Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Fehérváry si vylepšil osobné maximum, vylúčenia Nemca a Slafkovského ich tímom uškodili

V nedeľu sa v NHL odohralo deväť zápasov a v jednej tretine z nich si zahrali aj Slováci. Bodoval len jeden, no ani jeden sa netešil z triumfu.

Highlighty noci
  • Fehérváry asistoval, Slafkovský a Nemec nebodovali
  • Washington prehral šiesty zápas po sebe
  • Panarin a Thomas štvorbodoví
  • Andersen a Wallstedt vychytali čisté kontá
  • Wallstedt sa tešil z prvej výhry v NHL
  • Kessel strelil svoj prvý gól v NHL

WSH - OTT 2:3 PP

Fehérváry bodoval, ale séria prehier Washingtonu neskončila

Martin Fehérváry po druhýkrát po sebe bodoval po dvojzápasovej odmlke, keď tentoraz zaznamenal asistenciu pri góle Alexeja Protasa. Ten po druhýkrát poslal Washington do vedenia po tom, čo to prvýkrát dokázal Max Pacioretty. V súboji tímov z hlavných miest však mala nakoniec Ottawa, ktorá predišla štvrtej prehre v sérii výhrou 3:2 po predlžení, v ktorom o všetkom rozhodol desiatym gólom v sezóne Jake Sanderson. Nadviazal za góly Marka Kastelica a Ridlyho Greiga, ktorý prihrával na víťazný gól. Joonas Korpisalo urobil 20 zákrokov, Charlie Lindgren 18. Capitals prehrali šiesty zápas po sebe a na druhú divokú kartu vo Východnej konferencii, ktorá aktuálne okupuje Detroit, strácajú bod. Fehérváry odohral 24 minút ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si aj plusový bod a predviedol aj dva bodyčeky a štyri bloky. S 12 asistenciami v sezóne si vylepšil svoje osobné maximum. Duel po prvej tretine opustil pre zranenie hornej časti tela jeho spoluhráč, obranca Ramus Sandin.

Capitals ocenili Johna Carlsona za 1000. zápas kariéry:

Hviezdy duelu: 1. J. Sanderson (OTT), 2. R. Greig (OTT), 3. M. Pacioretty (WSH)



NJD - NSH 2:3 SN

O’Reilly rozhodol o výhre nad Devils v nájazdoch

Juuse Saros urobil 23 zákrokov predtým, ako zastavil všetky tri nájazdy a položil základy výhry Nashvillu 3:2 nad New Jersey, ktoré prehralo štvrtý zápas z posledných piatich. Ako jediný v nájazdoch uspel Ryan O’Reilly, ktorý v normálnom hracom čase dvakrát asistoval. Dve asistencie si pripísal aj Filip Forsberg, po góle strelili Roman Josi a Luke Evangelista, ktorý vynútil nadstavený čas počas vylúčenia Šimona Nemca za zdržovanie hry (vyhodenie puku mimo ľadu). Devils v zápase dvakrát viedli po góloch Jacka Hughesa a Chrisa Tierneyho. Kaapo Kahkonen inkasoval jeden gól z piatich striel predtým, ako utrpel zranenie. Jake Allen následne urobil 29 zákrokov. New Jersey stráca na Detroit na druhej divokej karty päť bodov. Nemec odohral v zápase 20 a pol minúty a prezentoval sa aj strelou a dvoma blokmi. Forsberg dosiahol svoj 600. bod v kariére.

Článok pokračuje pod reklamou

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (NSH), 2. J. Allen (NJD), 3. L. Evangelista (NSH)



NYR - MTL 5:2

Panarin a Zibanejad doviedli Rangers k výhre nad Canadiens

Artemin Panarin zaznamenal gól a tri asistencie a Mika Zibanejad dva góly a asistenciu, aby doviedli Rangers k výhre 5:2 nad Montrealom. Gól a asistenciu si pripísal Alexis Lafreniere, skóroval aj Chris Kreider a 26 zákrokov predviedol Igor Šesťorkin. Vychytal aj príležitosti Juraja Slafkovského, ktorý ho dokopy ohrozil štyrikrát. Odohral 18 a pol minúty aj s menším trestom za podrazenie. Dlho na trestnej lavici nepobudol, kým Zibanejad vyrovnal na 1:1. O góly Canadiens sa postarali Cole Caufield a Alex Newhook. Pri oboch góloch asistoval Mike Matheson a Cayden Primeau urobil 41 zákrokov. Kým New York vyhral tretí zápas po sebe, Montreal posledné tri prehral. Rangers vyrovnali svoj klubový rekord s 53 výhrami v sezóne z ročníka 2014/15. Nový budú môcť vytvoriť v utorkovom derby proti Islanders. Panarin bol štvorbodový po štvrtýkrát v tejto sezóne. Klubovým rekordom je päť takýchto výkonov – v ročníku 1995/96 ich dosiahol Mark Messier, v ročníku 1974/75 Rod Gilbert.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. I. Šesťorkin (NYR)



DET - BUF 3:1

Rýchly začiatok pomohol Red Wings k posunu na postupový priečku

Detroit strelil tri góly v prvých ôsmich minútach, aby sa nasmeroval k výhre 3:1 nad Buffalom, ktorou sa posunul na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Lucas Raymond zaznamenal gól a asistenciu, skórovali aj Patrick Kane a Dylan Larkin, Alex Lyon urobil 37 zákrokov. Aj jediný gól Sabres padol v prvej tretine. Strelil ho Tage Thompson. Ukko-Pekka Luukkonen kryl 21 striel z 24. Red Wings majú momentálne náskok jedného bodu pred Pittsburghom, Washingtonom i Philadelphiou, ktoré oproti ostatným trom tímom odohrá o zápas menej.

Kane využil zaváhanie Sabres:

Hviezdy duelu: 1. L. Raymond (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. A. Lyon (DET)



CHI - MIN 0:4

Wallstedt vyšperkoval prvú výhru kariéry nulou v Chicagu

Jesper Wallstedt sa tešil z prvého víťazstva v NHL. Talentovaný švédsky brankár ho okorenil čistým kontom, keď kryl všetkých 24 striel pri triumfe Minnesoty 4:0 nad Chicagom. Odvrátiť tretiu prehru v sérii pomohli aj góly Marca Rossiho, Fredericka Gaudreaua a Kirilla Kaprizova, ktorý skóroval dokonca dvakrát a pridal aj asistenciu. V tretej sezóne po sebe pritom pokoril métu 40 gólov. Arvid Soderblom opustil zápas s 33 zásahmi a Blackhawks neskórovali ani raz v 13. zápase tejto sezóny. Wallstedt je druhým nováčikom Wild, ktorý vychytal nulu vo svojom druhom zápase. Napodobnil Josha Hardinga (2005/06).

Kaprizov strelil 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Wallstedt (MIN), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. F. Gaudreau (MIN)



CAR - CBJ 3:0

Andersen vychytal nulu pri výhre nad Blue Jackets

Frederik Andersen urobil 23 zákrokov, aby so svojím tretím čistým kontom v sezóne a 27. v kariére doviedol Carolinu k výhre 3:0 nad Columbusom. Andrej Svečnikov, Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen skórovali, posledný menovaný raz aj asistoval. Hurricanes vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich a desiaty z posledných 13. Blue Jackets, v ktorých bráne urobil 32 zákrokov Malcolm Subban, prehrali druhý zápas z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (CAR), 2. A. Svečnikov (CAR), 3. S. Aho (CAR)



SJS - ARI 2:5

Keller si predĺžil bodovú sériu pri výhre nad Sharks

Clayton Keller zaznamenal gól a asistenciu, aby bodoval v 11. zápase po sebe a pomohol Airozne k výhre 5:2 nad San Jose. Bilanciu 1+1 mali aj Lawson Crouse a Nick Schmaltz, po góle pridali Liam O’Brien a Dylan Guenther. Connor Ingram i Mackenzie Blackwood čelili 27 strelám, pričom druhý menovaný vyberal z brány puk len štyrikrát z piatich gólov – Schmaltz skóroval do prázdnej brány. Henry Thrun vyrovnával na 1:1 a potom prihrával na vyrovnávajúci gól Lukea Kunina. Sharks však nakoniec na výhru z predošlého duelu nenadviazali. Coyotes po prvýkrát od sezóny 1997/98 vyhrali s Coyotes všetky vzájomné zápasy v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. L. Crouse (ARI), 2. H. Thrun (SJS), 3. L. Kunin (SJS)



ANA - STL 5:6 SN

Thomas štvorbodový pri nájazdovej výhre nad Ducks

Robert Thomas zaznamenal gól a tri asistencie, Jordan Kyrou uspel ako jediný v nájazdoch a St. Louis zdolalo Anaheim 6:5, aby si udržalo minimálne teoretické šance na postup do play-off. Kyrou v normálnom hracom čase trikrát asistoval, skórovali v ňom Zack Bolduc, Matthew Kessel, Pavel Bučnevič a dvojbodový Brayden Schenn. Kessel pritom skóroval prvýkrát v NHL. Jordan binnington urobil 33 zákrokov, Lukáš Dostál 26. Po dva góly Ducks strelili Leo Carlsson a Frank Vatrano, skóroval aj Nikita Nesterenko a po dve asistencie si pripísali Trevor Zegras, Alex Killorn a Isaac Lundestrom. Kalifornský tím v druhej sezóne po sebe nevyhral nad Blues ani jeden zápas.

Matthew Kessel a jeho prvý gól v NHL:


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. L. Carlsson (ANA), 2. F. Vatrano (ANA), 3. R. Thomas (STL)



COL - DAL 4:7

Dallas si upevnil prvé miesto v divízii výhrou nad Coloradom

Wyatt Johnston a Jamie Benn zaznamenal po gól a dvoch asistenciách pri výhre Dallasu 7:4 nad Coloradom, ktorou si texaský tím upevnil pozíciu na čele Centrálnej divízie. Matt Duchene zaznamenal gól a asistenciu, Tyler Seguin strelil dva góly a Thomas Harley nazbieral tri asistencie pri deviatej výhre Stars z posledných desiatich duelov. Skórovali aj Roope Hintz a Mason Marchment, Jake Oettinger urobil 34 zákrokov. Prekonali ho Sean Walker, Artturi Lehkonen, dvojbodový Brandon Duhaime a Jonathan Drouin. Nathan MacKinnon dvakrát asistoval a Alexandar Georgiev inkasoval šesť gólov z 36 striel – druhý gól Seguina padol do prázdnej brány. Dallas má pred Coloradom päťbodový náskok štyri zápasy pred koncom základnej časti.

Hviezdy duelu: 1. T. Harley (DAL), 2. M. Duchene (DAL), 3. B. Duhaime (COL)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH)
24:04
0
1
1
+1
0
0
2
 J. Slafkovský (MTL)
18:31
0
0
0
0
2
4
0
 Š. Nemec (NJD) 
20:29
0
0
0
0
2
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies