Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Devils majú silnejšiu obranu. V zámorí sa obávajú, ako to ovplyvní Šimona Nemca

Tím New Jersey Devils nemal sezónu 2023/24 podľa svojich predstáv, keď nedokázal ani postúpiť do play-off. Poskytla však príležitosť hrávať dosýta mladíkom v obrane Lukeovi Hughesovi a Šimonovi Nemcovi. Ako by však na nich mohli vplývať ťahy, ktoré tím urobil počas doterajšieho priebehu leta?

Zranenia v obrane pomohli mladíkom k tomu, že sa stali hráčmi, na ktorých sa spoliehalo celé mužstvo. Hughes hrával 21 a pol minúty na zápas, Nemec skoro 20 minút na zápas. Mohli by podobný priestor dostávať aj v novej sezóne pod novým trénerom Sheldonom Keefem?

„Kým pre Lukea Hughesa by to pod Sheldonom Keefem mohla byť dostatočne ľahká úloha, viac sa obávam o Šimona Nemca s tou teraz dlhodobou nádielkou drahých pravorukých obrancov v osobách Dougieho Hamiltona a Bretta Pesceho,“ myslí si Chris Fieldhouse z All About The Jersey.

Hamilton v posledných troch sezónach v New Jersey hrával v priemere 21 a pol minúty na zápas a Pesce v posledných troch sezónach v Caroline skoro rovnako veľa. Ak by ich Keefe vyťažoval identicky, pre Nemca by mohlo zostať k dispozícii len zhruba 17 minút na zápas. Strata dvoch minút hracieho času na zápas by sa pri 82-zápasovej sezóne rovnala strate takmer 200 hracích minút.

Článok pokračuje pod reklamou

„Tieto čísla by v konečnom dôsledku mohli byť ešte nižšie pri predpoklade, že Keefe bude nasadzovať v presilovkách naraz len jedného obrancu, no Devils tiež pravdepodobne budú hrať menej často ako v minulej sezóne so siedmimi obrancami. Budú tiež obdobia, keď oni budú musieť vykročiť a odohrať viac minút, keď sa zraní nejaký spoluhráč a bude v šatni,“ skonštatoval Fieldhouse.

Ľavá strana je podľa zámorského autora menej komplikovaná. Jonas Siegenthaler hráva skoro 20 a pol minúty na zápas, Brenden Dillon nepatrí medzi najvyťažovanejších hráčov, a tak by pre Hughesa mohlo zostať v priemere 20 a pol minúty na zápas, čo by pre neho mohlo byť aj vhodné.

Pokiaľ ide o priestor v špeciálnych formáciách, Hughes aj Nemec toho vlani odohrali v oslabeniach málo. Hughes hrával 5 sekúnd na zápas v hre štyroch proti piatim, Nemec 50. Nemec patril v lige do elitnej spoločnosti s 4,77 inkasovaných gólov na 60 minút hry v oslabeniach, hoci jeho očakávané čísla boli o trochu horšie (6,36 xGA/60).

„S odchodmi Brendana Smitha a Johna Marina, je tu čistejšia cesta pre Šimona Nemca, aby získal viac času v oslabeniach,“ poznamenal Fieldhouse. „Základné oslabovkové formácie by mali vyzerať takto: Siegenthaler-Pesce a Dillon-Nemec, ale Luke Hughes by mohol byť ďalší na rade, ak by bol niekto z nich vylúčený.“

Podľa Fieldhouse by bolo z hľadiska rozvoja ich defenzívnych schopností dobré, ak by Nemec a Hughes dostávali viac priestoru v oslabeniach, predovšetkým proti druhým presilovkovým formáciám súperov.

„Nepochybujem o tom, že Hughes a Nemec môžu byť veľmi kreatívni a efektívni v hre v rovnovážnom počte hráčov, ale obrancovia potrebujú hrať obranu, aby boli hodnotní,“ skonštatoval.

„Cez Johna Marina prešlo k bráne príliš veľa prihrávok. V tíme bol v tejto oblasti horší len Nemec. Avšak, bol veľmi dobrý pri protiútokoch. Keďže oslabenia si vyžadujú dobrú pozíciu hokejky a povedomie o priestore pre prihrávky a strely, dať ho dokopy s jedným z najlepších hráčov vo svojom remesle, Dillonom, by mohlo Nemcovi naozaj pomôcť v tom, aby z neho vyrástol všestranný excelentný obranca.“

Fieldhouse uvažoval, či bude lepšie v hre piatich proti piatim nechať Hughes a Nemca hrať v pároch so skúsenejšími hráčmi alebo ich nechať hrať spolu v treťom páre.

„Dať páru Hughes-Nemec pravidelné minúty by bolo pre Devils veľmi prínosné v tejto sezóne aj v budúcnosti,“ skonštatoval s tým, že keď táto dvojica hrala vlani spolu, bola pri tvorbe nebezpečných šancí dominantná tak, ako v tíme žiadna iná.

„Tento pár by mal zostať efektívny, ak bude spolu aj v budúcej sezóne. To, že bude mať tím troch, dúfajme štyroch spoľahlivých veteránov v zostave znamená, že by oni dvaja nemuseli v hre piatich proti piatim čeliť špičkovým protihráčom.“

„Pri hraní proti súperom, ktorí sú menej zruční, namiesto toho, aby boli každý večer v nádrži so žralokmi, by mohli Hughes a Nemec dosiahnuť nové výšky v ich druhej sezóne a začať partnerstvo, ktoré môže vydržať 10, 15 alebo 20 rokov.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Cesta do NHL sa stala v lete pre Dvorského omnoho jasnejšia. Aj vďaka vedeniu Blues Mešár je talentovaný a podceňovaný: Expert priznal, že ho zvažoval drsne nízko Slovenský mladík dúfa, že bude budúcim lídrom tímu NHLKto patrí medzi top zostávajúcich obmedzených voľných hráčov? Barkov je po prvom titule hladný. Toto Stanley Cupu ešte nikto nikdy neurobil + video Kanada vymenovala asistentov trénera. Jeden nie je hlavným trénerom v NHL Masívny pokles platu: Kuznecov už podpísal zmluvu. Za symbolickú čiastkuCanadiens sa činia: Podpísali ďalšiu zmluvu s obrancom. Veľkú Honzek prepadol, ale čaká ho masívny ročník: Musí zažiť silnú sezónu, znie zo zámoria Známy expert priznal, že sa mýlil: V prehľade omylov je Juraj Slafkovský prvý Urobil Mešár podľa Slafkovského dobré rozhodnutie? Už je to iba na ňom, tvrdí Zabudnutá trofej NHL: Predchodca Stanleyho poháraAko by mohla vyzerať nová zmluva Draisaitla? Má vraj jasnú požiadavku Velikán končí kariéru tam, kde ju začal: Hneď v budúcej sezóne mu vyradia číslo! Rangers sa vyhli arbitráži s kľúčovým obrancom krátkodobou zmluvou Okrem Slafkovského kamaráta predĺžil zmluvu s Montrealom aj ďalší obranca Flames predĺžili zmluvu s brankárom budúcnosti, ktorého čaká významný ročník Devils podpísali nový kontrakt s brankárom Penguins si upísali mladého ruského brankára Ako by ste si počínali ako generálny manažér tímu NHL? Vyskúšajte si to teraz na Pro Drafte 2024 Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies