Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
Draft 2024 1. SJS 2. CHI 3. ANA 4. CBJ 5. MTL Top nádeje draftu
- - - - -

Správy z NHL

Jeden z najodolnejších hráčov končí. Pripojí sa k vedeniu tímu, s ktorým získal Stanley Cup


Andrew Cogliano (foto: nhl.com)

Skúsený útočník Andrew Cogliano v piatok oznámil, že po 17 sezónach v NHL končí svoju hráčsku kariéru. Hokej však úplne neopúšťa – pripojí sa k vedeniu tímu Colorado Avalanche, v ktorom bude asistovať pri hráčskom rozvoji, skautingu a pracovať aj pre záložný tím z AHL.

Cogliano strávil viac ako posledné dve sezóny v Colorade, s ktorým v roku 2022 získal aj Stanleyho pohár. V minulosti pôsobil aj v Edmontone, Anaheime, Dallase a San Jose. V 1294 zápasoch vyprodukoval 464 bodov (190+274) a v play-off pridal 40 bodov (13+27) v 131 dueloch. Bol známy pre svoju defenzívnu hru.

Tridsaťsedemročný rodák z Toronta bol tiež známy pre svoju odolnosť. Raz odohral 830 zápasov bez prestávky, čo je ôsma najdlhšia „železná séria“ v histórii NHL. Skončila v roku 2018, keď bol jediný raz v kariére suspendovaný. Za 17 sezón vynechal len 27 zápasov, len dvakrát viac ako štyri v sezóne (8 v 2021/22 a 7 v 2023/24).

Cogliano bol draftovaný Edmontonom v roku 2005 z 25. miesta a najproduktívnejšia bola jeho nováčikovská sezóna, keď ako dvadsaťročný vyprodukoval v drese Oilers 45 bodov.

„Hokej mne a mojej rodine tak veľmi veľa a som vďačný za každý okamih. Bol som požehnaný tým, že som mohol hrať tak dlho v skvelých organizáciách a s úžasnými spoluhráčmi. Bude mi chýbať pobyt s chlapcami v šatni a tie vzájomné boje na ľade, ale je čas pohnúť sa ďalej,“ vyhlásil Cogliano.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies