Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Slafkovský sa blysol krásnou prihrávkou, Nemec sa tešil z výhry, Pospíšil bol aktívny

V 11 sobotných zápasoch NHL sme videli štyroch Slovákov. Jeden bodoval, jeden sa tešil z výhry.

Highlighty noci
  • Slafkovský prihráva na gól, Černák a Nemec nebodovali
  • Flyers prehrali siedmy zápas po sebe
  • Penguins sa posunuli na postupové miesto
  • Matthews strelil 64. gól a dosiahol métu 100 bodov
  • Kučerov už má na konte 136 bodov
  • Eklund vsietil hetrik
  • Lycksell a Ginning strelil prvý gól v NHL
  • Cooley vychytal prvú výhru v NHL
  • Varlamov vychytal čisté konto
  • Mrázek urobil 42 zákrokov, Varlamov 40


MTL - TOR 2:4

Slafkovský asistoval pri prehre s Torontom, Matthews pokoril stobodovú hranicu

Auston Matthews strelil svoj 64. gól v sezóne a po druhýkrát v kariére pokoril hranicu 100 bodov pri výhre Toronta 4:2 nad Montrealom. Všetkých šesť gólov zápasu padlo v druhej tretine. Maple Leafs sa ujali štvorgólového vedenia, keď sa presadili aj Max Domi, Matthew Knies a Bobby McMann. Iľju Samsonova z 26 striel prekonali dvojbodový Nick Suzuki a Cole Caufield. Mike Matheson asistoval pri oboch góloch, na ten prvý krásnym spôsobom prihrával Juraj Slafkovský. Ten bodoval v 12. zápase z posledných 13 a už len päť bodov ho delí od hranice 50 bodov v sezóne. Vo svojom 76. zápase si pripísal aj mínusový bod, strelu a päť bodyčekov, s ktorými zdieľal vedenie v zápase. Odohral v ňom bezmála 19 minút. Sam Montembeault urobil osem zákrokov a striedal po tom, čo inkasoval štyri góly za päť a pol minúty. Cayden Primeau následne kryl všetkých 18 striel. Matthews, ktorý v ročníku 2021/22 vyprodukoval 106 bodov, je tretím hráčom v histórii Maple Leafs s dvoma stobodovými sezónami. Vyrovnal zápisy Darryla Sittlera a Douga Gilmoura. Z amerických rodákov mal viac stobodových sezón len Jeremy Roenick – tri. Mitch Marner pri návrate do akcie zaznamenal asistenciu.


Krásna prihrávka Slafkovského, jeho 29. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (TOR), 3. N. Suzuki (MTL), 3. M. Matheson (MTL)



OTT - NJD 3:4

Devils odolali Senators a ukončili si sériu prehier

New Jersey si udržalo vedenie a výhrou 4:3 nad Ottawou si ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Brendan Smith zaznamenal gól a dve asistencie, víťazný gól strelili Nico Hischier. Základy výhry sa tvorili v prvej tretine, v ktorej okrem Smitha skórovali aj Erik Haula a Ondřej Palát. Jesper Bratt dvakrát asistoval a Jake Allen urobil 25 zákrokov. Jake Sanderson znížil v druhej dvadsaťminútovke na 1:3, Claude Giroux a Brady Tkachuk zápas zdramatizovali v tretej tretine. Sanderson a Giroux pridali aj po asistencii, dve si pripísal Drake Batherson. Anton Forsberg inkasoval tri góly z 9 striel a striedal už v 17. minúte. Joonas Korpisalo následne kryl 18 striel z 19. Dve strely na bránu predviedol aj Šimon Nemec. Slovenský obranca Devils sa prezentoval aj jedným bodyčekom počas 19 minút a 14 sekúnd strávených v akcii. Senators prehrali tretí zápas po sebe a definitívne prišli o šancu zahrať si v play-off. Shane Pinto trafil tri sekundy pred koncom zápasu tyčku.

Článok pokračuje pod reklamou


Jack Hughes zaváhal pri trestnom strieľaní:

Hviezdy duelu: 1. B. Smith (NJD), 2. J. Sanderson (OTT), 3. J. Bratt (NJD)



CGY - EDM 2:4

Edmonton vyhral bitku o Albertu, Pospíšil nebodoval

Leon Draisaitl strelil svoj 40. gól v sezóne a Connor McDavid zaznamenal 98. a 99. asistenciu, aby pomohli Edmontonu k výhre 4:2 nad znepriateleným Calgary. Ryan Nugent-Hopkins strelil gól do prázdnej brány a predtým dvakrát asistoval, po góle strelili Evan Bouchard a Conor Brown. Calvin Pickard predviedol 33 zákrokov a prekonali ho len dvojbodový Jegor Šarangovič a Nazem Kadri. Andrej Kuzmenko dvakrát asistoval. Jakob Markström kryl 3 striel z 26 pri tretej prehre Flames v sérii a ôsmej z posledných deviatich duelov. Blízko ku gólu bol Martin Pospíšil, ktorý však nezakončil krásnu akciu za stavu 1:2. Inak bol strelecky aktívny a na bránu vyslal štyri strely. Viac ich mal v tíme len Daniil Miromanov. Zvolenský rodák predviedol aj dva bodyčeky počas necelých 14 minút strávených na ľade.


Draisaitl po piatykrát v kariére strelil 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Šarangovič (CGY), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. C. Pickard (EDM)



PIT - TBL 5:4

Penguins sa posunuli na postupovú pozíciu po výhre nad Lightning

Michael Bunting skóroval päť a pol minúty pred koncom tretej tretiny, aby Pittsburgh zdolal Tampu Bay 5:4 po tom, čo predtým premárnil trojgólové vedenie. Jevgenij Malkin strelil dva góly a pridal asistenciu, Bunting pridal ku gólu dve asistencie a Erik Karlsson nazbieral tri asistencie. Skórovali aj Kris Letang a Sidney Crosby, Alex Nedeljkovic urobil 30 zákrokov. Penguins vyhrali štvrtý zápas po sebe a bodovali v ôsmom v sérii (6-0-2). Posunuli sa tiež na pozíciu druhej divokej karty, keď bodovo vyrovnali Philadelphiu a sú bod pred Washingtonom a Detroitom. Steven Stamkos strelil dva góly Ligthning, Nicholas Paul a Anthony Duclair po jednom. Victor Hedman a Nikita Kučerov trikrát asistovali a Andrej Vasilevskij urobil 23 zákrokov. Slovenský obranca Erik Černák odohral 15 a pol minúty s jedným plusovým bodom. Predviedol aj štyri bloky a štyri bodyčeky. V oboch ohľadoch viedol svoj tím. Tomu sa v tretej tretine pri kolízii s rozhodcom Steveom Kozarim zranil obranca Haydn Fleury. Kučerov má na čele ligového poradia už 136 bodov. Crosby po tretíkrát v kariére strelil v jednej sezóne 40 gólov. Pittsburgh nebol na postupovej pozícii od 14. novembra.


Crosbyho 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. M. Bunting (PIT), 3. S. Stamkos (TBL)



BOS - FLA 3:2 PP

Boqvist rozhodol o výhre nad Panthers, Bruins vyhrali štvrtý zápas po sebe

Jesper Boqvist skóroval v tretej minúte predĺženia, aby Boston zdolal Floridu 3:2 a zvýraznil svoje vedenie v Atlantickej divízii. V normálnom hracom čase skórovali Charlie McAvoy a Charlie Coyle, Linus Ullmark pomohol k štvrtej výhre v sérii 28 zákrokmi. O góly Panthers, ktorí prehrali deväť zápasov z posledných 12 a všetky štyri proti Bruins v tejto sezóne, sa postarali Matthew Tkachuk a Aleksander Barkov. Sergej Boborovskij opustil zápas s 26 zásahmi. Boston vedie pred Floridou s päťbodovým náskokom.

Hviezdy duelu: 1. C. McAvoy (BOS), 2. J. Boqvist (BOS), 3. L. Ullmark (BOS)



MIN - WPG 2:4

Jets zdolali Wild, ktorým sa play-off opäť vzdialilo

Vladislav Namestnikov zaznamenal gól a dve asistencie, Alex Iafallo strelil víťazný gól a pridala asistenciu a Winnipeg vyhral tretí zápas po sebe, keď uspel v Minnesote 4:2. Kyle Connor a Morgan Barron sa tiež tešili z gólov, Connor Hellebuyck predviedol 25 zákrokov. Recept na neho našiel len jeden „Divoch“ – Kirill Kaprizov strelil oba góly domácich a pri oboch asistoval Mats Zuccarello. Marc-Andre Fleury zastavil 21 striel.

Kaprizov a jeho pekný gól z otočky:

Hviezdy duelu: 1. V. Namestnikov (WPG), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. C. Hellebuyck (WPG)



CHI - DAL 3:2

Chicago ukončilo Dallasu rekordnú víťaznú sériu

Dallas prišiel o osemzápasovú víťaznú sériu, ktorou si vytvoril klubový rekord, keď prehral v Chicagu 2:3. Domáci si v druhej tretine vybudovali trojgólový náskok gólmi Connora Bedarda, Andreasa Athanasioua a Setha Jonesa. K druhej výhre z posledných troch zápasov výrazne pomohol aj Petr Mrázek, ktorý zažiaril so 42 zákrokmi. Prekonať ho dokázali len Roope Hintz a Jamie Benn, ktorým na góly prihrával Miro Heiskanen. Scott Wedgewood opustil stretnutie so 14 zákrokmi. Tylera Seguina nahradil v zostave najproduktívnejší hráč AHL Mavrik Bourque, ktorý zažil debut v NHL.

Bedard strelil gól pomocou tyčky:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (CHI), 2. S. Jones (CHI), 3. C. Bedard (CHI)



SJS - STL 3:2 PP

Cooley vychytal prvú výhru v NHL, Eklund s prvým hetrikom

William Eklund zavŕšil svoj prvý hetrik v NHL v štvrtej minúte predĺženia, aby San Jose zdolalo St. Louis 3:2 a vyhralo všetky vzájomné zápasy v tejto sezóne. Svojej prvej výhry v lige sa dočkal brankár Devin Cooley, ktorý urobil 34 zákrokov. Prekonali ho Jordan kyrou a Brayden Schenn, ktorý v tretej tretine zmazali dvojgólovú stratu. Pri oboch góloch asistoval Robert Thomas. Joel Hofer urobil 22 zákrokov a Blues prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich. Zranili sa im Justin Faulk a Jake Neighbours. Cooley chytal vo svojom treťom zápase v lige. Eklund doteraz nestrelil v jednom zápase ani raz viac ako gól a stal sa len druhým hráčom histórie Sharks, ktorý v rámci základnej časti skompletizoval svoj hetrik gólom v predĺžení. Tomáš Hertl to dokázal dvakrát.

Prvý hetrik Eklunda v NHL:

Hviezdy duelu: 1. W. Eklund (SJS), 2. D. Cooley (SJS), 3. L. Kunin (SJS)



CBJ - PHI 6:2

Werenski trojbodový pri výhre nad Flyers, ktorí prehrali siedmy zápas po sebe

Zach Werenski zaznamenal dva góly a asistenciu, aby Columbus natiahol Philadelphii sériu prehier už na sedem zápasov triumfom 6:2. Dva góly strelil aj Damon Severson a aj o zvyšné góly Blue Jackets sa postarali obrancovia – Erik Gudbranson a Nick Blankenburg. Johnny Gaudreau dvakrát asistoval a k tretej výhre z posledných štyroch zápasov viedlo aj 37 zákrokov Jeta Greavesa. Samuel Ersson urobil o 10 zápasov menej a o góly Flyers sa postarali Olle Lycksell a Adam Ginning, ktorí v NHL skórovali premiérovo. Philadelphia vypadla z pozície druhej divokej karty a má rovnaký počet bodov ako Pittsburgh, ktorý ju predbehol a ktorý má zápas k dobru.


Olle Lycksell a jeho prvý gól v NHL:

Adam Ginning a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. D. Severson (CBJ), 3. J. Greaves (CBJ)



NYI - NSH 2:0

Varlamov vynuloval Predators, Islanders si posilnili šance na play-off

Semion Varlamov zažiaril so 41 zákrokmi, ktoré viedli k jeho tretiemu čistému kontu v sezóne i k výhre Islanders 2:0 nad Nashvillom. O natiahnutí víťaznej série na štyri zápasy i zvýšení šancí na postup do play-off rozhodol gól Noaha Dobsona v druhej tretine. Skóroval aj Kyle Palmieri, ale to už bol Kevin Lankinen na striedačke. Dovtedy kryl 28 striel z 29. Predators prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. New York má na treťom mieste Metropolitnej divízie náskok dvoch bodov na Pittsburgh a Philadelphiu, ktorá odohrá o zápas menej. Islanders zdolali Nashville po prvýkrát od 28. októbra 2017. Ukončili desaťzápasovú sériu prehier vo vzájomných stretnutiach.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (NYI), 2. N. Dobson (NYI), 3. M. Barzal (NYI)



LAK - VAN 6:3

Kings preskočili Vegas po výhre nad Canucks

Adrian Kempe zaznamenal dva góly a asistenciu, Cam Talbot urobil 39 zákrokov a Los Angeles zdolalo Vancouveru 6:3, aby vyhralo tretí zápas po sebe a posunulo sa na tretie miesto Pacifickej divízie, bod pred Vegas. Drew Doughty a Kevin Fiala zaknihovali po góle a asistencii, skórovali aj Alex Laferriere a Trevor Moore, ktorý po prvýkrát v kariére pokoril hranicu 30 gólov v sezóne. Anže Kopitar dvakrát asistoval. Brock Boeser, Dakota Joshua a Teddy Blueger strelili góly Canucks, zatiaľ čo Casey DeSmith urobil 23 zákrokov. Oba tímy strelili po góle v oslabení. Blueger v 53. minúte, Kempe o päť minút neskôr. Philipp Danault pri návrate do akcie raz asistoval.

Hviezdy duelu: 1. A. Kempe (LAK), 2. K. Fiala (LAK), 3. D. Doughty (LAK)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
15:30
0
0
0
+1
0
0
4
 J. Slafkovský (MTL)
18:54
0
1
1
-1
0
1
5
 Š. Nemec (NJD) 
19:14
0
0
0
0
0
2
1
 M. Pospíšil (CGY)
13:41
0
0
0
0
0
4
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies