Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 3
  Edmonton 0
15. 06.
kurzy
02:00info
EDM
FLA
NHL live
«

Správy z NHL

Giguere sa sťahuje do Toronta za Toskalu a Blakea

TORONTO – Skúsený brankár Jean-Sebastien Giguere mení svoje pôsobisko. Tím Anaheim Ducks ho v nedeľu vymenil do Toronta, ktoré zaňho do Kalifornie poslalo fínskeho brankára Vesu Toskalu a útočníka Jasona Blakea.

Giguere musel s výmenou súhlasiť, pretože má v zmluve klauzulu zakazujúcu výmenu bez jeho povolenia. Už dávnejšie sa však vyjadril, že nechce chytať v tíme, v ktorom bude robiť náhradníka.

V Toronte sa pripojí k priateľovi a dlhoročnému trénerovi brankárov Francoisovi Allaireovi a bývalému generálnemu manažérovi Ducks Brianovi Burkeovi.

Toskala sa sťahuje naspäť do Kalifornie, kde predtým pôsobil v konkurenčnom tíme San Jose Sharks. Ducks vo výmene získali aj amerického útočníka Jasona Blakea.

Článok pokračuje pod reklamou

O tom, že príde k výmene už naznačil sobotný ťah vedenia tímu, ktorý podpísal štvorročnú, 18-miliónovú zmluvu s brankárom Jonasom Hillerom. Giguere má ešte platnú zmluvu na aktuálnu a nasledujúcu sezónu. V tejto zarobí spolu 6 miliónov a v nasledujúcej 7 miliónov amerických dolárov.

Najužitočnejší hráč play-off 2003 odchytal v tejto sezóne 20 zápasov, v ktorých zaknihoval štyri víťazstva, jedno čisté konto, 90% úspešnosť zákrokov a v priemere inkasoval 3,14 gólu na zápas.

Tridsaťdvaročný Toskala chytal v tejto sezóne v 26 zápasoch, z ktorých sedem doviedol do víťazného konca. Zaznamenal aj jedno čisté konto, no jeho štatistiky inak nie sú príliš oslnivé – 87,4% úspešnosť zákrokov a priemer 3,66 inkasovaného gólu na zápas.

Tridsaťšesťročný Blake odohral v tomto ročníku 56 stretnutí, v ktorých nazbieral 26 bodov za 10 gólov a 16 asistencií. V NHL celkovo odohral 724 duelov so ziskom 427 bodov. Pôsobil aj v tímoch Los Angeles Kings a New York Islanders.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies