Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
21. 10.
kurzy
01:30info
TOR
TBL
NHL live
22. 10.
kurzy
00:00info
PHI
WSH
00:30info
FLA
MIN
00:45info
NJD
TBL
01:00info
BUF
DAL
01:15info
MTL
NYR
NHL live
01:30info
CBJ
TOR
01:45info
NYI
DET
02:00info
STL
WPG
02:15info
CHI
VAN
02:45info
NSH
BOS
03:30info
CGY
PIT
03:00info
EDM
CAR
03:15info
UTA
OTT
04:15info
ANA
SJS
02:30info
SEA
COL
05:00info
VGK
LAK
NHL live
«

Slováci v NHL

Slovenský mladík dúfa, že bude budúcim lídrom tímu NHL

Slovenský útočník Jakub Demek sa zúčastnil posledného rozvojového kempu po skompletizovaní svojej prvej plnej sezóny v AHL. Počas neho sa chopil pozície lídra a svoj čas venoval aj mentorovaniu mladších nádejí tímu Vegas Golden Knights.

„Keď som bol mladý chlapec, potreboval som, aby mi niektorí chlapci ukázali, ako to tu funguje. Snažím sa byť nápomocný tak, ako starší chlapci, ktorí pomohli mne,“ povedal Demek pre ligový web.

„Keď ste v poslednom rozvojovom kempe, je tam posledný kúsok rozvoja – vodcovstvo. Je to obrovská súčasť rozvoja, pretože neustále predávate štafetu s kultúrou,“ poznamenal Wil Nichol, riaditeľ hráčskeho rozvoja Vegas.

Demek odohral v minulej sezóne za Henderson 55 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem gólov a deväť asistencií. Vo februári ho povolali do prvého tímu, ale svoj debut v NHL ešte nezažil. Aj tréningy s Golden Knights však berie za cennú skúsenosť a očakáva, že jeho šance ešte príde.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bol to splnený sen. Pre mňa to bola aj dobrá lekcia. Dúfajme, že to budem môcť zažiť znova,“ skonštatoval Demek.

Podobne ako väčšina mladíkov, Demek chce byť väčší, rýchlejší a silnejší. Snaží sa tiež naučiť byť v správny čas na správnom mieste a pochopiť profesionálne herné systémy.

„Keď prichádzate z juniorky, je to všetko o zručnostiach a rýchlosti. Každý na profesionálnej úrovni je veľmi zručný, skutočne rýchly a silný. Je ťažšie strieľať góly a zbierať body. So skúsenosťami sa to však stáva ľahším,“ povedal Demek.

Demek počas tohto leta nemenil veľa na svojej príprave. Zameral sa najmä na zručnosti v kombinácii s posilňovaním a správnou diétou. Cieľom je, aby sa stal kompletným obojsmerným hráčom.

„Snažíme sa zamerať na rôzne časti hry. Tiež analyzujem moju hru. Pracujem na všetkých súčastiach hry, aby som zlepšil svoje zručnosti,“ dodal Demek.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský predbehol veľkú legendu Montrealu. V tejto sezóne môže dosiahnuť ďalší rekord! Šesť Slovákov zahviezdilo, slovenský brankár je lídrom ligyZarába cez 5 miliónov a skončil na tribúne. Mali by Penguins vykúpiť brankára zo zmluvy? Rokovania s brankárom, ktorý pred dvoma rokmi vychytal Stanley Cup, nezačnú tak skoro Kelemen skóroval a dostal osobný trest. V akcii aj Dvorský, Sýkora i brankár HlavajGalavečer minulosťou? NHL pripravuje nové odovzdávanie výročných ocenení Pekarčík streli svoj prvý gól a slovenský obranca bol prvou hviezdou! + video Panthers by sa mohli veľké hviezdy vrátiť už tento týždeň Winnipeg prepisoval históriu, Makar vyrovnal legendy, český brankár hviezdou Český obranca v New Jersey neuspel a teraz opúšťa zámorie úplne Na waiver listine skončili hráči Islanders a DevilsVideo: Logan O´Connor vs Henry Thrun (bitka) Slafkovský sa ešte len rozbieha a lepší od neho je len Bedard! Stamkos už skóroval, ale stále nevyhral: Toto je najlepšia liga z nejakého dôvodu, tvrdíTréner Devils sa vyjadril k Nemcovi bez servítky: Bol horší, než by si človek prial Dvaja slovenskí brankári žiarili, Mišiak skóroval i asistoval + video Bodovali Dvorský, Mešár a ďalší traja Slováci. Sýkora skóroval! + videoTraja Slováci bodovali, Slafkovský bol viacbodový pri dráme. Lightning a Flames prvýkrát prehraliPanthers začali rokovať s ďalším kľúčovým členom majstrovského mužstvaSlovenskí brankári sa nezaskveli, ale traja Slováci dokázali bodovať Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies