobil 35 zákrokov. Mattias Ekholm strelil gól a pridal asistenciu pri vyrovnávajúcim góle Leona Draisaitla. Stuart Skinner opustil duel s 26 zásahmi. Blues vyhrali druhý zápas z posledných troch a priblížili sa k Los Angeles na druhej divokej karte Západnej konferencie na rozdiel troch bodov. Connor McDavid raz asistoval, aby nazbieral v tejto sezóne už 97 asistencií. To je najviac v NHL od ročníka 1992/93, v ktorom ich Adam Oates zaknihoval 97 v 84 dueloch.


Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (STL), 2. B. Saad (STL), 3. M. Ekholm (EDM)


WPG - LAK 4:3

Perfetti rozhodol o ukončení série prehier

Cole Perfetti otvoril skóre i ho uzavrel a medzitým pridal asistenciu, aby doviedol Winnipeg k výhre 4:3 nad Los Angeles, ktorou si kanadský tím ukončil šesťzápasovú sériu prehier. Josh Morrissey zaznamenal gól a asistenciu, Sean Monahan strelil gól a Kyle Connor trikrát asistoval. Laurent Brossoit urobil 25 zákrokov, o tri menej ako Cam Talbot. Kings prehrali tretí zápas po sebe napriek vedeniam 2:1 a 3:2. Viktor Arvidsson, Kevin Fiala a Anže Kopitar strelili góly kalifornského tímu, Viktor Gavrikov dvakrát asistoval. V zostave domácich chýbal pre chorobu Tyler Toffoli a v tretej tretine sa im zranil Nino Niederreiter.

Perfettiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Perfetti (WPG), 2. K. Connor (WPG), 3. K. Fiala (LAK)



SJS - SEA 2:4

Wright rozhodol o výhre nad Sharks, Tatar nehral

Shane Wright po povolaní do prvého tímu strelil svoj prvý gól v sezóne, ktorým rozhodol o výhre Seattlu 4:2 nad San Jose. Do čierneho sa trafili aj Matty Beniers a dvojbodový Oliver Bjorkstrand, do prázdnej brány Jared McCann. Jaden Schwartz a Eeli Tolvanen dvakrát asistovali a k tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Philipp Grubauer s 24 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar bol opäť len zdravým náhradníkom. Sharks prehrali 10. zápas z posledných 11. O ich góly sa postarali Klim Kostin a dvojbodový Fabian Zetterlund. Mackenzie Blackwood inkasoval tri góly z 31 striel.

Wright strelil svoj prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (SEA), 2. J. Eberle (SEA), 3. F. Zetterlund (SJS)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
18:15
0
0
0
+1
0
0
6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies